Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   90 / 90
(#) szamóca válasza Skori hozzászólására (») Sze, 19:45 /
 
Vagy pl. olyan belső alkatelemet helyezel el benne, ami nem kellően rögzített, és belülről felsértheti a burkolatot.
Idézet:
„19. § (1) Ha a gyártó a villamossági termék gyártása során a tanúsított mintától a szerkezeti kialakítás, az alkatrészek vagy a felhasznált anyagok minősége tekintetében el kíván térni, a belföldi gyártó, illetőleg az importáló köteles ismételt vizsgálatot kezdeményezni a tanúsító szervezetnél. Az ismételt vizsgálat a típus azonosítására és a módosítás, valamint az azzal érintett jellemzők vizsgálatára terjed ki. A vizsgálat eredményét a 7. §-ban meghatározott formában kell a megrendelővel közölni.”
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Sze, 22:18 /
 
Ezek a kikötések számomra természetesek. Fel se merült bennem hogyha kifurkálom akkor is védett marad. (Egy pincében lévő szivattyú vezérlést akarok dobozolni, amibe két kábel megy be, és egy másik jön ki. Elvileg a falon lesz fejmagasságban egy polcon, és ha feljön a talajvíz, akkor fog funkcionálni.)
De rávilágítottál egy másik részletre, amire én eddig nem is gondoltam, mert nem volt ilyen a céláramkörben. Lehet olyan helyzet, amikor szükség van kapcsolókra, vagy legalább nyomógombokra. Ezekből is létezik olyan konstrukció, ami védettnek tekinthető?
(#) sector99 válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 0:29 /
 
Fadoboz esetén mekkora legyen az RC tag ?
(#) david10 válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 10:10 /
 
Szép munka!
Azoknak a rudaknak mi a neve/tipusszáma ami a dobozt egyben tartja?
(#) Alkotó válasza david10 hozzászólására (») Csü, 10:24 / 1
 
Azokat én gyártottam egyedileg.
(#) Alkotó válasza sector99 hozzászólására (») Csü, 10:28 /
 
A fadoboz nem befolyásolja ezt. Az RC tag az áramkör valamelyik kiválasztott pontját igyekszik bekötni a védővezetőbe (pl. a GND-t). Ennek az a célja, hogy pl. az áramkör kimeneti pontjai és a környezetben lévő "földelt" felületek (akár vezetékkel akár természetes úton földelt) között ne alakuljon ki potenciálkülönbség.
(#) sector99 válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 18:11 /
 
Ok... Tehát mekkora értékek legyenek ?
(#) Alkotó válasza sector99 hozzászólására (») Csü, 18:53 /
 
Nem tudjuk milyen készülék, melyik pontját, hová akarod kötni, és miért?
Skori forrasztó állomásában, az áramkör hideg pontja (ez azonos a páka külsejével is) a rajz szerinti módon van hozzákötve a védővezetőhöz.
Nem kritikus sem a kondenzátor sem az ellenállás értéke, de AC kondi kell, minimum a maximális feszültségnek megfelelő tűréssel.
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:54
Következő: »»   90 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem