Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Jelenleg azért mert a magasnak meg a mélynek külön végfoka van így jön a hifiből.
Csináltam egy képet a belső ről A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
A mélynek használt SONY LPT 100/19/110SG az hivatalosan 15W-os (ITT/Nokia) középsugárzó...
Ezt így kaptam a hangszórót már én dobtam bele a fába mert az a doboz alján hánykódót.
Szia!
Aktív doboz lenne, limitált hangerővel.
Egyet találtam de az az oldal nem jön be.többi hangszóróról semmit nem leltem.
SONY LPT 100/19/110SG ezt meg leltem én is de semmi infó nincs róla.
Rákerestem erre a BEAG hangszóróra, és bár nem kimondott magassugárzó, barkácsolás céljából használhatod. Ez az 5W egy régi meghatározás. Szerintem bőven felette is lehet terhelni. Nekem volt HX125-8, ami 12W-os papíron. Bőven 30W felett kapott, de nem lett baja.
Még annyit, hogy a hangszóród nem zárt kosaras, ezért külön kamrába kell tenni.
Szia!
A közép az egy Westra 100/95 FP, ennek a 8 Ohmos változatához találtam még adatlapot is, de ez 4 Ohmos. Az LPH80/93 FP is esélyes, hogy Westra magas, de festőpisztoly több jön mint hangszóró. Itt is ilyennel küzd a kérdező, de az még teljes, csak peremezni kellene. Lengyel fórum képpel Így esélyes, hogy a mély is egy Westra lehetett valamikor. Ha az erősítő külön végfokos, akkor a hangváltó hiány nem probléma. Bár az az unortodox közép és magas összekötés kicsit egyedi a felső szekcióra... Ez a jelen összeállítás kicsit még talán fejlesztendő. Érdemes lenne két útban gondolkodni, egy rendes mély (talán 20 cm-es lehet a kivágás és egy magas. A közepet érdemes kihagyni a történetből. Az erősítőn a kimeneteknél 4 vagy 8 Ohm van feltüntetve? Üdv.
Az én voltam tudom hogy erős mert a hifi 6 ohm van írva én meg 8 ohmra kötöttem hogy bírja a hifi.
A mélynek 15cm es a kivágása.
Szia!
Hát fogalmazzunk így, nem ez a legideálisabb hangszórókészlet a készülékedhez. Szólni szól, de ... Érdemesebb lenne egy szerencsésebb kétutas konstrukciót beszerezni a zenehallgatásra (neked hangváltó nélkül is elég). 6 Ohm vagy felette. Ha használni akarod a dobozokat akkor egy max 16 cm-es mély és egy magas ami belefér valamely felső kivágásba párosan beszerezve/jelen hangszórókra elcserélve/eladva. Vagy nyitott szemmel járva néha lehet érdekes dolgokat is elcsípni ingyen. ezzel pl valaki jól járt Üdv.
Idézet: „ezzel pl valaki jól járt” Vagy úgy, mint én. Az egyik 8, a másik 4 Ohmos HS500 projekt: C vágány. Az asszony törött kijelzős e-book olvasójának a polca lett.
Keresnem kell 15 w hangszórót 15 cm ami kerek és bele fér a kivágásba meg hozzá egy magasat.3 lyukat meg befodom.
Sziasztok,
első, sajátépítésű, kis, 15 Literes hangfalam ismét kezemügyébe került. Akkoriban tetszett az az elrendezés, hogy alul-középen a mélyközép, az egyik felső sarokban a magas, a másik felső sarokban a reflex cső. Átépíteném a mostani, divatos elrendezésűre. Az előlapon lenne a mélyközép a magassal és hátul lenne a reflex cső. Kérdésem, mennyire változna a hangkép így? Amennyire én utánaolvastam annyira nem, de a faltól való távolságra jobban oda kell majd figyelni.
Építs egy újat és hallgasd meg azon a zenei műfajon, amit szeretsz. Ezt csak te fogod tudni eldönteni. Csak nyerhetsz vele.
Sziasztok,
Egy basszusgitár kombóba szeretnék utólag berakni egy magassugárzót. Gyárilag egy 15 collos Celestion hangszóró van benne. Lennének kérdésem... Piezo, vagy dómsugárzó? Hangváltó is kell-e, ha igen, akkor szükséges-e a kétutas, vagy elég lenne valami egyutas frekvenciaszűrő is, ami csak a tweeter-re nem engedi rá a számára emészthetetlen mélyebb frekiket? A gyári jelútba, az erősítő és a mélynyomó közé nem szívesen raknék bármit is, azt nem szeretném módosítani. Az impedanciát hogyan befolyásolja a magassugárzó bekötése?
A mélyközép impedanciája 2-3 kHz felett már emelkedik annyit, hogy az extra magas ne okozzon impedancia csökkenést. Tehát elég csak a magasssal törődni. A piezó az sosem lesz normális, bár az is ad magasat. Neked inkább egy nyomókamrás ring, vagy dóm kellene.
Köszönöm a választ, a hangváltóval kapcsolatban is lenne javaslatod?
Sziasztok!
Csináltam 2 impedancia mérést a hangszórómról első az asztalon másik meg a dobozba amibe jelenleg is szól. Meg leltem az adatlapját ennek a hangszórónak. Mckenzie C15-250 BASS
Jó nagy kalap... !! Az adatlap is kb. annyit ér! Nem tudom, hogy bejáratás után mennyit közelednek a paraméterek a leírt hazugságokhoz!
Csak egyet nem értek...? Ha még nem volt bejáratva, akkor mi a hazugság? A nagy "kalapról" nem is beszélve.
Idézet: „akkor mi a hazugság?” Nem hinném, hogy valaha is összeér a valóság és a papírra írtak!
A PDF alapján már be írtam egyszer a Bass Box ba de sokat nem is engedte ara az értékre hogy be írjam.
Én meg úgy gondolom, hogy a mérések is kérdésesek lehetnek. De ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy az egyben igaz a papírra vetett dolog. Gyártási hiba is van a világon. És persze adott hangszórónak is megfelelő hajtásigénye lehet.
Idézet: „de sokat nem is engedte ara az értékre hogy be írjam.” Legtöbb paraméter amit beírsz az származtatott, tehát az előtte megadottakból számolható! Ha kívül esik a tartományon, nem fogja elfogadni a program! A PDF adatai köszönő viszonyban sincsenek a hangszóróéval!
Sziasztok,
a nagyobb, 3 utas hangfalakban külön kamrában kell elhelyezni a nyitottkosaras közép hangsugárzót, hogy a mély hangszóró ne mozgassa a membránját. Oké. Van arra valamilyen adat, ajánlás, hogy ez az elkülönített rekesz mekkora térfogatú legyen? Vagy elég, ha hátulról ráborítok egy csillapítóanyaggal tömött ételtároló dobozt.
Szia!
Ha van ajánlás, akkor azt a gyártó tette. Pl egy Vifa D75 esetében: Vifa D75 mid Második oldal, második keret, második sor. Ehhez pl 1.5 l az ajánlás... De a Sonus C100-ban simán kreáltak egy deszka hátlapot zöld filccel, hogy a szellőző nyílás takarva legyen a középen, az a 1,5 liter meg ment a lecsóba. Szóval keresgess ajánlást, szerintem legalább 1 liter illene és én inkább kicsit morbid javaslatot tennék megoldásnak. Fekete temetői váza betét. Formára jobban adja a gyári hátoldali takarókat. Kellemes Ünnepeket! Üdv.
A vidi koronában egy műanyag bélelt tölcsér eredetileg be volt építve. Amikor a másik közepet cseréltem benne sajnáltam az említett térfogatvesztést, és külön dobozt kapott a korona tetejére az SPH-135KEP.
Találtam két gyárit. Az egyik az Eminence féle 4 Liter, a másik az egy Lowell 5 Literes. Vázabetét, jó tipp.
Sziasztok!
Kaptam máma egy gyári tervek alapján meg épített mély ládát. SAL MS20S A típusa hangfal építő füzetbe megtalálható. Ezt a hangszórót ajánlja AHX 2030 érdemes be fejezni? A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2024
Kb 20 éves terv, kapsz hozzá hozzávalókat?
igen
itt a hangszóró Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |