Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!Van egy régi nyomó gombos telefonom Hálózati ,hogyan tudnám ellenőrizni a működését
de nem akarom a vonalra csatlakoztatni mert ha nem jó lehet ,hogy elrontom a vonalamat.
Nem rontod el a vonaladat akkor sem ha hibás. Kösd rá nyugodtan.
Na azt közvetlenül ne!
Csak ellenálláson keresztül mondjuk 1 KOhm. Egyébként ha idáig jó is volt, ezután már nem lesz az... Vonalra nyugodtan rá lehet tenni, senki nem megy tönkre (ahogyan irták is előttem).
A nyomógombosnak nem kell áramkorlátozó, ő nem szénmikrofonos megoldású.
Sziasztok !
Nekem egy mobilis, szimmetrikus 5V kimenettel(+5V,GND,-5V) rendelkező minitápra lenne szükségem. Az a koncepció, hogy egy 9V-os vagy 12V-os DC adapterrel ,táplálnám,de egy akkumulátor is szóba jöhet. Alapvetően egy kész hardver működtetésére szolgálna,ami találhatóak műveleti erősítők, és ehhez kell a +-5V táp.Lesz még benne egy ATMEGA16A mikrokontroller is.Én Step-down DC-DC konverterekkel gondoltam a megvalósítást,de nem vagyok túl járatos a témában,ezért gondoltam, hogy inkább hozzátok fordulok. Van a konvertereknél egyszerűbb megoldás ? A cél minél egyszerűbben,minél kevesebb,viszonylag könnyen beszerezhető alkatrészből megépíteni ezt a kapcsit. Ötletek ? Előre is köszönöm !
Esetleg 7805 a pozitív, 7905 a negyatív táphoz? 1.5A-ig jók, csak fűtenek.
És honnan veszi a GND-t?
Elnézést, tényleg. Akkor ez a megoldás nem játszik...
Sziasztok. elkelne egy kis segitség nekem,készitettem képen látható ledes kapcsolást és még számomra is meglepő de mivel ez az első ilyen nekifutásom még müködik is..de nem tudom hol rontottam el vagy mit kellene esetleg még potoljak ugyanis melegszik a pufferkondi és sajnos nekem lövésem sincs mi a megoldás ..((
A paramétereket leirom hátha az segit: 11 db led fehér tipusa OF smd 3528 w amit a következőképp illesztettem 2 x 4 db led amihez 270 R 5% ellenállást tettem és 1 x 3 db led amihez 470 R 5 % ellenálást tettem mindezt 18 v egyennáram táplálja , a pufferkondi elé ha minden igaz 1db dioda kapcsolo mely paraméterét nem de tipusát tudom IN 4007 DC . A pufferkondi egy 1000 nf 25 v os elé tettem a diodakapcsolót ( ezt azért mert enélkül midig visszatölt vagy mi a szösz és zárlatom lessz , és kisseb " árammegszakadás "esetén folytonos marad a világiásom ezért kell a kondi. más kondival is probálltam kissebb nf -ost de az is melegedett .. ) Világit tehát ha rákötöm az áramkörre szép erős fénye van.. A cél az lenne ne melegedjen a pufferkondi.. mit rontottam el? A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Helló! Vedd ki a kondit, és mérd meg, hogy valóban 18V-e az a 18V. A ráírtnál nagyobb fesznél, vagy fordítva kötött kondinál lehet melegedés.
Sziasztok, EZ a relé hogyan működik? Szerintem EZEN az elven. Ha valóban így van akkor csinálhatok olyat, hogy a 3-mas lábra tápot kötök és azt kapcsolgatom vele a 6-os lábra pedig földet és ezt kapcsolgatom? A kapcsoláshoz gondolom tápot kell adni az 1-es lábra és földet a 8-asra (vagy fordítva?), ha igaz ami a 2. képen van azaz "no coil polarity" akkor gyanítom hogy az 1-es és 8-as láb felcserélhető.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Hello!
A pufferkondit hogy kötötted be? Remélem nem sorban a ledszalaggal, hanem párhuzamosan vele. Ha túlmelegedik (felforr) a kondi, jobb esetben csak kinyílik, és kijön a elektrolit, rosszabb esetben felrobbanhat, vigyázz vele. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni,mert nem értek hozzá. Egy D5-t szeretnék vezérelni,mert ez olyan aminek a hátulján nincs az a kis piros tekerő. Tehát most nem tudom,hogy így állandó 1-sen vagy állandó 5-ön megy. Vennék olcsó ,panelra épített potis szabályzót hozá,csak nem tudom milyet. Ez lenne a D5: Motor: Elektronikusan ingázott gömb alakú motor - Névleges feszültség: 12V DC - Fogyasztás: 23W - Megengedett feszültség tartomány: 8-24V DC - Maximális nyomás fej: akár 3.9m - Maximális áramlás: akár 1500L / h - Maximális folyadék hőmérséklet: 60 ° C - Anyagok: Rozsdamentes acél, PPS-GF40, EPDM O-gyűrűk, alumínium-oxid, kőszén - Power csatlakozó: 4-Pin Molex- és 3-Pin FAN csatlakozó Ez meg a tekerős kütyü: Specifications: Product Name DC Motor Speed Controller Model CCM9 Input Voltage DC12-24V Rated Current 3A Current(Max.) 6A Modulation Type PWM Power 120W Frequency- 500Hz Mounting Hole Dia. 3.5mm/ 0.14" Size 60 x 45 x 23mm/2.4" x 1.8" x 0.91"(L*W*H) Wire Length 20cm/ 7.9" Material Metal, Aluminum, PCB Main Color Black, Silver Tone, Green Wieght 39g Package Content 1 x Reversing Switch Adjustable DC Motor Speed Controller Descriptions: CCM9 PWM Unidirectional Variable DC Motor Speed Controller 12-24V 3A. PWM stepless adjustable voltage, but also for lighting dimmer control. Elektronikailag illenek-e egymáshoz. Nem akarnám tönkretenni ezzel a 4 dolláros kütyüvel a 23,000 forintos pumpát. Köszi
Pont annak kell igazán...
De maradjunk annyiban, hogy direktben nem táplálunk telefont feszültséggenerátorosan, ellenállás nélkül.
Mekkora feszültség kell a tekercsre a kapcsoláshoz? Most próbálgatom, 2db ceruzaelemmel (kb3.2V) nem kapcsol, egy db 9V-os elemmel viszont igen. Fog ez működni 5V-os logikai áramkörről direktben?
Idézet: A lakihegyi adorol nem sokat tudok, de a solti Kossuth ado az 2MW es nem 2 kilowatt! Egy par meteres drottal (udvari szaritokotel 1.5mm rezdrotbol), egy OA1160 diodaval es egy telefonhallgatoval siman jott a Kossuth Pesten. „Most nézem, hogy fővárosi vagy, kitekersz a Csepel szigetre, ott van Lakihegy, arrébb Solt. Ott nyomják a szomszédodban 2kW-al a Kossuthot. Ha én itt Felvidéken be tudom fogni a Kossuthot akkor neked is sikerülni fog.”
A Lakihegy ha minden igaz tartalékadó, illetve ipari alpinisták gyakorolnak rajta. Lakihegy. Viszont nem tudom miért írtam 2kW-ot, tudom hogy 2MW...El voltam bambulva. Bocsánat. Siettem is...
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Nyilván nem. Rá van írva, hogy 12V DC. Ez a hivatalos meghúzó feszültsége. Az adatlapjából kiolvashatod, hogy ettől mennyivel lehet eltérni.
Létezik ugyan ilyen kinézetű, de 5V-os meghúzó tekercsű, az lesz neked jó az 5V-hoz.
Sziasztok!
Két IRF 740 FET lehet egy hűtőbordán? A fémteste nincs összekötve semmivel?
Sziasztok!
A kérdésem a következő: adott egy távolságérzékelő, omron E3S-LS20C4S. 12VDC-ről megy, ha megfelelő távolságban elé helyezünk valamit, a kimenetén teljesen rendben megjelenik a ~12V. Szeretnék hozzá feszültségosztót alkalmazni, hogy megfelelően tudjam használni egy arduino projekthez, ahova 5V körüli értékre kéne lemenni. Nem értem, hogy miért nem jön össze. Összedobtam egy képet, 2db 270ohm ellenállás van az osztóban. Ellenállások nélkül teljesen rendben van a kimeneti érték, viszont az osztóval 0-t kapok. Miért van ez? Ha esetleg van itt arduinos, megoldható egyébként a ~12V bemenet az arduinora, vagy tönkreteszi? Csak on/off (low/high) állapotra van szükség, tehát vagy érzékel valamit, vagy nem. Köszönöm!
Szerintem túl kicsik az ellenállások -> túl nagy a terhelés az Omron számára és nem bírja tartani a feszültséget.
Ennél sokkal egyszerűbb a magyarázat. A C4S típusjel végződés NPN kimenetű.
Mindig ezek a csúnya gépkönyvek, amiket el kell olvasni.
Én elolvastam, de megmondom őszintén, hogy még csak pár hete kezdtem el belemerülni ebbe a szakmába, szóval nem tűnt fel, hogy ez számít. Esetleg ki tudnád fejteni, ez mit is jelent pontosan, illetve hogy tudnám akkor megoldani a feszültségosztót?
Nem ismerem ezt a szenzort, de ha ott van az orrod előtt az a szenzor, akkor érdemes lehet egy próbát tenni:
A tápfeszültséget kapja meg, ahogy kell. A kimenet (fekete) egy ellenálláson (mondjuk legyen 270 ohm) keresztül az Arduino 5V tápfeszültségét kapja. Ha jól értelmezem az adatlapot, a fekete vezetéken 1 és 5V között fog változni a feszültség. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Semmivel sem bonyolultabb, csatoltam egy képet.
A zener valami 5V körüli típus legyen, mondjuk ZPD4V7. Az ellenállás mondjuk 680 Ohm. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |