Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi , amugy nem nagy kondik 10.000µF-osak vannak 17.000-eim is de sajnos nem nagyon fértek volna el meghát kipróbáltam velük a tápot, sokkal jobb nem lett volna. Amugy nemrég fejeztem be a műhelyt, a műhelyes topicban vannak képek a régi állapotokról és a készülőben lévőkről, ez már a nagyjából kész felé tart, még egy-két polc és cucc a helyére kerül és ugy ahogy kész lesz.
Műhely régi Műhely alakulóban Ha érdekel megnézheted. Üdv.
Úgy tudom az A40-esben nincs modem, így AT parancsokkal nem vezérelhető...
Azért köszi az infót!
Csak már régóta kallódik nálam, és amint megláttam a műved, megtetszett az ötlet, meg hát jól is jönne...sajnos...
Ha már így...akkor gondoltam teszek fel én is képet, hogy hogy állok vele.
Én vagy külön trafóról, vagy a fő trafóról valami stabilizálással fogom előállítani a segéd tápot a kijelzőknek. Azt tanácsolták, hogy a precíz az lenne, ha minden kijelzőnek külön külön trafója és tápja lenne, de ki bírja azt pénzzel, és hellyel a dobozban...sajnos nincs segéd fesz a trafón, csak 2X51V Így is még benne lesz az a pici ventillátor vezérlés amit a napokban építettem. Bár az nem sok helyet foglal. A hátulja egy teli alu lap lesz és ahhoz fogatom a hűtőbordát, meg belülről a tápok L profilját. A hűtőbordára meg teszek egy ventit. Ha nem elég a hűtés, akkor rakok majd nagyobb bordát rá.
Szia
nagyon tetszik a munkád, nincs esetleg kedved cikket írni belőle? Szerintem nagyon sok embernek - ahogy nekem is - nagy homály a mobil vezérlés AT parancsokkal. Ha nem tervezel cikket, azért a dokumentációt közre tudod adni? Köszönettel: Kocsgab002
Eddig így haladok, kijelzése már valamilyen szinten megy Aki nem tudná elolvasni Love a felirat
Kapott dobozt a nixie órám.
Antikolt fa léckeret, képkeret lécből. Alul és felül, plexi, középső elválasztás plexi, nyomógombok, bicikli küllő.
Eszméletlen milyen szép Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet!! Gratulálok, ügyes vagy!
Szia!
Rengeteg ilyen órát láttam már, de nekem legjobban ez tetszik! Nem tudom, olyan egyedi, mint minden nixie óra, de ez egyben teljesen precizen kidolgozott, elegáns darab. Nagyon tetszik, grat hozzá!
Ez tényleg gyönyörű
Tényleg marha jó lett, grati hozzá, ez tényleg szép.
Nagyon szép lett!
Viszont 2 aprócska dolog nem tetszik benne (ha nem haragszol) : 1. próbapanel :no: 2. a számokat elválasztó pontok lábszigetelése Amúgy semmi baj nincs vele :beautiful:
Igen, az írásom után vettem én is észre, hogy próbapanel. Valóban elegánsabb lenne kimaratott nyákkal. De így is nagyon jó.
Viszont rettentően dícséretes, ahogy az alkatrészek benne vannak!
Részemről nagyon nagy GRATULA!
Tényleg, egyébként hány "munkaórád" van benne?
Ez igen, nagyon szép és ötletes munka! Sőt gyönyörű munka! GRAT!!
Hűű Hapro mester!
A te tápod sem rossz, a trafó meg valami brutális . A hűtéssel szerintem nem lesz gondod, bőven elég lesz neki. Ja igen akartam mondani, hogy szerintem elméletileg lehet hogy jó, de a gyakorlatban hülyeségnek tartom a külön panel minden DPM-nek elvet! Én kipróbáltam egy oldalon két külön táppal, majd egyel, semmi változást nem tapasztaltam, amikor maga a táp trafójáról vettem le a segédfeszt stabokkal, akkor terheléskor kicsit elhalványultak a kijelzők, jó ezt aláírom hogy nem nagy ötlet, de 4 külön táp?? Ez baromság. Egy táp kell ami mindnek elég és kész. Én nem láttam még olyan tápot amibe négy külön táp lenne a DPM-eknek. Ajánlom neked is a kisebb méretű AT-s tápot, bőven elviszi őket, ja bár neked LCD-s van, az meg szinte nem eszik csak 10mA-t összesen. Akkor neked elég egy kisebb puskás trafó graetz meg puffer stb. Ez sem foglal sok helyet. Üdv. Doncso
A próbapanelos építés 20óra, doboz 5 óra.
Kettős táp esetén sajnos nem lehet minkét tápegység panelmérőinek közös tápot adni. Az egyik tápegységhez tartozó 2db panelmérőnek lehet azonos a tápja, de így is legalább 2db táp kell: egy a baloldali tápegység panelmérőinek és egy a jobboldali tápegység panelmérőinek.
Ha egyetlen tápról megy mind a négy panelmérő, akkor már a két tápegység kimenete galvanikusan nem független, ezért nem lehet őket sorba kötni. Üdv.!
Na erre jó hogy figyelmeztetsz mert nem is gondoltam rá, de most hogy mondod....
Valamiért két stab IC-t vettem, akkor ezért Most már csak két kis egyforma trafót kell hozzá szereznem.
Sziasztok!
Én már elég régen nem építettem semmi újat, de a hétvégén ráértem. Eredetileg PIC gyakorlópanelnek indult, de kiötlöttem, hogy ugyanazzal az időráfordítással valami értelmes áramkört is összedobhatok, amin gyakorolni is lehet, majd boldogan használni a mindennapokban. Így lett ( lesz ) a cucc 1 háromdigites digitális sebességmérő. Próbapanelra hánytam össze az áramkört. A kijelzők emeletes precíziós foglalatban laknak, így kényelmesen és levegősen elfér alattuk az elektronika. A baloldali 7 szegmensest kihúzva válik elérhrtővé az ICSP-csati. Szeretném gyorsan tisztázni, hogy az áramkör bemutatásával nem a dicsekvés volt a célom - mielőtt sokan joggal lehurrognátok - csupán annak a demonstrálása, hogy próbanyákra is lehet meggondoltan építkezni, ha nem tűnik nagyzolásnak "tervezni" is. Az alkatrészek megfelelő, átgondolt pozícionálásával; légvezetékek lehetőség szerinti kerülésével - főleg a forrasztási oldalon. Ezáltal - bár az ilyen egyedi áramkörök nem a dokumentáltságról híresek - évek múlva is jól "lekövethető" a kapcsolás. Próbáljátok ki. Na, nem is pofázok többet, jöjjenek inkább a képek!
Nagyon szép munka, minden elismerésem! :kalap:
Szerintem sem kell mindent nyakba faragni, mar csak a sok elhasznalt vegyszer miatt sem.
Szep munka
Basszus, mennyire igazad van. Akkor ez így tényleg nem jó. Erre nem is gondoltam. Ha így kötöm akkor ha sorbakapcsolom őket akkor a jobb oldali tápot szépen rövidzárba is helyezem. Ez így tényleg nem nyerő ötlet. Csak és csakis akkor lenne jó ha soha nem kötném sorba.
Köszi a rávilágítást!
Szép munka, engedd meg hogy én is gratuláljak.
Sziasztok!
Befejeztem a dobozolásomat (PICkit2) A doboznak van egy hibája :no: a LEdek-nél lévő hosszú oldalon van az előlapi csíkhoz képest 1.5mm :no: Ez már így "veszett" Attól működik és ez a lényeg.. üdv! :yes:
Nagyon frankó lett, gratulálok ....én is nekifogtam építeni egyet, csak nem tudom, hogy találok e valakit, aki a 18F2550 Pic-et beégeti nekem???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |