Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én már soha nem fogom megérteni azokat akik nyákot állványossal fúrnak, de legyen ez az én hibám...
![]()
Adja magát a kérdés... Na jó, csakazértis megkérdem: "Miért, te kézben fúrod?"
Immár 40 éve... Tudod ennyi idő után már nehéz váltani .
Igen ez azért van mert ha karbid fúrót használsz, azt csak állványban szabad használni mert olyan rideg hogy véletlen ütéstől is törik, viszin amíg a hss fúróval kifúrsz 50db lyukat és elkopik, addig használt karbidfúróval is több száz lyukat tudsz fúrni nagyon szép minőségben.
Sziasztok! Meg építettem a vzolee féle forrasztóállomást,gondoltam felteszem ide.Még nincs kész teljesen,de ha teljesen készen leszek vele,akkor felrakom a kész művet is.Mint nagyon sokan,én is számítógép táp dobozba építettem meg,és egy 5.1-es no name erősítő trafóját tekertem át hozzá.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
Én csak ma fúrtam HSS fúróval vagy 200 lyukat, de már használom vagy fél éve és kézben tartom a gépet a nyákot odacsavarozom egy bútorlap darabra és max 2 mp egy lyuk a következőre átállás 1 mp....
Szia! Sok, méregdrága
Idézet: hangfalat láttam, de az igényességük a kidolgozásban messze elmarad a tieid mögött, pedig van amit milliókban mérnek... Csak gratulálni tudok hozzá. Egyedül két dolgot sajnálok: Nem látom a hátulját, a belsejét és a csatlakozásokat (szakmai ártalom) - és hogy nem hallhatom ! „neves” ![]() ![]()
Nem hiba, adottság
![]() Pláne, ha az állvány még magától is fúr (CNC) Tegnap este valamivel több, mint 18 ezer lyukat fúrtam, ez nettó 4óra 32perc volt, plusz a sallang, elég lassú gépem van. Viszonylag kényelmetlen lett volna kézben fúrogatni. De 40 éve - na jó, 35 - megvettem a Piko fúrógépet meg az állványt hozzá. Ebből aztán többet is elhasználtam az idők során, mert a műanyag viszonylag kevéssé bírta.
Köszönöm! Rengeteg munka volt vele. jó érzés a pozitív viszajelzés! Főleg, hogy a lapszabáson kívül minden eleme kézi gépekkel készült két vasbakon és rajta két butorlapon, a körkivágások és a díszelemek is. A belső kábelezés 1,5négyzetmilis, 4.8-as aranyozott saru a hangszórók felé, és forrasztás a keresztváltónál. A bélése meg hullámhajtott 0,5cm-es filc. A hátulja a rear-nek meg pótolva
![]()
A Denon-nál ki kell hagyni a gyári hangerőszabályzást és egyéb elektronikákat. Maguk a végek agyon jók, a többi rontja el. Most is Denon-t használok, és a DAC kimenete megy közvetlenül a végerősítőkhöz, így életképes a dolog. Az az IC-s erősítő hidalva, közelébe sem érhet.
![]() ![]() Kérdés: hidalt tda 7294 az 150watt, nem túlzás egy kicsit a végfokonkénti 300 wattos toroid? Ez így tényleg fűtőtest ![]() Üdv
Nem baj az, ha van tartalék. Nekem inkább a TDA "megdöbbentő" ilyen igényességgel megépített ládák mellé. Ha már IC, akkor inkább STK, de ez szubjektív vélemény, lehet Neki annak a hangképe "jobban esik".
![]()
Jó lett! Én is pont ezt építettem meg egy Hakko pákához, egy baj van vele, közel a trafóhoz a doboz teteje, és búg, mikor fűt. Tető nélkül nincs hangja. Még ki kell találnom, hogy halkítsam le.
Próbáltam úgy is, nem rosz, de piszkosul alulméretezett tápja van a gyári deck-nek, öt csatornán zenénél meghalt, mármint elfogyott a táp, és nem azért mert a végek nem bírták, hanem azért mert öt csatornához tettek egy 350W-os trafót. Egyszer csak próbaként meghajtottam zenével és nem telt bele fél óra mire elérte a 60fokot a trafó, még egy fél óra múlva meg hólyagosodott a denon matrica a trafó tetején... Pl -10dB-nél már torzitott 5 csatornás stereo beálolításban, de sztereónál még 0dB se volt észlelhető torzítás, nem beszélve hogy a 10 000µF buffereket, két 70 fokon fűtő borda mellé tették... Szóval szép hangú erősítő, de viszolyogtam a megoldásaitól. 4 évig használtam és lepasszoltam, házimozinak használva semmi extra különbség nem vehető észre a denon és a tda között, azt kivéve, hogy a denon a ráírt 5x100W-ból kb5x40-et tudott kamatoztatni, és stereóban hozta a 2x100W-ot, de zenére meg nem való egy házimozi erősítő stereó alkalmazásban, mert egy igazi stereo minden téren többet nyújt. Ennek ellenére mai napig ajánlom a denonokat mert a Harman Kardon után az a legjobb a megfizethető kategóriában, és a harman is azért jobb csak mert ő nem fűtteti a buffer kondikat, mert messze teszi a bordáktól.
Köszönöm! Nem tulzás mert sinusz jel mellett hajtva műterheléssel mértem a fogyasztást, és a 140W leadott sinus mellett 270W-ot evett meg egy monoblokk, pont ennyi való neki, ha szeretnéd kiaknázni, úgy hogy maradjon a tápban tartalék is.
![]()
Van itthon Eredeti STK-s Pionner végfokom, annyival másabb hogy tónusosabb a mély szekció, de házi mozinál ez nem sokat számit.
![]()
Ami szép az szép! Bár nekem lenne 1/10-ed annyi tehetségem a famunkákhoz!
![]() ![]()
Ügyes vagy!
Nekem is ilyen van , nagyon hálás eszköz.
Köszi szépen!Nekem ez a forrasztó azért kellett mert a fiam kidobta a kattogós welleremet a kukába,és csak hétvégén vettem észre a hiányt,akkorra már elszállították a szemetet. Egyébként nekem is nagyon búgott,de ma raktam a trafó alá vastag gumi szőnyeg darabot,wc ülőke aljára használatos gumi bakokat az aljára a doboznak,és sziloplasztal kihúztam a hézagot a fedőlemez,és az aljlemez között. Mostmár totál hangtalan.Holt egy kis búgása a trafónak,de azt csak lakkozással tudtam megoldani.Olyan lakkba mártottam amivel a bútorokat lakkozzák.Most már csont száraz,úgyhogy jöhet az előlap feliratozás.
Ez jó
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
milyen az a kattogós weller? Nekem is Wellerwm van, de kattogósról még nem hallottam.
Igen már utánna néztem, de azért köszi a képet. azt hittem valami ujjabb fajta.
nekem ez a tipus van (kép) és azon gondolkodtam hogy llehet azt kidobni. ![]()
Igen,ilyen volt az is.Szegény már elkattogott a szeméttelepre.Sok tv javításon túl volt már.De ez is nagyon jó.A feliratozás elmarad,de legalább a gyereknek ez tetszik hogy villog a ledje fűtés közben.Hátha ezt nem dobja ki.
![]()
Kár a szeméttelepre, a vaterán a roncsokért is jó pénz adnak néha.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |