Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok,
Találtam egy sp-k10 típusú aktív hangfalpát. 2darab 3 wattos 4 ohmos hangszóró van benne. Egy 10,7 watt/0,8A-es trafó van benne. Ugyan nem mértem de a feszültség 10,7/0,8=13,3Volt körül lehet. Kérdésem az lenne, hogy akku-ról működtethető-e így? Esetleg valami módosítással, vagy felejtős a dolog? Előre is köszönöm a segítséget.
Mérd meg a feszültséget is s ha eléri a 12V akkor minden további nélkül mehet akkuról,persze 12V-ról.
Megint én volnék.
Maximálisan hányszor tud nyitni egy relé egy bizonyos idő alatt ? Mondjuk 1 perc alatt . NYÁK-ban!
Szia
Nagyon szépen köszönöm a fáradságod és a válaszod! Bocsánat az értetlenkedésért, de még egy dolgot nem értek, méghozzá azt, hogy alapból bekapcsoláskor magas szinten van a kimenet, azaz alapból szól a duda? Mert ugye úgy kellene hogy alapból ne szóljon, hanem a dőlésszög kapcsoló zárásakor kezdjen el szakaszosan szólni, vagy ez hogy van? Köszi!
A relé nem arra való, hogy egy percen belül többször kapcsolgasd. Erőátviteli elem.
1 Hz-en is instabil a működése (ami ugye másodpercenkénit kapcsolást jelent). Persze minősége válogatja. Nézd meg a kiválasztott relé adatlapját. Kérdés, hogy be-ki kapcsoláskor mennyire pereg. Jó minőségű relé lehet, hogy tud 10 másodpercenként kapcsolni vagy még lejjebb, de az adatlapján meg kell nézni, hogy hány periódust bír.
Hát ezesetben lemondanék a reléről! (Mivel minimálisan 2 Hz kellene)
Na és a tranzisztor?
Relével 0,5sec kapcsolni elég necces. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem a legjobb.
Minden további attól függ, hogy mit szeretnél kapcsolni.?
Ja és bocsi hogy így belepofátlankodok, hogy nem én vagyok a kérdező, de én is elkezdtem ezt építeni, mióta megláttam a topickba és az a bajom vele hogy szerintem pont fordítva működik, és figyeltem a kommentjeidet amik segítettek, nekem ez egy szivattyút vezérelne.
Köszi szépen!
Ez az elgondolás így működtethető lenne?
És akkor ebből kettőt építeni ,hogy sztereó legyen
Hello!
Elkészítettem a késleltetést BS170 FET-tel, jól is működik, ami a késleltetést illeti, viszont túlságosan lágyan fut fel a feszültség, így a relé prelleg az elején. Ezt az anomáliát hogyan lehetne kiküszöbölni? Esetleg egy 4.7V-os zénert, vagy valami egyszerű alkatrészt be lehetne tenni valahova, ami akkor kapcsol, ha a feszültség már "felfutott" 4,5-5V környékére? Ha igen, akkor hova/hogyan kellene tennem?
Esetleg valaki megfelezné 1 LED-es villogóra?
Sehogy sem megy .
Mégis mit
Itt van 2db LED villogtató kapcsolás és egy be-ki kapcsolós.
Miért nem veszel villogó LED-et? Bővebben: Link Nehéz rájönni, hogy mit szeretnél. Amúgy meg: Idézet: „Esetleg valaki megfelezné 1 LED-es villogóra?” Egy darab LED villog, ha akarod. Vagy világít vagy nem.
Valójában nekem az áram szaggató rész kellene és nem a LED.
Jóét mindenkinek!
Az egyik legfontosabb kérdés az, hogy milyen fogyasztónak az áramát akarod szaggatni.
Sziasztok, lenne egy gyors kérdésem:
Melyik az az IC ami olyan mint az ULN2003 csak 8 darlingtonnal? És melyik az az IC ami pedig ugyanez csak pozitív meghajtásra? KöszI!
Hello!
Honnan veszed, hogy szól a duda? Gondolod, vagy próbáltad? Mert a Reset áramkörnek az lenne a feladata, hogy alaphelyzetbe állítsa a tárolót, vagy is ne szóljon.. üdv! proli007
Hello!
Most szivattyú, vagy motor, vagy duda, vagy mi is van? :no: üdv! proli007
Hello!
Ezek szerint nem olvastad el amit írok.. Pont ezek az anomáliák miatt volt benne az 555 még néhány vacak.. Bocs, de ez, tipikus kezdő hozzáállás. Nem lehetne egy tranyóból? - Most meg nem zenél? üdv! proli007
Sziasztok,
Találtam egy sp-k10 típusú aktív hangfalpárt. 2darab 3 wattos 4 ohm-os hangszóró van benne. Egy 10,7 watt/0,8A-es trafó van benne. Ugyan nem mértem de a feszültség 10,7/0,8=13,3Volt körül lehet. Kérdésem az lenne, hogy akku-ról működtethető-e így? Esetleg valami módosítással, vagy felejtős a dolog? Előre is köszönöm a segítséget.
Hello!
Természetesen elolvasom amit írsz, de fogalmam sem volt, hogy 5 másodperc késleltetés után újabb 5 másodperc alatt fog felfutni a feszültség. Bár a mellékelt diagramodon látszott, hogy lesz némi felfutás, de azért ott korántsem volt akkora, mint a valóságban. Én úgy gondolom, hogy semmi új igényem nem állt elő, továbbra egy egyszerű, relé nélküli késleltetésre lenne szükségem, lágyindítás extra nélkül
Véleményetek szerint ez a kapcsolás ebben a formában működőképes? Nekem úgy tűnik, mintha a táp lemaradt volna az 1-8 lábakról.
Hello!
Vicces, de ez az utolsó ajánlatom.. üdv! proli007
UPC kabeles set-top-box on Scart és RCA kimenetek vannak . 22es full hds TFT monitoron szeretném nézni a TVt. HDMI, DVI és VGA benenetekkel rendelkezik. Merre kellene indulni?
Találtam egy kábelt de nem hiszem, hogy ez visszafele működne vagy igen?
Hello!
Köszönöm szépen! Most előre megkérdezem, hogy ő ugye egy határozott lendülettel kapcsol? |
Bejelentkezés
Hirdetés |