Fórum témák
» Több friss téma |
Erről már nem tudsz semmit beszerezni, ez egy kb. 20 éves Tecnoalarm modell, ami rég kifutott.
Vegyél egy 1616 szettet azt nem lesz olyen gondod. A kutyát meg cseréld le.
A szomszéd kutyáját nem cserélhetem le mert nem az nem hozzám tartozik.
Sziasztok!
DSC LCD5500Z kezelővel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Miért van az, hogy *3-al meg szeretném nézni a riasztási memóriát, de nem dob fel zónát? Riasztás után csinálom, jelzi is az "i" szimbólummal hogy van memória, de nincs. Hasonló a helyzet, ha nyílik egy zóna kijelzi egy nyitott ajtó ikonnal, de a számát azt nem.
Hozzá van adva a partícióhoz és jó slotra van téve? Gyanús, hogy nem.
Passzolom a kérdést. Egy ismerősé a rendszer, telepítő kód természetesen nincs. Javasoltam a rendszer cseréjét, mert vannak vakriasztások. Csak azt nem tudjuk, hogy melyik zónából. Elméletileg 2007-ben vette a házat ezzel a riasztóval, amit azóta így használ.
Én meg javaslom a rendszer átnézését (ámbár nem értek hozzá), mert konkrétan nálam volt abból egyre gyakoribb "vakriasztás", hogy egyszerűen mellé volt dugva a vezeték, majd jól meghúzva a csavar. És ezt mind én csináltam magamnak
![]() Ez így meglehetősen egyszerű megoldás, hogy "cseréljük le a rendszert", mert nem jól működik/tévesen riaszt...
Egy 10+ éves riasztó manapság már kiszolgálta az árát. Semmit nem tudunk az előéltéről valószínűleg egy vagy több infra haldoklik csak nem tudni hogy melyik mert nem írja ki.
Sziasztok! Egy ügyfélnél az lenne az igény, hogy élesítéskor az összes redőny menjen le, hatástalanításkor pedig vissza fel. Hogy lehetne ezt megoldani? Egy 1616 van telepítve, illetve a redőnyös cég ad egy megberhelt távirányítót, ami az összes redőnyt vezérli és amin a kilógó 4 vezeték közül két ér összezárására fel impulzust, a másik két ér összezárása a le impulzust adja a redőnyvezérlőnek. Viszont ez folyamatosan ad amíg össze van zárva, ezért azt is meg kéne oldani, hogy csak max 1-2 percig legyenek zártak ezek a vezetékek. Nem sok ötletem van ennek megoldására, mivel az élesített állapot PGM (05) 1616-nál sajnos nem időzíthető. (jól tudom?)
Van valakinek valami ötlete, hogy tudnám kivitelezni ezt a rendszert? Az enyém az lett volna hogy PGM1 05 invertálva 1 percre időzítve intézi a felhúzás vezetékek összezárását egy relével, PGM2 05 nem invertálva 1 percre időzítve pedig a leengedés vezetékeinek összezárását egy másik relével, de ez így nem működőképes úgy értelmeztem a telepítői leírást. Előre is köszönöm! Üdv A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2016
Alternatív kommunikátort állíts be, és ott az 501- 504 szekciókban be tudod azt az attribútumot állítani, hogy nyitás/zárás. És ha jól olvastam, ez impulzus idővel dolgozik, nem kapcsoló opciós.
Másik lehetőség egy-egy lépcsőházi világítás relé beépítése, és akkor tudod állítani az időt is hogy mennyi ideig legyen az impulzus vagy még esetleg egy mikrokontroller és néhány alkatrész.
Köszönöm, a lépcsőházi idozito nem jó mert az addig nem szakítja meg az áramkört amíg kapja a "be" impulzust folyamatosan,az alternatív kommunikátort meg nem tudom elkuloniteni nyitashoz és zarashoz , csak együtt... Így marad a külön áramkör epitese , nem gondoltam hogy ilyen körülményes lesz....
Sziasztok! Alaposan átrágtam magam a fórumon, most készülök első lakásriasztómat beüzemelni.
Hibát nem szeretnék véteni, így inkább kérdezek. DSC1616 központ és PS-128 szíréna bekötése érdekelne. DEOL lesz mindenhol. Ez így megállja a helyét? Illetve Z6 ebben az esetben 24 órás zóna legyen? Előre is köszönöm.
Ez így jó de javallanék egy kis opciót: a service bemenetre is tegyél egy vezetéket amit akár egy reed relével lehet com-ra kötni. Ez azért jó mert ha valami baj van akkor odateszel egy mágnest (ami persze a közelébe van készítve) és már meg is nyugtattad a riasztót mindenféle doboznyitogatás nékül. Jó dolog mikor valami történik a riasztóval vagy csak bele akarsz nyulni.
A sziréna pozitív tápját érdemes a központ BELL+ kimenetére kötni. Zóna tekintetében nyitottnak fogja venni a sziréna nyitását nem pedig szabotázsnak, de a 24 órás zónadefiníció az jó.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
Köszönöm Kovabe és leviatamas a hasznos hozzászólást, mind a két tanácsot megfogadom.
Sziasztok!
DSC riasztóval kapcsolatban lenne egy pár kérdésem. PC1404-es központom van itthon 3 db infrával, de szeretnék még rákötni + 4 db-ot. Jelenleg mindegyik róna DEOL lezárású. Mielőtt elvégzem a bővítést, szeretnék tisztán látni. A kérdésem az alábbiak lennének: 1. Úgy tudom, hogy zónaduplázással kivitelezhető a dolog. Ilyenkor az egyes infrára ráköthetem (megfelelő ellenállásokkal) az újabb infrát? Természetesen a szekció 013-ban a 7-es opció bekacsolásával engedélyezni kell, ezt tudom. Ekkor az 1-es infra az 1-es zónára az új infra pedig az 5-ös zónára kerül? Vagy mind a két infrát egy zónának veszi a központ? 2. Nem idevágó másik kérdésem: a kezelővel felhasználható egy zóna, pl. nyitásérzékelő köthető rá. Ilyenkor ennek a kezelőnek a zónavisszajelzése hol jeleníthető meg? Valahol olvastam, hogy ha a kezelőre érzékelő van kötve, akkor az 1-es zóna nem használható. Vagy rosszul tudom? Köszönöm a válaszotokat!
Jól tudod. Ha bekapcsolod az ATZ-t az egyes zóna lesz az egyes és az ötös,amiket külön meg is jelenít a kezelő. Ezért kell 2féle lezárás...a kezelői zóna kérdésedre már nem emlékszem pontosan. A nullás gomb mutatja talán...
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ti milyen GSM kommunikátort használtok DSC PC1404 vagy PC1616-os központ esetében? A feladat az lenne, hogy riasztás esetén 1-2 telefon számra el kellene küldeni SMS üzenetet, esetleg hang alapú jelentést. Tapasztalatok? Melyiket érdemes megvásárolni ezen központokhoz? Köszönöm előre is a válaszokat!
Bővebben: Link Pl. Ez egy új holmi. De bevállt a Satel GPRS T-1. Mindegyik modul a riasztó kommunikációját felhasználva tud SMS-t küldeni, éspedig nem csak a riasztást, zónánként is, hanem hibajelzést is, vagy akár nyitás-zárást stb stb...
A Satel: Bővebben: Link
Köszönöm az ajánlást. A SecureCom jól hangzik, nekem hanghívás és SMS is kell, ezért a másik terméket kizárnám. Erről esetleg van tapasztalatod? Mennyire stabil? Leakadásokat jól kezeli?
A Satelt használtam eddig, az is tud sms-t és hívást is egyszerre. A másik olyan új, hogy még nem próbáltam.
Értem.
És a megbízhatósága milyen? Nem akad le sűrűn? Mivel átviteltechnikán végeztem, ezért sajnos ismerem a rádiós kommunikáció buktatóit. Igazad van, a Satal is tud hívást kezdeményezni, elkerülte a figyelmemet. Most itthonra szeretnék valamilyen kommunikátort, de ha sűrűn kiakad, akkor inkább választok valamivel drágábbat!
Mi annak idején (mikor még a biztonságtechnikában dolgoztam) elég sok satel-t tettünk fel és inkább csak a térerő problémás helyeken volt lefagyás. Sőt helyi távfelügyelet felé is telepítettünk belölle csak az kicsit más funkciókkal volt ellátva.
Mi az, hogy "leakad"? Ha arra gondolsz, hogy eldobja a hálózatot, az még egyszer sem fordult elő a Satel modullal. De ehhez szükséges a stabil térerő is. Ha nincs, akkor egy eszköz sem tud csodát. Ilyenkor kell egy megfelelő antenna is, lehetőleg egy yagi, amit a GSM cella adó irányába kell fordítani, kültéren. A Satel előtt TELL GSM Mini-t használtam, ezt egy fokkal könnyebb konfigurálni a beépített USB csatlakozója miatt, de jóval drágább, és elég nehézkes volt hozzá szerezni SMA átalakítót, mert más jellegű az antenna csatlakozója. Átlagos városi felhasználási helyeken nem igazán fordulhat elő alacsony térerő, legfeljebb úgy, hogy fémszerkezetű épületen belül van a GSM eszköz. Ilyenkor is az segít, hogy az antenna kikerül a kültérre. Ezért is szeretem jobban azokat az eszközöket, amiken SMA csatlakozó van. Ezekhez van a legtöbb GSM antenna is kialakítva.
Mi ezt az antenna típust használjuk a legtöbbször: Bővebben: Link Az esetek 98%-ban elég. Ha kevés, akkor "cápa" antennát, vagy iger ritkán yagit használunk. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
Sziasztok
Évekkel ezelőtt telepítettem magamnak DSC riasztó rendszer, és úgy alakult, hogy szét kellett szednem, és újra összerakni máshol. Viszont miután összeraktam, és DLS5-el átprogramoztam rajta ezt-azt a sziréna a billentyűztetettel együtt szól. Sziréna PS-128 (6 vezetékes bekötés) a központ PC-1616. Valaki meg tudná mondani, hogy mi az a programrész, amit elrontottam, vagy más lenne a hiba? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Pár hete vettünk egy házat, amelyben DSC1616 riasztó van, két darab 5501-es billentyűzettel. Tegnap anyósom volt csak itthon a gyerekekkel és mondta, hogy a billentyűzetek szaggatott hangjelzést adtak. Nézem a billentyűzetet és a sárga háromszög folyamatosan világít. Letöltöttem a netről a használati útmutatóját a riasztónak, így láttam, hogy a *2 kóddal lehet megnézni, hogy mi a hibaüzenet. Beléptem, de nem lettem okosabb, mert csak egy 1-es szám található a kijelzőn, semmi más. Ráadásul el sem tudom tüntetni a háromszöget, hiába riasztom be a rendszert és újra ki, a jelzés ott marad. Sajnos a régi tulaj nem tudott segíteni, azt mondta nekik mióta felkerült a riasztó, semmi hibát nem produkált. Megmondom őszintén nem teljesen világos a használati útmutató vonatkozó része, mert ott zónafényekről és egyéb jelzésekről ír, de nekem csak egy nyomorult 1-es szám látszik a kijelzőn. ![]() Tud valaki segíteni mi lehet ez a hibaüzenet? Ami információt összeszedtem 1-2 óra alatt innen-onnan a netről, nem tűnik egy bonyolult dolognak ez a riasztórendszer, így a hétvégén rászánom az időt és teljesen elolvasom ezt a topikot, biztos jó sok hasznos infó került bele az évek során. Update: Megmértem az akku feszültséget, 13.8V, szóval az elvileg nem lehet probléma. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2016
Az a szerencsétlen egyes az alacsony akkumlátort jelzi, pillanatig lehet hogy jó de hosszú távon biztos hogy már nem és ezt jelzi. Csak megkérdezném hogy ugye lehúzott sarukkal mérted a feszültséget? Cseréld az aksit (nem olyan drága) és utánna már nem lesz hibajelzés.
Az akku feszültségből nem tudod megállapítani, hogy jó-e az akkumulátor. Ahhoz terhelés kell. rakj rá egy 12V minimum 20W-os izzót, és legalább fél percig terheld vele, majd ezzel a terheléssel együtt mérd meg az akku feszültségét. Nem eshet 12V alá semmiképp sem. Ha mégis, akkor az akku kuka, kell egy másik. A riasztó is terheléses tesztet csinál, és ha jelzi, hogy akku hiba, akkor bizony csere érett.
Eltaláltad, nem volt lehúzva.
![]() ![]() ![]() Megnéztem a dátumot az akkun, 2009-es, szóval biztosan megérett a cserére. Ritar 7.2 AH-s akku van most benne, milyet ajánlanátok? Esetleg a DSC honlapján található Ultracell? Abban segítsetek még kérlek, hogy mit kell érteni itt partíción. Számítástechnikában egyértelmű, itt nem teljesen. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |