Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   47 / 88
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Szia!
Köszönöm szépen, ilyen leírást szerettem volna kapni!
Még valami: az edény amiben forralok nem fog károsodni, tönkremenni? Csak azért, mert édesanyám biztos szívbajt fog kapni, ha elkérem tőle az edényt..
A másik kérdésem pedig az, hogy az Alphaset az pontosan micsoda, és hogyan működik? Tudnál linket adni a Te munkádról,hogy végül milyen lett?
Üdv!
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Ezt már ismerem. Barátom küldte pár hete, neki kellett volna labortápegység ahhoz, hogy ők tudjanak biciklialkatrészt eloxálni, csak nekem meg nincs még kész a labortápom, mert nem tudtam még eddig bedobozolni.. Különben ez a metódus nagyon veszélyes, és bonyolult. Viktoré viszont tetszik.
Üdv!
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Zománcozott lábas volt. A csupasz fém nem jó. Utána szépen kiöblítettem, elmosogattam.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Köszönöm, ez tényleg jó megoldás lesz!
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Előtte azért gyakorolj, mert nem túl könnyű, de azért menni fog, ne félj!
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Régen használtam ezt a technikát.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013

DSCF0835.JPG
    
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Minden savazás, trisózás nélkül befestheted Adhezor alapozóval. Azt pedig bármilyen akrilfestékkel, ha nem tetszik a színe. De ha csak feketét, barnát, zöldet vagy fehéret akarsz még ezt sem kell.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Azon a pénzem megbírom venni a trisót 10x, spray meg van itthon feketében, meg lakk is. Csak betűt kell szereznem, meg előtte a dobozt elkészíteni. A kifőzést azt ugye külön-külön kell végezni, szétszerelve ?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Persze, hogy igen!
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Egy dobozhoz persze drágább mint a trisó, de hátha csinálsz máskor is. A bevonat pedig sokkal tartósabb. Még kültéren is megállja a helyét. Rábeszélni nem akarlak, csak megemlítettem, mint lehetőséget.
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Akár össze is állíthatod a dobozt, mert csavaroknál úgysem kell a felület (és belefér a nagy lekvárfőző lábosba, vagy a kocsonyafőző fazékba). Ha oldalanként (lemezenként) rakod, akkor távtartó kell, a nem látszó felületekhez téve; az előre kifúrt lyukaknál drótra felfűzhető.
(#) 20sz Jófiú válasza Stewe hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Csak azért mert többen is ajánlottátok Hilti szalaggal fogattam fel a kondikat. Azt kell, hogy mondjam nagyon profi lett! Találtam itthon 6-os Hilti szalagot és hozzá való zsugorcsövet is. A legjobb az egészben, hogy az egymás melletti kondik miatt még a csavarokon is spóroltam. Tehát egy csavar két Hilti szalagot is tart. (Kivéve a széleken). A Hilti szalag osztása először sehogy nem akart kijönni. Vagy lötyögött a kondi vagy nagyon messze volt a szalag a tartólemeztől. Két távtartó anya viszont megoldotta a dolgot.
Mellesleg jegyzem meg, hogy mivel minden volt itthon ezért egy forintba sem került.
Köszönöm a segítséget és az ötletet!
(#) janikukac hozzászólása Okt 31, 2013 /
 
Hejjhó, jó estét!
Szerintetek milyen vastag lemezből készüljön a labortápegység doboza? Valóban elég a 0,5mm?
Üdv!
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Elég, bár az már kissé sérülékeny. Szerintem 1mm az optimális választás.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Tudom, csak piszok drága. Az előlapot pedig illik valami vastagabból készíteni, ugye?
(#) qvasz2 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
A tápegység az egy nehéz masszív dolog, a 0,5-ös lemez nagyon nyeklene. Én 1,5-öst használnék.
(#) janikukac válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Hűha, hát oké. Az a gond viszont,hogy itt nincs Vajdaságban ilyen fémtelep, vagy mi, ahonnan olcsón be lehetne szerezni a lemezt, hanem csak újonnan üzletből, és rettentő drága.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Mekkora darab kell?
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Hát úgy számoltam, hogy kb a labortápom felület fél négyzetméter lesz. Ennyi anyagot kifizetnék, ha elég lenne a 0,5mm. Számolgattam, és akkor jöttem rá, hogy basszus..
(#) efraim válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Biztos vagy ebben a fél négyzetméterben? Nem lesz egy kicsit sok?
(#) janikukac válasza efraim hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Jó, igazad van. A doboz kívülről kb. 0,4m^2, de beleszámoltam +1 alapot, mert valamire először azt a sok panelt fel kell csavarozni...
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
A 0,5-ös lemez maximum a doboz tetejének lesz jó. Kisebb dobozokat lehet teljes egészében 0,5- lemezből készíteni, de egy labortáp valószínűleg nagyobb darab, nagyobb súlyú, Ezért én mindenképpen alu lemezt javasolnék, 3mm-es alaplemez, amire lehet szerelni, 20x20-as L profil a váz résznek, ugyancsak 3mm-es alu lemez az oldal -elő és hátlemeznek. A teteje készülhet 0,5-ből.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Az ögen jó sokba lesz. Szerintetek kisebb méreteket is adnak el üzletben, vagy csak nagy táblákat? Én a Sin-us cégre gondolok, szegediek, s szerintem elég tűrhető az árfekvésük (mondjuk nekem ez is sok).
Úgy lehet olcsóbba kijönnék ha valami kész dobozt vennék. (csak sajnos kétlem, hogy ekkora dobozt lehet venni készen)
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Szevasz Jani!
Tán írd meg a külső méreteit: h, sz, m; szerkeszd, rajzold meg, csinálj mintát kartonpapírból, mert rájöhetsz közben, hogy más formában praktikusabb, vagy jobban tetszik. Kicsit nagynak tűnik a saccolásod. A fa még mindig a legolcsóbb, és legkönnyebben megmunkálható. Szegeden is körülnéztél begyűjtő helyeken? Akár küldhetek is, ha írsz ~pontos méreteket (csak elviszi a Posta, vagy ha nem, akkor kb. három hét múlva viheti a tesó).
Szia: Kálmán
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Szia!
Lehet igazad van, holnap újra átnézem a dolgokat, hátha tudom miniatürizálni valamicskét. Majd jelentkezem, amint tudok! Köszi!
Üdv!
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Vagy, számítógép bontóból egy használt desktop ház... A számítógép házat át lehet alakítani, hogy legyen egy szép nagy dobozod. Szerintem nem egy drága pénzért lehetne hozzájutni.
(#) qvasz2 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Ha jól választod ki, akkor csak egy előlapot kell rátenni. Igazából Janinak szól
[/off]Ha lesz kedvem és világosabb lesz mutatok képet az enyémről[off]
(#) janikukac hozzászólása Nov 1, 2013 /
 
Átnéztem a dobozt, és összeszedtem a méreteket, ettől kisebb már biztos nem lehet a doboz. A kialakítását a belvilágnak is meghatároztam. Hátlapon 220-as aljzat, 2 biztosíték, ventilátor, 1 kapcsoló. Venti előtti részen a labortápegység panelja, hűtőbordával természetesen ventilátor felé nézve. A nagy panel mellett jobbról a trafó. A labortáp panelje előtti részben a feszültség és árammérő kijelzők, tehát a bal oldalon , mellettük úgy közép tájék felé valahol a hűtőborda-hőmérséklet kijelző, áramkorlát LED,ezek alatt pedig a 2 banán aljzat. Jobb oldalon a 2 potméter és 1 kapcsoló.
Így a következő méreteket kaptam: alap és fedőlap 21*43cm, oldallap 12*21cm, elő és hátlap 12*43cm. Mivel alaplapból 2db kell, hogy legyen, hisz valamire először azt a sok panelt, trafót fel kell csavarozzam, így azt kaptam meg, hogy ~0,43m2 anyag kellene a doboz kialakításában. Véleményem szerint az oldal illetve fedőlap kialakítható lehetne 1mm-es anyagból, míg az alaplapok és az elő-hátlapoknak valamilyen merevebb, vastagabb anyag kell, kb. 2mm-es. Ti mit gondoltok ?
(#) varttina válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
A régi hifi készülékek (rádiós-erősítő, CD lejátszó, magnó-deck...) dobozai nagyjából ekkorák voltak. Szerintem olcsóbban is kijössz, ha egy használatból kivont készülék dobozát alakítod át, mintha újat készítesz. Az előlap készítést így sem úszod meg, de a doboz többi részével nem nagyon kell foglalkoznod.
(#) efraim válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Akkor az 0,3342 négyzetméter pontosan
Következő: »»   47 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem