Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Az utolsó képnél jöttem rá, hogy ez egy fatörzs kérge (ugye az? ) Ötletes és szép lett vagyis a 7-es képnél...
És ha majd romlik a szemed, egyre nagyobb óráid lesznek? 90 éves korodra már másfél méter magas számjegyek lesznek a faladon!
Egyébként :kalap:! Szép munka.
Lehet még egy szénné égett kürtős kalács is!!!
Nagyon szép munka, teljes mértékben igényes!!!
Igen ez egy cseresznyefa törzséből van, szegény megadta magát, de így legalább tovább él! Hiába az ember öregszik, jobb felkészülni a látásromlásra!
Egyébként felteszem a kapcsolási rajzot, hátha más is kedvet kap hozzá!
Klassz lett! A másodperchez már nem volt türelmed? (Biztos jó sokat dolgoztál vele...)
Átalakítottam az kapcsolások között levő óriás kivezérlésjelzőt. Sztereó 5-5 leddel. Korekt kapcsolásnak tünt és az is. Kiválóan müködik
Hát munka az volt vele, de megérte! Egyébként a másodperceket nem is akartam mert szerintem felesleges, annyira azért nem vagyok időhöz kötve!
Készül a labortápom, sajnos még nincs bekábelezve, és a panelek sincsenek berakva, így csak a kinézetét tudom megmutatni.
Nagyon szép lett az óra!
Én is tervezgetek egy hasonlót 70%-ra kb kész van, videóból bontott VFD-vel, PIC-cel, és DCF-el. Vicsys kapcsolását módosítom.
Értem. Nekem a külön DC kapcsoló miatt jutott Urbán az eszembe. Mindenesetre az lcd-vel nagyon jól néz ki. Hogyan oldottad meg a DC kapcsolását? Letiltod az áteresztőtranyókat,vagy csak egyszerűen a puffert kapcsolod?
Ha kész lesz érdekelnének a tapasztalataid,mert erről a tápról már sok vélemény elhangzott pró és kontra egyaránt.
Engem pedig a fesz/áram mérős tapasztalataid érdekelnének majd. Én megépítettem, de időnként elfelejti a beállított referencia feszültséget, és fals értékeket ír ki, és nem tudok rájönni, hogy mitől lehet...
nagyon szép lett!
nem zavarja a szemed hogy magasfényűek a LED-ek?
Az DC kapcsolót úgy gondoltam ki először, hogy simán a pozitív kimenetet szakítom meg az egyik áramörén a kapcsolónak, másik áramkörön pedig a POWER LED-et kapcsolom, aztán közbe eszembe jutott, hogy beépítek hővédelmet is, megtetszett Vicsys termosztátja, és valószínű, hogy ezzel kiegészítem, és relével fogom kapcsolni a kimenetet, hogy bele tudjon szólni a védelem, és a DC kapcsoló is, de a pontos megoldáson még agyalok.
A multimétere igaz kicsit pontatlan, én 24V környékén hitelesítettem, mert legtöbbször ezen a feszültségen használom, itt viszonylag pontos a fesz és áram kijelzése is. Már régóta használom pucéran, de különösebb gondom nincsen vele, talán annyit, hogy ha bemelegszik, akkor csökken a kimeneti feszültésge, és még a két potival is kicsit szöszmötölni kell, mire be lehet állítani "pontos" értéket. Nekem nem felejti el a referenciafeszültséget, de ha jól tudom, alapból a programban 2,52V, és a hardveren is annyi nálam, szóval ezt nem kellett átállítanom, csak az ellenállás értékét, amin méri az áramhoz a feszültséget. Lehet, hogy egy újraprogramozás megoldaná a problémád, vagy a táp szűrése, hátha a zavarok miatt felejti el a beállításokat.
Az enyémet nem valószinű, mert át fogom hamarosan adni új gazdájának. Be lessz építve számitógépházba és lessz egy kapcsoló is, hogy ha már az ember agyára ment akkor lehetssen kikapcsolni. :hehe:
Üdv! nem lehetséges, hogy hőváltozás miatt megy el a referencia? Nincs melegedő alkatrész mellett a műszerpaneled?
Nincs semmi meleg melette. De igazábol nem elfelejti, hanem átíródik magátol más értékre, és a műszer több voltot/ ampert csal. Nem tudom milyen szűrést kellene még belerakni, benne van az SMD induktivitás is, ami a rajzon is fel van tüntetve. Enyém is kettős táp, és mind a kettő ezt csinálja. Annyit változtattam, hogy az egész műszer elé beraktam egy (kb 100 ohmos, nem emlékszek pontosan) ellenállást, mert nekem a táp 2*40V DC, és a stab IC csak 35V-ig működik, nem tudom, hogy ez okozhatja-e ezt ahibát. És még az a fura, hogy a sönt ellenállás értéke az nem változik, csak a referencia fesz...
Hagy javasoljak egy ötletet:
Fogsz egy J-K tárolót, bekötöd T tárolónak. A bemenetére teszel egy nyomógombbot, a RESET lábára pedig bekötöd a (hő)védelmet. A tároló kimenetével pedig kapcsolod a kimenetet akár relével, akár valami profibb megoldással, például hogy lezárod a táp áteresztő tranzisztorát. Így a nyomógomb egy megnyomásával bekapcsolod a kimenetet, még egy megnyomással pedig kikapcsolod. Illetve a táp a tároló RESET lábának segítségével bele tud szólni a kimenet állapotába, például úgy hogyha túl forró a borda akkor lekapcsolja a saját maga kimenetét, illetve amíg forró marad a borda addig nem engedi visszakapcsolni. Én majdnem ugyan ezt teszem most bele a tápomba...
Hello!
Pofás darab lesz a táp! Én is ezt a kapcsolást csináltam meg mint a tápot, mint a kijelzőt. Volna egy kérdésem : hogyan készítetted el a feliratot az előlapon (nem a tervezése, ha nem hogyan "került" oda) ?
Öntapadós papírra nyomtattam, és ráragasztottam az előlapra, majd ez alapján fúrtam ki a lyukakat, és vágtam ki a kijelző és kapcsoló helyét. Szerettem volna még megvédeni egy öntapadós fóliával, de egyenlőre ezt még nem sikerült beszereznem.
Köszi az infot! Azt hittem az a doboz saját szine, a kép alapján nagyon hasonló.
Sziasztok!
elkészültem az aperto grázskapunyitó időzítő opciójával. A feladat nem volt egyszerű: kellett csinálni egy 2 perces állítható időzítőt ami ha nyitva hagyott kapu esetén egy impulzust ad a vezérlésnek, ez első hallásra nem tűnt bonyolultnak, viszont a felső holtpontot valahogy meg kellett határozni, végálláskapcsolókra nem lehettett támaszkodni. Azt vettem alapul, hogy 24V os motor lévén, felnyitáskor +-, lecsukáskor -+ a kimenet. Ha valakit érdekel a teljes működés akkor leírhatom, mert nem valami rövid.
csak egy tipp: mobilosoknál lehet kapni méretre vágható kijelzővédő fóliát, szerintem ilyen kell neked
|
Bejelentkezés
Hirdetés |