Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nincs szkópom, így multiméterrel mértem egyenáramot, 14V.
E szerint kötötted be őket? Az ellenállások színkódja szerint 100 ohm ellenállású, vagy a mért ellenállás annyi? Elektrolit vagy fólia/kerámia kondik vannak a tápba, mekkora a kapacitásuk?
SZínkód 100R, és a mért is 100R. 3300µF 25Va puffer, melette 100nF keráima.
Hány wattos az ellenállás? A kondik polárishelyesen vannak bekötve? Köss a primerbe a biztosíték helyére egy 100W os hagyományos izzót a biztonság kedvéért. Tegyük fel zárlat van valahol a stabilizátor után, akkor persze hogy megeszi a 100ohm ellenállást. Jó volna a stabilizátor után (hátha van egy átkötés) minden fogyasztót lekötni, és úgy is megvizsgálni.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Sziasztok.
Aki szeretne kísérletezni, annak itt van egy kapcsolás. Kis teljesítményű, de egy jó hangszóróval elég hangos tud lenni. Négy módosítást csináltam: 1. hogy a két tranzisztor bázis lábához én betettem két 470Ohmos ellenállást és többet lehetett kihozni belőle. 2. Levettem a kondit a bázisok lábairól. 3. hogy a munkapont beállító dióda közé bekötöttem a TL072 kimenetét (ezért került be a két 470ohmos ellenállás). 4. Bemenetre raktam bemeneti zárást, azaz 47kohmos ellenállást. Két erősítő kapcsolás, majdnem megegyezik, csak az egyik invertálós a másik nem.
SZerintem oylan 1W körüli. Azt a két kondit amit cseréltem, helyesten tettem vissza. Nincs is benne stabilizátor
![]() Egyébként nem úgy kell felfogni, hogy ha bekapcsolom, már pörköl is. Le van húzva minden dugasz róla, csak a táp van rajta. Ilynekor oylan 6-8 másodperc után a kisujjam végét (mert csak azt tudom doa dugni, az fér oda), már erősen égeti.
A történet folytatása... Kiválasztottam egy bementet a CD bemenetet, arra fixen rákötöttem a potit, majd a végfoknak tápot adtam, és a potiról rákötöttem a bemenetet, az erősítőből csak a bekapcsolást, a tápot és a dobozt használtam fel, meg a designt. Egyetlen funkcionális kezelő szerve maradt a hangerőszabályzó. Gyakorlatilag kikötöttem belőle minden mást, a procit csak a bekapcsolásra használom. Egy kimeneti csatit kiválasztva rákötöttem a végfok kimenetét, viszont az egyik oldal mosott, torz hangú...így pár nap után úgy döntöttem, hogy azt is kivágom belőle
![]() Szóval összedobok egy védelmet hozzá, és van készen egy stereo változatom ebből: Bővebben: Link Végfok Aztán lesz egy Pioneer erősítő kinézetű végfokom, talán a tápját is felturbózom még egy kicsit, majd meglátom...
Sziasztok.
"Lift" kapcsolóhoz szükséges komolyabb vezeték keresztmetszet és nagy áramú kapcsoló? Vagy elegendő az 1-2 Amperes tartománynak megfelelő megoldás?
Sziasztok! Szia reloop! Elkèszìtettem az oclt és rövidre zárt bemenettel a kimeneten +54V van. (Mivel a primerben izzo van a teljes táp +-56V, izzik is egy kicsit) Mit mérjek, mi lehet a problèma? A masik oldalnak pedig-45V van a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Szia! Megosztanád velünk a NYÁK-tervet, hogy a beültetést ellenőrizhessük?
Az eredeti beultetest hasznaltam. Ajanlotta behringer forumtars az 1 k helyett trimmert betenni, de egyik panelen -45 v rol felviszi -55ig masik panel pedig nem is reagal ra.
Nem tudtam mar modositani.
Ez a nyomtatott áramkör nem igazán sikerült
![]() Ellenőrizd a rajzolat helyességét! Nézd meg a vezetősávok ténylegesen összekötik-e a kívánt alkatrészeket, illetve nincs-e a szomszédosak között zárlat.
Sziasztok.
Nem tudtam hol kérdezzem meg, de mivel erősítőt akarok hűteni ezért ide írom ezt az egyszerű kérdést. Egy házimozi erősítőt akarok úgy hűteni, hogy 2 mezei számítógépes ventillátort raknék a tetejére. A kérdés pedig az, hogy hálózatrol akarnám működtetni, akkor annyi az egész, hogy veszek egy 12v-os tápot és +/- rákötöm? 2 mehet rá párhuzamosan? Köszi! ![]()
Igen és igen. Egy dologra figyelj. A tápegység teljesítménye legalább 10-15 %-kal nagyobb legyen, mint a két ventilátor teljesítménye összeadva.
Sziasztok !
Egy erősítőt építek, és a véleményeteket szeretném kérni ezt szeretném megépíteni, csak annyi változtatás szeretnék hogy a hidalt 2030-at kicserélem 1darab 2050-re, és számítógéphez kéne az egész kapcsolás, 8 Om-rol fogom járatni.
Szia.
Van egy probléma: ez egy aktív hangváltós biamp végfok. Aktív dobozokban, stúdió monitorokban szokták alkalmazni, külön végfok hajtja a mélyet és a magasat. Az van a rajzon. Biztos, hogy biamp végfokot szeretnél? A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
igen mert van belőle, és egyszeű-nek találtam,
én azon gondolkodom hogy meg hajtja e a számító gép kellőképpen. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Valószínűleg elég lesz az érzékenysége.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
Sziasztok.
Egy Kiso PA 600 erősítőn munkálkodom éppen. A védelmi résszel vannak bajaim. A végfokozat jól működik (egy tuningolt Quad-405), a kimenetén 2,8mV van, de a védelemben a Protect led folyamatosan csak világít és nem húz meg a relé. Kicseréltem benne az összes tranzisztort és kondit. Ellenállásokat átmértem, és mind jó, igaz nem az az érték mint a kapcsolási rajzban, de még nem javítgatták előttem, így aztán még ezen része gyári az erősítőnek. IC-t is kicseréltem. Előzmény az volt, hogy mikor idehozták teljes zárlatban volt az erősítő. Ezt javítottam is. Jó is lett, de mostaniban egyre lassabban húzott meg a relé és most már meg sem húz. Mi lehet a probléma?
Szia !
Én a relénél lévő ellenállást RE és a zéner diódákat ellenőrizném a helyedben a sorrend is ilyen.
Az a baj, hogy a protect lednél nincs ott az a két dióda, csak egy 4,7k-s ellenállás és még a csak nem is látni, hogy lett volna. Szóval helyük sincsen. Az RE az 1k 2W és jó. A relé tekercsénél lévő diódát kicseréltem újra.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Szia! A védelem rajzának jobb oldalán lévő három tranzisztor bázis és kollektor feszültségeit mérd meg kérlek!
Szóval akkor.
Jobb oldali: E= 0v B=-1v C=0v <--- ez a tranzisztor cserélve lett egy MPSA42-re. Relénél lévő felső: E=0v B=0v C=+53v Relénél lévő alsó: E=0v B=+0,4 C=0v A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Kezdjük a jobb oldalival: figyelembe vetted MPSA42 és a BC546 eltérő lábkiosztását? Ettől függetlenül a 220µF/10V kondenzátor, vagy az oda menő vezetősávok zárlatosak, esetleg a 82k ellenállás szakadt. Addig vizsgálódj, míg a kollektor 0V-os feszültsége fennáll! Ebben a körben a reléhez tartozó test felőli tranzisztor +0,4V bázisfeszültsége megmagyarázhatatlan az előbbi tranzisztor 0V-os kollektorfeszültsége mellett.
Mennyi az IC táp és kimeneti feszültsége? Ott is gond van ![]()
Igen megnéztem többször is a lábkiosztást, hogy biztosan jól ültessem be. Kondikat kicseréltem mindet vadi újakra. Egyébként az összes kondi 100u/50v kivéve az AC figyelő felőli. Az ott 2.2u/50v Mindjárt megnézem az IC-t is. Csinálok fényképet is panelről.
Akkor vizsgált a jobb szélső tranyónál a fóliát zárlat és szakadás szempontjából!
A hiba megvan. Az IC összes lábán tápfesz volt, aza +15v. Ez egy LM741-es IC volt. Kicseréltem egy ÚJ NE5534-re és behúzott a relé. Viszont most észre vettem, hogy a másik csatorna védelmi részében a relé bizonyos időközönként kattan. Cseréljem a kondikat ott is? A végfok kimenetén 5,6mV van. Szóval az jó. Ráadásul az az oldala még javitás mentes.
Reloop neked címeztem. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Az AC érzékelő 220k, 56k, 2u2 elég határeset. Ha rövidre zárod a 2u2 kondit stabilizálódik a működés?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |