Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok! Egy ujabb lépcső a házimozimban, így már 95%-an kész van. Rear, center és két Sub láda készült el. A subok passziv 30kg-os hátsó reflexes ládák, amit sorba kötve 8ohm-on egy ACTRK NMOS350 hajt meg, egy 2kW-os toroid, és 40 000µF-os tápellátással. A többit, egy öt transzformátoros és öt tápos (egyenként 300W-os toroid és csatornánként 20 000µF szürés) hidalt TDA7294-es végfokozatok működtetik. Félelmetes erő van bennük, és a Wharfedale-nak köszönhetően részlet gazdag hangzással örvendeztetnek meg. 270kg-ot nyomnak a hangsugárzók ( a hét db összesen ), és ötvenet az erősítök A 14 négyzetméteres szobába lehet túlméreteztem... Krómacél lábak és dísz tallérok készültek hozzájuk.
Gyönyörűek, gratulálok!
A felsorolt teljesítmény mellett fűtés nem kell a házimozi szobába!
Köszönöm! Hát nem nagyon kell fűteni ha működnek, 86cm borda hűti a két végmodult 5db szabályzott alacsony fordulatú ventillátorral.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Nagyon szép!
Milyen anyaggal színezed, fested a fát?
Köszönöm! A nagy kedvencem a mahagóni pác, egy ismerősöm keveri nekem, majd utána kétkomponensű lakkal fújom, ezeknél, selyemfényű és fényes van összekeverve.
Ezek nagyon szépek!! Minden elismerésem és tisztelem.
Gyönyörűek a hangszórók, csak a hidalt 7294 hangzik nem túl jól.
Köszönöm! Én is gondolkodtam ezen sokat, mielőtt megcsináltam a végfokot, de egy cseppet se bántam meg, előtte egy drága Denonom volt és bizony keményen lenyomja ez a végfok, dinamikus tiszta hangú és a tápja révén hatalmas tartalékokkal rendelkezik, ami az effekteknél meg is mutatkozik, sztereónak viszont én is egy jóval komolyabb véget használok, egy Crescendo milleniumot.
Egész kellemes az üresjárati fogyasztása az öt híd vég az öt trafóval 45W-ot eszik, a sub erősítő üresben 46W-ot, de ha meg van hajtva... a hídak 1khz sinusjellel teljes kivezérlésen 1400W-ot, ekkor cstornánként 140W-ot ad le tisztán, a sub 8ohm-os terhelés mellet 380W-ot vesz fel 50Hz-es sinussal hajtva, ekkor 260W-ot ad le tisztán, 4ohm-on 550W-ot vesz fel és 370W-ot ad le tisztán...de így nem nagyon lesz hajtva valós felhasználáskor
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Szép ! sok sikert a további fejlesztésben. gratulálok!
En is meg epitettem egy ket valtoztatassal a kovetkezo nixie orat innen
IN12B csovekkel es meg hozza adtam egy PIC12F629 es RGB led vezerlot a latvanyert.Bővebben: Link Video A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
Szia!
Szép lett, gratula. Azt a LED vezérlőt én is megcsináltam karácsonyra, tényleg egyedi látványt nyújt (nálam egy fordított kicsi kristályvázát világít meg, aminek a tetején gyertya van). Üdv: Zsolt
Nagyon szép és ötletes! Kifejezetten tetszik, igazi disze a lakásnak!
Sziasztok!
Nem egy nagy dolog, de annál inkább hasznos, megmutatom hátha valakit inspirálok vele. Mint tudjuk nem a leg egészségesebb dolog a forrasztó anyag füstje, ezért építettem egy kis készüléket, mid ahogy látjátok van egy 110-es cső az asztal felett, a felső részben meg egy kétventilátoros páraelszívó van ráültetve, persze kicsit meg kellet mahinálni de nem volt gond. Eredményként azt kaptam, hogy 30-40cm-re a cső körül olyan szinten elszívja a füstöt hogy még a szagát sem érezni. Amitől féltem az az volt hogy a rezonanciától nagyon hangos lesz, de nagyot néztem mikor beüzemeltem, annyira halk volt hogy még egy alvó embert sem zavarna. Teljesítménye: 150w A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
Ötletes! Amúgy nem zavar az asztal közepén vigyorgó cső?
Nyaktorna megvolt..
Köszönöm.
Bármennyire hihetetlen, de nem zavar rengeteg hely van előtte, különben meg csak megszokás kérdése én nagyon kényelmesnek tartom. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
150W? Az már elszippantja a cint
Én egy PC ventilátort szoktam felállítani és azt is csak 8 volton pörgetem. Amúgy ötletes.
Igen a pc venti is elszívná, de nem keringetni akarom, a csőbe meg felnyomni, vagy felszívni a füstöt már kevés, amúgy tényleg volt vele egy kis gond mert ma vissza kelet vennem a csövet hogy a hulladékot amit felszívott ki kellet piszkálnom, ezután a cső alsó negyedébe beépítettem egy szúnyogháló darabot.
De biztosan mondhatom, hogy kell ez a teljesítmény és mind említettem egyáltalán nem zajos.
Hahh, milyen ügyes megoldás! Anno nekünk akik a munkaidő nagyobb részét forrasztással töltöttük, a cégben is felszereltek hasonlót, de az pont a zajossága miatt rövid időn belül felejtős lett. Sőt kaptunk valamiféle "védőételt/italt" is tej-túró meg hasonlók formájában.
Azon nem gondolkodtál el, hogy készítesz egy szűkítőt a csőre, amivel a nyákfúráskor keletkezett port elszippantod?
Amúgy ott az asztal bal sarkán R2D2 is tetszik! Látom a SuperMarioval sokat játszottál egykor.. Nagyon jópofa!!
Köszi.
Nem mivel arra használom a porszívót, de most hogy mondod megmutatom a nyákfúrómat is. Evvel a kis rendszerrel 0,5-ös karbid fúróval gond nélkül lehet fúrni, nem törik el ha óvatosan van nyomva. A fúrás központjában van egy 1w-os led, ennek köszönhetően gyönyörűen meg lehet célozni a pin közepét. Kicsit bezavar a háttér a látképbe, de próbáljátok kilátni az állványt.
Az ott egy saját építésű 450VA-es szabályozható toroid. Bocsi a ratyi képekért, Tab-al fotóztam.
Köszi!
A felirat kicsit spártai, de amúgy ez a design nagyon ott van! |
Bejelentkezés
Hirdetés |