Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Klassz a szand, nekem tetszik ez a jó morgós , ropogós hang! Ilyesmi a célom nekem is, kissé azért visszafogottabb gain-el. A backinget el lehet kunyizni? Én is időhiányban szenvedek, ezért haladok lassan, sok a restanciám, mindenféle áramkörökkel bombáznak
Hali, el , de ez amolyan loop pack ból acid ben összetákolt dolog , a pakk neve, : PlatinumLoops Ultra Metal Drum Loops Vol.1 , ebből is a "killa_100 nevű mappából, elég használható pack. Ha érdekel, privátban, megbeszéljük
Szépen szólós loop
nem rossz ez, nekem tetszik, de egyértelműen nem csöves hangzás, viszont én nem is vagyok olyan nagy csőb***a torzítás terén, nekem pl a favorit a Tube Screamer meg a fuzzokat is imádom, persze csöves cuccon
kis kimenőnek való vashoz javaslom régebbi "level oscillator" és "level méter" , vagy hasonló magyar, vagy külföldi átvitel-/telefontechnikai mérőhelyek szétbombázását ! Ezekben azonban igen jó minőségű, 0,1 mm vastag (!) Permalloy lemez van, talán luxus ide (mert pl inkább mikrofon tarfónak, D.I. kimenetnek, fázisfordítónak, meghajtónak - hifibe - lenne érdemes . Kommerszebb vas van a régi MM telefonokban, a VEF táskarádiókban, ezekbe szinte "belebotlik" az ember, bárhonnan szerezhetőek
Köszi! A cél nem is a csőhangzás, mindig ezt hangoztatom a jfet motyók esetében, hogy ez nem cső, hanem jfet hang. Egy fokkal jobban tetszik, mint az opampok hard clipje, vagy a si bipoláris tranyóké pl. Ízlések és pofonok Köszi a tippeket, számolgatom a kis treffentyűt, voltonknti menetszámra kn 3-400menet, de a primer induktivitásos módszernél meg kell 1H, szkeptiuks vagyok azzal kapcsolatban, hogy kinön 400 menetre egy 1cm^2-s vasra... dilemma..dilemma..
ja igen trafó ! a "4,44-es " számítás tökéletes, ne foglalkozz a többivel a primer indukció úgyis változik, pl ha permalloy, mezei, vagy bilivasat tudsz beszerezni ....
0,1 CuZ jó lesz primernek, szerintem ... nekem M42-re ráfért több, mint 4 ezer menet + szekunder ( reverbmeghajtó ECC82-höz )
Oki, köszi, akkor szerintem felgórok egy jó 400 menetet (200+200). A kérdésem most csak annyi, hogy mennyi legyen a primer impedancia Hogy legyen illesztve? A teljes tápfesz per a feten átfolyó áram?
nekem meg ÍGY szólt a kis 15 W-os fejem, bár más hangot is lehetett kicsikarni belőle, de akkor ez tetszett, most már nem .. de szétdúrtam, újraépítem a héten, és ha befejezem, leviszem Földvárra ....
(gitározásért elnézést ... sok az a hat úr meg az akkori Epiphone-om bárhol, bármikor képes volt elhangolódni játék közben is .. ) Ez meg ilyen menet közben állítgatós, és hamis Kiegészítés : Ez meg a Chandler Tube driver replika hangja : tube driver
FaszA! Komoly a cucc! Jól szól, de tényleg! Ha Attila el tud szakadni és tud menni a hétvégén, akkor lehet összefutunk, ha ugyanaznap megyünk ! Egyelőre csak csendben mondom...reménykedjünk, hogy tudunk menni A második mintánál a közepe felé emeltél a magas szettingen, olyan 29sec felé? Nekem ez a fetes PP akkor csinál ilyet, gondolom a keresztezési torzítással lehet kapcsolatban (így szkóp nélkül erre gyanakszom..), mikor a tone stackon felnyomom a magasat, de már egy nagyon kevésre is érzékeny...Mindenesetre nagyon tetszik, király!
szerintem számolhatsz az Uc ( Ud) és Icmax (Idmax )-szal simán, az adott munkapontban !
KÖszi szépen ! két éves felvétel, nem nagyon emlékszem már a beállításokra ... az tuti, hogy a MID jól oda volt tekerve, akkoriban "Bajkeverő" hatása miatt ..
igen, a másodiknál állítom a magasat, meg a "sweep"-et is, de, hogy hova, meg épp melyiket.. amit mondasz, az a hallottakból ítélve egy véletlen odacsavart magas poti lehet, aztán visszább is veszem
Szépjóestét, kicsit tekergettem multimat, volnali kijáraton vettem fel vele, gondoltam megmutatom, a "bass" részt fender twang reverb szimmel vettem föl nyaki single hangszedő. A végén sound forgeba kapott pici reverbet Bővebben: Link
Ez nagyon jó!
Tetszik a felvétel jó a játék is csak gratulálni tudok Nemrég szereztem be egy komolyabb dinamikus mikrofont. Már akusztikus felvételek készültek vele, de oda is vesztek, mivel ujra lett telepítve a gép (és én hülye nem mentettem ki).
Mégiscsak megvan a felvétel Az említett mikrofon egy Electro-Voice Cobalt 9. Mikrofon merőlegesen a húrokra, nemmessze a hanglyuktól.
Köszi, én is gratulálok, igen szép hanja van a cobaltnak, valami előfok van előtte, mivel vetted fel, közvetlen hangkari ?
A keverő előfokja van vonalba dugva. Utána pedig steinberg el felvéve, guitar rig ben még compressor, és reverb.
Hello!
Tekertem trafót, a 4,44 es képlettel feltettem 200-200at a primernek, és egy sor a szekundernek, kb 1:6,6 os a menetszám áttétel. Alul az egyik oldal primerje -szekunder - primer. Sajnos j201 el tudtam csak próbálni, választottam jó "nagy" drain áramú példányokat így sikerült kb 1mA-t elérni, azaz 500-500uA oldalanként (kb párok...). Az 1:6,6 -os menetszám áttétel az 1:44 -es impedancia áttétel, ha jól értem. 500uA el és 12V -al számolva 12/0,5 = 24kOhmot kapok, így a szekunder oldalra kell 24/44 = ~ 500Ohm, veszteséggel, hatásfokkal nem számolva (ami gyanítom tetemes), így egy 1kOhmost tettem be. Szép magas hangja van, tehát az alsó határfrekinek a közelében sem vagyok. Gondolom a 24kohmos primer impedancia 70Hz es alsó töréssel iszonyat nagy primer induktivitást kíván, ami a szerény 200-200 menettel nem igazán elérhető, meg gondolom az "őrületes nagy" áram is segít, hogy jól felgerjedjen a vas.. Kb jól látom a problémát? Tervezem j202-vel kicserélni, volt is itthon pár darab ,amivel 3-4mA drain áramot is ki tudtam csiholni ,ezekből oldalanként 2 párhuzamban, soros gate ellenállással(persze párba válogatva, de azért a dinamikus válogatást kihagyom), ezzel már emberközelibb primer impedanciák jönnek ki, de gyanítom oda is kevés lesz a 200 menet. Ezek szerint valami felett elsiklottam a "méretezésemnél"....sebaj, ebből is tanultam meg elfüstöltem 2 j201-et, levettem a szekunderről a terhelést és egyből kinyiffantak a csövesnél nem nagyon foglalkozok vele, csak ne legyen hajtva nagyon és bátran le lehet húzni, de ezeket a 40V os jószágokat egyből elküldte az örök mágneses mezőkre. Igazság szerint nem hittem, hogy az első kikapcsolás után élni fognak, de mentek
Szerintem terhelhetnéd "lejjebb" azt a kimenőt, és talán a "vég"-FET-ek csatornáival ellenpárhuzamosan iktass be egy védődiodát, esetleg zenert...
Milyen vasat használsz ? mi az , hogy szép magas hangja van ? Ha szép, akkor jó nem ? magasa is van ebből nem derül ki, hogy "hol van" az fa ... generátor+szkóp! (a FET elszállhatott ultragerjedéstől is ! Megint csak szkóp !)
Gondoltam a védődiódára anno én is, de gondoltam nem leszek kicsinyhitű, igazából működik is, csak nem tolerálta a terhelés leszakadást. A vas egy mezei kis trafó vasa, semmi extra. A "szép" magas ironikusan értendő, jóformán nXkHz-es alsó törésre gyanakszom,se közép se mély, vinnyognak a v30ok, le is kapcsoltam, mert féltettem őket A szkópot meg könnyű emlegetni, ha nincs Gerjedésre nem gyanakszom. Leterhelem a motyót, meglátjuk mi lesz!
Na egyrészt tessék behangolni felvétel előtt a gitárt! így baromi nehéz bármit is mondani.
Másrészt a gitáron a húrok, főleg a magas zörögnek, sercegnek. Vagy húrcsere vagy húrláb, illetve nyakállítás. Teljesen összekoszolja a hangzást a sercegés! Szerintem túl közel volt a miki a hanglyukhoz, ezért búg a mély, amit később nagyon nehéz torzításmentesre keverni, mivel csak a rezonancia frekiken búg nagyot, így nehéz később kihangszínelni. Mi amikor gitárt vettünk fel, kb az oktávhoz tettük a mikrofont a nyakra merőlegesen, 10 cm-re attól. Persze zajmentes helység, és jó mikrofon-előerősítő szükséges.
Szerezni kell szkópot, nincs mese !
csatold vissza a "végfokot", korlátozhatod is benne a magasakat !
Visszacsatolás megtörtént, érdekes módon nincs hallható változás = erősítés csökkenés, felcserélve a visszacsatolást nem gerjedt be(még mindig magasan van a törés? kevés a visszacsatolás? vagy ami maradt ,valami nem jó: kontakt jellegű probléma, stb? igazából próbapanelen van...) Szkóp kéne, havernál oldom meg vagy Attilánál De sajnos nem jutok el minden nap...Holnap újra megépítem, aztán meglátjuk.
Hello!
Az biztos, hogy nem csatol vissza semmit, de nem is az fogja megváltani ezt az adott rendszert ebben a formában az biztos. Visszacsatolhatok én jókora mennyiséget, a több kilohertzből (mert isten biz' ez olyan kategória) majd kevesebb lesz a vcs mértékével Valami más lesz itt a hiba...Délután kiderül remélem Majd jelentkezek!
Hello!
Betettem 3819-eket 2-2t oldalanként párhuzamban, nagyobb lett az áramom, kisebb az illesztő ellenállás, valamivl jobb lett, dehát... Gondolkoztam és eszembe ötlött, hogy van nékem puskás trafóm, kis 15VAs, nosza az 2X110v-os / 2X9V-os, megfelelően leterheltem, az lett amit vártam ,jóval komolyabb mély, kicsit szerényebb magassal (gondolom a "rossz" csatolás, szórt induktivitások), de nem is árt az áramkörnek meglátásom szerint, úgyis túl harsány a clipje, lévén tranyós. Egész tűrhető egyébként, visszacsatolás, prezenc, anyám kínja, egész tűrhetően szól. Majd kiderül, ha veszek fel vele, de így elsőre tényleg olyan, mintha nem buffogná a mélyeket, hanem szépen kiadná, kerekítené. Egyelőre tesztelem, aztán tekerek neki rendes trafót azt hiszem Köszi a tippeket!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy booster megépítéséhez. Electro-Harmonix LPB-1-et szeretném lemásolni. A problémám a következő: találtam rá kapcsolási rajzot (mellékelem a rajzot), de nem vagyok benne biztos, hogy jó... Itt a Booster belseje de akárhogy nézem nem ugyanaz. Olyan kapcsolást keresek ami biztos működik és fullos (benne van a kapcsoló, led, táp-bemenet), olyan, mint az eredeti. Előre is köszi!
Hali!
Nyugodtan megépítheted, esetleg nézz fel a www.tonepad.com oldalra, az itt található kapcsolások nyáktervvel tuti jók, csak a tranyók lábkiosztására kell figyelni. Zsolti
Sziasztok!
Ha olcsóbb, ám mégis jó hatásfokú és kielégítő hangú gitárhangszóróra vágyok milyen márkát keressek, és (Budapesten) hol? |
Bejelentkezés
Hirdetés |