Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ne foglalja a gomb a helyet "mit nekem" jó oda a toll is .
Ezért jó ez a hobbi, ha van gomb, ha nincs mindig megoldjuk. Egyébként volt otthon gomb??
Nos ennyire azért én sem vagyok lusta. Ha lett volna itthon gomb, tettem volna rá.
De amint írtad, megoldjuk.
Volt egy kis gitár kombóm. Ma kidobtam a belét, és s Soldano hotrod előfokát raktam bele, ECL86-al. Az előlapon lévő maradék lukakat eltakarom majd. Nem szép dolog, de szerelés közben megittam 2 sört.
Nem építés inkább a gép készítette .
Szórakoztam egy kicsit a CNC gépen. Általában alkatrészeket csinálok inkább. 380x214mm a mérete
Gravírtűvel Köszörültem egyet aztán azzal.
Olyan 40 fokos szemre 0.1-0.2 hegy 1000 előtolás kevés a főorsóm fordulata így az 1000 előtolás ép elég volt hozzá. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
Köszönöm!
De lehetne jobbat is csak az anyag minőség lenne valamivel jobb. Ezt farostlemez ből készült ami nem olyan szépen marható, nagyon jó szerszám kell hozzá. Jelenleg még próbálkozom a tökéletes marószerszámot legyártani hozzá de nem egyszerű a dolog.
Sziasztok!
Én is unatkoztam egy kicsit át építés alatt a hangfalam a keverő pultom és az állványom.
Tranzisztorok és integrált. Ebben az esetben az a része, pre-gerjesztés a vezetési tranzisztorok teszi műveleti erősítő lf411.
Inkább a csöves+tranzisztoros kapcsolásokat illeti a hybrid elnevezés.
Üdv . reloop
Ezt nem vitatom de a szerzője szerint (construyasuvideorockola.com)
Az eredeti kapcsoláson eszközölt módosítások egyike sem nyerte el a tetszésemet Bővebben: Link, Bővebben: Link.
Remélem a tapasztalataid rácáfolnak baljós előérzeteimre
Sziasztok!
Épp egy erősítőt építek, amiről videó is készül! A rengeteg segítséget ezúton is köszönöm @krisz69 nek! Videó! Köszönöm a figyelmet!
Szivessen
Üdv. Nálam a 220 ohm leven hozzva közvetlen a képen 2sa1494 emiterére nem úgy ahogy arajzon van. Élesztéssel sem volt gond, amire hivatott azt tudja .Eddig megépített erősítők között megálja a helyét.
Jól néz ki a NYÁK,de a fejkamerától tengeribeteg lettem .
István
Sziasztok, lehetőségem nyílt készíttetni egy kis fejlesztő panelt, egy munka keretében.
Egy PIC32MZ2048EFG100 a lelke kapott direkt (micro) és FTDI (mini) USB-t a felül látható 3 furat RS232-nek van csak nem DB9-et kap hanem sorkapcsot. A micro USB melletti furatok (tudom kicsit közel lett a panel széléhez) fejlesztésnek vannak meghagyva, a beültetett hüvelysor pedig a TFT-nek, amint életre bírom a TFT-t csinálok működés közben is képet. A forrasztások szerintem néhol gyatrák, pedig elvileg beültető géppel lett csinálva, szerintem meg a PIC-et meg az IC-ket forrasztópasztával bedobták a többit kézzel. 2 megánál nagyobbak lettek a képek nem tudom miért pedig annyira nem jó felbontású Bővebben: Link.
Hibrid erősítő, 2x50W/8 Ohm.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Üdv Mindenkinek!
Összeraktam ma egy USB - UART programozót AVR-ekhez. Régóta gondolkodtam, de még csak mostanság jutottam odáig, hogy tudjam is használni. FTDI232RL IC-vel van szerelve, így az alkatrész igénye nevetséges. A csatlakozón keresztül összedughatom két féle programozó kábellel... egyik amit használok a saját áramköreimben csatlakozós, a másik pedig a külön tüskesoros, amivel modulokra csatlakoztatható. Szerintem nagyon praktikus eszköz lett és így már helytakarékosak lesznek az áramkörök is a jövőben. A végére néhány kép az elkészült darabról. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
A múltkori, teljesen saját forrasztópáka továbbgondolása
Egy rézdrót körbetekerve egy másikkal, ez vízüveg+samotporral szigetelve, utána egy ellenálláshuzal (8 Ohmos) korbetekerve ezen, beágyazva az előbbi keverékbe. Négy injekciós tű nyele vezeti ezt a patront a nyélhez. Tűrhető elektromos, de rossz hővezető. FBS rögzíti az egészet. Egy alucső a nyél, a doboz egy monitor talpából, a meghajtás notebook-táp, az agya pic18f2620-assal meghajtott FET, ami PWM vezérli a fűtőszálat, potméterrel beállíthatóan, amit egy kis kijelző meg is mutat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |