Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Köszönöm a javított linket!
Első ránézésre mindjárt felmerült pár kérdés: Jól értelmezem hogy a mule_v2 rgb.lay vezérlőpaneljához a közvetlenül alatta található (RGB-nél lukfúrt) kijelzőpanelt kellene megépíteni az RGB led Mule 4.lay-el? Így kapnám meg a PIC által vezérelt RGB alávilágítást? Van pár smd kondi a nyák oldalon. Ezek milyen értékűek és tokozásúak? A 7805 fölötti RGB tápcsatlakozó a külső RGB vezérlő tápja? Tehát részemről elhagyható lenne? Van esetleg ehhez az újabb tervhez elvi kapcsolási rajz? A plusz trimmer és LDR a táp résznél mire való?
A kondi 100n , a màsik trimmeres rész nem kell, mert az az egyszerü alàvilàgìtàs fényerejét szabàlyozza. Igen, a kettőből kell összerakni, mert ez a kinai rgb vezérlőhöz készült.
Sziasztok!
Végleges elkészültem a Mule 2-vel Megkaptam az RGB vezérlőt is gyorsan rá is dobtam Minden készen van rajta.A ledek csak diffúzak ,nem víztiszták ,de ez is elég lesz fényerőnek.
Én is dolgozgatok... Nagy köszönet kaqkk mesternek a szépen elkészített nyákért!
Igyekszem, köszi! A Te kis 12V-os DC tápod fogja hajtani, mert az elégséges lesz a 6db. Z566M gombóchoz és nem fog lefulladni a 170V-os DC/DC konverter.
Mivel ma jött meg a nyák, a tesztelés még odébb van. Majd igyekszem képeket feltenni.
Hmm..jól néz ki, remélem cikkecske lesz belőle
Szerintem először óra lesz ..
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Viktor, ha z566m màr gombóc, akkor gyorsan vedd ki a fazékból (a z560m a gombóc, az z566m inkább krokett )
Jó- jó, tényleg krokett... De az eddig használt Z573m-hez képest, tényleg lufi.
Ma egész nap csak forrasztgattam. Ha arra gondolok, hogy még 51 darab vezetéket kell elkészítenem, beforrasztanom, háááát...
Eszméletlen szép , és a foto masina kezelője sem semmi , extra minőségű minden .
Köszönöm. A nyákot én terveztem, de mint írtam, Kaqkk kolléga gyártotta le. A gép egy kis kompakt Nikon, semmi extra. Remélem, hogy olyan szépen is fog működni, mint, ahogy terveztem.
Ez ismét a Tőled megszokott minőség......Vagy talán még jobb?
Sziasztok!
A Mule v2-órába milyen fotoellenállás van elképzelve? A cikkben 1k-s van írva de ilyen kis értékűt nem találtam. Fototranzisztor vagy fotodióda nem lenne jó? Mondjuk ez: http://www.hestore.hu/prod_10026740.html
Az a sok üres forrszem csak dísznek került a panelra? A biztonság kedvéért kifúrtam .
Az a protoboard...
Újabb nap telt el és még mindig csak forrasztgatok. (Nem mertem a lufikkal kísérletezni, ezért a Z573M-ek.)
Így van! Egyrészt szellőzik, másrészt mindig bejön valami kívánság és azt oda építem be. Most egy led kell, hogy jelezze, hogy az elmúlt órában volt sikeres DCF szinkron.
Miért nem mertél azokkal kísérletezni? Olyan rosszak, vagy olyan kevés van belőle?
Nem erről van szó. A szoftver írása még folyamatban és mivel hibátlanok a csöveim, csak végleges beépítéskor kerülnek a helyükre. Nem szeretném ha egy koccanás miatt vagy egy elszúrt kódsor miatt valami bajuk lenne.
Így értem, világos.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem , a Mule2-ben lévő fényerő poti (5-10K) ki lehet-e cserélni pl egy 4,7K-s LDR-re ?Előtte van egy 1K-s kozlátozó ellenállás így nem égne szét az LDR.Megoldható ez?És akkor este nem kellene letekerni a potit hanem alabból levenné a fényerőt
Hát .. Erre végképp nem gondoltam , de nagyon okos megoldás .
Tudod, a kedves megrendelők (és persze én is), mindig menet közben jövök rá, hogy jó lenne egy led, vagy nyomógomb, vagy akármi és bár a program átírása egy perc, a hardvernek nincs helye a panelon. Az üres területek kitöltése így hasznos lehet, hiszen lesz funkciója.
Én meg törtem a fejem , kifúrjam? ne fúrjam? ...
Az ütődést azt értem... Multiplexeltnél érteném az elszúrt kódot is (multiplexeletlennél nem), de szerintem csak félted őket...
Persze, hogy féltem a kisz drágaszágot...!
A mule2 tervén ott az LDR. Neked olyan nyàkod van, amiről màr lekerült, mert elég kicsi volt az àtfogàsa és az alulhajtàs àrt a csöveknek (ha rosszul àllítod be). De visszacsinàlhatod az eredeti terv szerint.
Bővebben: Link Én a ledere gondolok.Az első képen látszik a ledpanel..A másodikon pedig a poti helye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |