Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1804 / 2542
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Minden ellenallas rendben van , ertekekre gondolok, vezetősávok is jók. Szóval ugy tortent, hogy mukodott az erosito rendesen, utanna mikor odatekertem neki utanna jelentkezett, szerintem foliahiba kizarva.
(#) tomi1990120 válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

2030at nem akarok valami olyan kene ami egyszeru de nem ics es szep hangja van es max 15w.Ne fogyasszon sokat
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Akkor Tr8 bázis-emitter ellenállását mérd meg, mert zárlatgyanús.
(#) vipera1997 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Akkor marad az amit megtaláltál!

Ha a 2 wos ellenallasra gondolsz, megmertem 295ohm. (300ohmos). Megvan a hiba.. nem volt rendes kontakt a 0.47 es ellenallasal, az emiter es a kimenet kozott. Koszonom a segitseget, mind a 2 panel uzemkepes, kesobb jon a finomhangolas hogy a koppanasgatlo ne oldjon le a semmiert. Kellemes estet!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015

A tranzisztor két lába között gondoltam a mérést, de ez csaknem egyenértékű a beforrasztott állapotú R17-tel.
A Tr7 vizsgálata következik, annak pedig minden valószínűség szerint szakadt a bázis-emitter diódája, vagy nem kapcsolódik a megfelelő pontokhoz.
Egy Zobel-tagot is próbálhatnál a kimenetre, mert a nehezen magyarázható mérési eredmények gerjedésből is származhatnak.

Zobel taggal mar probalkoztam, es a vegkifejlettben lesz is. Skori hangfalvedojet keszitettem el. Minden mukodik rendesen. Szerinted egy par mj15003-mj15004 +-60V rol 4 ohmra, kibirja alagut hutessel?

Most működik rendesen? Mitől?
A fenti paraméterek mellett elég kockázatos egy pár végtranzisztort használni. Félő akkor hagy majd cserben mikor legkevésbé számítasz rá. Legalább áramkorlát lenne a kapcsolásban, akkor talán megpróbálhatnád.
(#) Elektro Boy válasza reloop hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Az elkón meg van a 26V.
(#) reloop válasza Elektro Boy hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Akkor a táp ezen része hibátlan, ez fontos dolog!
Az említett induktivitás helyén tudtál mérni?

Éppen itt van a baj. Ne haragudj, nem tudtam értelmezni amit írtál. Induktivitása a tekercseknek van úgy tudom. Tehát a két potméterhez legközelebb eső tekercset kell kiforrasztanom? Kérlek írd le úgy, hogy megértsem, mert hadi lábon állok ezzel a megértéssel.

A mellékelt képen a nagyobb nyíl a kiforrasztandó tekercset mutatja, a kisebb pedig a mérendő forrpontot, amit pillanatnyilag a tekercs eltakar.

Mérés.jpg

Óóó, igen! Így már értem. Nem is gondoltam arra a tekercsre. Holnap kimérem.
Ha viszont az a mérés is jó lesz, szóval 6-7V-ot mérek, akkor a feszültség stabilizátor lesz a hiba oka? (Necces lesz kiforrasztani a stabilizátort, mivel smd)

A feszültségszabályzó a reflow forrasztás miatt oda van ragasztva. Vedd föl a szóló lábát, feszítsd fel a ragasztást, majd forraszd le a másik kettőt. Mindezt persze kellő óvatossággal, hogy lehetőleg ne szakadjon fel a vezetősáv, ne kelljen huzallal bekötni.
Ha eleve nem jön feszültség a táp felől akkor a stabilizátor még akár jó is lehet, ezért nem szabad kapkodni.

Értem. Köszönöm a segítséget! Amint kimértem holnap, írok!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Igen működik rendesen, mint említettem
Idézet:
„Megvan a hiba.. nem volt rendes kontakt a 0.47 es ellenallasal, az emiter es a kimenet kozott.”
. Nekem csak cínezőpisztolyom van, és lusta voltam már hegyet cserélni benne, meg is lett az eredménye. Amiatt volt az, hogy működött komoly áramnál a kicsi kontakt megszakadt, ujra cíneztem és voálá elindult. Hidd el en sem hittem el, érdekes volt, ha beültetés oldalán mértem megvolt az emiter ellenállás, ha a rajzolat felol akkor nem. Újraforrasztottam és minden rendben van. Kiprobáltam, a koppanásgátló is jól működik. A mellékelt "visszajelzőről" mi a véleményed?
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Látom már Lemaradtam a hozzászólás módosításáról.
Jó a visszajelző.
(#) Elektro Boy válasza Elektro Boy hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Kiforrasztottam és kimértem. 6V-ot mértem. Ezek szerint a táp jó. Így akkor maradt a feszültség stabilizátor csere?
Esetleg úgy nem lehet megoldani, hogy egy 7805-ös stabilizátort rakok a helyére kidrótozva, majd a kimenetére egy ellenállást, hogy megfelelően 3,3V menjen tovább, ahogy annak lennie kell?
(#) reloop válasza Elektro Boy hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Ellenállással nem tudod beállítani a PIC tápfeszültségét.
(#) Elektro Boy válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Értem. Akkor rendelek vagy kerítek egy oda való feszültség stabilizátort. Gondoltam, hogy nem lesz jó az ötletem.
Köszönöm a segítséget!
(#) banya012 hozzászólása Dec 30, 2015 /

Sziasztok!
Ha volt mar, bocsi, de uvegesre olvastam a fejem, hatha.
2 kerdes.
Elso:
Vettem egy Denon Avr2808.as erolkodot.
Teljesen csendes, egy kukk nem jon ki belole. A relek kattannak, mod valtaskor, vegfokos nem hiszem, mert se szaga, se bugas. Egy kb 60 eves papie volt, aki kultoraltan, normalisan hallgatta. Olyan, mint egy 73"as zsiguli, 12000 kilometerrel..
A biztiket atneztem, de minden jonak latszik. Addig nem akarom jobban megbontani, mert igen bonyolult elso ranezesre a panelok felepitese... amig valaki mond valamit.. hatha talalkozott ilyen tipus problemaval, vagy nem..
A masodik kerdes...
Mi a pacifutyi, a :

rs232c csatlakozo?
Az erolkodo hatuljan talalhato es semmi leirast nem talalok sehol. KOvezzetek meg, de ez van
Nagyon koszonom
(#) hapro válasza banya012 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

RS232 egy soros port, kommunikációt lehetővé tevő csatlakozási felület.
(#) kitartás válasza banya012 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Engem egy kenwood viccelt meg. Már majdnem csavarhúzót fogtam rá, mert hogy ő sem szólalt meg. Aztán találtam az előlapon egy szép nagy gombot speaker on felirattal .
(#) banya012 válasza kitartás hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Ezt a jelenlegi denonom csinalta velem..
Tudod, amikor labujjal akarod kikapcsolni..
Minden bekotest atneztem, tudvan, hogy amikor kikapcsoltam, meg jo volt..
Sajna most nem ez a gond..
(#) banya012 válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Koszonom...
Ez megvan.. De egy picit tul keleti nekem..
Tehat, ha van egy rs232 - usb csatim, akkor a geppel ossze tudom kotni..
Jelen esetben, ez nekem milyen plusz funkciokat eredmenyezhet?
Elsore szent meggyozodesem volt, hogy "monitor kimenet"
(#) 13_Balu50 válasza banya012 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Ami azt illeti a Denon erőlködök javítása sok időt igényel, kapcsolási rajz nélkül szinte esélytelen. Két tipust javítottam, zéner diódák, tranyók és kis értékü (1R -470R) ellenállások voltak a hunyók. Egy helyen halszálrepedés volt a nyákon.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
(#) banya012 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Koszonom.. Erre tippelek en is, hogy valami forrasztas gond lehet. A rele kapcsol, de a tipikus csend, 0 volt kimeneti arra kovetkeztet, hogy az erosito resze nem kap aramot..
Alul at kellene vizualnom, hatha valami forrasztasi problema van.
Marmint, nalam, forrasztasi gond.. remelem..
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
(#) 13_Balu50 válasza banya012 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Azért a tápegység körül is keresgélhetsz, mérj rá meg vannak e a tipikus feszültség értékek.
Az enyémnél kellett a végfoknak +-42V, az ic nek +-15V, a procinak a +-5V és kellett még 12V -is, ha jól emlékszem.
(#) banya012 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Nagyon koszonom..
Meg baratkozok a gondolattal, hogy jobban ki kell belezni, hogy hozzaferjek.. Nem lesz unalom, az tuti
Ilyen kivul, belul..
(#) 13_Balu50 válasza banya012 hozzászólására (») Dec 30, 2015 / 1

Ha nincs meg, a kapcsolási rajza, én hozzá se kezdenék, max annyit amit feljebb írtam.Sokkal bonyolultabb az általam javítottaknál. A hütőborda környékén nézd át alaposabban a panelt, nekem a bal vagy jobb szélénél volt elrepedve a nyák.
Következő: »»   1804 / 2542
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem