Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Arra azért figyelj, hogy biztosan támogatja-e az OTG-t. Illetve az sem mindegy, milyen fajta, mert láttam olyan tabot (azt hiszem samsung) ami nem ad azon a csatin tápot, csak ha az eredeti samsungos OTG átalakító kábelt veszed hozzá. Szerezz egy olyan kábelvéget, ami belemegy, és méregess.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a monitorszűrő amit a CRT monitorok elé volt szokás tenni az milyen üveg? Ólom, kvarcüveg vagy csak valami bevonat van rajta? Előre is köszönöm!
Nekünk ami volt nem is üveg volt hanem valami hálószerű
Ami nekem van az üveg. A monitor már nincs meg, ezt meg nem akartam kidobni. Hátha jó lesz még valamire.
Sziasztok!
Az LM 317 2-es lába össze van kötve a hűtőzászlóval? (Nincs nálam egy se, de épp NYÁK-ot tervezek.)
Igen. Szinte a legtöbb TO-220-asnak.
Üdvözlet!
Én mint szakbarbár kérdem,lehetséges e egy tablet pc-t fixre kötni a töltőjével! Ugyanis használat közben az akkumulátor nem vesz fel annyi töltést,mint amennyi szükséges lenne és így folyamatosan lemerül! Ha fixre kötöm a gépet,tehát egyszerűen,pozitívat a pozitívhoz,negatívat a negatívhoz alapon beleforrasztok,működhet e a gép tovább akkumulátor nélkül! Persze a hozzá megfelelő adaptert beszerzése után Köszönöm a segítséget
Szerintem igen, csak nem 5V-os adapterrel.
Köszi.
Sziasztok !
Találtam egy kapcsolási rajzot , DC-DC konverter. 12V -ból 300V -ot csinál. Nem jöttem rá hogy a T1 -nek milyen paraméterei vannak. Azt látom hogy egy trafó, de semmit nem írnak róla. Valaki esetleg meg tudná mondani hogy milyen menetszám, áttétel és hogy porvasra kell-e tekerni ? Kösz !
Helo.
Csináltam ilyen kábelt, az ötödik pint testelni kell az otg mód aktiválásához. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Helo.
Van allwinner a13 tablet (axp209 power management) panelom, kijelző akku stb nélkül usb vel gépre kötve simán bekapcsol és elérhető adb-n, Ebből gondolva szerintem elég neki az usb 5v. Csak így az usb port foglalttá válik.
Helo. Használati utmutatot szeretnék készíteni de nem tudom milyen progival.A lényeg az lenne hogy az írás mellé képeket tudjak pakolni. köszi
Libre Office . Az alábbi linkről letölthető. Szövegbe képek illeszthetők.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Köszi szépen.
Sziasztok
Megintcsak egy hülye de számomra érdemlege kérdés. Szeretnék egy olyan kapcsolást ahol az átfolyó áramot mérem és ha az egy bizonyos érték alá esik akkor kapcsol egy LED-et illetve egy tranzisztort. Erre keresek valami egyszerü számítást illetve kapcsolást. Valaki tud ebben egiteni? Üdv Kovács G
Mekkora a maximális áram és mekkora az az áramerősség, ahol kapcsoljon a rendszer? Egyen vagy váltóáramról van szó?
A maximális áram 1.5A-er és 0.1A-nél kéne bekapcsolni a ledet illetve a tranzisztort (BC182), az áramkör eggyen 12V.
Üdv! szeretnék egy fémkeresőhöz vezeték nélküli fülhallgatót csinálni...Bluetooth vagy rádióhullámosat ajánlotok inkább? Nagyon fontos lenne, hogy ne késsen a hang...
Hello ötletadónak itt van két példa, a felsőnél el kell hagyni a FET-et, a LED-et pedig a pozitívra kötni.
Clyde, én "rádiósat" ajánlanék. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Köszi de a második kép nem teljesen tiszta, a J5 és J6 hova is csatlakozik?
Ok.GOndolom kell egy adó amit a gép jackdugójába kell tenni és egy vevő amit a füles jackjére kell rakni.Tudtok valami konkrét szerkentyűt ajánlani?(csak mert nem igazán vagyok egy guru)
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Használd a válasz gombot, ami minden hozzászólás fejlécében megtalálható, különben macera kitalálni kinek válaszoltál. Egyébként miért nem jó a vezeték? Túl egyszerű?
Egyszerűen csak nagyon útban tud lenni ásás közben
Egy másik kérdés, ha egy 317-es feszszab után egy nagyobb értékü áramforrás van (aksi), akkor mi történik?
Szerintem bármi jó, az a néhány századmásodperc késleltetés nem hiszem, hogy bármit befolyásol. Nézz szét itt.
Valószínűleg nem lesz nagy baja, amíg egy nagyobb érték van a másik oldalt, mint a kimenet. HA fordítva van, van esély rá, hogy kipukkanjon, ezért tegyél be egy diódát a kimenetre, hogy semmiképp ne menjen fesz vissza.
Hello! Csak hogy tiszta legyen. A fordított polaritástól a soros kimeneti dióda nem véd meg.. üdv!
Rendben, köszönöm, akkor jól sejtettem a dolgot.
Valóban. Erre nem gondoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |