Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1157 / 1680
(#) Szpisti válasza Melphi hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Én már soha nem fogom megérteni azokat akik nyákot állványossal fúrnak, de legyen ez az én hibám...
(#) sargarigo válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Adja magát a kérdés... Na jó, csakazértis megkérdem: "Miért, te kézben fúrod?"
(#) Szpisti válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Immár 40 éve... Tudod ennyi idő után már nehéz váltani .
(#) Melphi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Igen ez azért van mert ha karbid fúrót használsz, azt csak állványban szabad használni mert olyan rideg hogy véletlen ütéstől is törik, viszin amíg a hss fúróval kifúrsz 50db lyukat és elkopik, addig használt karbidfúróval is több száz lyukat tudsz fúrni nagyon szép minőségben.
(#) roymen hozzászólása Márc 19, 2014 /
 
Sziasztok! Meg építettem a vzolee féle forrasztóállomást,gondoltam felteszem ide.Még nincs kész teljesen,de ha teljesen készen leszek vele,akkor felrakom a kész művet is.Mint nagyon sokan,én is számítógép táp dobozba építettem meg,és egy 5.1-es no name erősítő trafóját tekertem át hozzá.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) pont válasza Melphi hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Én csak ma fúrtam HSS fúróval vagy 200 lyukat, de már használom vagy fél éve és kézben tartom a gépet a nyákot odacsavarozom egy bútorlap darabra és max 2 mp egy lyuk a következőre átállás 1 mp....
(#) kameleon2 válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Szia! Sok, méregdrága
Idézet:
„neves”
hangfalat láttam, de az igényességük a kidolgozásban messze elmarad a tieid mögött, pedig van amit milliókban mérnek... Csak gratulálni tudok hozzá. Egyedül két dolgot sajnálok: Nem látom a hátulját, a belsejét és a csatlakozásokat (szakmai ártalom) - és hogy nem hallhatom !
(#) hotib válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 20, 2014 / 1
 
Nem hiba, adottság
Pláne, ha az állvány még magától is fúr (CNC) Tegnap este valamivel több, mint 18 ezer lyukat fúrtam, ez nettó 4óra 32perc volt, plusz a sallang, elég lassú gépem van. Viszonylag kényelmetlen lett volna kézben fúrogatni.
De 40 éve - na jó, 35 - megvettem a Piko fúrógépet meg az állványt hozzá. Ebből aztán többet is elhasználtam az idők során, mert a műanyag viszonylag kevéssé bírta.
(#) lobbooo válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Köszönöm! Rengeteg munka volt vele. jó érzés a pozitív viszajelzés! Főleg, hogy a lapszabáson kívül minden eleme kézi gépekkel készült két vasbakon és rajta két butorlapon, a körkivágások és a díszelemek is. A belső kábelezés 1,5négyzetmilis, 4.8-as aranyozott saru a hangszórók felé, és forrasztás a keresztváltónál. A bélése meg hullámhajtott 0,5cm-es filc. A hátulja a rear-nek meg pótolva A centeré ugyanez, csak köralaku a hangszóró aljzat, A subot nem tudom lefényképezni sajna, mert be van építve és marha nehéz mozgatni, de ott nem látsz csavarokat, amúgy ugyan igy néz ki, tehát sülyesztett csak ragasztott, mert passzív láda és a hangszórót előről is lehet szerelni, egy 75mm-es mindkét végén gömbölyített reflexcső van ott és alatta, egy négyszögletes aranyozott hangfalcsati.
(#) Buvarruha válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
A Denon-nál ki kell hagyni a gyári hangerőszabályzást és egyéb elektronikákat. Maguk a végek agyon jók, a többi rontja el. Most is Denon-t használok, és a DAC kimenete megy közvetlenül a végerősítőkhöz, így életképes a dolog. Az az IC-s erősítő hidalva, közelébe sem érhet.
(#) zsoltee0001 válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Ez nagyon durván jól néz ki
Kérdés: hidalt tda 7294 az 150watt, nem túlzás egy kicsit a végfokonkénti 300 wattos toroid? Ez így tényleg fűtőtest
Üdv
(#) enree válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 20, 2014 / 1
 
Nem baj az, ha van tartalék. Nekem inkább a TDA "megdöbbentő" ilyen igényességgel megépített ládák mellé. Ha már IC, akkor inkább STK, de ez szubjektív vélemény, lehet Neki annak a hangképe "jobban esik".
(#) Schnitt válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Jó lett! Én is pont ezt építettem meg egy Hakko pákához, egy baj van vele, közel a trafóhoz a doboz teteje, és búg, mikor fűt. Tető nélkül nincs hangja. Még ki kell találnom, hogy halkítsam le.
(#) lobbooo válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Próbáltam úgy is, nem rosz, de piszkosul alulméretezett tápja van a gyári deck-nek, öt csatornán zenénél meghalt, mármint elfogyott a táp, és nem azért mert a végek nem bírták, hanem azért mert öt csatornához tettek egy 350W-os trafót. Egyszer csak próbaként meghajtottam zenével és nem telt bele fél óra mire elérte a 60fokot a trafó, még egy fél óra múlva meg hólyagosodott a denon matrica a trafó tetején... Pl -10dB-nél már torzitott 5 csatornás stereo beálolításban, de sztereónál még 0dB se volt észlelhető torzítás, nem beszélve hogy a 10 000µF buffereket, két 70 fokon fűtő borda mellé tették... Szóval szép hangú erősítő, de viszolyogtam a megoldásaitól. 4 évig használtam és lepasszoltam, házimozinak használva semmi extra különbség nem vehető észre a denon és a tda között, azt kivéve, hogy a denon a ráírt 5x100W-ból kb5x40-et tudott kamatoztatni, és stereóban hozta a 2x100W-ot, de zenére meg nem való egy házimozi erősítő stereó alkalmazásban, mert egy igazi stereo minden téren többet nyújt. Ennek ellenére mai napig ajánlom a denonokat mert a Harman Kardon után az a legjobb a megfizethető kategóriában, és a harman is azért jobb csak mert ő nem fűtteti a buffer kondikat, mert messze teszi a bordáktól.
(#) lobbooo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Köszönöm! Nem tulzás mert sinusz jel mellett hajtva műterheléssel mértem a fogyasztást, és a 140W leadott sinus mellett 270W-ot evett meg egy monoblokk, pont ennyi való neki, ha szeretnéd kiaknázni, úgy hogy maradjon a tápban tartalék is.
(#) lobbooo válasza enree hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Van itthon Eredeti STK-s Pionner végfokom, annyival másabb hogy tónusosabb a mély szekció, de házi mozinál ez nem sokat számit. Igazából a TDA igazán tetsző oldala nekem az a hidegség amivel a közép és magasakat képes megszólaltatni, és az efekteknél ezt meg is mutatja. A mai stk-meg szerintem nem olyan jók mint az eredeti Sanyók voltak.
(#) kameleon2 válasza lobbooo hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Ami szép az szép! Bár nekem lenne 1/10-ed annyi tehetségem a famunkákhoz! Talán jobb is ha nem hallom! Így is megsajdult a szívem
(#) Melphi válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Ügyes vagy!
Nekem is ilyen van , nagyon hálás eszköz.
(#) roymen válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Köszi szépen!Nekem ez a forrasztó azért kellett mert a fiam kidobta a kattogós welleremet a kukába,és csak hétvégén vettem észre a hiányt,akkorra már elszállították a szemetet. Egyébként nekem is nagyon búgott,de ma raktam a trafó alá vastag gumi szőnyeg darabot,wc ülőke aljára használatos gumi bakokat az aljára a doboznak,és sziloplasztal kihúztam a hézagot a fedőlemez,és az aljlemez között. Mostmár totál hangtalan.Holt egy kis búgása a trafónak,de azt csak lakkozással tudtam megoldani.Olyan lakkba mártottam amivel a bútorokat lakkozzák.Most már csont száraz,úgyhogy jöhet az előlap feliratozás.
(#) Melphi válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Ez jó, "apa foglalkozhatna kicsit többet velem, de majd most jól ki tolok vele".
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) Sanyi220v válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
milyen az a kattogós weller? Nekem is Wellerwm van, de kattogósról még nem hallottam.
(#) mraulajos válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Nekem is ilyen van.
(#) dolargaan válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Ilyen:
(#) Sanyi220v válasza dolargaan hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Igen már utánna néztem, de azért köszi a képet. azt hittem valami ujjabb fajta.
nekem ez a tipus van (kép) és azon gondolkodtam hogy llehet azt kidobni.

images.jpg
    
(#) roymen válasza dolargaan hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Igen,ilyen volt az is.Szegény már elkattogott a szeméttelepre.Sok tv javításon túl volt már.De ez is nagyon jó.A feliratozás elmarad,de legalább a gyereknek ez tetszik hogy villog a ledje fűtés közben.Hátha ezt nem dobja ki.
(#) Sanyi220v válasza roymen hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Csak nem.
(#) Moderátor hozzászólása Trivium93 hozzászólására (») Márc 21, 2014
 
Átrakva ide.
(#) Trivium93 válasza (») Márc 21, 2014 /
 
Köszönöm.
(#) pinyó39 válasza roymen hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Kár a szeméttelepre, a vaterán a roncsokért is jó pénz adnak néha.
(#) pjg hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
Nem én építettem. Ollóztam!

szputnyik.jpg
    
Következő: »»   1157 / 1680
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem