Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm Mindenkinek a véleményezést!
A 7805-nek 2V a dropout-ja, tehát az 5V előállításához minimum 7V kellene neki. A pakkból maximum teljesen feltöltött állapotba jöhet ki ekkora fesz, ezután a stabIC már csak a bajnak van ott. Vannak ma már olyan stabilizátorok, aminek adhatsz kevesebbet is meg többet is mint 5V, ő akkor is tartja a feszültséget. Tölteni szerintem nyugodtan lehet nagyobb árammal, olyan sokat nem számít, de ha annyira vigyázni szeretnél rájuk akkor ugyebár a kapacitás 1/10-e minimum 10 órán át. Tehát 160mA-es áramgenerátorral fél nap alatt kb. feltöltődne, de ez szerintem felesleges. Node ha a célját így is ellátja akkor jó.
Végre elkészül a Weller pákaszabályzóm, LR-21-es pákához.
Az eredeti tervekért köszönet Miklosch -nak.
Még pár kép.
Nagyon szép és igényes munka,gratulálok.
A kapcsolási rajz és a program publikus ?
"Vannak ma már olyan stabilizátorok, aminek adhatsz kevesebbet is meg többet is mint 5V, ő akkor is tartja a feszültséget."
Megtudhatom, hogy melyik ez a stabilizator? Remelem nem egy kapcsolasrol van szo, mert az nem fer el.. :/ Felek raadni a telefonra a stabilizalatlan feszultseget.
Ez igen! Precíz és gondos munkádra vall, gratulálok!
Szép a nyák, de remélem a rögzítőcsavarok lyukait lesorjáztad
Szia, ebben ami csak elvileg hibás lehet, az mind hibás is. (Egy mobil eszköznél nem használunk áteresztőtranzisztoros megoldást, lényegesen jobb hatásfoka van a kapcsoló üzemű dolgoknak.) A Li-ion töltős elképzelésed pedig nagyon rossz. Olvass bele a Li-ion-os topicba. Ha pedig csak mobiltelefont akarsz tölteni, azoknak általában 5V kell. Tehát egy 5V- Step-down konverter és egy kapcsoló megfoldotta volna az egész procedúrát sokkal jobban. De a te dolgod. (A 7805 szeret zárlatba menni, ha nagyon túlmelegszik vagy túl nagy áram folyik át rajta hosszútávon, és ezzel hazavághatod a telefont.) [OFF]Cikket pedig ne írj ebből, mert ha valaki egy ilyen eszközzel tönkreteszi a drága telóját, akkor meg majd megy a vita.[OFF]
Üdv.: Miki
Belekezdtem a programozásba.Tanulni az MSP430-as ic-ket választottam. Nagyon kezdően fogtam először hozzá hogy smint is kell ez mire való...stb. Szerencsére találtam cikket így könnyebben megy a tanulás még mindíg szorgosan olvasom és tanulámányozom a cikket. A mai nap pedig nekiláttam egy kis Ledes fényjátéknak . Előre is elnézés háttérzenének Bővebben: Linkt
Ezt a linket tanulmányozd, s a megemlített angol kifejezésekre rákeresve, konkrét tipusokra is rá fogsz bukkanni. Az áteresztőst mindenképpen felejtsd el, ha jót akarsz! Amúgy kínai testvéreink már elég piciben megoldották ezt a töltőt, lásd a mellékelt képet.
Boccs, a link lemaradt: Bővebben: Link
Egyre érdekesebb LED-es kapcsolásokat csinálsz. :yes: Csak így tovább. Talán egyszer a nyák készítésre is rászánod magad. Volt zene? Én csak a mosógépben felejtett tornacipőt hallottam.
Szia.
Én nem erről írtam. A cellák nem li-ionok, és komoly figyelmet fordítok a kimeneti feszültségre, nem csak úgy ráeresztem a feszkót a telefonra. A cikkírás lényegéről egyetértek, de hülyeséget nem rakok ki, nem áll szándékomban mást megkárosítani. ezért még nem vagyok benne biztos, nem is fogom kirakni. Szervízmacska: A wikit tanulmányozom, addig is: Mi lenne, ha mégis csak egy 5,1 - 5,6V-os zener diódát kapcsolnék párhuzamosan a kimenetre? Mi a baj az áteresztő megoldással? UI: Én nem vagyok kínai.. de egyszer én is felfejlődök arra a szintre, amikor li-ionokat fogok használni.
Köszi szépen,igyekszem.Am már csináltam magamnak nyákor Alitum 10 Designer-el még régen a LI-po akku töltőnek!
Szia
Szerintem ugyanilyen házba építettem hasonlót pár hónapja. Üdv.
Sziasztok!
Egy 50W-os Co lézer gépet építettem, hobby célból. A gép segítségével fába, fémbe, műanyagba,márványba különleges lézer anyagokba tudunk gravírozni,jelölni és egyes anyagokat vágni. lézer, munka terület vezérlő munka darab
Frankó lett sok melót
Nagyon szép olyan mint az igaziak csak kicsibe
Jól néz ki, esetleg videó működés közben ?
Ne már! A lézer emittert is Te készítetted? Amúgy nagyon jól néz ki!
Ez a nem piti! Nagyon komoly! Gratulálok!
Sziasztok!
Nem túl nagy dolog inkább elenyésző de azért megosztom. Egy nagyon alap PIC égető Soros portra.
Pontosan
|
Bejelentkezés
Hirdetés |