Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Akkor elég érdekes a dolog, Mert itt egy hangminta. A bemenetén a torzítást egy potival állítom be "GAIN" és ez vezérli az előfokot, ami meghajtja a hangszínszabályzót, ezután meg egy impedancia illesztő 1X-es erősítésű fokozat következik, és ezután pedig a "6DJ8 SRPP" 12V-ról hajtva.
![]() ![]() ![]()
Ne is haragudj de ez a hangminta az nagyon de nagyon torzít ! Milyen torzítót használsz ?
![]() ![]()
Az eleje a "Tiszta" a Vége a "Torzított" Fülre kell nézni ezt az erősítőt. Márpedig, ha meghallgatok egy Marshall-t az is hasonló hangzást produkál, najó a torzítást bekapcsolva azon kicsit zúzósabb, de ez is jó. Mellesleg ennél az erősítőmnél a torzítást a bemeneti fokozatnak köszönhetem ami 100mV érzékenységű. A Gitár meg 150mV-ot ad le. De persze meg hackolom a bemenetet, hogy 50mV-os legyen
![]()
Most akkor ITT ennél direkt ez a cél hogy minnél többet torzitson?
Az erősítő mérésének , vizsgálatának módszere érdekes , ahogyan csinálod. Ez viccnek is rossz .
Ebből Te fülre megállapítod , hogy hány W amit produkál a végfokod ? Hangszer erősítőt is be kell állítani és be kell mérni. Hangenerátor /szkóp , mérhető a valós teljesítménye , nem kell saccolgatni . Torzítás igény esetén is meg van lehetőség a kivitelezésre . SRPP 12-30V ról ECC86 csővel megpróbálható kisebb jelszint esetén. Az általad választott csövek alkalmatlanok ilyen feszültségekkel normális működésre . Ha nagyobb teljesítményt szeretnél a meglévő csöveidből kihozni , akkor PP végfokot csinálj , csak az előerősítő nem fogja meghozni a teljesítmény igényedet .
3 év gitározgatás után én is csak azt tudom mondani, hogy az általad Tiszta hangzásnak nevezett dolog is igen-igen csak torzított. Akkor jó a tiszta hangzás, ha izomból megpengeted a húrokat és akkor se torzít... Mindez így fülre.... Ha egy Marshall ilyet csinálna vinném reklamációra
![]()
Mostmár nem torzít így, 100V-ot kap a kapcsolás, most egész jó a hangja, csak az "A" csatorna nem működik, valahol szakadásvan, de majd átnézem, a "B" csatorna hozza az igényemnek megfelelőt
![]() ![]() ![]()
Lustaság fél egészség jelszóra, nem lenne megoldható, hogy némi csereérték fejében csinálj egy ilyen xr2206-os nyákot nekem is? Itt figyel a fiókban már egy ideje az IC, csak még nem volt energiám nyákot tervezni, meg gyártani.
![]()
Természetesen megoldható a dolog.
![]() Jövő hónapban megoldom a dolgot. Mit tudsz felajánlani? ![]()
Off , de többen is érdeklődtek privátban az előlap feliratozásáról .
Itt néhány képben látható a művelet . Még a lakk ráégetése kövezkezik , lemoshatatlan , tartos felületet kapunk . Védőlakk sem szükséges .
[OFF]Viewing Problems: 500 internal server error. Lehet nálam csak de ez jön be a linkre ?[OFF]
[OFF]Most próbálva .. , nekem megy .
Bővebben: Link
Neked megy mert te be vagy jelentkezve a saját fiókodba, kattints a "Saját nyilvános galériám megtekintése" és utána másold ki a linket.
Bővebben: Link
Akkor így ok.?
Ez meg most az én saját oldalamra dob, mindegy, valaki kijavította az előző linkedet, az már jó.
Mit szeretnél?
![]()
Sziasztok ! Egy másik topikban mutattam egy csöves ketyerét de ott nem igazán tudták mire való ? Ami azt illeti nem is igazán speciál erősítő de mivel csöves ezért megszeretném nektek is mutatni talán itt jobban örülnek neki mint
![]() ![]()
lesz hely a toroidnak? 9x3 cm
Azért én sem lopom a napot, most dobozoltam de egy 50 Wattost.
Szép lett az erősítőd grattulálok hozzá !
![]() ![]()
Én már megcsodáltam az albumodban!
Gratula! Milyen a hangja?
Te aztán nem pazarolod a napokat!
Ez az az erősítő, amelyiknél beszélgettünk a csirkefej "tekerenytyűkről"?
[OFF]
Idézet: Ezen aztán eggyetlen csirkefej tekerő sem nincs ! „a csirkefej "tekerenytyűkről” ![]() ![]()
végül is nem azokat tettem rá, de most találtam olcsón a TME-ben szép feketéket. Ha rendelek onnan biztosan veszek vagy 20 db-ot.
Ez is jó lett.
![]() Most én is nekiálltam "szétdönteni" a Hiraga előerősítőmet, hogy valami hasonló formában rakjam össze újra. ![]() Míg Fletánál készülnek a 6C33C SE trafói ezzel múlatom az időt.
Azt írta Fleta, hogy csak ilyen kis tekerői vannak, de a csirkefej jobb lenne. (Legalábbis így emlékszem.)
Nem volna valakinek ECC81 ? legalább 1 darab .Cserébe adnék 82- 85 -öt vagy akár mást is !
Megjöttem!
![]() Cirok Lacinak Fletának gratula a munkáiért ! (Fleta a toroidról van már valami ? ![]() megtekertem a PCL PP másik kimenőjét is, csak be kell vasalni, meg összekötni a kivezetéseket, atán még lehet ma felélesztem ![]() Müszi, ha olvasod, priviben küldd már el a címed, mert Bár Zolitól elkértem MSN-en, az ablakot bezártam ![]()
Megnéztem a két csatolókondi utáni jelet, rövidre zárt primer kimenőnél. az egyik trióda után szinte kétszer akkora a jel és ráadásul torzult mind a kettő.
Mi ilyenkor a teendő? |
Bejelentkezés
Hirdetés |