Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Akkor elég érdekes a dolog, Mert itt egy hangminta. A bemenetén a torzítást egy potival állítom be "GAIN" és ez vezérli az előfokot, ami meghajtja a hangszínszabályzót, ezután meg egy impedancia illesztő 1X-es erősítésű fokozat következik, és ezután pedig a "6DJ8 SRPP" 12V-ról hajtva. És a legcsodálatosabb, hogy amit 12V-al hajtok az egy ECC85-ös. És ezért azt gondolom lehet hogy az erősítés problémát megoldaná ha nem 12V-ról hanem mondjuk 30V-ról hajtanám. Ez már csak elegendő lenne?!
Ne is haragudj de ez a hangminta az nagyon de nagyon torzít ! Milyen torzítót használsz ? Ennek semmi köze a tiszta hangzáshoz .
Az eleje a "Tiszta" a Vége a "Torzított" Fülre kell nézni ezt az erősítőt. Márpedig, ha meghallgatok egy Marshall-t az is hasonló hangzást produkál, najó a torzítást bekapcsolva azon kicsit zúzósabb, de ez is jó. Mellesleg ennél az erősítőmnél a torzítást a bemeneti fokozatnak köszönhetem ami 100mV érzékenységű. A Gitár meg 150mV-ot ad le. De persze meg hackolom a bemenetet, hogy 50mV-os legyen
Most akkor ITT ennél direkt ez a cél hogy minnél többet torzitson?
Az erősítő mérésének , vizsgálatának módszere érdekes , ahogyan csinálod. Ez viccnek is rossz .
Ebből Te fülre megállapítod , hogy hány W amit produkál a végfokod ? Hangszer erősítőt is be kell állítani és be kell mérni. Hangenerátor /szkóp , mérhető a valós teljesítménye , nem kell saccolgatni . Torzítás igény esetén is meg van lehetőség a kivitelezésre . SRPP 12-30V ról ECC86 csővel megpróbálható kisebb jelszint esetén. Az általad választott csövek alkalmatlanok ilyen feszültségekkel normális működésre . Ha nagyobb teljesítményt szeretnél a meglévő csöveidből kihozni , akkor PP végfokot csinálj , csak az előerősítő nem fogja meghozni a teljesítmény igényedet .
3 év gitározgatás után én is csak azt tudom mondani, hogy az általad Tiszta hangzásnak nevezett dolog is igen-igen csak torzított. Akkor jó a tiszta hangzás, ha izomból megpengeted a húrokat és akkor se torzít... Mindez így fülre.... Ha egy Marshall ilyet csinálna vinném reklamációra
Mostmár nem torzít így, 100V-ot kap a kapcsolás, most egész jó a hangja, csak az "A" csatorna nem működik, valahol szakadásvan, de majd átnézem, a "B" csatorna hozza az igényemnek megfelelőt Ami pedig a full üzemet illeti, akkor ha csontig van tekerve nem baj hogy torzít, hisz ez a lényege. viszont ha vissza veszem az érzékenységet akkor csont hangerőnél is egész jó CHZ PP üzemes megoldása, viszont nem lenne rossz ötlet, ha lenne elég rezem hogy tekerjek PP kimenőt, mert mostmár elfogyott a réz Ha lesz pénzem tekertetek valakivel 1-et ugyan erre a magra.
Lustaság fél egészség jelszóra, nem lenne megoldható, hogy némi csereérték fejében csinálj egy ilyen xr2206-os nyákot nekem is? Itt figyel a fiókban már egy ideje az IC, csak még nem volt energiám nyákot tervezni, meg gyártani.
Természetesen megoldható a dolog. Csak épp a NYÁK-om, meg a vas-kloridom fogyott el, csak kisebb darabkáim, meg agyonhasznált vas-kloridom van.
Jövő hónapban megoldom a dolgot. Mit tudsz felajánlani?
Off , de többen is érdeklődtek privátban az előlap feliratozásáról .
Itt néhány képben látható a művelet . Még a lakk ráégetése kövezkezik , lemoshatatlan , tartos felületet kapunk . Védőlakk sem szükséges .
[OFF]Viewing Problems: 500 internal server error. Lehet nálam csak de ez jön be a linkre ?[OFF]
[OFF]Most próbálva .. , nekem megy .
Bővebben: Link
Neked megy mert te be vagy jelentkezve a saját fiókodba, kattints a "Saját nyilvános galériám megtekintése" és utána másold ki a linket.
Bővebben: Link
Akkor így ok.?
Ez meg most az én saját oldalamra dob, mindegy, valaki kijavította az előző linkedet, az már jó.
Mit szeretnél? Van egy csomó ruszki csövem, mondjuk egy pár 6n7sz oktál kettőstrióda, ECC81 (vagy 82-nek) felel meg kb.
Sziasztok ! Egy másik topikban mutattam egy csöves ketyerét de ott nem igazán tudták mire való ? Ami azt illeti nem is igazán speciál erősítő de mivel csöves ezért megszeretném nektek is mutatni talán itt jobban örülnek neki mint Erről lenne szó!
lesz hely a toroidnak? 9x3 cm
Azért én sem lopom a napot, most dobozoltam de egy 50 Wattost.
Szép lett az erősítőd grattulálok hozzá ! A toroid az a táppal együtt egy másik lakosztályt kap , ennél jobb az elszeparálás !
Én már megcsodáltam az albumodban!
Gratula! Milyen a hangja?
Te aztán nem pazarolod a napokat!
Ez az az erősítő, amelyiknél beszélgettünk a csirkefej "tekerenytyűkről"?
[OFF]
Idézet: Ezen aztán eggyetlen csirkefej tekerő sem nincs ! [OFF] Figyeld a fölső tekerőket ! „a csirkefej "tekerenytyűkről”
végül is nem azokat tettem rá, de most találtam olcsón a TME-ben szép feketéket. Ha rendelek onnan biztosan veszek vagy 20 db-ot.
Ez is jó lett.
Most én is nekiálltam "szétdönteni" a Hiraga előerősítőmet, hogy valami hasonló formában rakjam össze újra. Míg Fletánál készülnek a 6C33C SE trafói ezzel múlatom az időt.
Azt írta Fleta, hogy csak ilyen kis tekerői vannak, de a csirkefej jobb lenne. (Legalábbis így emlékszem.)
Nem volna valakinek ECC81 ? legalább 1 darab .Cserébe adnék 82- 85 -öt vagy akár mást is !
Megjöttem!
Cirok Lacinak Fletának gratula a munkáiért ! (Fleta a toroidról van már valami ? ) megtekertem a PCL PP másik kimenőjét is, csak be kell vasalni, meg összekötni a kivezetéseket, atán még lehet ma felélesztem Most megyek , lakkozom a kávát. Müszi, ha olvasod, priviben küldd már el a címed, mert Bár Zolitól elkértem MSN-en, az ablakot bezártam . Ha még ma elküldöd, hétfőn feladom a két dekál foglalatot
Megnéztem a két csatolókondi utáni jelet, rövidre zárt primer kimenőnél. az egyik trióda után szinte kétszer akkora a jel és ráadásul torzult mind a kettő.
Mi ilyenkor a teendő? |
Bejelentkezés
Hirdetés |