Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   41 / 107
(#) Pixi válasza polgiy hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Hali!

Élesebb kép nem lenne róla? ezen nemigen látni mit hogyan!
Csak tippelni tudok!
(#) polgiy válasza Pixi hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
élesebbet nem igen tudok csinálni telefonnal, de ez van ráírva fentről lefelé:
+5%
0
-5%
220
380
400
SCH

0
18
24

az utolsó három gondolom a gyenge áram de nem tudom a 230 at hová kell kötni.
jah és minden számhoz cSAK 1 SORKAPOCS VAN.
(#) polgiy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Oké köszönöm.

Majd holnap kipróbálom remélem nem .... meg az áram.
Jah és még lenne valami 24v elvileg 300W az amperban mennyi ?
(#) Pixi válasza polgiy hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Ha jól tudom akkor olyan 12A körül van!
(#) polgiy hozzászólása Júl 23, 2010 /
 
Sziasztok.

Kipróbáltam a trafót és működik.
Csak az a gubanc hogy AC és nekem DC kéne.

Nem tudtok valami könnyű kapcsolást?
(#) polgiy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Okés köszönöm szépen.
(#) Pixi válasza polgiy hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Hali!

Vehetsz elektronikai alkatrész boltban greatz-hidat(gréc-híd). Megmondod mekkora amperes kell és ennyi! Azt hiszem a 25 amperes olyan 6-800Ft! Ja és ha veszel, akkor általában átlóban vannak a lábak, mert csak a pozitívot és az egyik váltó feszes lábat jelölik!
(#) polgiy válasza Pixi hozzászólására (») Júl 24, 2010 /
 
Hali.

Okés köszi, de azt hiszem megpróbálok én csinálni mert úgyis tanulnom kell.
Meg ha megveszem hogy mondhatom el hogy én csináltam.
(#) Gza hozzászólása Aug 30, 2010 /
 
Távirányítós RF vevő akár egy riasztóból is kialakítható és még van néhány funkciója ami használható pl villoghat csippanhat nyitáskor csukáskor,stb.


Bővebben: Link
(#) Gza válasza DJ Tacki hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Szia!
Sikerült e már megoldani a problémát ? mert én is hasonlóval küzdök csak az enyém analóg vezérlésű és külön tápról megy a motor. mégis hülyéskedik gondolom a motor zavarja meg az áramkör működését.
(#) poros válasza Gza hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
A vezérlés tápját szűrd kondenzátorokkal a relékhez tegyél diódát . A legjobb ha stabilizátort IC-t használsz a vezérléshez akkor a feszültség ingadozások sem zavarják a működést. Az alapos táp feszültség szűrésről ekkor is gondoskodni kell.
(#) Gza válasza poros hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
A vezérlés egy dugasztápról megy amiben van egy elkó is, én még a vezérlésre is tettem egy 2200mikrót és az sem elég.dióda is van a relékkel párhuzamosan.
Még egy megmagyarázhatatlan dolog számomra: a nyitó, csukó relével párhuzamosan egy + relét tet
tem egy egy diódán keresztül amivel a nagyáramú tápot kapcsolom így az csak addíg kap 230 at míg a nyitó vagy csukó relé is behúz. kapcsolnak is a relék úgy ahogy kell míg nincsenek terhelve,de most jön a megmagyrázhatatlan dolog ha pl a mérőcsúcsot rárakom a relé munkaérintkezőjére egyik relé sem húz be! Rendesen kapcsol amikor nincs feszültség a munkaérintkezőjen viszont ha van akkor már nem működik és az egész áramkör bizonytalanná válik nem minden vezérlőjelre reagál és 10 esetből 8 szor a nyitást indítja egymás után mint ha levettem volna róla a tápfeszt.
Elvileg ez egy egyszerű logikai elemekből fölépült áramkör tök stabilan kéne működnie de valami bezevarja csak nem tudom mi.
(#) maria1982 válasza Gza hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Szia!
A leírásod nagyon emlékeztet az én cmos áramkörökből felépített kapuvezérlésemre! Én is hasonló problémákkal küzdöttem, hiába raktam a munka érintkezőkre is zavarszűrést,+minden ic-re külön külön, mindig gond volt.A motorok kapcsolásakor mindig zavar keletkezett. Meg nagy volt az áramkör is . Át tértem a PIC-re. Most már minden jó lett, és jelentősen kisebb , gyorsabb is szerelni!
Üdv:Józsi
(#) Gza válasza maria1982 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Tudnál erről kapcsolást mutatni? a pic programozásában sem vagyok jártas sajna. Esetleg egy komplett bevált rendszer érdekelne.
(#) poros válasza Gza hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
PIC kes vezérlésről már én is tetem fel rajzot. A progit nem teszem fel mert nem szeretném a va…án látni az én vezérlésemmel működő kapunyitót hirdetni, aminek megírásával több hónapot dolgoztam. Sajnos volt ilyen próbálkozás. Ennek ellenére szerintem a tiédnek is működnie kellene szerintem gyenge lehet az a dugasztáp, vagy a kapcsoló tranzisztorok nem megfelelőek amik a reléket kapcsolják. Még egy lehetőség az ha a relé nem megfelelő nekem is voltak olyan 12 voltos reléim amik egy idő után ugyan ezt jelenséget produkálták, más típussal kicserélve azóta is működik az áramkör.
(#) mekkGyver válasza maria1982 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Mindenféle szűrés ellenére azért a PIC is néha meg szokott nálam fagyni. Elég kiakasztó, ha sietsz valahova, és nem nyílik a kapu, és persze, hogy mindig akkor szivat. Mindenesetre mióta beleírtam a watchdog funkciót, azóta semmi gond vele.
(#) maria1982 válasza Gza hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
A kapcsolás nem bonyolult, de a programot a kapura módosítom mindig (működési idő miatt). Így hasznát nem vennéd. Most készül 1 verzió ami már menüvel rendelkezik, de ez csakúgy mint Porosé nem publikus.
Naná hogy a Watchdog működik!
(#) poros válasza maria1982 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Csak nem! Nálad is próbálkoztak?
(#) poros válasza maria1982 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Watchdog az enyémben nincs bekapcsolva .
Már több példányba megépítettem a baráti körömbe, eddig nem volt “reklamáció” . Sajátomat telefonnal indítom így megspóroltam 6 db. távirányítót amit nekem is vásárolni kellene. Az egyik példányon a relék 230voltos motorokat működtetnek eddig azzal sem volt probléma.
(#) Gza válasza poros hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Az áramkör minimális áramor vesz föl a relék is nagyon kis áramokkal működnek a nyitó motor nem erről a tápról megy, a dugasztáp tízszer ennyit bír.
A relével mi lehet a baj? max beég az érintkezője, itt egyszerűen az áramkör válik bizonytalanná pl egy izzólámpával a kimenetén precízen kapcsol a nyitó motorral meg van hogy nem kapcsol leállítás után ugyan az a a nyitó relé húz be pedig a másiknak kéne.
Van olyan is hogy ránt egyet a motor és azonnal le is kapcsol a relé ilyenkor ha fékezem a kaput kézzel akkor végigmegy!!!ha elegedem a fékezést lekapcsol a relé!!! Lehet hogy a motor szórt mágnese mezője szívat nem tudok rájönni. A relé munkaérintkezője egy nagy teljesítményű szűrt tápegység áramát kapcsolja tehát külön tápfeszt kap a motor.
(#) poros válasza Gza hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Milyen motort használsz ?
(#) maria1982 válasza poros hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Igyekszem védeni. Nekem is ráment pár éjszakám +napom. Talán így érthető. Kettő infrát figyel végállásokat,áramkorlát,időkorlát, szárnyak közötti idő állítható. Távokat veszem hozzá.24-voltos Linak toló motorokat használok. Pár darabot már én is megépítettem.
Gond nélkül működnek, akárcsak a mosógép vezérlőim!
(#) Gza válasza poros hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
12V-os trabant ablaktörlő motort pont jó a sebessége, gyorsabb mint a gyári kapunyitóke, nagyobb a lánckerék amit rátettem de ez így megfelelő lenne ha bírja hosszútávon.
(#) djgabi_8 hozzászólása Szept 5, 2010 /
 
helló,
Tudna valaki segíteni? Egy 30V-os DC motorhoz motorvédő kapcsolást szeretnék, ami 1.3A-t vesz fel.
(#) djgabi_8 válasza poros hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
kösz De én ilyet építettem hozzá egydarabig ment vele.
(#) poros válasza djgabi_8 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Nem tudom megnyitni a linket. Más formátumban nem tudod feltenni?
(#) djgabi_8 válasza poros hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
itvan
(#) skaresz válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
mindent lehet házilag......de ha odazárod az autót, gyereket, kutyát vagy nem tudsz kijutni a kapun gondolkozz el ! megérte ??
(#) poros válasza skaresz hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Bocs,hogy én válaszolok szabi83 helyett de tudom az Ő nyitója is működik már rég óta.
Az egy 2006 os kérdés amire válaszoltál, nem hinném,hogy már aktuális. :nezze: Kutyák macskák biztonságban. És igen, megérte dolgozni érte . Ha végig olvasod a hozzászólásokat TE magad is rájössz.
Következő: »»   41 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem