Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A képen közös anódos, a címben közös katódos szerepel. Mi a valóság?
A 68 Ohm furcsa nekem.
Más: FETnél olyat célszerű választani, ami logikai FET, azaz az arduini 5V jelszintjére kinyit jól. Nem mindegy, hogy az áramod a FET-en fűtöd el, vagy a terhelésed kapja. Főleg nagyobb áramoknál fontos ez.
Közös katódos.
@tbarath Például?
Adatlapot érdemes megnézni, ha szerepel a "logic level" a leírásban az jó jel.
Ha nem, akkor a grafikonokat kell elemezni. Tapasztalatom szerint az IRL-ek logic level FET-ek, pl. az IRL530 az.
Akkor AO3401 P FET.
Szerinted N vagy P channel el oldjam meg?
Ez már végigrágtuk párszor, pl.: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1790338.html#1790338
Erről van egy jó cikk a novemberi rádiótechnikában.
Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Koszonom!
Sziasztok.
Van egy 10liter/nap 250W teljesítményű páramentesítőm hónapok óta nem ment most bekapcsoltam de nem működik. A ventilátor beindul de nem páramentesít. Érdemes megjavítani? Mennyibe kerülne és mit kellene egy ilyenbe cserélni? (Einhell LEF 200)
Szerintem nem. Nem hűt és nem is melegít, annyira nem értek hozzá.
A 351 -es oldalt lefelejtetted...
(Egyébként egybe is tehetted volna a lapokat, miért kellett szétvágni?) A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Érdemes megnézni, hátha ésszerű keretek között lehet javítani. Mérések nélkül kb. semmit nem lehet mondani arról, hogy mennyibe kerülhet a javítása. Lehet sok és kevés is.
Annyi még hallatszik, mintha kibe kapcsolna valami talán egy termosztát vagy relé.
Ugyan nem nekem van ilyen problémám, de másnak hasznos lehet.
Meg kell nézni, hogy a kompresszor működik-e. Ha igen de mégsem melegedik fel az egyik és hűlik le a másik hőcserélő akkor elszökött a hűtőközeg, újra kell tölteni.
Sziasztok,
Bontott trafót vettem, a zománcozott huzal végeiről szeretném leszedni a zománcot. Tippek és trükkök érdekelnélek, lehetőleg a csiszolópapír/dremel vonalon kívül. Köszi, Tamás
Sziasztok!
A 74HC73 JK Flip Flop Reset-jét pozitívra vagy GND-re kell kötni ha indulásnál alacsony szintű kimenetet szeretnék? Előre is köszi.
Az adatlapon ott az igazságtáblája. (Function table)
Ha a Reset -jét testre kötöd, akkor a Q kimenet alacsony lesz mindaddíg, amíg a Reset alacsony. Ha magasra (tápra) kötöd, akkor hagyja működni a Flip flopot, a kimenetet a J, K bemenettel tudod váltogatni. A Reset statikus bemenet. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Lángba tsrtod, utána denszeszbe mártod, akkor ledobja a zománcot.
Mostanában hallottam, hogy ólmozatlan forrasztóónhoz való pákahőmérséklet is segít. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2017
Rádiótechnika oldalán ez a két oldal volt fent. Hetezek itt nincs szkenner majd hétvégén otthonról pótolom.
Denszesz nincs itthon, csak etil (70%) és izopropil. Illetve sör
Feltétlenül denszesz kellene hozzá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |