Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok
Menyivel kel szorozni az AC feszültséget, hogy kijöjjön az egyen irányított pufferolt DC feszültség? És a trafóméretezésnél AC feszültséggel kel számolni vagy DC-vel?
Ha jól tévedek,akkor ,azaz megközelítőleg 1,41-el kell szorozni.
Köszönöm az infot
De a trafóméretezésnél AC feszültséggel kel számolni vagy DC-vel? A kettő szekundert külön küllőn számoljam Vagy ha pl. 2x24V 4A számoljam egybe?
Sziasztok! Van egy épp nem működő kapcsolásom, a feszültség komprarátorral van valami, vagyis ott körül. Rossz a feszültség, amihez viszonyít. Van benne egy ZPD 8,2-es dióda, a katódnál mért fesz. pontosan 10V. Már kicseréltem, de ugyanúgy 10V van a katódon, pedig 8,2-vel pont jó lenne, ahogy gondolom... Ez hogy lehet? Az anód lába testen van. Üdv; Zoli
És mekkora áramot kergetsz át rajta, mert az sem mindegy? Előtte kell legyen egy soros ellenállás, az mekkora és azon mit mérsz?
12v féklámpátszeretnék megcsinálniszobaivillogóra.
Azlehetséges, hogy egydjkeverőbőladok neki jeletésritmusra világítson?
Sziasztok ! Most rakom össze az erősítőmet a dobozba. Azt szabad ugye csinálnom a TDA 2003-as erősítővel, hogy a hangszóró kimenethez odakapcsolom a VU metert is, tehát mellé forrasztom? Meg az ugye nem baj, hogy a VU meter külön tápról fog menni? Szerintem a 17 V / 0.8 A trafóm nem bírna mindent el, viszont a VU-t hozzá akarom csatolni...
Te jó ég! Ezt a mondókádat hogy sikerült ilyen gyalázatosan összehoznod? Háromszor kellett elolvasnom hogy felfogjam, mi a csudát akarsz.
12v-os féklámpát szeretnék megcsinálni szobai villogóra.
Az lehetséges, hogy egy dj-keverőből adok neki jelet, és ritmusra világítson? Fordítottam
Ja, meg mégegy kérdésre várom a választ! Hogy kössem a két erősítőt egy trafóra?
Sziasztok
Trafóméretezésnél AC feszültséggel kel számolni vagy DC-vel? Kettő szekundert küllőn számoljam, Vagy ha pl. 2x24V 4A számoljam egybe?
De úgy értettem, hogy a VU meter bemenete menne a hangszóró kimenethez ! Azt szabad?
Trimmer potit? A VU-ban van... Van itthon egy 10k trimmer ( VU-ban is az van ) , kiműthetem tesóm ajándékából. Hja , az nem baj, hogy a trafómra a mester rárakott egy 0.8 A Graetz-t, de nekem apám csak 1 A olvadó biztosítékot tudott hozni?!
A trimmer és a potméter két külön dolgog.A te esetedben trimmer lenne célszerű.Baj bizony,mert ha valami gebasz lenne,akkor előbb a Graetz fog kiolvadni,mintsem a biztosíték...Úgyhogy inkább szerezz be 0,8A-eset!
Hát az a baj, hogy biztosíték van, csak foglalat nincs hozzá, azt pedig ajánlották. Azaz foglalat is van, csak az a biztosíték ami 1 A, ahhoz van. :S Akkor foglalat nélkül csináljam ?! Akkor a Vu-t pedig úgy oldom meg, hogy marad a különcs Jack-elése.. Trimmerem nincs itthon, csak trimmer potim..
Ha jól értem,akkor van 1A-es biztosíték,de nem lehet kivenni a foglalatból?A trimmer eszközzel állítható ellenállás,a pométer pedig külső eszköz nélkül is variáható. :nezze:
Nem, nem. Van egy foglalat, amiben benne van egy 1 A biztosíték,kivehető, de amit kaptam a Graetz-hez biztosíték, az kicsi bele, tehát a foglalat nem jó hozzá. Foglalat nélkül is forraszthatom? Nekem egy trimmer potim van 10kOHM, tudom van sima poti is. Most összekeveredtem. :hehe:
Mennyivel kicsi?Szerintem próbáld meg picit összenyomni a foglalat pofáit amibe belerakod a biztit,nekem már bevált egyszer.
Szerintem meg ne görcsölj a biztosítékon. Ha beleteszed az 1A-est, az is teljesen jó lesz!
Aztán majd később, ha veszel, kicseréled a 800mA-re!
Az átmérője kisebb csak?Vagy úgy arányaiban az egész bizti?Ha csak átmérőben,akkor helyedben kicsit összenyomnám a foglalatot,vagy légy kreatív
Nem csak átmérő, hossz is rövidebb. qvasz2: Nem tudom, mit tegyek, Mate193 barátom nem ezt mondta.. :S
Végülis teljes zárlat esetén az 1A-es is véd valamennyit...Viszont a Graetznek nem tenne jót a zárlat,bár próba idejére elfogadható megoldás.
Nem próba lesz, sajnos nem. Jövő héten verseny... :yes:
Még egy kérdés: 230 V-nál mindegy, hogy a dugasztápot hogy kötöm be? Trafóról van szó!
Illetve, villás dugót. Össze vissza beszélek.
igen Sőt még az is mindegy hogy a trafó kimenetét a hid melyik bemenetére kapcsolod.
Okés. Már annyira várom csak a választ, hogy akkor szerintetek az 1 A -es olvadóbiztosíték is jó a 0.8 A Graetz re?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |