Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   210 / 621
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Feb 7, 2018 / 1

Azt tudom, hogy nekem az a használt Tesla is jól jött volna. Lehet, hogy be kellene fogni valami "magyaros" módszerrel?
(#) eyess válasza Gafly hozzászólására (») Feb 7, 2018 /

Tudom , illetve gondolom, hogy idelent is dől a szemét sok helyen.Viszont az emberiségnek pont ezért kellene nem meggondolatlan cselekedetekkel tovább folytani a szemetelést.Mindg azt papolják, hogy mindenre vigyázni kell, mert a dolgok végesek.Erre meg jönnek ilyen agyament marhasággal aminek semmi értelme.Azt a pénzt, amit erre kiadott a tesla fordíthatta volna olyan cselekedetekre is aminek lett volna értelme.Emberi értekekkel számolva .Szerintem nagyobb reklámja lett volna, mert így ennek csak egy szűk réteg az élvezője.Sokmindenki tojik erre egy nagyot.
(#) sany válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2018 /

Így is van reklámja, sokat lehet róla írni mindenütt.
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2018 /

Semmi pénzt nem adott ezért a Tesla
A kocsi ugyanis Musk tulajdona, mint ahogy a Tesla és a SpaceX is. A FH-t teszt miatt úgyis fel kellett lőni teszt miatt (Musk azt is nyilatkozta, hogy nem csodálkozna ha felrobbanna a raketta, csak reméli hogy ezt minél később teszi és addig minél több hasznos repülési adatot tudnak szerezni róla), szóval Musk 200k dollárja volt az egyedüli "áldozata" a mutatványnak.
Már ha listaáron vette a cégétől...
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Annak a 200K nak lett volna jobb helye is mint kilőni az űrbe.
(#) Inhouse hozzászólása Feb 8, 2018 /

Simán feltörhetőek az okosTV-k, mondjuk én nagyon tudnám értékelni, ha bármelyik hacker Youtube videót tudna az enyémen lejátszani...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Milyen kökorszaki "okos TV-d " van ami ezt nem tudja??? Ehhez nem kell semilyen hacker, legfeljebb hálozati csatlakozás.
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

A MÉH-telepre gondolsz????
(#) sany válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Meg miért kapcsolgatná a hacker a TV-met?
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Idézet:
„Meg miért kapcsolgatná a hacker a TV-met?”

Mert megteheti

Itt is meg szoktam lepődni, a kérdezők ötleteinek a motivációin
Ha nem tudja/akarja elmondani, hogy ezt most miért szeretné, akkor vagy ritka nagy baromság/vagy sunyiság a kérdés tárgya.
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Mármint szerinted, ami téged biztosan érdekel a te pénzeddel kapcsolatban, mást a saját pénzével kapcsolatban viszont kevésbé.

Ekkora reklámot soha nem csináltak még ilyen olcsón. Csak összehasonlításképpen: most hétfőn volt a Superbowl, ott egy 30 másodperces reklámspot sugárzása 5 millió dollárba került...
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Ha nem is kapcsolgatja, de arra pl. tudja használni, hogy lehallgassa/eltérítse az otthoni netes forgalmadat, vagy hogy a te TV-dről törjön fel másokat...
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

A cikkben az írták.
Igen valóban, ez így igaz. Lehet , hogy ezek a TV-k virtuális valutát is tudnának termelni?
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

"E" sorozatú Samsung. Amióta csak html5 lett a Youtube, nincs flash, azóta nem megy rajta. Biztos hallottál erről te is, meg gondolom te sem cseréled a TV-d minden évben...vagy de?
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Technikailag szerintem megoldható a TV-n bányászás, de nem biztos hogy maga a kód készen van hozzá. Ugyanis jelenleg már izmos PC-n se éri meg, csak VGA-an, szóval a kerekítési hiba nagyságrend célozható meg a TV számítási kapacitásával.
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Nem nem a MÉH telepre gondoltam.De akár oda is vihették volna.
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Engem nem az zavar, hogy mi mennyibe került neki.Hanem amire felhasználta az totál hülyeség.És megint csak azt mondom, hogy ez csak egy szűk réted , aki oda van ezért .De 80-90% ban senkit nem érdekel.
(#) peti333 válasza gg630504 hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

A sugárzások miatt pár éven belül csak valami roncs marad belőle, a marketingérték miatt küldték fel, nem fogják ott üzemeltetni
eyess: A rakéták teszteléséhez valamilyen ballasztot szoktak használni, általában betontömböket, ez sem szennyezi jobban az űrt, így viszont marketing szempontból maximálisan ki tudták használni az esemény potenciálját.
(#) Petyaa hozzászólása Feb 8, 2018 /

"12 600 km/órás sebességgel hagyta el a parkolópályát"

Bővebben: Link

Miért nem szereltek rá pár napelemet, vagy rádióizotópos termoelektromos generátort?
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Viszont van benne esetleg kamera, meg wifi. Amióta a megnéztem egy részt a Black Mirror sorozatból, ahol egy hacker csak szórakozásból egy csomó embert tönkretett, nem hiszek az ártatlan feltörésekben.
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Ez a te véleményed, Musk pedig tesz erre magasról, mert mindenhol címlapos hír a FH, az űr-Tesla Roadster, a SpaceX. És Te is csak ezt a hatást fokozod azzal, hogy azon pörögsz, hogy mekkora hülyeség már. No offense, de Musk - eyess 1:0

Amúgy meg mennyi hülyeséget csinálunk már, de komolyan. Felmászunk egy baromi magas hegyre csak azért, hogy elmondhassuk, hogy felmásztunk rá. Felszállunk egy repülőgépen és kigrunk belőle ejtőernyővel, hát ez totál értelmetlen hülyeség, nettó energiapazarlás. A földben talált ásványokat megcsiszoljuk, nemesfémre építjük és a kezünkre húzzik, na ez is totál hülyeség. És akkor az autóversenyzésről, búvárkodásról, napozásról még nem is beszéltem, a végtelenségig lehetne folytatni a sort.

Musk pedig egy hatalmas arc. A fél világ kb. félistennek tartja, a másik fele pedig azon háborog, hogy mekkora istenbarma már. Ő meg közben megvalósítja azokat az ötleteit, amikben senki se hisz, keres egy csomó pénzt, a a barátnője pedig a világ egyik leggyönyörűbb nője.
Szerintem nem nagyon érdekli az, hogy te totál hülyeségnek tartod a világ eddigi legjobb ár/érték arányú reklámját.
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Feb 8, 2018 / 1

Idézet:
„Musk pedig egy hatalmas arc.”

Nekem nem jelent semmit az arca.És az , hogy mennyi pénze van , mint írtam ez sem érdekel.Csupán csak az , hogy értelmetlen dolgokra használja fel, ami megint csak írom , csak egy szűk réteget szórakoztat .Egyébként , azt kell megjegyezned , és ez örök szabály egyébként. Minél többje van valakinek , annál szegényebb remélem érthető , hogy mire gondoltam ezzel.
(#) elektroncso válasza eyess hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Nem értem, hogy miért kell ezen ennyit pörögni. Kifejlesztettek egy új rakétát, amit az első próbához le kellett súlyozni (akárcsak egy újonnan megépített hidat). Hasznos teherrel mégsem rakhatták meg. Hogy most erre egy autót használtak? Egyrészt ez volt nekik raktáron (kitudja, lehet, hogy gyártási hibás volt, amit eladni nem lehetett, így meg szó szerint elsütötték). Másrészt reklámot csináltak.
A másik visszább olvasott vélemény, hogy feleslegesen szennyezték az űrt az autóval szintén groteszk annak tükrében, hogy az új Falcon Heavy rakéta nagyrésze üzemképes állapotban landol a földön kilövés után így többször újrahasználható (és térfogatra sokkal nagyobb eszközökről van szó mint az autó).
Amit meg írsz, hogy "csak egy szűk réteget szórakoztat" szintén érdekes. Ma is volt olyan bent a suliban aki rákérdezett, hogy "Mennyivel is röpült a SpaceX rakéta a Tesla-val?" Nem elírás, hogy SpaceX rakéta, tényleg azt hitte, hogy a SpaceX a rakéta neve. Amikor kicsit beszélgetni kezdtük az űrkutatásról meglepődött amikor mondtam neki, hogy már nem működnek az amerikai űrsiklók. Vagyis nem olyan illetőről van szó aki napi szinten követi az űrkutatással kapcsolatos híreket. Mégis eljutott hozzá a hír, sőt elmondása szerint tegnap este egy buliban dobódott fel mint téma a Tesla reptetése. Vagyis szerintem elég széles réteghez jutott el.
Hozzátenném, hogy Musk-ról most hallottam tőletek először.
(#) eyess válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 8, 2018 /

Akár lehet az is, hogy tényleg gyári hibás volt , vagy akármi .De én úgy vagyok vele, hogy szeretek a földön járni, és nem a levegőben.Amúgy meg azt mondják mindig, hogy jó bornak nem kell a cégér, hát ezek szerint a teslának kell, de ettől még nem fog több tesla fogyni.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2018
(#) Frankye válasza eyess hozzászólására (») Feb 9, 2018 / 1

Nézd végig, hogy csupán ebben a fórumban, csak az elmúlt néhány napban hányszor szerepel a "Tesla" szó. Kell ennél nagyobb reklám, ráadásul (quasi) "ingyen" a gyártónak? Musk egy remek reklám-szakember. Egy ilyen húzásával több propagandát csinált, mint mások a gagyi reklámjaikkal. Az egész Internet, és a közbeszéd is ezen pörög napok óta. Ennél nagyobb üzleti húzást kitalálni is nehéz lett volna. Szóval részemről elismerésem az úriembernek, a kiváló PR fogásért. A többi része pedig mindenkinek a maga megítélésére van bízva...
(#) Massawa válasza Frankye hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

Allahnak, Budhának vagy akár Istennek is nevezhette volna a villanytalicskáját.
(#) GPeti1977 válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

Érdekes hogy ez a mezei LiIon 18650 laptop akkumulátoros autó, amiben pont 320V a fedélzeti feszültség (230V egyenirányítva pont annyi), miáltal szabványos asszinkron villanymotorral és frekvenciaváltóra szerelt gázpedállal csodaautó 15 éve se jutott eszébe senkinek.
(#) sonajkniz válasza GPeti1977 hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

Idézet:
„szabványos asszinkron villanymotorral”

Akad némi bibi az elgondolásodban.
Egy, a Teslában lévő motorral megegyező teljesítményű szabványos asszinkron motor hatásfoka kisebb, sleep-je nagyobb, ezáltal a nyomatéka jelentősen kisebb, míg a mérete drasztikusan nagyobb. Ergo: Nem alkalmas a feladatra.
(#) GPeti1977 válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

Na jó tudom van olyan targonca motor ami kissé bonyolultabb mint a mezei asszinkron motor azt hiszem mágnes is van benne, de ha jól tudom az újabb mozdonyokban se kefés motor van és mégis elhúzza a szerelvényt.
(#) sonajkniz válasza GPeti1977 hozzászólására (») Feb 9, 2018 /

A mozdonyokban sem asszinkron motor van. Az asszinkron motorok jelentős hátránya a DC, BLDC, PMAC, PMS motorokkal szemben, hogy az 50Hz-tól akár lefelé, akár felfelé eltérsz csökken a nyomatékuk. Márpedig egy jármű esetében ez komoly hátrány. A legnagyobb indítónyomatéka a kefés DC motornak van. Ennek megfelelően a BLDC a soron következő. Természetesen nem lehet mindenhová állandó mágneses motorokat szerelni, (pl mozdony), ezért vannak a különböző AC motorok, amik jól meg tudják közelíteni ezeket. Az aszinkron motor jól helytáll a mindennapokban, (szivattyúk, ipari berendezések) de járműmotornak alkalmatlan.
Következő: »»   210 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem