Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi. Rájöttem.
Rossz volt néhány berajzolt alkatrészem.
csoki!
következő kérdésem! teli gnd-t hogy tudok csinálni?
Rajzol egy poligon, elnevez GND, megnyom rastnet és van teli föld. (mint ahogy van teli hold is)
Zsír.
![]() ![]() most nem engedi gnd-re nevezni, mert már van olyan.... és ha ripup- olom az összes gnd-t akkor se adhatom neki azt a nevet. valahogy össze kéne kötni?
köszi!
sikerült, csak máshogy akartam átnevezni, és úgy nem engedte ![]()
Sziasztok!
Az alkatrészek furatnagyságát akarnám változtatni, de sehogy sem sikerült. Valaki segítene nekem?? Fontos lenne... Ha azt próbálom, hogy másik furatot rakok rá Can't via on pad vagy valami ilyet ír ki. ![]()
Az alkatrésznek csak a furatát vagy magát a forrpadot is? csökkenteni vagy növelni?
Csak a furatot ! De lehet, hogy kell valahol majd a forrpontot is !
![]() ![]()
Ezt csak úgy tudod megtenni, hogy magát az alkatrészt szerkeszted. A control panelen, file/megnyitás/könyvtár, itt megkeresed azt a könyvtárat amiben a kérdéses alkatrész megtalálható, megnyitod. A device gombra kattintva megkeresed a kérdéses alkatrészt, megnézed hogy milyen tokozást használ, jobb oldalon a package oszlopban megtalálod. Ez után a Package gombra kattintva kiválasztod az adott tokozást. A Group parancsal körbekeríted, majd ctrl gomb és a Cut parancs együttes használatával lényegében lemásolod a tokozást. Ismét a package fülre kattintasz,majd az új sorba beírod az általad módosított tokozás nevét, célszerű ugyan úgy elnevezni, csak a végére írni valamit megkülönböztetés gyanánt, ez akár egy + karakter is lehet. Megkérdezi hogy valóban létrehozod e, itt értelemszerűen igenre kell kattintani. Miután megkaptad az üres területet, a paste paranccsal beilleszted a tokozást. A megváltoztatandó forrpadra jobb gombbal kattintva, és a tulajdonságok menüpontot választva, előjön a panel ahol annak tulajdonságait állíthatod. A diamater a külső átmérőt adja meg, a drill pedig a furat nagyságát.
Arra figyelj, hogy a módosított alkatrészen a forrpadok között a megfelelő szigetelési távolság meglegyen, ellenkező esetben zárlat vagy magasabb feszültség használata esetén (pl 220V-os relé) átütés is lehet a 2 forrpad között, ezért csak ésszel növeld a méreteket. Ugyan itt a Shape sorban tudod kiválasztani a forrszem formáját, hogy négyzet, hatszög, kör vagy ovális legyen. Ha befejezted a módosítást, nyomsz egy mentést, majd újra megnyitod a device gombal az adott alkatrészed. A jobb oldali sávban az új gombra kattintva hozzáadod az új tokozásod, így megmarad az eredeti is, és létrehozol egy saját verziót is belőle. A változat nevéhez ne felejts valamit beírni, egyébként hibaüzenetet kapsz. Meg kell jelenjen a Package oszlopban az új tokozás, ez után a connect gombra kattintva tudod a tokozás forrpadjait, a kapcsolási rajban szereplő szimbólum lábaihoz párosítani. Amennyiben nem változtattál lábsorrendet (mivel csak méretet növel nem csinálsz ilyen) így a másolás innen: sorban lévő kis lenyíló menüre kattintva kiválasztod a meglévő tokozást, ezzel automatikusan összepárosítja a lábakat a másik kiválasztott tokozás alapján. Végül elmented a könyvtárat. Visszatérsz a kapcsolási rajzhoz, ahol vagy mint új alkatrész beilleszted a módosított alkatrészt, vagy a Replace parancs használatával kicseréled, mivel csak forrpad és/vagy furat méretet változtattál, ez utóbbi célszerű, akkor nem kutyulja el a megtervezett nyákrajzot sem, hanem simán kicseréli az újra. Remélem érthetően fogalmaztam, ha nem boldogulsz vele kérdezz, megpróbálok segíteni ha elakadtál. Bari
ÚR ISTEN ! Ebbe bele se kezdek, azt hittem ez olyan egyszerű, mint a Sprint. Szerintem egy nagy rakás ... ez az Eagle.
Köszi , hogy ezt leírtad, biztos valakinek nagy hasznára fog válni, de én inkább ezt hagyom a fenébe. Ósdi vacak az Eagle. ![]() Ezer fajta tokú alkatrészt kéne változtatnom... ![]()
Attól hogy neked nem jön be még nem ósdi vacak!
Ha az egész panelon globálisan akarod változtatni a forrpadok méreteit, akkor indítsd el a drc-t, ott a restring fülön tudod az adott nyákterven globálisan állítani a méreteket, de ez minden forrpadra hatással lesz. Bari
Az alap fórszemek állatába kicsik. Ha nagyobbítani akarom akkor csak simán ráteszek egy fórszemet.
Komoly cégek is használnak Eagle-t, biztos csak azért mert még nem találkoztak a fantasztikus Sprint Layouttal...
Két havonta újra és újra megjelenik valaki ezzel a furatméret növeléssel, amiből két dolog nyilvánvaló:
1. Nem olvasta a szabályzatot, hogy először az archívumot átnézni és nem ötvenedszer feltenni az értelmetlen kérdést, amiből rögtön kiviláglik, hogy 2. fogalma sincs egy modern nyáktervező koncepciójáról és a kérdése olyan, mintha azt kérdezné, hogyan kell hézagmérő lemezekkel gyújtást állítani egy processzorvezérelt autón. Két hónap és megint jön egy ilyen Sprintes kérdező, mert az archívumot átnézni szörnyű nagy kihívás. ![]()
Ilyen csatlakozót tudja valaki hogy melyik alkatrészkönyvtárban találok?
Bővebben: Link (3,96mm a lábtávolság!)
Szerintem a COM könyvtárakat nézd át.
Köszi, már feladtam a keresést és inkább megrajzoltam.
UbiLinux!
Teljes mértékben egyetértek. Talán az lenne a megoldás, ha az ilyen "gyakran ismételt kérdésekre" már senki nem válaszolna. A topic terjedelme már 180 oldal, azt valóban sokáig tart elolvasni, de éppen az ilyen "gyakran ismételt kérdések" miatt ilyen sok. Janikukac! Attól, hogy nem olvasod el a felhasználói kézikönyvet, vagy nem vagy képes elsajátítani egy program kezelését, attól az még nem egy rakás.... Talán előbb magadban keresd a hibát. Vannak ettől jóval bonyolultabb programok is, a profik, nagy cégek mégis azokat, és nem a Sprintet használják. Talán van rá okuk.
Sokan nem tudják hogy fönt van egy legelső hsz fölött jobb oldalt van 5 kicsi ikon. A legelsőre kattintva ki lehet listázni az hasznos hsz-eket. És akkor már nem is kell 180 oldalt elolvasnia és még választ is kap a kérdésére.
Te megnyomtad azt az első ikont ebben a témában ?
Mert ha igen Eagle-ből már doktorálhatsz is ![]()
Az a különbség tudod, hogy akinek egy kérdés világos, az azt gondolja, hiszen le van írva már százszor.
Aki meg keres valamit, annak a 180 oldal átolvasása, és annak millió tévútja inkább tű a szénakazalban mint segítség.
Bármennyire gyanús így néztem és abból a 4db hsz-ből sok minden nem derül ki, ezért csak marad a 180 oldal, ja nem csak 179,7 maradt
![]() ![]()
Ezt mondom én is hogy csak "lájkolni" kellene a hasznos hsz-eket és akkor nem lenne ennyi ismétlődő kérdés.
És akkor itt be is fejezhetjük az OFF-topic hozzászólások sorát, ugye?
Hali!
Hogy lehet azt elérni, hogy kétoldalas NYÁK- esetén, bizonyos net-eket CSAK egy oldalra tegyen. Pl. a föld vagy a tápfeszültség csak az egyik oldalon legyen?
Az Autorouter párbeszédablakban állítsd be a megfelelő feltételeket, majd kattints a "Select" billentyűre. Az ablak eltűnik. Kattints duplán az adott "Net-re" (hogy az egész kijelölődjön, ne csak egy szegmense). Végül a zölden világító szemaforra. Így tudsz netenként routolni.
Lásd még: manual_en.pdf 187. old - angolul. (5.11 - verzió)
Öszvér megoldás, de jobb tényleg nincs ebben az esetben.
Elektrorudi, ha azt akarod, hogy az autorouter bizonyos neteket ne módosítson, azokat routold manuálisan, még az autorouter indítása előtt.
Üdv "lengyel vasárnap"!
Miért kell minden hozzászólást kommentelned?
A személyes kérdéseket NE a fórumban intézzétek el!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |