Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hát elviekben van, de:
7293: SHORT CIRCUIT PROTECTED (WITH NO INPUT SIGNAL APPLIED) Ez nem túl megnyugtató, főleg max kivezérlésnél Amúgy DC és koppanásgátlóm az van.
Sziasztok az erősítő élesztésekor hává kell izzót bekötni, hogy megvédje az erősítőt?
MInd a két ágba kell? És így kell kötni?(melléklet)
szia
akkor ez a tápkapcsolás jó lesz megfelelő trafóval a tda1557Q-nak? (2x22W)
Ha a 7812 után akarod kötni a végfokot, akkor maximum meghallgatásra jó hogy megy e vagy sem. A 7812 csak 1A leadására képes, az IC-nek pedig durva fejszámolással 4A kell teljes kivezérlésen.
én most 1554-el tervezek építeni hasonlót építeni csak 4*11W-os változatban. PC táppal fogom meghajtani mindenféle átalakítás nélkül. Majd beszámolok hogy milyen lett.
Sziasztok.
Volna egy kis problémám, lehet h már irtatok ilyet, de nincs kedvem végig olvasni az 513 oldalt . Kellene egy végfok 100 W-os +- 50V -ról... Tudom Quad 405. Van is, jó is védelemmel, mindennel. De!Nem férek el vele! Olyan kéne ami 1 IC + két akármi.A Quad trafóját használnám, az egész egy dia (diavetiő) tartó felnyitható dobozába menne bele, külső táppal, plusz egy 6 csatornás keverővel, 6*3 csat hangszínnel, riaa és mikrofon korrektorral(kicsit perverz tudom)már minden megvan csak a végfok nincs. 2 db véggel 4 db 8 ohm-os Wermona L9064-es hangfalat hajtanék 2-2 öt párhuzamosan, így 4 ohm-os lenne a terhelés. Amatőr hangosításokon, bulin akármin használnám, szóval nem kell profi.
Ez jo csak 2x43v max birja.A tda 7293 +-50v-ig bisztonsagosan lehet hasznalni.Szerintem 2ic parhuzamositva +-50 volton siman vinne 2 8ohm-os hangszorot.Igy 4 ic kel de ez mar rendelkezik tulmelegedesel,clip detectoral stb.A tda 7294 szepen szol de nem bir ilyen feszultseget :no:
Sziasztok aki tud QUAD 405-höz előerősítőt az légyszi küldje el.Köszi!
Sziasztok!
tud valaki végfokot 2*20,5V DC-re? Lehet hídkapcsos vagy kaszkádos is vagy sok kicsi Van egy elég erős trafóm köszi!
Quad 405-höz miért kell előerősítő mikor 0 dB a bemeneti érzékenysége és azt már minden kihajtja?
Hogy mégtöbb hibalehetőség legyen és torzítson mint állat.
Szerintem csak helytelenül fogalmazott, Valószínűleg hangszín-hangerőszabályzó egységet szeretett volna írni.
Összerakod az adatlapjában lévő alapkapcsolást, majd hanggenerátorral és szkóppal méred. A torzítását és áramfelvételét is kéne mérni ha precíz vagy. Ezután műterheléssel kimeneti teljesítményt mérhetsz. (ehhez szintén szkóp kellene). Ezután ráakaszthatsz egy megfelelő impedanciájú hangdobozt és újra átmérheted. Ha nem gerjed és hozza a tipikus részben adott adatokat akkor a mérési eredmények alapján jónak modhatod. Ekkor következik a meghallgatás, több személy többféle típusú zeneművet hallgat meg és pontozza, mondjuk 1-10 orto mértékben. (használjatok mellé valamilyen ismert referencia cuccot is)
Ne felejtsd el a megfelelő hűtést és az áramlimites masszív labortáp használatát. Nagyjából ennyi ami hirtelen eszembe jut...
Ez egy kicsit hosszú történet, ennek neki se állnék ha nem lehet tudni egy egyszerű méréssel hogy működik ez IC....
Igen, tényleg így van. Hosszú és fáradalmas (na meg rettentő költséges) a fejlesztés. Talán emiatt oly' népszerű az utánépítés. Tekintettel az ic alacsony árára, a régit dobd ki és vegyél másikat. Persze csak akkor igaz, ha nyák, az alkatrészek és az eredeti kivitelezés hibátlan.
Oké rendben van de valamelyik Quados fórumban azt olvastam, hogy nagyon jó a quad csak nehéz hozzá találni előerősítőt.
és ha 78S12-t teszek bele? az 2 A-t tud leadni azzal már elég hangosan szólna nem? vagy van egyáltalán olyan feszültségszabályozó IC ami le tud adni 4A-t?
Szia!
Szerintem egyáltalán nincs szükséged feszültség szabályozóra. Én TDA 1554Q -hoz egyáltalán nem használok, teljesen felesleges lenne, csak a teljesítményét fogná vissza, 12V AC - graetz híd - 18800µF puffer - kerámiakondi: így kb 15V DC-t kap erőlködő, aztán hadd szóljon !
TDA 1557Q-nak az adatlap szerint egyébként 6....18V közötti fesz mehet működés közben. Tipikus érték 14,4 V. Úgyhogy 12V-hoz nem kell ragaszkodni
kösz a választ csak az a problémám hogy egy 20 V-os trafóm van, ami megfelelő lenne, ezért kellene a fesz.szabályzó IC
Sziasztok!
Az érdekelne hogy a puffer kondik megadott üzemórája mennyire kritikus??? Mi történik ha lejárnak? Mennyire függ az élettartam a terheléstől-hőtől stb.... Eddig 2000h kondikat vettem és elég kevésnek tartom. Tud erről valaki valamit???
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy okozhat e valami rendellenes működést, zavart azt ha egy erősítő tápját (egyenirányító híd, puffer), védelmét és segédtápját közös panelra rakom a toroiddal és a hozzá tartozó lágyindítóval? Tehát okozhat-e problémát az ha minden közös panelon van? Előre is köszi
Helló!
Igen, okozhat problémákat, mert nem szokás a nagyáramú és kisáramú egységeket egy panelon elhelyezni érintésvédelmi okokból! üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |