Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   48 / 96
(#) Transztyuszeres hozzászólása Ápr 29, 2016
Íme a legújabb szerzemény:
2 sorba kötött pc tápról megy.
youtube videó...
(#) Chipmunk1960 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Ápr 26, 2016
Szia, K-tip hőelem van benne, ahhoz kell választani, állítani a vezérlést. Na, már megint nem láttam a 2. oldalt.... Az IC visszacsatolásának változtatásával, be tudod állítani a helyes értéket. Valahol van fenn a neten egy K táblázat, hány foknál, hány mV.ot ad le, keress rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Prendick válasza Daszkalosz hozzászólására (») Ápr 24, 2016
A Solomon páka K szenzoros, a 28010 eredeti pákájában meg J szenzor van. Vagyis használható hozzá (én is azzal használok egyet), de a hőmérséklet értéke nagyon nem lesz jó. Kb. 300 fokos pákánál 210 körüli érték lesz a kijelzőn.
(#) kila válasza Johnny0004 hozzászólására (») Ápr 24, 2016
Eszerint van...
(#) Csupasz válasza Daszkalosz hozzászólására (») Ápr 24, 2016
Szia!
Bocs, de nagyon benéztem, összekevertem a 020-al. A Solomon jó lesz hozzá, csak be kell kötnöd a hőérzékelőjét is.

Johnny0004! Köszi, eltévesztettem, de így már jó lesz.
(#) Johnny0004 válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 24, 2016
Szia! Biztos nincs benne höérzékelö? A neten amiket látok képeket olyan mint a Solomon, akkor mi érzékelné a hőfokot? Bővebben: Link.
(#) stefi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 23, 2016
Köszönöm a válaszaitokat, kezdek megvilágosodni.
Nem gondoltam volna, hogy ennyit lehet tanulni egy sima forrasztóállomás építésekor.
(#) Csupasz válasza Daszkalosz hozzászólására (») Ápr 23, 2016
(#) Daszkalosz válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 23, 2016
Köszönöm neked a segítséget
Jó, csak a hőérzékelőjét nem kell bekötnöd (nincs is hova).
(#) Daszkalosz válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 23, 2016
És a Solomon SL-30 pákája is jó hozzá? Mert azokhoz könnyebben lehet pákahegyet venni
Igen, az általad leírt paramétereknek megfelelő bármilyen pákát tehetsz. Ebben a pákában nincs hőérzékelő.
(#) Daszkalosz hozzászólása Ápr 23, 2016
Üdv!
Farenheit 28010-es forrasztóállomáshoz milyen páka való?
A mostani tönkrement és csak annyi van ráírva 24v 48w.
Bármilyen tipúsú pákát lehet csatlakoztatni?
(#) proli007 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 22, 2016
Persze hogy jobban működik, hiszen feszültséget ugyan nem erősít, de impedanciát illeszt. Vagy is kisebb ellenálláson (vagy ha úgy tetszik nagyobb töltőárammal) hajtja meg a Gate-t.
(#) eSDi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 22, 2016
Jobban átgondolva ez így van. Ennek ellenére valamiért jobban működik. Akkor ez is felejtős, én is áttervezem.
(#) proli007 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 22, 2016
Hello! Nem az a baja vele, hogy nem hajtja a Fet-et (de csak a logikait), hanem ez emitterkövető kapcsolás. Aminek feszültség erősítése egynél kisebb. Tehát hogy bármekkora is a kollektor feszültség, a kimenti feszültsége nem lesz nagyobb, mint a bázis. De még annál is kevesebb a bázis-emitter nyitófeszültségével.
(#) eSDi válasza Droot hozzászólására (») Ápr 22, 2016
Igen, olyan alacsony frekin nincs vele gond. Nekem 18kHz-es PWM frekvencián már nem volt elég a közvetlen meghajtás.
(#) eSDi válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 22, 2016
Ahhoz képest elég jól teszi a dolgát.
(#) vzoole válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 22, 2016
A rajzon szereplő FET meghajtás nem jó.
Annyit sem ér mintha közvetlen a kontrollerről hajtanád.
(#) Droot válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Az IRL azt jelenti, hogy alacsony Gate feszültséggel is lezár. Az adatlapjában nézzétek meg az Ug és Ids diagramot. Az én állomásomban 3,3V-ról megy egy IRL FET.
Az AVR maximális kb 30-40mA-es árama a kimeneti porton maximálisan meg bírja hajtani. Nálam 15Hz körüli a PWM frekvencia ha jól emlékszem. 60kHz környékén is üzemeltettem egy step down konverterben, ott már kevés volt a Gate áram.
A honlapomon a FET meghajtást stefi nyugodtan veheted mintának. Ajánlom, hogy PWM-el vezéreld. Akkor pedig a LED is tök felesleges, ha kell is nem a PWM jelre kell kötni. Csinálj hozzá egy jó szabályozást. Sokat lehet tanulni.
(#) Droot válasza stefi hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Nyugodtan.
(#) eSDi válasza stefi hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Ide írom, ne a kezdők kérdése témában legyen. Mint ahogy ott már írtam, ha tudsz neki biztosítani akkora feszt ami nem haladja meg a maximális G-S feszültséget. IRL540 esetén ez +-16V, tehát a totem-pole felső tagját nem kötheted a 20V-ra. Szerintem 8-12V közötti feszültség oda jó lesz.
(#) stefi válasza Droot hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Köszi szépen, így tényleg sokkal egyszerűbb.
A LED-et beköthetem a 100 ohm-os ellenállás elé földre lehúzva egy 470 ohm-os előtét ellenállással?
Nem csak az a gyengéje. Máshogy viselkedik a páka 20V-ról és máshogy 24V-ról.
Az optocsatoló és azutáni részt dobd ki. Rakj be egy IRL540-et egy soros 100 ohm-os ellenállással.
(#) stefi válasza Droot hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Kezdem az elejéről. A hőelem egy max31855 típusú modul ebayről.
Tesztelés céljából csak 20V-ról járatom a pákát (laptop töltő), majd egy kapcsolóüzemű tápot is szeretnék hozzá építeni.
A fetes részt éreztem, hogy a gyengéje, de szeretném megérteni.
Ezek alapján próbáltam felépíteni:Fet vezérlés
Az optocsatoló tud 24V-ot kapcsolni?
(#) elektromos válasza stefi hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Szia!
Ennél egyszerűbb talán már nincs is Arduino-ra.
Nem építettem meg de meg fogom.
Bővebben: Link
A FET meghajtása borzasztó. Az optocsatoló utáni rész felesleges. Értsd is meg, ne csak valahonnan másold ki.
Miért 20V-ról jár? Gondolom 24V-os a páka.
(#) Transztyuszeres válasza Droot hozzászólására (») Ápr 21, 2016
Bőven elég stressz! 20V-al járatva(0.15A,bírja) a ventilátort fel se fűti 400 fokra csak 385-nél stagnál, folyamatosan megy, 20V-ot kap a fűtőbetét...
(#) Kovidivi válasza stefi hozzászólására (») Ápr 21, 2016
A max6396-os alkatrészre kitérhetnél, google nem is ismeri. A FET meghajtása optocsatolóval túl lassú. Rakj utána még egy tranzisztort, ami több áramot tud kapcsolni, így szép lesz a négyszögjel a FET gate-jén, és nem fog melegedni. Egy közös emitteres követőhöz hasonló kellene neked, vagy pesig rendes lehúzóellenállás. Most neked egy LED van csak, előtétellenállással, tehát a gate lebeg kb. 3V-on. Ez nem jó. Kell oda mondjuk 1K lehúzó.
(#) stefi hozzászólása Ápr 20, 2016
Sziasztok!
Szeretnék építeni én is egy "digitális" forrasztóállomást, melynek a lelke egy Arduino nano. (Nekem nagyon bejött az Arduino világa és ez a forrasztóállomás tökéletes a kísérletezésre)
A célom, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a kapcsolás és minél kevesebb alkatrészt tartalmaz, annál jobb lesz.
A csatolt kapcsolást terveztem meg, részben működik, de szeretném a Ti véleményeteket is kérni.
Előre is köszi!
Következő: »»   48 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem