Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
És tényleg!
![]()
Hali. Lehetséges valahogy az Eagle 5.0.3as, tehát az új verzióban készült nyákot valahogy átkonvertálni a régi verziószámú Eaglehez? (4.16)
Nem nagyon lehetséges vagy elfogadja vagy nem. Egyre figyelj, hogy a nevek ne tartalmazzanak ékezetes betűket. Nekem általában a 4.16-os a suliban megnyitotta az 5.11-esben készült fájlokat is.
Szia!
Idézet: Ezt hogyan tudom kikapcsolni?„A megfelelő réteg kikapcsolásával” Köszönöm a segítséget: Balázs
Helló. A képen megtalálod a választ. Egy kis kísérletezéssel pedig megtudod hogy melyik név tartozik a réteghez.
Szia!
Köszönöm a választ! Sinka Balázs
Üdv.
Kapcsolási rajz köré keretet és title dobozt hogyan lehet varázsolni?
A frame.lbr könyvtárban találsz kereteket és title dobozt valamint a kapcsolási rajz szerkesztőben is tudsz frame-et rajzolni a Rajzolás-Frame menüponton.
Üdv!
5.11 -est használom ,hogyan tudok negativ PDF nyomtatást csinálni?
Negatív képként exportálni tudsz csak (file/export/image), pdf-böl negatívot csak képszerkesztő programokkal tudsz csinálni.
Sziasztok!
Érdekelne hogy eagle 5.0 verzioban lehet e olyan gerber file-t csinálni melyben a pad-ek lyukasak. Ha lehet akkor hogyan? Köszi Tamás
Sziasztok!
Van egy nyáktervem, amit két gépen is szeretnék csinálgatni, így a projektet másolgatnám ide-oda. Kérdésem ezzel kapcsolatban az az, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy rendesen, mondjuk így, összekapcsolom a másolt projektet az Eagle-lel? Tehát látom a Control Panelen a Project listában. Ugyebár, ha csak simán megnyitom a tervet, akkor a sematikus rajz és a nyákterv nem összeegyeztethető, így ha módosítok valamit, akkor a nyákterv nem módosul. Ha ez számít valamit is, 5.9-est használok. Bármilyen segítséget előre is köszönök!
Az nyák terved eredeti mappáját átmásolod a másik gépen lévő eagle gyökér mappájába (ez általában dokumentumok/eagle) és fel fogja ismerni automatikusan.
Az persze fontos hogy az sch és a brd egy mappába legyen ekkor konzisztens lesz a kettő.
Teljesen mindegy, hogy hova másolod, ha mellette van a párja (sch - brd), és ugyan az a neve is, akkor bármelyiket megnyitva, megnyílik a párja is.
Köszönöm a segítséget!
Próbáltam én is bemásolni a projektes mappába, csak nem tűnt fel, hogy az eagle-ben teljesen más mappa van beállítva ![]() ![]() qvasz2-nek: Ha nem az eagle-ben beállított mappába másolom a projektet, akkor is megnyitja a párját, de ha módosítok valamit, akkor arra hibát dob és nem írja felül a nyáktervet.
Ha mindkét fájl nyitva van akkor tökmindegy hol van, melyik könyvtárból nyitod meg őket, a változtatásokat a nyákon követnie kell.
Csak akkor dob hibát, ha nincs megnyitva a párja, és úgy módosítod. Illetve még akkor is, ha nyitva van mindkettő, és a brd-re akarsz új alkatrészt tenni, mert azt csak az sch-ra enged.
Eagle-ban a con-sub alatt található 9-esekből melyik az anya és melyik a papa. Csak a végük más, de még véletlenül sem M és F a vége hanem valami D meg T.
Az én eaglémban mind ugyan olyan számozású (a másik a tükörképe lenne), vagyis mind MAMA.
Hát ez nagyon kasa, most akkor honnan szerzek papa-t. A másik mini-din 6-os isncs azt szedtem le a cadsoft de-ről. Írom a 6 azaz a HATOS Lábkiosztását 1,2,3,5,6,8
Fasza mi? Szóval ha valakinek a fentiekből van jó verziója szánjon már meg legyen olyan kedves.
KB 15 perc alatt átszámozod és már van is papa.[OFF]
És azért 15 perc, mert egy évben kb egyszer kell alkatrészt molyolnom, és addigra totál elfelejtem, hogy kell.
Azért halkan, lábujjhegyen és zárójelben megemlítem, hogy a kezdetük azért más: F betűvel kezdődik a Female és M-mel a Male.
![]()
Igazad van, nem görgettem végig, csak azt néztem, hogy emelkedik az érintkezők száma, és azt gondoltam, hogy az összes 9 pólusú ott van az elején
![]() gulasoft: Akkor nem is kell rajzolnod, csak lentebb is körülnézni a listában
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy: Mit tegyek a kapcsolás elejére illetve végére, mint csatlakozó, vagy egyéb más helyettesítő alkatrész, (én tűcsatira gondoltam,d e sajna nem találtam 1est az egl-ben.) Mellékelek képet, hogy értsétek mire gondolok: A gondja az,(2.kép) hogy nincs a kimeneten az utcsó ellenállás mindkét lába bekötve. A másodikon bekötöttem, de a jack(vagy rca) csati nincs nyéktervezőben. Ilyenkor mi a teendő? Mihez kössem a be-és kimeneteket?
Én solpad-et szoktam használni.
Köszi, még egy kérdés(egyelőre):
A szövegmezőt ( ami műszaki rajzokon is van,) hogyan tudom rátenni? Elvileg tud ilyet ha jól emlékszem.
"Frames" néven nézd meg. Remélem arra gondolsz.
Ilyen kellene nekem, de csak addig jutottam el a FRAME-rajzolással, hogy megvan a főkeret, ABC 123-stb-vel de a kis négyzet ami jobb alul van, na olyan kéne nekem.
Amibe szöveget is lehet írni hosszan.ÉS nem csak annyit amit a Text gomb alatt. Kép
Nem értelek teljesen. Add->Frames. És ott ki tudod választani a kertet.
Csoki!
olyan bajom van, hogy: tele van az *.brd kicsi apró rajzszemetekkel. azt hiszem könyvtár frissítés után szokott bejönni. (nem volt meg minden alkatrészem, vagy nem találtam) és azokat hogy tudnám eltüntetni? ugyanis törölni nem engedi... a képpel talán egyszerűbben elmagyarázható... ![]() köszi a a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |