Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nincs szkópom, így multiméterrel mértem egyenáramot, 14V.
E szerint kötötted be őket? Az ellenállások színkódja szerint 100 ohm ellenállású, vagy a mért ellenállás annyi? Elektrolit vagy fólia/kerámia kondik vannak a tápba, mekkora a kapacitásuk?
SZínkód 100R, és a mért is 100R. 3300µF 25Va puffer, melette 100nF keráima.
Hány wattos az ellenállás? A kondik polárishelyesen vannak bekötve? Köss a primerbe a biztosíték helyére egy 100W os hagyományos izzót a biztonság kedvéért. Tegyük fel zárlat van valahol a stabilizátor után, akkor persze hogy megeszi a 100ohm ellenállást. Jó volna a stabilizátor után (hátha van egy átkötés) minden fogyasztót lekötni, és úgy is megvizsgálni.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Sziasztok.
Aki szeretne kísérletezni, annak itt van egy kapcsolás. Kis teljesítményű, de egy jó hangszóróval elég hangos tud lenni. Négy módosítást csináltam: 1. hogy a két tranzisztor bázis lábához én betettem két 470Ohmos ellenállást és többet lehetett kihozni belőle. 2. Levettem a kondit a bázisok lábairól. 3. hogy a munkapont beállító dióda közé bekötöttem a TL072 kimenetét (ezért került be a két 470ohmos ellenállás). 4. Bemenetre raktam bemeneti zárást, azaz 47kohmos ellenállást. Két erősítő kapcsolás, majdnem megegyezik, csak az egyik invertálós a másik nem.
SZerintem oylan 1W körüli. Azt a két kondit amit cseréltem, helyesten tettem vissza. Nincs is benne stabilizátor
Egyébként nem úgy kell felfogni, hogy ha bekapcsolom, már pörköl is. Le van húzva minden dugasz róla, csak a táp van rajta. Ilynekor oylan 6-8 másodperc után a kisujjam végét (mert csak azt tudom doa dugni, az fér oda), már erősen égeti.
A történet folytatása... Kiválasztottam egy bementet a CD bemenetet, arra fixen rákötöttem a potit, majd a végfoknak tápot adtam, és a potiról rákötöttem a bemenetet, az erősítőből csak a bekapcsolást, a tápot és a dobozt használtam fel, meg a designt. Egyetlen funkcionális kezelő szerve maradt a hangerőszabályzó. Gyakorlatilag kikötöttem belőle minden mást, a procit csak a bekapcsolásra használom. Egy kimeneti csatit kiválasztva rákötöttem a végfok kimenetét, viszont az egyik oldal mosott, torz hangú...így pár nap után úgy döntöttem, hogy azt is kivágom belőle
Szóval összedobok egy védelmet hozzá, és van készen egy stereo változatom ebből: Bővebben: Link Végfok Aztán lesz egy Pioneer erősítő kinézetű végfokom, talán a tápját is felturbózom még egy kicsit, majd meglátom...
Sziasztok.
"Lift" kapcsolóhoz szükséges komolyabb vezeték keresztmetszet és nagy áramú kapcsoló? Vagy elegendő az 1-2 Amperes tartománynak megfelelő megoldás?
Sziasztok! Szia reloop! Elkèszìtettem az oclt és rövidre zárt bemenettel a kimeneten +54V van. (Mivel a primerben izzo van a teljes táp +-56V, izzik is egy kicsit) Mit mérjek, mi lehet a problèma? A masik oldalnak pedig-45V van a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Szia! Megosztanád velünk a NYÁK-tervet, hogy a beültetést ellenőrizhessük?
Az eredeti beultetest hasznaltam. Ajanlotta behringer forumtars az 1 k helyett trimmert betenni, de egyik panelen -45 v rol felviszi -55ig masik panel pedig nem is reagal ra.
Nem tudtam mar modositani.
Ez a nyomtatott áramkör nem igazán sikerült
Ellenőrizd a rajzolat helyességét! Nézd meg a vezetősávok ténylegesen összekötik-e a kívánt alkatrészeket, illetve nincs-e a szomszédosak között zárlat.
Sziasztok.
Nem tudtam hol kérdezzem meg, de mivel erősítőt akarok hűteni ezért ide írom ezt az egyszerű kérdést. Egy házimozi erősítőt akarok úgy hűteni, hogy 2 mezei számítógépes ventillátort raknék a tetejére. A kérdés pedig az, hogy hálózatrol akarnám működtetni, akkor annyi az egész, hogy veszek egy 12v-os tápot és +/- rákötöm? 2 mehet rá párhuzamosan? Köszi!
Igen és igen. Egy dologra figyelj. A tápegység teljesítménye legalább 10-15 %-kal nagyobb legyen, mint a két ventilátor teljesítménye összeadva.
Sziasztok !
Egy erősítőt építek, és a véleményeteket szeretném kérni ezt szeretném megépíteni, csak annyi változtatás szeretnék hogy a hidalt 2030-at kicserélem 1darab 2050-re, és számítógéphez kéne az egész kapcsolás, 8 Om-rol fogom járatni.
Szia.
Van egy probléma: ez egy aktív hangváltós biamp végfok. Aktív dobozokban, stúdió monitorokban szokták alkalmazni, külön végfok hajtja a mélyet és a magasat. Az van a rajzon. Biztos, hogy biamp végfokot szeretnél? A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
igen mert van belőle, és egyszeű-nek találtam,
én azon gondolkodom hogy meg hajtja e a számító gép kellőképpen. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Valószínűleg elég lesz az érzékenysége.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Sziasztok.
Egy Kiso PA 600 erősítőn munkálkodom éppen. A védelmi résszel vannak bajaim. A végfokozat jól működik (egy tuningolt Quad-405), a kimenetén 2,8mV van, de a védelemben a Protect led folyamatosan csak világít és nem húz meg a relé. Kicseréltem benne az összes tranzisztort és kondit. Ellenállásokat átmértem, és mind jó, igaz nem az az érték mint a kapcsolási rajzban, de még nem javítgatták előttem, így aztán még ezen része gyári az erősítőnek. IC-t is kicseréltem. Előzmény az volt, hogy mikor idehozták teljes zárlatban volt az erősítő. Ezt javítottam is. Jó is lett, de mostaniban egyre lassabban húzott meg a relé és most már meg sem húz. Mi lehet a probléma?
Szia !
Én a relénél lévő ellenállást RE és a zéner diódákat ellenőrizném a helyedben a sorrend is ilyen.
Az a baj, hogy a protect lednél nincs ott az a két dióda, csak egy 4,7k-s ellenállás és még a csak nem is látni, hogy lett volna. Szóval helyük sincsen. Az RE az 1k 2W és jó. A relé tekercsénél lévő diódát kicseréltem újra.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Szia! A védelem rajzának jobb oldalán lévő három tranzisztor bázis és kollektor feszültségeit mérd meg kérlek!
Szóval akkor.
Jobb oldali: E= 0v B=-1v C=0v <--- ez a tranzisztor cserélve lett egy MPSA42-re. Relénél lévő felső: E=0v B=0v C=+53v Relénél lévő alsó: E=0v B=+0,4 C=0v A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Kezdjük a jobb oldalival: figyelembe vetted MPSA42 és a BC546 eltérő lábkiosztását? Ettől függetlenül a 220µF/10V kondenzátor, vagy az oda menő vezetősávok zárlatosak, esetleg a 82k ellenállás szakadt. Addig vizsgálódj, míg a kollektor 0V-os feszültsége fennáll! Ebben a körben a reléhez tartozó test felőli tranzisztor +0,4V bázisfeszültsége megmagyarázhatatlan az előbbi tranzisztor 0V-os kollektorfeszültsége mellett.
Mennyi az IC táp és kimeneti feszültsége? Ott is gond van
Igen megnéztem többször is a lábkiosztást, hogy biztosan jól ültessem be. Kondikat kicseréltem mindet vadi újakra. Egyébként az összes kondi 100u/50v kivéve az AC figyelő felőli. Az ott 2.2u/50v Mindjárt megnézem az IC-t is. Csinálok fényképet is panelről.
Akkor vizsgált a jobb szélső tranyónál a fóliát zárlat és szakadás szempontjából!
A hiba megvan. Az IC összes lábán tápfesz volt, aza +15v. Ez egy LM741-es IC volt. Kicseréltem egy ÚJ NE5534-re és behúzott a relé. Viszont most észre vettem, hogy a másik csatorna védelmi részében a relé bizonyos időközönként kattan. Cseréljem a kondikat ott is? A végfok kimenetén 5,6mV van. Szóval az jó. Ráadásul az az oldala még javitás mentes.
Reloop neked címeztem. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Az AC érzékelő 220k, 56k, 2u2 elég határeset. Ha rövidre zárod a 2u2 kondit stabilizálódik a működés?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |