Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia! Ha árnyékolt kábelt használsz a belső szál a 25k poti felső lába.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Hello! Cseppet költői a kérdés. Mint ha azt kérdeznéd, hogy "Miért büdös a kocsi kipufogója hátul?.."
A legtöbb erősítőben van visszacsatolás. Mely általában egyszerre állítja be a váltakozóáramú erősítését, és az egyenáramú munkapontját. A munkapont beállításnak van egyenáramú hibája, mely az erősítő kialakításától, nyílthurkú erősítésétől és a visszacsatolás mértékétől függ. Egyébiránt ha az erősítő nem egy kisjelű erősítő, akkor ez a 0,6Vdc munkaponti hibafeszültség nem jelentős. Sem az erősítő, sem a hangszóró számára. Kivétel, ha valami érzékeny hangszóróvédő kapcsolás van a kimenetén, ami letiltja a működését.
Sziasztok!
Lenne egy roppant egyszerű kérdésem: ha mm2-ben adják meg egy vezeték keresztmetszetét, akkor azt hogyan tudom átszámolni sima átmérőre? Kalkulátorokat is néztem és magamtól is megpróbáltam kiszámolni, de nem jutottam semmire. Pl. 1mm2. Ebből nekem az jött ki, hogy 1,128mm az átmérő. A valóságban ennek a vezetéknek kb. 2mm az átmérője.
Keresztmetszet=D2/4*Pi
Innen: D=Gyök(4*Keresztmetszet/Pi)
Ezze jött ki nekem is
A=1mm2 d=Gyök(4*1/3,1416)=Gyök(1,2732)=1,1284 mm Vagy ennek a vezetéknek nem 1mm2 a keresztmetszete? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Hello! Nagyon elvarázsoltad magad. Amit számoltál, az jó. De egy 1mm2 az egy 1mm*1mm-es négyzet, Egy 2mm-es átmérőjű körnek meg ugyan akkora területe lenne? Hányszor fér bele?
Passz. Nem tudom mire gondolsz
Egy 2mm átmérőjű kör területe: 3,1416 mm2 Kb. 0,32x fér bele. De ez most hogyan kapcsolódik ide?
A kérdező több különböző topic-ban kérdezgeti a dolgot.
Olvass vissza az összesben Van hogy csak búg, van hogy szól, van hogy torz és recseg. Különösen amikor a GND-t bontogatja, bármit is jelent az... Vicces: Amikor kikapcsolja akkor egy darabig jó Magam részéről feladtam, de küzdhetsz a jó ügy érdekében
Kör keresztmetszetre én az alábbi képletet ismerem A=d négyzet * Pi / 4 ahol d a huzal átmérője. Hogy d ebből hogy kell kifejteni azt már nem válalnám. Matekból nem igazán voltam jeles.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Halló! A kőr területe^2xpi/4!!!!!
Annak a vezetéknek 1mm2 a keresztmetszete. Rosszul van írva az adatoknál, átmárő helyett mm2 lett írva! Amúgy 140 szál 0.1mm átmérőjű huzalnak, 1 mm2 a keresztmetszete. A többik helyett is szégyellem magam! Ennél még az 1+1 sem könnyebb!
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Tehát a fluxuskondenzátor a hibás már rendeltem egy újat ha megjön kicserélem.
Köszönöm a választ. Üdv.
Szia!
Köszi a választ! Az induktivitásnak ilyet kaptam Bővebben: Link 47uH. Ez egy 1,5V to 5V converter. Egy ceruza akkuval (vagy kettővel) szeretném használni és 1W-os power led-del. Berakhatom ezt? vagy inkább vegyek másikat? Üdv!
"Pl. 1mm2. Ebből nekem az jött ki, hogy 1,128mm az átmérő. A valóságban ennek a vezetéknek kb. 2mm az átmérője."
Már amúgy is lényegtelen mivel kizártam a földhurok, és táp hibák lehetőségét.
Vélhetően maradt az IC ez nem 100% de mivel nem vagyok kellő tudású és felszerelt ennek megállapítására az az nincs szkópom és ha lenne sem tudnám használni. Ezért két lehetőségem van vagy veszek egy új IC-t aminek az ára 4-5k és lehet hogy akkor sem lesz jó, esetleg tönkretenném az új IC-t is a hibás áramkörrel. Másik lehetőség az hogy beletörődők. Tehát megy a kukába és szerencsére találtam egy teljesen ugyan ilyen állítólag tökéletes darabot táppal+végerősítő csatikal ház nélkül 5k-ért amit hétfőn megrendelek. Úgyhogy off van fiúk!
Mellékesen, ugyan ezt írtam le én is az első sorban... csak én kifejeztem D-t a másodikban.
Sziasztok!
1,2V-ra milyen darlington-szerű kapcsolást lehetne összehozni? Darlingtonnak már kevés az 1,2V. A lehető legcsekélyebb áramerősséggel kéne 150-200mA-t kapcsolni. Egy ceruzaakkus applikáció, így további törekvés lenne a kapcsolás minimális áramfogyasztása. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Hali, mi okozhatja a kondik puposodását? Mondjuk alaplapon, TVben, PC tápban..
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Az elektrolit kiszáradása. A melegedés lényegesen felgyorsítja a folyamatot.
Szia!
Az esetek túlnyomó többségében a hő, szokták direkt hűtőborda mellé rakni pont ezért hogy hamarabb tönkremenjen. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Hello! Komplementer darlingtonak nem kevés. De ezek vesztesége túl magas 1,2V mellett. Inkább Fet.
Köszi a válaszod, FET-tel nem volt még dolgom. A linkelt típusból is elég lenne az áramkörbe?
Túl sok mindent nem értek az adatlapjáról..
Mármint 1 darab, elírtam.
A Fet nem áram, hanem feszültség vezérelt. Ez a kis Fet 20V-os, a maximális árama 4A. Természetesen ehhez megfelelő nagyságú GS feszültség is kell. De mivel a "Gate Threshold Voltage" (küszöbfeszültsége) 0,6..1,2V. Várhatóan 150..200mA-t be tud kapcsolni 1,2V GS feszültséggel.
Értem, köszi.
Én azt hittem, hogy a nagy feszültség. Mondjuk egy kondi, ami 16Vos, de a néha rá kerülő több feszültség miatt van ez.
Ez is lehet okozója, ahogy a fordított polaritás is, de a melegedés miatti kiszáradásos púposodás gyakoribb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |