Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Indulj ki abból, hogy az akku kell. Semmilyen más eszköz, ami nem hamisítja meg a mért értéket, nem létezik.
A generátor/dinamó feszültsége számottevő terhelés nélkül akármekkora lehet, túllépheti az ilyen műszerek által elviselt feszültségtartományt.
Sziasztok
Megtetszett EZ a kutyu. Mi a véleményetek rola, valaki már vásárolt ilyesmi kinai szerkót ? Otthoni felhasználásra megfelelne ? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Sziasztok!
Egy olyan segítséget szeretnék hogy VGA-HDMI kábelt összekötni.(tudom hogy venni is lehet készen de van mindkettőből és elvágnám ),és összekötném, csak nem találok róla rajzot .Valaki esetleg? Köszönöm!
Találtam egyet, ez lenne a jó?
Felejtsd el. Teljesen más a kettő, aktív áramkör kell közé.
Oké,de ennél sincs áramkőr. Bővebben: Link
Ha nincs áramkör, akkor nem működik. Ha működik, akkor tévedsz.
De nyugodtan nézz utána, hogy milyen jel szaladgál az egyiken, és milyen a másikon.
Rendben, nem tudom azért kérdeztem, csak azt hittem így át lehet vinni a jelet.
Van VGA-HDMI átalakítóm. oda-vissza. Egyik sem működik, pedig újak. Számítógépjez adták amikor vettem.
Feszülszültségszabályzó van a rendszerben, különben az összes világítás elromlana és a töltés is vagy magas vagy alacsony lenne. 13v körül kell lennie, ezért sem értem miért ment tönkre.
Nem érted, miért ment tönkre...
Idézet: „Múltkor a kapcsolt feszültségre és a negatív szálra kötöttem a mérőt, igaz akksi akkor nem volt a motorban, de a műszer tönkrement,” Ezért. Ha benne lesz az akku, nem fog tönkremenni csak úgy. Az enyém is hasonló, csak burkolata is van, ugyanúgy 30V méréshatárral, le is írták, hogy pillanatnyira sem szabad 30V felé menni, mert odalesz. Ha nincs akku, akkor felészaladhat (mégha pillanatokra is) a 30V-nak, és a műszerke elromlik. Még azt is írták, hogy 24V-os teherautóban se használjuk, mert ott is előfordul a pillanatnyi több mint 30V. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Szia! Nyilván benne van az áramkör valamelyik csatlakozóban.
Sziasztok.
Mi különbség van a két tápegység között azontúl, hogy az egyik a led tápegyég és a másik meg nem? Például ha én egy mini hobby cnc-t szeretnék hajtani a ledes tápról akkor akkor az hamarabb tönkre mehet mint a másik? Ha a ledeset terhelem akkor ott beeshet a kimenő feszültsége és a másiknál meg nem? Led Nem led Azért is érdekelne mert sokkal olcsóbban nagyobb teljesítményüt lehet kapni ledes tápokból.
Semmi különbség, csak könnyebb úgy eladni (megtalálhatóvá tenni google-n) ha a LED-tápegység is ott van.
Ha ugyanaz a feszültsége (pl12V), ugyanazt az áramot (pl8A) adja, hát akkor mi különbség lehetne? (Mindettől függetlenül: a kérdés volt a lényeg, vagy csak az újabb ali-promóció? ) A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Lehet, hogy igaz, de ez nem biztos. Ha valaki LED-hez keres tápot akkor azt könnyebben megtalálja h a LED szöveggel is reklámozzák, de a LED nem kényes ha nagyobb a zaj a kimeneten, más áramkör meg lehet, hogy igen. A két táp árát nézve valószínű is, hogy a LED-es egy igénytelenebb konstrukció. Ezt viszont csak úgy lehetne kideríteni, hogy mindkettőből veszel és megnézed mi van benne és mi jön ki belőle.
A kérdés volt a lényeg mindenképpen, semmi érdekem promótálni az Ali exspresst.
Azért is kérdeztem mert találtam egy külföldi fórumot ahol azt írták róla, hogy ha pl a ledes tápot elkezdem terhelni akkor drasztikusan visszaeshet a kimenő feszültsége is. Például ha egy 24V/100W, ami kb 4,1A tápegységet leterhelek 5A-val akkor a ledes táp próbálja szinten tartani a kimenő áramot és drasztikusan beesik a feszültség, ellenben ez a másik tápról nem mondható el mert ott vagy tönkre megy, vagy lekapcsol, de tartja a feszültségét is. Kifejezetten ezért tettem csak fel a kérdésemet mert nem mindegy, hogy 5000ft egy 24V/480W ledes táp, vagy 7500ft egy 24V/360W táp, ha ugyan úgy használható.
Igen, az benne lehet, hogy ha valami (akár csak a ráragasztott név miatt is) keresettebb lesz, akkor az abban a kategóriában keresett áruk zömében a kommersz kategóriából kerülnek majd ki. Emiatt az olcsóbbik kategória fog odakerülni. De valljuk be: átlagembernek, valóban hobbicélra a kommersz is kitűnően teljesít -ha nem a piac aljáról választ. És ezt az alin nem tudják biztosítani, hogy ne a piac alját vedd középáron.
Idézet: „Például ha egy 24V/100W, ami kb 4,1A tápegységet leterhelek 5A-val akkor a ledes táp próbálja szinten tartani a kimenő áramot...stb,stb” Nem túlterhelésre kell tápot venni, és a professzionális(abbnak tűnő) táp sem fog nevetve 20%-os túlterhelést vinni sokáig. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
A review-knál vannak belső képek is. Mondjuk a LED-esnél csak 1db, azon annyi látszik, hogy az egy sárga papírbakelit(?) NYÁK 3 kis kondival a kimeneten, a másik FR4-nek látszik és fizikailag 3 nagyobb kondi a kimeneten, izmosabb tekercs. Látszik a minőségbeli különbség ebből is. (Mindegyik 24V 20A volt amit néztem)
Illetve amit máshol olvastál abból is. A LED-nek nem gond ha kisebb feszültség jut rá, max. halványabban világít.
Nem terveztem semmiképpen túlterhelni, csak azt írtam le amit írtak a fórumon.
Ha a 24V/480W tápot vesszük alapul, akkor az nálam arra amire használni szeretném sose lesz túlterhelve, nagyon maximum 10A-s terhelés lesz rajta, csak szeretem túlméretezni a dolgokat. Ugyan nem a világ az a 2000ft különbség a két táp között, de ha ugyan azt tudja mint a másik akkor a különbözetet el tudom költeni másra.
Igen. Jól teszed, ha inkább túlméretezett tápot veszel, mint fordítva. Erre akartam én is kilyukadni.
Igen, inkább az olcsóbbat vedd, ha 20A-t tud, miközben te átlagosan, általában csak 10A-t vársz tőle. Jó lesz, és azt a 2000 ft-ot magadnak tartod meg.
Sziasztok!
Van egy ilyen MIHÁ indító relé ami a kollégám szerint nem működik, én szétszedtem vannak ezek a szürke foltok rajta, ha letakarítom finom csiszoló papírral fog működni?, Vagy ha kuka hol tudok ilyet vásárolni , vagy mivel lehet kiváltani? Köszönöm a válaszokat, Karesz A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Pont azok a képek pirinyók, amelyeken a lényeg lenne.
Talán így jobb lesz
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2021
Ha behúz, de nem indít, a relénél csak az a fekete kontakt lehet gyanús. A motornál bármi.
Finom csiszolópapírral (500-as vagy finomabb) érdemes megtisztítani az érintkezőket de nem lesz olyan tartós, mintha új lenne. Már ha ez a probléma.
Gyufásdoboz oldalával is lehet, ha éppen nincs otthon olyan finom csiszolópapír.
Hiába, mindig tanul valamit az ember.
Aki sokat javít terepi viszonyok között, annak sokminden esszébe jut kínjában.
A terepi javításnál még jobb az, amikor a telepítés közben a fejlesztés zavartalanul folytatódik, csináltam olyat is...Mikor kiderült, hogy a vezetékes telefonvonalra tervezett távvezérlés mikrókon keresztül fog menni, és ott kicsit más az "áramhurok". Szerencsére volt (és még nyitva volt délután) egy elektronikai bolt Sopronban, így össze lehetett barkácsolni egy illesztőt. Éveken keresztül azzal működött utána.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |