Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Minden ellenallas rendben van , ertekekre gondolok, vezetősávok is jók. Szóval ugy tortent, hogy mukodott az erosito rendesen, utanna mikor odatekertem neki utanna jelentkezett, szerintem foliahiba kizarva.
2030at nem akarok valami olyan kene ami egyszeru de nem ics es szep hangja van es max 15w.Ne fogyasszon sokat
Akkor Tr8 bázis-emitter ellenállását mérd meg, mert zárlatgyanús.
Akkor marad az amit megtaláltál!
Ha a 2 wos ellenallasra gondolsz, megmertem 295ohm. (300ohmos). Megvan a hiba.. nem volt rendes kontakt a 0.47 es ellenallasal, az emiter es a kimenet kozott. Koszonom a segitseget, mind a 2 panel uzemkepes, kesobb jon a finomhangolas hogy a koppanasgatlo ne oldjon le a semmiert. Kellemes estet!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
A tranzisztor két lába között gondoltam a mérést, de ez csaknem egyenértékű a beforrasztott állapotú R17-tel.
A Tr7 vizsgálata következik, annak pedig minden valószínűség szerint szakadt a bázis-emitter diódája, vagy nem kapcsolódik a megfelelő pontokhoz. Egy Zobel-tagot is próbálhatnál a kimenetre, mert a nehezen magyarázható mérési eredmények gerjedésből is származhatnak.
Most működik rendesen? Mitől?
A fenti paraméterek mellett elég kockázatos egy pár végtranzisztort használni. Félő akkor hagy majd cserben mikor legkevésbé számítasz rá. Legalább áramkorlát lenne a kapcsolásban, akkor talán megpróbálhatnád.
Az elkón meg van a 26V.
Akkor a táp ezen része hibátlan, ez fontos dolog!
Az említett induktivitás helyén tudtál mérni?
Éppen itt van a baj. Ne haragudj, nem tudtam értelmezni amit írtál. Induktivitása a tekercseknek van úgy tudom. Tehát a két potméterhez legközelebb eső tekercset kell kiforrasztanom? Kérlek írd le úgy, hogy megértsem, mert hadi lábon állok ezzel a megértéssel.
A mellékelt képen a nagyobb nyíl a kiforrasztandó tekercset mutatja, a kisebb pedig a mérendő forrpontot, amit pillanatnyilag a tekercs eltakar.
Óóó, igen! Így már értem. Nem is gondoltam arra a tekercsre. Holnap kimérem.
Ha viszont az a mérés is jó lesz, szóval 6-7V-ot mérek, akkor a feszültség stabilizátor lesz a hiba oka? (Necces lesz kiforrasztani a stabilizátort, mivel smd)
A feszültségszabályzó a reflow forrasztás miatt oda van ragasztva. Vedd föl a szóló lábát, feszítsd fel a ragasztást, majd forraszd le a másik kettőt. Mindezt persze kellő óvatossággal, hogy lehetőleg ne szakadjon fel a vezetősáv, ne kelljen huzallal bekötni.
Ha eleve nem jön feszültség a táp felől akkor a stabilizátor még akár jó is lehet, ezért nem szabad kapkodni.
Értem. Köszönöm a segítséget! Amint kimértem holnap, írok!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Igen működik rendesen, mint említettem
Idézet: . Nekem csak cínezőpisztolyom van, és lusta voltam már hegyet cserélni benne, meg is lett az eredménye. Amiatt volt az, hogy működött komoly áramnál a kicsi kontakt megszakadt, ujra cíneztem és voálá elindult. Hidd el en sem hittem el, érdekes volt, ha beültetés oldalán mértem megvolt az emiter ellenállás, ha a rajzolat felol akkor nem. Újraforrasztottam és minden rendben van. Kiprobáltam, a koppanásgátló is jól működik. A mellékelt "visszajelzőről" mi a véleményed? „Megvan a hiba.. nem volt rendes kontakt a 0.47 es ellenallasal, az emiter es a kimenet kozott.”
Látom már Lemaradtam a hozzászólás módosításáról.
Jó a visszajelző.
Kiforrasztottam és kimértem. 6V-ot mértem. Ezek szerint a táp jó. Így akkor maradt a feszültség stabilizátor csere?
Esetleg úgy nem lehet megoldani, hogy egy 7805-ös stabilizátort rakok a helyére kidrótozva, majd a kimenetére egy ellenállást, hogy megfelelően 3,3V menjen tovább, ahogy annak lennie kell?
Ellenállással nem tudod beállítani a PIC tápfeszültségét.
Értem. Akkor rendelek vagy kerítek egy oda való feszültség stabilizátort. Gondoltam, hogy nem lesz jó az ötletem.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Ha volt mar, bocsi, de uvegesre olvastam a fejem, hatha. 2 kerdes. Elso: Vettem egy Denon Avr2808.as erolkodot. Teljesen csendes, egy kukk nem jon ki belole. A relek kattannak, mod valtaskor, vegfokos nem hiszem, mert se szaga, se bugas. Egy kb 60 eves papie volt, aki kultoraltan, normalisan hallgatta. Olyan, mint egy 73"as zsiguli, 12000 kilometerrel.. A biztiket atneztem, de minden jonak latszik. Addig nem akarom jobban megbontani, mert igen bonyolult elso ranezesre a panelok felepitese... amig valaki mond valamit.. hatha talalkozott ilyen tipus problemaval, vagy nem.. A masodik kerdes... Mi a pacifutyi, a : rs232c csatlakozo? Az erolkodo hatuljan talalhato es semmi leirast nem talalok sehol. KOvezzetek meg, de ez van Nagyon koszonom
RS232 egy soros port, kommunikációt lehetővé tevő csatlakozási felület.
Engem egy kenwood viccelt meg. Már majdnem csavarhúzót fogtam rá, mert hogy ő sem szólalt meg. Aztán találtam az előlapon egy szép nagy gombot speaker on felirattal .
Ezt a jelenlegi denonom csinalta velem..
Tudod, amikor labujjal akarod kikapcsolni.. Minden bekotest atneztem, tudvan, hogy amikor kikapcsoltam, meg jo volt.. Sajna most nem ez a gond..
Koszonom...
Ez megvan.. De egy picit tul keleti nekem.. Tehat, ha van egy rs232 - usb csatim, akkor a geppel ossze tudom kotni.. Jelen esetben, ez nekem milyen plusz funkciokat eredmenyezhet? Elsore szent meggyozodesem volt, hogy "monitor kimenet"
Ami azt illeti a Denon erőlködök javítása sok időt igényel, kapcsolási rajz nélkül szinte esélytelen. Két tipust javítottam, zéner diódák, tranyók és kis értékü (1R -470R) ellenállások voltak a hunyók. Egy helyen halszálrepedés volt a nyákon.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Koszonom.. Erre tippelek en is, hogy valami forrasztas gond lehet. A rele kapcsol, de a tipikus csend, 0 volt kimeneti arra kovetkeztet, hogy az erosito resze nem kap aramot..
Alul at kellene vizualnom, hatha valami forrasztasi problema van. Marmint, nalam, forrasztasi gond.. remelem.. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Azért a tápegység körül is keresgélhetsz, mérj rá meg vannak e a tipikus feszültség értékek.
Az enyémnél kellett a végfoknak +-42V, az ic nek +-15V, a procinak a +-5V és kellett még 12V -is, ha jól emlékszem.
Nagyon koszonom..
Meg baratkozok a gondolattal, hogy jobban ki kell belezni, hogy hozzaferjek.. Nem lesz unalom, az tuti Ilyen kivul, belul..
Ha nincs meg, a kapcsolási rajza, én hozzá se kezdenék, max annyit amit feljebb írtam.Sokkal bonyolultabb az általam javítottaknál. A hütőborda környékén nézd át alaposabban a panelt, nekem a bal vagy jobb szélénél volt elrepedve a nyák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |