Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   12 / 138
(#) cua válasza troby hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Az en atalakitom eseteben igen. Gondolom ez altalanos, nem nagyon latom ertelmet 3.3V-os tapfesz melletti TTL jelszinteknek
(#) troby válasza troby hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Most megnéztem a Puttyal akkor kapok össze vissza karaktereket a bekapcsolásnál

Akkor erdemes a sebesseggel jatszanod. Nehany modell 9600-al kezd a 115200 helyett.
(#) troby válasza cua hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Azt esetleg megtudnád mondani, hogy nálad mi az az üzenet ami megkapsz akkor amikor táp alá helyezed a modult? Már analizátorral nézem de nem AT parancs és nem igazán jövök rá hogy mi akar lenni pedig az összes sebességen és sor zárással kipróbáltam.

Ez firmware-tol fugg, nekem az alabbit (persze sorszamok nelkul):
  1. Ai-Thinker Technology Co. Ltd.
  2. ready
  3. WIFI CONNECTED
  4. WIFI GOT IP

Amint latod nekem egybol feljeletkezik a beallitott AP-ra es DHCP-n kap IP-t.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016

Putty-on nézve nekem is megküld 4 sort 115200 as idővel. De értelmezhetetlen betűkkel. Lehet hogy még is a driverrel lesz a baj.

Az USB-UART atalakito megfeleloen mukodik? Ha radugsz barmi mas soros eszkozt, akkor tudsz rajta kommunikalni?
Tuti mindent beallitottal a terminal progiban?
Sebesseg? Bit/Parity 8N1? Software/Hardware flow control kikapcsolva?

Jut eszembe: Lattam olyan helyi modult, ami 9600-on kezdett kommunikalni (boot info) aztan valtott 115k-ra. Az trukkos volt, mert ha lattam a boot infot, akkor nem tudtam kommunikalni es vice versa

Most hirtelen nem találtam mas soros eszközt csak egy arduino mini pro-t de azzal nem birtam kipróbálni nem használtam meg soha lehet nem jol csinaltam valamit. Estére veszek még egy usb mini kábelt és akkor a analizatorral pontosan meg tudom vizsgálni.
(#) Taki33 válasza troby hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Szia!

A soros illesztőt könnyen ki lehet próbálni, kösd össze az Rx Tx lábait és küldjél ki rá valamilyen szöveget, ha jó akkor egyből visszaküldi a szöveget. Egyébként szerintem kevés a tápfeszültség az ESP8266-nak tegyél egy 10-100uf kondit közvetlenül a modul tápfeszültség lábai közé.
(#) troby válasza Taki33 hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Szia, köszönöm a tippet mindenképpen kipróbálom. Forrasztottam rá egy 10µF kondit de esetleg teszek rá nagyobbat.
(#) troby válasza Taki33 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

A soros illesztő az működik ezzel a tesztel. Most rákötöttem egy stabilizált tápra ami 2A tud 3,3V on és van rajta egy 100µF os kondi de továbbra is csak akkor kommunikál amikor tápot adok rá.
(#) cua válasza troby hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Azt lehet tudni pontosan melyik 8266 valtozatrol beszelunk? Hol vetted? Van rajta egyeb jelzes?
(#) troby válasza cua hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Kínából rendeltem, gondolom ez még a régebbi típusú modul nem az új kék nyákos. Viszont most hogy jobban megnéztem mind két panelen a képen bekarikázott alkatrész bal oldala összeér és össze is van forrasztva, de mint ha a schematic rajzon is úgy lenne de nem biztos. Bár a napokban fog még megjönni 02-es és 07-es modell.

esp8266.JPG

(#) cua válasza troby hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Nekem is ez a tipus van.
(#) szarka.p hozzászólása Jún 27, 2016 /

Helo mindenkinek.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki próbálta Bővebben: Link ezt a programot email küldésre?
Nekem már fordításkor hibát ad.
Méghozzá ezt: too few arguments to function 'byte eRcv(WiFiClientSecure)'
Ha valakinek van ötlete azt megköszönném.
(#) troby válasza cua hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Na én ezzel a két modullal már feladom, megvárom az újabbakat. Legutoljára néztem az fr232 által küldött adatot egy UNO soros portján és rendben kiment az AT de a modul semmit nem reagál egyik sebességen sem semmilyen lezárással. Majd a kövi adagot körültekintőbben megnézem, bár szerintem nem én tettem tönkre ezeket sem. Azért köszönöm az eddigi segítségeket.
(#) sanyisay válasza szarka.p hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Javítottam. Remélem így már működik. Bocsi.
(#) szarka.p válasza sanyisay hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Helo.
Köszönöm válaszod.
Kipróbáltam, de ugyanaz a hiba a fordításkor.
(#) sanyisay válasza szarka.p hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Megnéztem Arduino fordítóval is. Abból nálam 1.6.8 van fenn, és 2.1.0 stabil board verzió. de az is szépen fordítja. esetleg nem régebbi verziót használsz?
(#) sanyisay válasza szarka.p hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Maga a kód ebből lett átalakítva.
eredeti

Most kivettem a kliensátadást belőle és ezt a verziót megtalálod ugyanott a régi kód alatt.
(#) szarka.p válasza sanyisay hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Helo.
Köszönöm a segítséget, már működik.
Nekem a 2.3.0 volt fenn, visszaraktam a 2.1.0 -át
így a javított változatod működik.
Még egyszer köszönöm a segítséged.
(#) sanyisay hozzászólása Jún 28, 2016 /

Szuper, és szívesen, igazából több tippem nem is nagyon lett volna.
Többször beleakadtam fagyásba frissebb verziókkal így nálam marad a 2.1.0 még bele nem futok valami olyanba ami miatt kénytelen leszek váltani.
(#) morzsa15 válasza troby hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Próbáld meg így hátha. Bővebben: Link
(#) troby válasza morzsa15 hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Köszi, ki fogom próbálni írtam a videó alá, hogy mi a kód és milyen headert használ. Most még lemostam mind két panelt hígítóval de nem változott az állapot.
(#) kapu48 válasza troby hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

A gyantázást Deneturált szesszel kel le mosni!
(#) Csirk válasza troby hozzászólására (») Jún 30, 2016 1 /

A fekete az újabb modell, 1M flash van rajta 512k helyett.
CH_PD, GPIO0, GPIO2 magasra van húzva ~5k-val inditásnál?
Milyen firmware van rajta? Megpróbálhatnád legelőször rárakni ami neked kell, mielőtt temetnéd a hardware-t. Esetleg LINK.
Egyébként nálam megbízhatóan mennek a 01-ek 5v-ról is (táp), csak a soros lábon használok 3.3v-ot írásnál, ott az 5v egy 07-et tönkretett korábban.
(#) troby válasza Csirk hozzászólására (») Jún 30, 2016 /

Pont most találtam meg én is pont ezt az oldalt.
A CH_PD-t Vccre a GPIO0-t GND-re kötöttem ellenállás nélkül TavIR oldalán láttam egy ilyen bekötést. Firmware-t nem tudom azt hittem alapból van rajtam amivel tudom tesztelni. Jobban utánaolvasok. Köszönöm.
(#) Csirk válasza troby hozzászólására (») Jún 30, 2016 / 1

Ha a GPIO0-t GND-re kötöd indításkor, akkor flash módban indul el, villan egyet a kék led és lehet írni a firmware-t. Kösd egy ellenállással a vcc-re és mehetnek rá a parancsok (már ha olyan firmware van rajta ami neked kell).
(#) troby válasza Csirk hozzászólására (») Jún 30, 2016 /

Nagyon szépen köszönöm, így már is működik AT-re visszaadta az OK választ.
(#) troby hozzászólása Júl 2, 2016 /

Sziasztok, készítettem egy programozó tesztelő panelt az ESP-01 es panelhez. Gondoltam feltöltőm hátha valakinek hasznos.
Következő: »»   12 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem