Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hmm. Köszönöm a véleményeket. Azért megprobálom Killbill javaslata szerint.
Üdv. Adott egy alaplap (amiről kép is van) aminek hiányzik a hűtőventilátora, de pótlás közben nem vagyok biztos a dolgomban. Ilyen kicsi 4x4cm-es ventilátort egy régi 486-os pc-ből nyertem ki. A gond az hogy ez a ventilátor csak két kivezetéssel rendelkezik három helyett. Viszont a fólia alatt középen a kábel forrasztások között még ott van egy harmadik forszem. Vajon bátran merjem azt a szálat bekötni, vagy inkább hanyagoljam?
A középső forrszem valószínűleg nem rendelkezik semmilyen funkcióval ( nincs bekötve).
Az alapra csatlakoztatod a ventilátort vagy közvetlen a tápra kötöd?
Szerintem hanyagoljad.. Az sem biztos, hogy a harmadik forrszemhez tartozik a ventilátorban valami érzékelő, vagy csak maga a panel univerzális. Maximum annyi történik, hogy nem szabályozott lesz a ventilátor, hanem mindig teljes fordulaton megy.
Szerk: ha meg nem menne, kösd közvetlenül tápfeszültségre, ne az alaplapra. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
Szia!
Nem biztos, hogy a ventilátorban az alkatrészek is be vannak építve, másrészt az alap működéshez így is használhatod, teljes fordulatszámon fog menni. Legfeljebb nem érzékeli az alaplap a fordulatszámot. Ki kell kapcsolni a BIOS-ban a riasztást erre a portra. (Ha van egyáltalán.)
Köszönöm a gyors segítséget és a válaszokat!
Közvetlenül tápra azért sem javasolom, mert "vinnyoghat" az alaplap, ha nem érzékel valamit a ventilátor csatlakozón...
Sziasztok! Van nekem egy ilyen Multiméter . Mindent szépen-pontosan mér ellenállás, kondi tranzisztor ,hófokmérés ,kivéve a DC V-nál valami nem okés. Ha a 20V-os skáláján mérek pl: egy 4V akkut az jól mér, de még 10V-ig is. Viszont ugyan úgy a 20V-os skálán egy 16V os akkupakknál 6,13V-ot mutat, tehát ahhoz hogy jól mérje a 16V-ot,fel kell tekernem a a 200 V-ra. Szerintetek, mi baja lehet?
Mind a 4 digit kijelez? Nem hullot bele kosz (fém)? Nem ázott be? Forgókapcsoló nem sérült meg?
Igen, megy mind a négy digit. Nem hullott bele ,vigyázok rá és mindig a dobozba van meg szobába. A forgókapcsoló is szépen forog. (és ezen kívül mindent pontosan mér) . Végül csak ennyi baja legyen (addig nem szedem szét) ,csak zavaró volt egy akku pakk mérésnél mire rájöttem hogy mi baja van.
Hát ez érdekes, pedig ez pont úgy tűnik, mintha az egyes digit hiányozna előle...
Tízen X voltot is rendesen mér? Pl gépjármű akku 12 V? Ott meg csak 2.xxV -ot mér lehet... Próbáld ki. Ha igen, akkor a kijelző kontakthibás. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
Mértem 3 db 4,2V-os 18650 est sorba kötve. A 20 V-os skálán nyilván nem 12,6V ot mutat hanem 2.09V ot. Mivel tudnám előhozni a 4-ik digitet? Ha az 1000V-ra rakom akkor megjelenik a 3 db 0 és bal felső sarokban a HV és villám nyíl.
Hát írtam, hogy úgy néz ki kontakthibás a kijelző. Szétszeded, és alkoholos fülpiszkálóval megtisztítod a panelon és az LCD -n is az érintkező felületeket, valamint a közte lévő vezető gumisávot is. Aztán kellően feszesen csavarozod vissza rá a kijelzőt, de a menetet a műanyagban lehetőleg ne szakítsd meg.
Rendben ,holnap szét is kapom. Köszi!
Szerintem neked sajnos igazad lehet.
Sziasztok!
A képen látható kondenzátorról jól gondolom hogy 470nf 400V? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
Hihető, de ebben a kivitelben már nem igazán kapható.
Régen sokat használtuk, ritkán megy tönkre...
Nézd meg, hogy nem repedt-e el a végén?
Ha igen, akkor újraforrasztatod. Vagy veszel másikat.
Sziasztok.!
Kocsi ajtó nyitoÓja úgy van meg csinálva, hogy ha be van csukva az ajtó, akkor 12_vV jelenik meg, ha pedig nyitva van, akkor 0 voltV. DC DC konverter kapcsolás Bővebben: Link A DC /DC GND-re kötném a 1n4007 dioÓdát. Dioda negatív felé nézem a kapcsoló fele hogy ne plusz kerüljön a gnd re ?Ez a mondat teljességgel értelmetlen! Ha segítséget vársz, legalább a kérdést fogalmazd meg érthetően! A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2022
Moderátor által szerkesztve
Az autó ajtaja testet kapcsol vagyis 0V Gnd-t.
De hogy a dc-dc konverterrel mit akarsz azt nem értem. Ha pozitív kapcsolást akarsz akkor egy relé kell csak.
DC DC LED szallag van rá kötve.
Ha ajtó nyitva 0v akkor DC DC GNDt kap vagy hogy mondjam De ha be van csukva akkor 12v ne tudjon vissza jutni.
Távirányítónál ha nem reagál azonnal akkor elem csere vagy panel vizsgálat? Az ok gombot gyakran erőből kell nyomni.
Portalanítás megvolt? (LED, szenzor) Utána elemcsere. Mennyi idős a készülék?
Panelt és a gombsort lepucolni óvatosan nehogy a gumin a vezetőréteg sérüljön. Utana ellenállásmérővel ellenőrizheted a gombok vezetőképességét
Ha a panelon és a gombon is megvolt a tisztítás, és mégsem működik megfelelően, akkor gyanús,
hogy a gombon a gumira gyárilag felvitt vezető réteg kopott. Ez házi módszerrel úgy orvosolható, hogy egy elég kis csepp pillanatragasztóval egy megfelelő méretű alufólia darabot ragasztasz a gombra. Rendkívül fontos, hogy az alufólia darab teljesen sík legyen, tehát recék gyűrődések nem lehetnek rajta. Így még elmegy "egy darabig". Ui.: Ja és arra is rendkívül vigyázz, hogy a pillanatragasztó nehogy átszivárogjon az alufólia másik oldalára, kiszigetelve azt, így lehetetlenné téve a panelon az érintkezők összezárását... A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
A 2 nagy szájú kenyérpirítókat hogy szokták összerakni, és bekötni? Ugye logikus az lenne, ha lenne 3 egyforma teljesítményű fűtőrács, és az egyik szélső kikapcsolható. Na, ilyen gombot nem láttam a képeken, sőt, ahogy elnézem, 4 rács lehet bennük, de ez is csak tipp. De érdekelne, hogy van-e 3 rácsos, meg, hogy a 3 vagy 4 rács külön működtethető-e, egy plusz gombbal? És a vezérlésük is érdekelne mondjuk ilyen 3 gombosnak. Ez mikrovezérlős, vagy mondjuk egyszerűen egy fix ellenállást kapcsol olvasztó, és újramelegítő módban?
Egyik oldalán öntapadós alufóliával szoktam javítani és sokáig működik.
Tekercsben kapható, csak figyelni kell, hogy ne olyan legyen ami műanyag fóliás. Bőrlukasztóval kicsi köröket kivágni és felragasztani. A pillanatragasztó merev és ha nem gél, folyhat szanaszét. Össze kenhet mindent, nehéz lepucolni. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Grafit spray sem utolsó. Eredetileg a csónak lakatjához vettem, de ilyesmire is megteszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |