Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm! A nagy áramú akksitoltes az nem csak a központ akksira vonatkozik? Udv:Gyuri
Most hogy mondod nem 100% hogy a szirénára is vonatkozik.
Elvileg a bell+ az 700mA folyamatos, és 2A pillanatnyi terhelést bír el, még párhuzamosan kötve is jobb elvileg mint a PGM2 300mA-e... Szerintem marad a párhuzamos kötés, és ha lekapcsol a központ akkor beiktatok egy segédtápot. Vagy ha az akksira kötném a 2. sziréna tápját egy olvasóbiztosítékon át? Üdv!
A startot írtam a pgm2-re, nem a tápot.
Sziasztok,
remélem jó helyre írok. Az új házunkban van egy kiépített, de lepukkant vezetékes riasztórendszer mozgásérzékelőkkel, de mindenféle kódok nélkül, az előző tulaj nem is használta, kódot se tudta. A kezelőpanel rezisztív érintős, de alig látszott valami rajta, a központi panel pedig egy 110V-os tápról kap áramot. Arra gondoltam ezt a két dolgot lecserélve megpróbálom bekötni a rendszert saját magam. Melyik rendszert/márkát javasoljátok, amelyik van dokumentálva is, és bővíthető is? Előre is köszönöm a válaszokat.
Mivel ez a dsc topik,nyilván a dsc-t. De árban jobban kijöhetsz egy paradox kp-tal.
Amire mindenképp ügyelj: dsc esetén kerüld az 585-öt. Én a 1616-ot vagy a 1832-t ajánlom rendszermérettől függően. 8zóna felett 16led es kezelőt vegyél. Az ikonos/magyarnyelvű felesleges parasztvakítás. Paradoxból kerüld az sp4000et. 5500alatt ne vegyél. Lehetőleg k10es ledes kezelőt vegyél hozzá,mindkét partíciót látod rajta szépen egyszerre.
Udv! Én is 1616-t (1832-vagy 1864 ha később komolyabb bovitesben gondolkodsz) vagy a neo sorozatot (hs 2016, 2032,2064) ajanlok. Szerintem az LCD kezelő nem rossz, viszont az icon kezelő tényleg gagyi. Ezekhez sok segítséget, leírást találsz itt a fórumon, és nem túl bonyolult a telepitese sem. A jelenlegi mozgás és nyitaserzekeloket valószínűleg felhasznalhatod ehhez a rendszerhez is. Udv:Gyuri
Ha ilyen gányolt 1110voltos tápos a rendszer nem biztos hogy én felhasználnám a meglévő pir-eket...
Köszönöm az iránymutatást mindenkinek. Van javasolt beszerzési hely Budapesten vagy webshop?
Nyitásérzékelő nincs, de a WC-t és a fürdőt kivéve minden helyiségben van mozgásérzékelő, ill. vannak még felderítetlen kábelek itt-ott: pl. a második bejáratnál is van kábelezés könyökmagasságban, ha jól sejtem egy második kezelő volt oda tervezve.
Sziasztok
A héten költöztem új lakásba ahol egy Paradox ESP 636 riasztó van felszerelve. A problémám, hogy nem tudjuk hozzá a kódot. Így be sem tudjuk kapcsolni. Lehet valahogy resetelni/új pinkódot megadni vagy csak a forgalmazó tud vele valamit kezdeni?
A penelen van reset jumper ha jóm emlékszem. Összezárod, áramtalanítod, indítod, majd ha resetelődött jumper le.
Bővebben: Link
A 636 igazából a kezelő típusa, de minden bizonnyal valamelyik régi Esprit paneled van. Azon mint Gránátalma is írta van jumper, ha nincs, akkor áramtalanítás után (AC-is akku is elvesz) a PGM-et valamint a Z1-et összekötve el kell indítani és várni egy pár másodpercet. Ezután le kell venni a rövidzárat. Ha közben berreg a kommunikátor reléje, akkor lock-olva van.
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám. DSC PC5010 a központ, rajta 2db LCD kezelő, 1db SOLO sziréna, 3db zónabővítő a keybuson. (meg vagy 25 PIR, és érzékelő, de ebből a szempontól lényegtelen.) A riasztó gondolt egyet, és ordítani kezdett, de mint ha lebegne a sziréna kimenete, negatív indításra van kötve a sziréna. Tehát nem szabályos sziréna hang, hanem kvartyogás. A kezelők teljesen sötétek, kijelzőn semmi nem látszik. A kezelőre nem reagál. Jobb hijján a sziréna szerviz bemenetét gnd-re kötve lekapcsolt a sziréna. Betáp lekapcsolás, majd akku elvétel, majd táp vissza kapcsolás után kezelő szerint: Hatástalanítva, nem volt riasztás. Mi a franc lehet ez? Merre induljak? Látszólag most minden jó, de azért nem bízok benne. Akkuk 1 évesek. Feszültségek rendben. Keybus fel van fűzve, nem csillagpontosan van természetesen kötve. Kábelezve rendesen van, minden forrasztva, zsugorcsövezve, kötegelve, nem gány munka. Mit tudok tenni? Köszönöm!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre megtaláltam a régi riasztómat név szerint egy Visonic MAX 4L. És csak abban kellene a segítség hogy hogyan lehetne bekötni a mozgásérzékelőket illetve egy ajtónyitó érzékelőt ebbe a típusba. A mozgás érzékelők az egyik egy DSC Bravo Rev05 a másiknak a típusát nem tudom de régebinek darabnak tűnik. Találtam kapcsolási rajzot de nekem homályos volt az egész angol.
Szia!
Ez még mindig az alábbi? Bővebben: Link Gyakorlatilag minden érzékelő egy elv szerint dolgozik: - mozgásérzékelő: a tápfeszültség ráadásával és a környezethez történt beállás után az ALARM kimenet reléje meghúzva marad. Tápelvétel vagy érzékelés esetén elejt a relé, tehát nyitja az érintkezőit. - nyitásérzékelő: a mágnes közelítésére zárja az érintkezőit. (ajtó zárva) Mindkét esetben a bekötéskor a fent említett csatlakozási pontot kell a központ kívánt zónájára kötni. A kép szerint a bontó (NC) érintkező használata esetén nem kell külön ellenállás. Amennyiben már van érzékelő az adott zónán, akkor gyakorlatilag csak sorosítani kell a meglévővel az új érzékelőt. Mozgásérzékelőt a mozgásérzékelős, nyitásérzékelőt a nyitásérzékelős zónára ajánlott kötni ekkor. Bár nem ajánlott egy zónára több érzékelő kötése, itt a 4 zóna miatt nem sok lehetőség van bővítéskor. Értelemszerűen a mozgásérzékelőnek adni kell a 10 és 11 pontról tápellátást. Figyelj a polaritásra! DSC Bravo bekötése: Érzékelő ---> központ GND ---> 10 12V ---> 11 NC ---> 1 C ---> 2 Értelemszerűen az 1 és 2 felcserélhető, valamint már meglévő érzékelő esetén soros kör kell! Az érzékelő NC és C pontja másik zónára is köthető. Amennyiben a fenti rövid és tömör leírás nem tiszta, akkor írj nyugodtan. Üdv. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2016
Sziasztok megint!
A történelem a history szerint: Volt egy zónasértés, (zónabővítőn). Ez után AUX táp hiba, Rendőrségi kód, Rendőrségi kód, Keybus hiba, keybus hiba, zónasértés bejárat. ( Asszony ért haza, kezelők sötétek voltak, nem reagáltak. ) Kezelő 1 felügyeleti hiba, kezelő 2 felügyeleti hiba, Zóna bővítő 1 felügy hiba, Zóna bővítő felügy riasztás, Zóna bővítő 2 felügy hiba, Zóna bővítő 3 felügy hiba, Zóna bővítő 4 felügy hiba, PC5208 felügy hiba, Hidegindítás, Kezelő 1 felügy vissza, kezelő 2 felügy vissza, Zóna bővítő 1, 2,3,4 felügy vissza, PC5208 felügy vissza, nyitás felh. Kód 2, Asszony hazaért, kültéri szerviz bemenetét aktiválta, akkut lehúzta, betápot elvette, visszatette, kezelők feléledtek, kóddal kikapcsolta. Nos: azt, hogy volt zónasértés, azt nem tudom. Viszont azt nem értem, mi miatt mondta, hogy aux táp hiba? Be tudja a gsm modul így terhelni a szirénával? Mert ha igen, érthető a keybus hiba, mert elvette a tápot a kezelőkről, a bővítőktől és a szirénától a központ a villanyt, emiatt elvesztett mindent a központ, csak azt nem értem, a sziréna kvartyogása mi lehetett? Billegett az AUx kimenet? A sziréna is onnan kapja a tápot, de negatívra indul... Magyarul az AUX-on van 2 sziréna táp, egy GSM modul, meg 2 kezelő, az összes PIR, és a zónabővítők... sok lenne? Kössem inkább az akkura párhuzamosn? Vagy teljesen tévúton vagypk a log elemzésben? Köszi!
Segédtápon nem gondolkozol (akár ideiglenesen is)?
Udv! Hasonló jelenséggel találkoztam nemrég egy ügyfélnél, ott villám okozta túlfeszültség vagy hálózati zavar lehetett az ok, aztán a vihar után 2 héttel megint megcsinálta vihar nélkül is, én is tanácstalan vagyok, nekem a log :"Tisztelt Ügyfelünk! A 7, 3, 6, 12-es zónákból érkeztek jelzések, valamit rendszer periféria hiba és zóna bővítő betörés jelzések az éjszaka folyamán. Üdvözlettel: G4S Távfelügyelet" A logot te pcvel olvastad ki vgy szintén tavfelugyelet? Esetemben egyébként egy új rendszerről van szó kicsit lejjebb megtalalod a teljes storyt. Majd írj hogy hogy alakul a helyzeted. Udv:Gyuri
Így néz ki a központom most, amit le akarok cserélni. Jól sejtem, hogy minden márkának saját fémdoboza van, tehát ami most van a falon, az is kuka?
Ha bele tudod rendesen rögzíteni a panelt, és bele is férnek a szükséges dolgok, akkor szerintem felesleges a dobozt cserélni. Ne felejtsd el, egy táp (trafó) panel is kell(het)...
Amit viszont mindenképpen meg kell csinálnod: Lerajzolni a jelenlegi állapotot. Beazonosítani az és megjelölni az összes vezetéket. Megbontani a mozgásérzékelőket, ott is ellenőrizni a bekötést (arra vonatkozóan is hogy nem lötyög-e, stb.). Én legalábbis ezzel kezdeném. El leszel vele egy darabig ![]()
Kicsit homály a dolog, a kezelőket a keybus kimenetre kell tenni a zónabővítökkel együtt, a szirénát bell + és aux - -ról kell hajtani a pir és a gsm pedig az aux-ról kapja a tápot. Ha jól megnézed a panelt, vannak rajta ptc-k amik a túl nagy áram hatására nyitnak és elveszik az eszközöktől a tápot hogy a kp. stabtápját ne terhelje be illetve csak az adott kimeneten legyen zavar ne az egész rendszeren. Első körben rendezni kéne a tápvonalakat majd utánna tápvonalonként ellenőrizni hogy melyik vesz fel nagy áramot. Jelzem feltehetően a szirénában megromlott az aksi és ez miatt terhelte be arendszert, ha nem akkor valahol részleges rövidzár van.
Szai!
Akkuk jók. Szinte újak. A szirénának is kell táp. Ezt csak az aux-ról vehetem. A GSM-et át fogom tenni az akkura közvetlen. Táp kábelezésben nincs hiba. Minden zsugorcsövezve, forrasztva van, ezrt szebben nem lehet még laborban sem. Saját cucc, fusi nincs. Én csak arra tudok gondolni, hogy túl nagy volt a terhelés az aux kimeneten de csak a gsm, meg a sziréna miatt lehet. Teszek mellé másik táp modult. Az aux-on meg csak a keybus fog lógni. Jobb ötletem nincs.
Szia!
A log helyi, kiolvastam. Itt nem volt vihar, de attól se igazán lehet. Van rendes kombi B+C védelem a villanyóránál, és minden dugaljnál D védelem. Minden eph-ba van, a kábelek árnyékolása is GND-n egyik oldalon. Biztos, hogy attól makkant meg, hogy a túláram védelem elvette a villanyt az AUX-ról, gondolom a sziréna is azért kvartyogott, mert hol volt tápja, hol nem... Ahogy a multifuse engedte. Teszek mellé külső tápot...
Igen kell táp a szirénának de azt a bell+ és az aux- -ról tudod szedni (a Bell+ az fix 12). A kezelőket nem illik egy tápra tenni a pir-kel, annak ott a keybus red black.
Szia!
Jelenleg úgy van, hogy az AUX-on vannak a PIR-ek, meg a sziréna tápok. A keybusos red, black a kezelők, bővítők tápjai. Megnéztem, a GSM modul ha kifele dumál, 250-300mA körül fogyaszt, de csúcsban biztos több. Ezt átkötöttem biztin keresztül közvetlen az akkura. Minden esetre jövő héten veszek egy külső tápmodult, saját akkuval, és arról fog élni minden, ami jelenleg az AUX-on van. Így ez a marhaság egy életre ki van küszöbölve. Egyébként a sziréna jó vacakul van megcsinálva. A sziréna táp lábán mérve 13,67V van. Az akkun már csak 12,4V Magyarul szerencsétlen akku fel sincs töltve rendesen. És mindkét szirénén azonos. Vagyis nem az a baj, hogy nem kap tápot, hanem gondlom le van diódázva az akku fele, de így meg már kevés a feszültség szerintem.. Gyárilag konstrukciósan hibás. Miért nem lehet oda tenni egy FET-et, vagy valami jobb fajta schottky diódát?? Áhh...
A Solo direkt tölti kevesebbel az akkut, az bőven elég neki. Legalább később megy tönkre az akku, nincs túltöltve. Amúgy is ennyi töltéssel is simán üvölt jó 10 órát egy 7-es akkuról... (a régi verziók, amik nincsenek időzítve tápelvét esetére)
Sziasztok!
A riasztó rendszer egy részét össze tudtam rakni de van egy plusz panel amit nem tudok bekötni mert nincs bekötési rajz abba kérnék segítséget hogy hogyan lehetne ezeket össze kötni és törölni az előző kódot mert azt már nem tudom.Az utolsó kép az a bekötési rajza a riasztónak. Itt vannak a képek hátha segítenek nektek. http://kepfeltoltes.hu/view/160702/IMG_0355_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160702/IMG_0356_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160702/IMG_0357_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160702/IMG_0358_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160702/max4lp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szia!
A képeken látható modulok rendeltetése így első ránézésre nem teljesen tiszta. Semmilyen leírás, adatlap, típus nincs róluk? Képeken némi infó nem ad értékelhető eredményt. Mi a cél, amire ezek kellenének? |
Bejelentkezés
Hirdetés |