Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Mutatnál egy rajzot, hogy mit is szeretnél?
Rajzom az nincs, csak egy 2n3055-t szeretnék meghajtani. Valami kis egyszerű kapcsolás.
Ez volt a terv.
Ha jól értettem, azt szeretné, hogy egy olyan kapcsolást mutassunk neki, ahol egy műveleti erősítő hajt meg közvetlen 3055-ös tranyókat, ha ez lehetséges. Ebből szeretne szögelni valami erősítőt.
Kösz !
Kicsit túlbonyolítottnak tűnik. Az egytranzisztoros erősítők topikon edzőttem mostanában, aztán így az után...
Hát nincs benne műv erősítő, de itt van egy. Bár nem néz ki valami jónak, meg üzembiztosnak meg egyéb.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Mondj egy tápfeszültséget, rajzolok valamit. Bizonyos mértékig erre fog hasonlítani.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Kösz !
Ja, pont ezt láttam az Egytr... topikban.
Igen ilyesmi kellene.
Emitterről menne ki a jel, nem kell hogy feszültséget erősítsen. A műveletié elég lenne. +/- 21V om van. Kösz !
Ettől egyszerűbbet nem tudtam sajnos, ezt is inkább csak szemléltetésre szántam, 6W-os.
A szimulátor szerint igen alacsony a torzítása. A-osztályú 1,2A-es árammal!
Kösz ! Ez teljesen jónak tűnik.
Ilyen kapcsolásnál nem kell kicsatolókondenzátor ? Ahonnan levesszük a jelet az 0 potenciálon van ? Illetve a biasoló ellenállások elé nem szoktak kondenzátort rakni ? Fölösleges ? A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
A kimeneten néhány mV lehet mindössze, ez nem ártalmas a hangszórónak. Az R1 értékét majd T2 bétájához kell igazítani, R2=R1/2. Hatalmas hűtőbordára szereld a tranzisztorokat. A tápod bírni fogja a tartós 1,2A-t?
Nem.
Jóval kevesebbet fognak kapni. Kb. 20W-os a trafó. De akkor meg ne jó a kapcsolás, nem ? (a trafóhoz) A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Ekkora trafóteljesítményhez csak AB osztályú erősítőt tudok javasolni. Ahhoz már a 2N3055-ön kívül másmilyen tranzisztor is kéne.
Majd kikísérletezek valamit, aztán publikálom.
Én ebből a kapcsolásból is tanultam. Kösz mégegyszer !
Sziasztok! Kaptam egy erősítőt, ami nem jó szinte semmire. Csak a doboza jó, trafo, diodahid, meg a gyári hűtőborda. Az a vicc hogy a hűtőbordára látszik hogy to-3 tokú tranyó volt fogatva. Most pedig 2 darab tda2030as. Diszkrét elemekből szeretnék építeni bele 2 panelt. Tápfeszültség +/-15V ~50W. Milyen kapcsolást ajánlottok?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Szia! Ez a legjobb alkalom, hogy megismerkedj a VF3-mal. Témája.
Én is erre gondoltam, csak nincs itthon a fiókban mono ic csak sztereo vagy quad op.amp. ic-m Keresek terveket, hátha van olyannal is. Köszönöm az útbaigazitást.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy végfok panelem amin az alkatrészek egy része elhalálozott (buta emberek rossz helyre csatlakoztatták a kimenetet). Kapcsolási rajzom nincs hozzá mivel egy maszek építésű cuccról van szó. Egy BD243-244 es komplementer pár van a végén és tartalmaz 2db 2N2219 egy 2N2905 és egy BC327 tranzisztort. Ha valaki ráismer erre a megoldásra és van egy rajza kérem ossza meg. A képeken látható az állapot, hiányzik belőle két db szétégett teljesítmény ellenállás és a 2200µF/63V-os kondi is.
sziasztok, találtam olcsón rendelhető pam8403-ra alapuló végfok-ot
és kíváncsi lennék hogy mi a véleményetek arrol hogyha ezt előfoknak használnám bd243 és bd244-es tranzisztor párból készített végfok elé? mekkora lenne vajon a valos teljesitmény? csak a végfok a lényeg PAM8403.pdf
Én nem értek hozzá,de ennél szebbeket is dobtam már ki külseje miatt.
Ez pici hozzá de elsőre megpróbálnám,kár a nyákért ezen a ....
Sziasztok!
A BC109 tranzisztor miért drágább, mint a műanyag tokos tranzisztorok? Minőségi oka van? Mennyire alkalmas előerősítő építésére?
Sziasztok!Segítséget kérnék,ugyan is van nekem egy Robson dx-100 turbó végfokom ami már normálisan üzemel,csak azt nem tudom,hogy ami az előlapon helyezkedik el panel,ahol a ledek vannak,azt hogy is kellene be kötnöm,és hogy mégis mi célt szolgálhatott az az egység.Annyit már meg fejtettem,hogy van +- bemenete,gondolom ez a szimmetrikus jel ide volt be kötve,és ezt a jelet alakította át aszimmetrikussá.Legyetek szívesek mondjatok valamit erről a panelről,mert már az agyvérzés keringet.Képet csak este tudok feltenni róla .Előre is köszönöm.
Teljesen jó előfokozatnak, van is rajzom hozzá, JLH erősítő elé ajánlották.
Köszi.
Van rajzom, sőt a NYÁK-ot is megterveztem, csak megkérdeztem, hogy érdemes-e belekezdeni.
A végfok csöves lesz, PL504-es. Ez a lemezjátszó előerősítőben lesz, és a hangszínszabályozóban. Egyébként ránézésre jó régóta létező tranyó lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |