Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   139 / 316
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Hali!

Klassz a szand, nekem tetszik ez a jó morgós , ropogós hang! Ilyesmi a célom nekem is, kissé azért visszafogottabb gain-el. A backinget el lehet kunyizni? Én is időhiányban szenvedek, ezért haladok lassan, sok a restanciám, mindenféle áramkörökkel bombáznak
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Hali, el , de ez amolyan loop pack ból acid ben összetákolt dolog , a pakk neve, : PlatinumLoops Ultra Metal Drum Loops Vol.1 , ebből is a "killa_100 nevű mappából, elég használható pack. Ha érdekel, privátban, megbeszéljük

Szépen szólós loop

beking.mp3

(#) kocos válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

nem rossz ez, nekem tetszik, de egyértelműen nem csöves hangzás, viszont én nem is vagyok olyan nagy csőb***a torzítás terén, nekem pl a favorit a Tube Screamer meg a fuzzokat is imádom, persze csöves cuccon

kis kimenőnek való vashoz javaslom régebbi "level oscillator" és "level méter" , vagy hasonló magyar, vagy külföldi átvitel-/telefontechnikai mérőhelyek szétbombázását ! Ezekben azonban igen jó minőségű, 0,1 mm vastag (!) Permalloy lemez van, talán luxus ide (mert pl inkább mikrofon tarfónak, D.I. kimenetnek, fázisfordítónak, meghajtónak - hifibe - lenne érdemes .
Kommerszebb vas van a régi MM telefonokban, a VEF táskarádiókban, ezekbe szinte "belebotlik" az ember, bárhonnan szerezhetőek
(#) ZSozsóó válasza kocos hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Köszi! A cél nem is a csőhangzás, mindig ezt hangoztatom a jfet motyók esetében, hogy ez nem cső, hanem jfet hang. Egy fokkal jobban tetszik, mint az opampok hard clipje, vagy a si bipoláris tranyóké pl. Ízlések és pofonok Köszi a tippeket, számolgatom a kis treffentyűt, voltonknti menetszámra kn 3-400menet, de a primer induktivitásos módszernél meg kell 1H, szkeptiuks vagyok azzal kapcsolatban, hogy kinön 400 menetre egy 1cm^2-s vasra... dilemma..dilemma..
(#) kocos hozzászólása Szept 12, 2010 /

ja igen trafó ! a "4,44-es " számítás tökéletes, ne foglalkozz a többivel a primer indukció úgyis változik, pl ha permalloy, mezei, vagy bilivasat tudsz beszerezni ....
0,1 CuZ jó lesz primernek, szerintem ... nekem M42-re ráfért több, mint 4 ezer menet + szekunder ( reverbmeghajtó ECC82-höz )

Oki, köszi, akkor szerintem felgórok egy jó 400 menetet (200+200). A kérdésem most csak annyi, hogy mennyi legyen a primer impedancia Hogy legyen illesztve? A teljes tápfesz per a feten átfolyó áram?
(#) kocos hozzászólása Szept 12, 2010 /

nekem meg ÍGY szólt a kis 15 W-os fejem, bár más hangot is lehetett kicsikarni belőle, de akkor ez tetszett, most már nem .. de szétdúrtam, újraépítem a héten, és ha befejezem, leviszem Földvárra ....
(gitározásért elnézést ... sok az a hat úr meg az akkori Epiphone-om bárhol, bármikor képes volt elhangolódni játék közben is .. )

Ez meg ilyen menet közben állítgatós, és hamis

Kiegészítés :

Ez meg a Chandler Tube driver replika hangja :
tube driver

várj, puskázni kell

FaszA! Komoly a cucc! Jól szól, de tényleg! Ha Attila el tud szakadni és tud menni a hétvégén, akkor lehet összefutunk, ha ugyanaznap megyünk ! Egyelőre csak csendben mondom...reménykedjünk, hogy tudunk menni A második mintánál a közepe felé emeltél a magas szettingen, olyan 29sec felé? Nekem ez a fetes PP akkor csinál ilyet, gondolom a keresztezési torzítással lehet kapcsolatban (így szkóp nélkül erre gyanakszom..), mikor a tone stackon felnyomom a magasat, de már egy nagyon kevésre is érzékeny...Mindenesetre nagyon tetszik, király!

szerintem számolhatsz az Uc ( Ud) és Icmax (Idmax )-szal simán, az adott munkapontban !

KÖszi szépen ! két éves felvétel, nem nagyon emlékszem már a beállításokra ... az tuti, hogy a MID jól oda volt tekerve, akkoriban "Bajkeverő" hatása miatt ..
igen, a másodiknál állítom a magasat, meg a "sweep"-et is, de, hogy hova, meg épp melyiket.. amit mondasz, az a hallottakból ítélve egy véletlen odacsavart magas poti lehet, aztán visszább is veszem
(#) kefe13 hozzászólása Szept 12, 2010 /

Szépjóestét, kicsit tekergettem multimat, volnali kijáraton vettem fel vele, gondoltam megmutatom, a "bass" részt fender twang reverb szimmel vettem föl nyaki single hangszedő. A végén sound forgeba kapott pici reverbet Bővebben: Link
(#) virtualvt válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ez nagyon jó!
Tetszik a felvétel jó a játék is csak gratulálni tudok

Nemrég szereztem be egy komolyabb dinamikus mikrofont. Már akusztikus felvételek készültek vele, de oda is vesztek, mivel ujra lett telepítve a gép (és én hülye nem mentettem ki).
(#) virtualvt válasza virtualvt hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Mégiscsak megvan a felvétel Az említett mikrofon egy Electro-Voice Cobalt 9. Mikrofon merőlegesen a húrokra, nemmessze a hanglyuktól.
(#) kefe13 válasza virtualvt hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Köszi, én is gratulálok, igen szép hanja van a cobaltnak, valami előfok van előtte, mivel vetted fel, közvetlen hangkari ?
(#) virtualvt válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

A keverő előfokja van vonalba dugva. Utána pedig steinberg el felvéve, guitar rig ben még compressor, és reverb.
(#) ZSozsóó hozzászólása Szept 13, 2010 /

Kollégák, szuperek a felvételek, csak gratulálni tudok
(#) ZSozsóó válasza kocos hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Hello!

Tekertem trafót, a 4,44 es képlettel feltettem 200-200at a primernek, és egy sor a szekundernek, kb 1:6,6 os a menetszám áttétel. Alul az egyik oldal primerje -szekunder - primer. Sajnos j201 el tudtam csak próbálni, választottam jó "nagy" drain áramú példányokat így sikerült kb 1mA-t elérni, azaz 500-500uA oldalanként (kb párok...). Az 1:6,6 -os menetszám áttétel az 1:44 -es impedancia áttétel, ha jól értem. 500uA el és 12V -al számolva 12/0,5 = 24kOhmot kapok, így a szekunder oldalra kell 24/44 = ~ 500Ohm, veszteséggel, hatásfokkal nem számolva (ami gyanítom tetemes), így egy 1kOhmost tettem be. Szép magas hangja van, tehát az alsó határfrekinek a közelében sem vagyok. Gondolom a 24kohmos primer impedancia 70Hz es alsó töréssel iszonyat nagy primer induktivitást kíván, ami a szerény 200-200 menettel nem igazán elérhető, meg gondolom az "őrületes nagy" áram is segít, hogy jól felgerjedjen a vas.. Kb jól látom a problémát? Tervezem j202-vel kicserélni, volt is itthon pár darab ,amivel 3-4mA drain áramot is ki tudtam csiholni ,ezekből oldalanként 2 párhuzamban, soros gate ellenállással(persze párba válogatva, de azért a dinamikus válogatást kihagyom), ezzel már emberközelibb primer impedanciák jönnek ki, de gyanítom oda is kevés lesz a 200 menet. Ezek szerint valami felett elsiklottam a "méretezésemnél"....sebaj, ebből is tanultam meg elfüstöltem 2 j201-et, levettem a szekunderről a terhelést és egyből kinyiffantak a csövesnél nem nagyon foglalkozok vele, csak ne legyen hajtva nagyon és bátran le lehet húzni, de ezeket a 40V os jószágokat egyből elküldte az örök mágneses mezőkre. Igazság szerint nem hittem, hogy az első kikapcsolás után élni fognak, de mentek
(#) kocos hozzászólása Szept 14, 2010 /

Szerintem terhelhetnéd "lejjebb" azt a kimenőt, és talán a "vég"-FET-ek csatornáival ellenpárhuzamosan iktass be egy védődiodát, esetleg zenert...
Milyen vasat használsz ?
mi az , hogy szép magas hangja van ? Ha szép, akkor jó nem ? magasa is van ebből nem derül ki, hogy "hol van" az fa ... generátor+szkóp!
(a FET elszállhatott ultragerjedéstől is ! Megint csak szkóp !)

Gondoltam a védődiódára anno én is, de gondoltam nem leszek kicsinyhitű, igazából működik is, csak nem tolerálta a terhelés leszakadást. A vas egy mezei kis trafó vasa, semmi extra. A "szép" magas ironikusan értendő, jóformán nXkHz-es alsó törésre gyanakszom,se közép se mély, vinnyognak a v30ok, le is kapcsoltam, mert féltettem őket A szkópot meg könnyű emlegetni, ha nincs Gerjedésre nem gyanakszom. Leterhelem a motyót, meglátjuk mi lesz!
(#) Rober_4 válasza virtualvt hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Na egyrészt tessék behangolni felvétel előtt a gitárt! így baromi nehéz bármit is mondani.
Másrészt a gitáron a húrok, főleg a magas zörögnek, sercegnek. Vagy húrcsere vagy húrláb, illetve nyakállítás. Teljesen összekoszolja a hangzást a sercegés!
Szerintem túl közel volt a miki a hanglyukhoz, ezért búg a mély, amit később nagyon nehéz torzításmentesre keverni, mivel csak a rezonancia frekiken búg nagyot, így nehéz később kihangszínelni.
Mi amikor gitárt vettünk fel, kb az oktávhoz tettük a mikrofont a nyakra merőlegesen, 10 cm-re attól. Persze zajmentes helység, és jó mikrofon-előerősítő szükséges.
(#) kocos válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szerezni kell szkópot, nincs mese !
csatold vissza a "végfokot", korlátozhatod is benne a magasakat !

Visszacsatolás megtörtént, érdekes módon nincs hallható változás = erősítés csökkenés, felcserélve a visszacsatolást nem gerjedt be(még mindig magasan van a törés? kevés a visszacsatolás? vagy ami maradt ,valami nem jó: kontakt jellegű probléma, stb? igazából próbapanelen van...) Szkóp kéne, havernál oldom meg vagy Attilánál De sajnos nem jutok el minden nap...Holnap újra megépítem, aztán meglátjuk.
(#) kocos válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

kevés lesz az a vcs, szerintem
(#) ZSozsóó válasza kocos hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Hello!

Az biztos, hogy nem csatol vissza semmit, de nem is az fogja megváltani ezt az adott rendszert ebben a formában az biztos. Visszacsatolhatok én jókora mennyiséget, a több kilohertzből (mert isten biz' ez olyan kategória) majd kevesebb lesz a vcs mértékével Valami más lesz itt a hiba...Délután kiderül remélem Majd jelentkezek!
(#) ZSozsóó válasza kocos hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Hello!

Betettem 3819-eket 2-2t oldalanként párhuzamban, nagyobb lett az áramom, kisebb az illesztő ellenállás, valamivl jobb lett, dehát... Gondolkoztam és eszembe ötlött, hogy van nékem puskás trafóm, kis 15VAs, nosza az 2X110v-os / 2X9V-os, megfelelően leterheltem, az lett amit vártam ,jóval komolyabb mély, kicsit szerényebb magassal (gondolom a "rossz" csatolás, szórt induktivitások), de nem is árt az áramkörnek meglátásom szerint, úgyis túl harsány a clipje, lévén tranyós. Egész tűrhető egyébként, visszacsatolás, prezenc, anyám kínja, egész tűrhetően szól. Majd kiderül, ha veszek fel vele, de így elsőre tényleg olyan, mintha nem buffogná a mélyeket, hanem szépen kiadná, kerekítené. Egyelőre tesztelem, aztán tekerek neki rendes trafót azt hiszem Köszi a tippeket!
(#) doni8 hozzászólása Szept 17, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy booster megépítéséhez.
Electro-Harmonix LPB-1-et szeretném lemásolni.
A problémám a következő: találtam rá kapcsolási rajzot (mellékelem a rajzot), de nem vagyok benne biztos, hogy jó... Itt a Booster belseje de akárhogy nézem nem ugyanaz.
Olyan kapcsolást keresek ami biztos működik és fullos (benne van a kapcsoló, led, táp-bemenet), olyan, mint az eredeti.
Előre is köszi!

lpbschem.gif

(#) ZSozsóó válasza doni8 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Hali!

Nyugodtan megépítheted, esetleg nézz fel a www.tonepad.com oldalra, az itt található kapcsolások nyáktervvel tuti jók, csak a tranyók lábkiosztására kell figyelni.

Zsolti
(#) Clavia hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok!
Ha olcsóbb, ám mégis jó hatásfokú és kielégítő hangú gitárhangszóróra vágyok milyen márkát keressek, és (Budapesten) hol?
(#) ZSozsóó válasza Clavia hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Hello!

Viktorsoundról sok jót hallani,magyar termék, jó ár/érték! Bár nem tudom budapest környékén van -e...Eminence, Celestion, kb ezt a sorrendet tudnám felsorolni. Esetleg vatera és régi RFT-k, Teslák stb...

Zsolti
Következő: »»   139 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem