Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A kollégám IC-s áramgenerátort épített a 3 W-os LED-hez. Nem is ezzel volt a problémája, hanem a fényvető tükörrel és a dobozolással. Akármilyen tükör nem jó. Vagy vakítja a szembejövőt és ő meg nem látta az utat maga előtt, vagy nem vakított, de mégsem látta az utat.
![]()
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék. Tud valaki ajánlani nekem olyan szenzort, melyet egy 3-5mm-es üveglap mögé téve érzékelni tudja az érintést és kapcsolna? 12, vagy kevesebb Volton. Van az új tv- monitor készülékeken efféle beágyazott szenzor, melyekkel az alap funkciókat használhatjuk. Persze nem szeretném a gatyámat is rákölteni, ha nem fontos. Valamint hogyan lehet egy primitív kapcsolást összehozni azon funkcióra hogy a sima mikrokapcsolóból kétállású kapcsolót hozzunk ki? Első nyomásra aktiváljon egy mágneskapcsolót, utána a következőre megszüntesse a relé áramellátását. Az ellenállásokhoz ugyancsak nem értek és szeretnék 12Volt feszültségre 3Voltos ledet kötni. Ha valaki belinkelné a HE Store-ból a megfelelő ellenállást, megköszönném. Kérnék mindenkit hogy konyha vagy virágnyelven válaszoljon, mert elveszek a miliamperek és farádok közt.. Köszönöm szépen előre is a segítséget. Péter. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Sziasztok
Nem tudja valaki hogy hogyan is müködik ez a biztositék: Bővebben: Link? Ha tuláram van akkor persze leold de ha megszünik a tuláram akkor vissza kapcsol? Üdv Kovács
Szia!
Nem kapcsol vissza, mert ez egy egyszerű olvadóbiztosíték.
Szia!
Keresd így: Bővebben: Link
Ez tökéletes, ilyet hol kapok? Bocsi közben találtam
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
QT100 (és testvérei) szenzor IC elég jó választás lehet. Kici, occó, jó.
![]()
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni! Van egy SCHNEIDER FESTIVAL 501 hifirendszerem. két napja került hozám.A baj hogy besem kapcsolt semmi kijelzés se egyébb csak ha hangszórot csatlakoztatam gerjet aztán leéget. (hangszoró) Nekiáltam hogy megprobálom hejrehozni de nincs nagy tapasztalatóm,tudásom. Ezért csak cserélgetem az áramelátó panelon az alkatrészeket . Például pupos kondikat,elfekedett elenálásokat. De az egyik kondenzátor helyett nem pont megegyezőt raktam mivel olyanom nem volt kéznél. Az elvolt duranva (63v 3300uF) az eredeti én 50v 4700µF-et raktam bele. Most már a ledek világitanak funkciováltás megy,menne de mintha kevés áramot kapna nem űzemel megfelelően. Egyépként úgyanezen a panelon található a végfok is plus a aux input meg a hangerő poti is erre csatlakozik.De ha a fejhalgató kimenet vezetékét vissza ilesztem valami terhelődik az egyik izzó szinte kiég és egy biztositéknak is nemsokára annyi. Mit lehetne tenni ezen hibák kiküszöbölésére vagy ha valami segitséget tudna valaki adni az megköszöném. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Low ESR 270uf 16V kondit hol tudok venni? Elég "ritka" méretezés...
google-val nem jártam sikerrel. már vagy 15 órája bújom az oldalakat. Valaki ha tudna segíteni, hogy hol lehet kapni speciálisabb elkókat, megköszönném.
Ezt a kondit cserélned kell azon a nyáklapon? Egyébként egy 330µF-os típussal helyettesítheted.
330 as sem volt Budapesten... Lomex, Conrad, HQ elektronika....
Tovább nem volt kedvem menni..
Igazából 6 féle kondit kell cserélnem 3 alkatrészen, és ebből 5 féle olyan méretezés, amit sehol nem találok.
Helo!
Itt például lehet kapni. De Ebay-en free shipping-el 270u is találtam.
270/16V lenne jó, vagy helyettesítve 330/16V
Ezt találtam, viszont most nézem, hogy elég húzós árat kér érte. De legalább a szállítás ingyenes.
![]()
Hűűű hát ez nagyon cuki. Lassan vehetnék helyette új VGA-t. Meg új laptopot....
Már javítani sem érdemes. Olyan jól be vannak méretezve. A laptop 2 hónappal garancia után ált meg, a VGA 1 héttel. Nincs píz újra, gondoltam megjavítom. Erre 1500 Ft 1 db elko. Hát lassan kezdek elszontyolodni... (és nem egy darab kellene)
Szerintem biztos lehet találni olcsóbban is, én most így hirtelen ezt találtam. Ez a garancia utáni leállás pedig tipikusan Murphy törvénye.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Ez a mérnökök törvénye nem Murphyé. (:
Igen lehet találok olcsóbban máshol. Köszönöm a segítséget mindenkinek! A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Ha figyelmesen megnézted volna akkor látnod kellett, hogy 10 darabról szólt az az ár.
"10X Sanyo WG 16V 270UF" A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Sziasztok!
Az M3 csavaranya legnagyobb átmérője mekkora? Azt tudom, hogy a belső átmérő 5,5mm max, de nekem a legnagyobb külső méret kellene amit a 6szög köré tudok rajzolni. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Az ár 10db kondira értendő (ott van előtte, hogy 10X)
Gond van az angollal? "még több mint 10 db van belőle, 7 elkelt."
1 db az 10 db-os készletet jelent.
Tudnátok nekem valamit mondani a fent írtakal kapcsolatosan ?
![]() Nemtudom mitévő legyek. ![]()
Hol fent?
18:44
Bár lehet hogy ez nekem tul nagy falat .
Hiszen még csak az alapok alapjainálsem tartok . ![]()
Szia! A szabályos hatszöget hat egyenlő oldalú háromszögre bonthatod, melyeknek ismered a magasságát. Innen adódik egy cos30°-kal osztás. (6,35mm)
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |