Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   229 / 443
(#) frankopeter válasza frankopeter hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Köszi. Rájöttem.
Rossz volt néhány berajzolt alkatrészem.
(#) frankopeter hozzászólása Szept 22, 2011 /

csoki!
következő kérdésem!
teli gnd-t hogy tudok csinálni?
(#) karaszbandi válasza frankopeter hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Rajzol egy poligon, elnevez GND, megnyom rastnet és van teli föld. (mint ahogy van teli hold is)
(#) frankopeter válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Zsír. poligon megy
most nem engedi gnd-re nevezni, mert már van olyan.... és ha ripup- olom az összes gnd-t akkor se adhatom neki azt a nevet. valahogy össze kéne kötni?
(#) frankopeter válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

köszi!
sikerült, csak máshogy akartam átnevezni, és úgy nem engedte
(#) janikukac hozzászólása Szept 24, 2011 /

Sziasztok!
Az alkatrészek furatnagyságát akarnám változtatni, de sehogy sem sikerült. Valaki segítene nekem?? Fontos lenne... Ha azt próbálom, hogy másik furatot rakok rá Can't via on pad vagy valami ilyet ír ki.
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Az alkatrésznek csak a furatát vagy magát a forrpadot is? csökkenteni vagy növelni?
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Csak a furatot ! De lehet, hogy kell valahol majd a forrpontot is ! Mind a kettőt növelni !!!

Ezt csak úgy tudod megtenni, hogy magát az alkatrészt szerkeszted. A control panelen, file/megnyitás/könyvtár, itt megkeresed azt a könyvtárat amiben a kérdéses alkatrész megtalálható, megnyitod. A device gombra kattintva megkeresed a kérdéses alkatrészt, megnézed hogy milyen tokozást használ, jobb oldalon a package oszlopban megtalálod. Ez után a Package gombra kattintva kiválasztod az adott tokozást. A Group parancsal körbekeríted, majd ctrl gomb és a Cut parancs együttes használatával lényegében lemásolod a tokozást. Ismét a package fülre kattintasz,majd az új sorba beírod az általad módosított tokozás nevét, célszerű ugyan úgy elnevezni, csak a végére írni valamit megkülönböztetés gyanánt, ez akár egy + karakter is lehet. Megkérdezi hogy valóban létrehozod e, itt értelemszerűen igenre kell kattintani. Miután megkaptad az üres területet, a paste paranccsal beilleszted a tokozást. A megváltoztatandó forrpadra jobb gombbal kattintva, és a tulajdonságok menüpontot választva, előjön a panel ahol annak tulajdonságait állíthatod. A diamater a külső átmérőt adja meg, a drill pedig a furat nagyságát.
Arra figyelj, hogy a módosított alkatrészen a forrpadok között a megfelelő szigetelési távolság meglegyen, ellenkező esetben zárlat vagy magasabb feszültség használata esetén (pl 220V-os relé) átütés is lehet a 2 forrpad között, ezért csak ésszel növeld a méreteket.
Ugyan itt a Shape sorban tudod kiválasztani a forrszem formáját, hogy négyzet, hatszög, kör vagy ovális legyen.
Ha befejezted a módosítást, nyomsz egy mentést, majd újra megnyitod a device gombal az adott alkatrészed. A jobb oldali sávban az új gombra kattintva hozzáadod az új tokozásod, így megmarad az eredeti is, és létrehozol egy saját verziót is belőle. A változat nevéhez ne felejts valamit beírni, egyébként hibaüzenetet kapsz. Meg kell jelenjen a Package oszlopban az új tokozás, ez után a connect gombra kattintva tudod a tokozás forrpadjait, a kapcsolási rajban szereplő szimbólum lábaihoz párosítani.
Amennyiben nem változtattál lábsorrendet (mivel csak méretet növel nem csinálsz ilyen) így a másolás innen: sorban lévő kis lenyíló menüre kattintva kiválasztod a meglévő tokozást, ezzel automatikusan összepárosítja a lábakat a másik kiválasztott tokozás alapján. Végül elmented a könyvtárat. Visszatérsz a kapcsolási rajzhoz, ahol vagy mint új alkatrész beilleszted a módosított alkatrészt, vagy a Replace parancs használatával kicseréled, mivel csak forrpad és/vagy furat méretet változtattál, ez utóbbi célszerű, akkor nem kutyulja el a megtervezett nyákrajzot sem, hanem simán kicseréli az újra.
Remélem érthetően fogalmaztam, ha nem boldogulsz vele kérdezz, megpróbálok segíteni ha elakadtál.

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Szept 24, 2011 2 / 1

ÚR ISTEN ! Ebbe bele se kezdek, azt hittem ez olyan egyszerű, mint a Sprint. Szerintem egy nagy rakás ... ez az Eagle.
Köszi , hogy ezt leírtad, biztos valakinek nagy hasznára fog válni, de én inkább ezt hagyom a fenébe. Ósdi vacak az Eagle.

Ezer fajta tokú alkatrészt kéne változtatnom...

Attól hogy neked nem jön be még nem ósdi vacak!
Ha az egész panelon globálisan akarod változtatni a forrpadok méreteit, akkor indítsd el a drc-t, ott a restring fülön tudod az adott nyákterven globálisan állítani a méreteket, de ez minden forrpadra hatással lesz.

Bari
(#) mrobi válasza janikukac hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Az alap fórszemek állatába kicsik. Ha nagyobbítani akarom akkor csak simán ráteszek egy fórszemet.
(#) Attila86 válasza janikukac hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Komoly cégek is használnak Eagle-t, biztos csak azért mert még nem találkoztak a fantasztikus Sprint Layouttal...
(#) UbiLinux válasza Bari- hozzászólására (») Szept 24, 2011 1 /

Két havonta újra és újra megjelenik valaki ezzel a furatméret növeléssel, amiből két dolog nyilvánvaló:

1. Nem olvasta a szabályzatot, hogy először az archívumot átnézni és nem ötvenedszer feltenni az értelmetlen kérdést, amiből rögtön kiviláglik, hogy

2. fogalma sincs egy modern nyáktervező koncepciójáról és a kérdése olyan, mintha azt kérdezné, hogyan kell hézagmérő lemezekkel gyújtást állítani egy processzorvezérelt autón.

Két hónap és megint jön egy ilyen Sprintes kérdező, mert az archívumot átnézni szörnyű nagy kihívás.
(#) Attila86 hozzászólása Szept 24, 2011 /

Ilyen csatlakozót tudja valaki hogy melyik alkatrészkönyvtárban találok?
Bővebben: Link
(3,96mm a lábtávolság!)
(#) mrobi válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Szerintem a COM könyvtárakat nézd át.
(#) Attila86 válasza mrobi hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Köszi, már feladtam a keresést és inkább megrajzoltam.
(#) elektrocad válasza UbiLinux hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

UbiLinux!
Teljes mértékben egyetértek.
Talán az lenne a megoldás, ha az ilyen "gyakran ismételt kérdésekre" már senki nem válaszolna. A topic terjedelme már 180 oldal, azt valóban sokáig tart elolvasni, de éppen az ilyen "gyakran ismételt kérdések" miatt ilyen sok.

Janikukac!
Attól, hogy nem olvasod el a felhasználói kézikönyvet, vagy nem vagy képes elsajátítani egy program kezelését, attól az még nem egy rakás.... Talán előbb magadban keresd a hibát. Vannak ettől jóval bonyolultabb programok is, a profik, nagy cégek mégis azokat, és nem a Sprintet használják. Talán van rá okuk.
(#) mrobi válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Sokan nem tudják hogy fönt van egy legelső hsz fölött jobb oldalt van 5 kicsi ikon. A legelsőre kattintva ki lehet listázni az hasznos hsz-eket. És akkor már nem is kell 180 oldalt elolvasnia és még választ is kap a kérdésére.
(#) niedziela válasza mrobi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Te megnyomtad azt az első ikont ebben a témában ?
Mert ha igen Eagle-ből már doktorálhatsz is
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Az a különbség tudod, hogy akinek egy kérdés világos, az azt gondolja, hiszen le van írva már százszor.
Aki meg keres valamit, annak a 180 oldal átolvasása, és annak millió tévútja inkább tű a szénakazalban mint segítség.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Bármennyire gyanús így néztem és abból a 4db hsz-ből sok minden nem derül ki, ezért csak marad a 180 oldal, ja nem csak 179,7 maradt Ebből meg jó ha 70 oldal információ a többi meg zagyvaság. Ebben biztos nagy lelkesedéssel keresnek az ide tévedők
(#) mrobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 25, 2011 1 /

Ezt mondom én is hogy csak "lájkolni" kellene a hasznos hsz-eket és akkor nem lenne ennyi ismétlődő kérdés.
(#) Moderátor hozzászólása mrobi hozzászólására (») Szept 30, 2011

És akkor itt be is fejezhetjük az OFF-topic hozzászólások sorát, ugye?
(#) elektrorudi hozzászólása Szept 30, 2011 /

Hali!
Hogy lehet azt elérni, hogy kétoldalas NYÁK- esetén, bizonyos net-eket CSAK egy oldalra tegyen. Pl. a föld vagy a tápfeszültség csak az egyik oldalon legyen?
(#) elektrocad válasza elektrorudi hozzászólására (») Okt 2, 2011 / 1

Az Autorouter párbeszédablakban állítsd be a megfelelő feltételeket, majd kattints a "Select" billentyűre. Az ablak eltűnik. Kattints duplán az adott "Net-re" (hogy az egész kijelölődjön, ne csak egy szegmense). Végül a zölden világító szemaforra. Így tudsz netenként routolni.
Lásd még: manual_en.pdf 187. old - angolul. (5.11 - verzió)
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Öszvér megoldás, de jobb tényleg nincs ebben az esetben.
(#) elektrocad válasza elektrorudi hozzászólására (») Okt 2, 2011 / 1

Elektrorudi, ha azt akarod, hogy az autorouter bizonyos neteket ne módosítson, azokat routold manuálisan, még az autorouter indítása előtt.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Üdv "lengyel vasárnap"!

Miért kell minden hozzászólást kommentelned?
(#) Moderátor hozzászólása elektrocad hozzászólására (») Okt 3, 2011

A személyes kérdéseket NE a fórumban intézzétek el!
Következő: »»   229 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem