Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Szívesen! Azért írd majd meg,ha kiderült a hiba pontos oka,kitudja,hátha az enyém is produkál ilyet
Amúgy nyáron is érezni lehetett,hogy meleg víz készítéskor a radiátorok is melegedtek? Üdv!
Szia!
Nyáron is fűtötte a radiátorokat is, de ezt úgy oldottam meg, hogy elzártam a fűtés két csapját a kazán alján, miután átváltottam nyári üzemmódra.
Azért nem ártana kitisztítani a fűtőkört!
A váltószelep tele van vasiszappal!
OK köszi!
A probléma az volt eddig, hogy nem pontosan tudtam melyik a váltószelep, mert azt gondoltam, hogy kb az a bűnös, de VIM-nek köszönhetően átnéztem a rajzokat amit küldött, és már kezdem sejteni. Már csak az a gond, hogy nem tudom jó ötlet e most szétszedni, mert ha kell egy tömítés, az ma nem kapható, holnap hajnalban meg, 3-kor indulok az ország túl felébe. (kamionsofőr vagyok) ami nem öröm de ez van. Hívtam volna már szerelőt, de itt Pest környékén, tisztelet a kivételnek, csak átb...szák az embert.
Próbáld meg ezzel tisztítani, majd passzíválni!
Nem tudom hol tartasz a "javításban" de amit előzőleg megnéztél az még a HMV oldalhoz tartozott, mert a membrán alsó és felső oldalán kialakuló víznyomás, plusz a rugó fogja elmozdítani a rudazatot, hogy a mikrokapcsolót tudja működtetni ha kell. Ezért ott "tiszta" volt a víz, de belül már nem biztos, hogy az lesz, de ehhez el kell engedni a kazánból a vizet, hogy meglásd és megszereld a váltószelepet. A szervízcsapokat alul elzárod, így nem kell az összes vizet elengedni a rendszerből.
Szia!
Hát még sehol, nem mertem szétszedni, mert, ha véletlenül valami tömítés elszakad, nem lesz itthon fűtés. Már átnéztem a rajzot amit küldtél és kb értem a működést is, csak azt nem tudtam eldönteni, hogy elég a másik mikrokapcsoló alatti szelepet szétszedni, és onnan hozzá férek a váltó szelephez, hogy ideiglenesen megjárassam, vagy le kell szedni az egész szerkezetet a hőcserélőről, valamint a többi bekötési pontról is?
Nem akarlak elszomorítani de ha csak a belső részét akarod kiszedni azzal nem oldasz meg semmit, mert ki kellene tisztítani a szelepüléseket és az egész belsejét ahhoz, hogy sokáig tünetmentesen működjön a hidroblokk. Ha nem tudod a membrán felőli oldalról kihúzni a rudat megfelelő mértékig akkor szinte biztosan szennyeződés van mögötte és azt kismértékű javítással nem lehet orvosolni. Persze előbb nem ártana egy hozzávaló javítókészletet venni és minden tömítést kicserélni benne.
Ha jól sejtem valami olyasmi a vízáram kapcsolója mint ami a képen látható. Ez reed relés ha jól tudom és ha ennek zárnia kell ott nem akármennyi az ellenállás, hanem nulla kell, hogy legyen. Szerintem. A "kapcsoló" felső része lepattintható a "csőszakaszról", az tartalmazza a reed-et (kiöntött darab az egész).
Szia!
Mindent értek! Az Attila1 által küldött címen van membrán de mást nem találtam. Tudnál esetleg valami helyet Pest környékén, ahol be tudom szerezni a szükséges dolgokat? A rudazatot ki tudom fogóval húzni a teljes útja végéig, ameddig magától ki jön onnan még kb 4 mm-t, és akkor meg is áll ott, de önállóan csak kb fél útig jön ki! Viszont ilyen "áramláskapcsolót nem találok benne.
Azért nem tudja kinyomni teljesen, mert szennyezett a rendszer.
Igen, gondolom vízkő stb, erre elég kemény a víz, és adalék tuti nem lett téve bele!
De muszáj lesz vele valamit kezdeni mert nehezen sikerült megfürödni az előbb is és már kezd nagyon elegem lenni a szívatásból, mert mindig akkor lesz jéghideg a víz amikor be van az ember szappanozva és még a szemét sem tudja kinyitni.
Szia! Az áramláskapcsoló a Berettákhoz való nem a Baxikhoz. Nem vagyok ismerős és jártas az alkatrészbeszerzésben. Ha ki tudod húzni az egész rudazatot, akkor csak a membránnal lesznek gondok, amit ha kicserélsz kitolja majd a mikrokapcsolóig a rúd végét. Jobbra lent van egy réz "kupak" (záróanya) ami mögött szűrő található, aminek tisztának kell lennie és a hozzá tartozó kettő csőszakasznak ahhoz, hogy ez a membrán kifogástalanul működhessen.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Sziasztok!
Nálam nem hiba van inkább érdeklődnék. Nekem egy Westen kazánom van, ami után betettek egy szivattyút. Ha a kazán fűtésen van, és érzékeli a háztartási melegvíz hiányát, átkapcsol, és meleg vizet készít. Ezalatt a kazán után berakott szivattyú továbbra is dolgozik. Ez nem is gond, abban az esetben ha van honnan szívnia a vizet. Sajnos nem értek hozzá. A kérdésem az volna, ha átkapcsol a kazán meleg vízre, a fűtési kör továbbra is tud cirkulálni? Segítségeteket előre is köszönöm. zoli
sziasztok régóta olvasom a fórumot sok érdekes dolgot látok 1 kérdés fégtherm K24 kazán gyújtó elektródák között a távolság 8-10mm ok-é ez .Ja nehezen gyujt néha nem is sikerül neki
sziasztok
szakkereskedő vagyok,hobbi szinten szerelő,kivitelező olvastam a berette ciao kazán gondját,ha a készülék melegvíz készítés közben radiátor fűtési körre dolgozik,két probléma lehet.váltószelepes verziónál a váltószelep nem zár le teljesen a folyamatok közötti átváltásnál és összedoldozik a két folyamat,bithermikus hőcserélő esetén át van lukadva a hőcserélő,de ez fűtési nyomás növekedéssel jár amit a biztonsági lefúj hiába 3 bar
szikratávolság kazánonként változik,gyújtóelektronika függvényében immergas victrix kazánnál ez 7-8mm álló SD KLZ kazánnál 10-14mm,előfordul hogy a szikragyújtó eletróda eloxidálódik,bekormolódik minden kazán esetében,dörzsivel/csiszolovászonnal bizonyos tipusokat lehet takarítani,de van hogy ezüstbevonatos ha ezt lecsiszolják csak roszabb lesz.javasolt az elektróda cseréje ha erősen elvan szineződve,barnás esetleg feketedésbe hajlik át.,nem drága tétel
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
erőteljes szikra hiányának esetében, új elektródával is ha nehezen indul,gyenge ívet húz,gyújtáselektronika csere/javítás javasolt.tudomásom szerint ez 15-25 ezer között van
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
kevés adatot írtál le,kazán pontos típusa kellene és hogy hova/mire kötötték rá a másik szivattyút mint csőhálózat,mint elektromosan.lehetetlen megmondani ezek nélkül
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni Vaillant VUW 240-3 kazán hiba ügyében. Pár napja mikor be kellene indulnia folyton villogni kezd az egyik gomb és emiatt nem kapcsol be. Ha megnyomom a hibatörlő gombot, akkor gond nélkül bekapcsol és fűt is rendesen. Aztán pár óra múlva megint nem indul be. Eleinte csak egyszer-kétszer fordult elő egy nap, de mostanában egyre többször, főleg a késő esti, éjszakai órákban. A kezelési útmutató szerint, ha ez a gomb világít akkor vízhiány van a fűtési rendszerben. Azonban a kiegyenlítőtartálynál nincs gond, sőt a víz is elegendő mennyiségű. Így nem értem mi lehet a gond. Lenne esetleg valami ötletetek, vagy találkoztatok már hasonlóval? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Szeretnék én is egy kis segítséget kérni! Szilveszterkor - mikor máskor? - az alig két éves AEG Gst 60literes kombi kazánom melegvíz "oldala" megadta magát. Két szerelő is látta, -hosszú történet - A lényeg: Kicseréltem vadi újra a SIT ABC elektronikát. ( Típusa ugyanaz, mint az elromlottnak ) Most már rendesen kapcsol, de.... Az emeleti fürdőben illetve a földszinti fürdőben is érezhetően kisebb lett a nyomás, illetve hallani elég hangosan a víz áramlását a szivattyúnak köszönhetően. Egyébként nem változott semmi... Tudom, hogy 13liter/perc a gép teljesítmény, de akkor is másként - rosszabbul - üzemel most a kicserélt elektronikával, mint azt megelőzően. Van valami összefüggés, leszabályozás vagy egyéb "tekergetnivaló", amely megoldaná a problémát? A sarokszelepek nincsenek beragadva, a nyomás 1,5 báron, automata légtelenítős a rendszer, akkor mi a bibi? Igy is 40ezernél járok, vicc az egész... Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Szia! Már több alkalommal írtuk le itt és másik hasonló fórumon a légtelenítést és a kiegyenlítő tartály nyomásának beállítását, majd a rendszer feltöltését az optimális nyomásra. első körben ezeket kellene elvégezni, de ugye ez nem elektromos dolog és nem ide való téma.
Pontosítsd a villogást. Milyen piktogram van melette?
Sziasztok! Véleményeteket, segítségeteket szeretném kérni a következő kazánproblémára. A kazánom egy Immergas EOLO STAR 23 KW-os turbós kazán. A probléma a fűtés bekapcsolása után 10-15 perccel jelentkezik egy rezgő folyamatosan erősödő hanggal amely pár másodperc után megszakad majd így folytatódik kb. 1 percen át. Ezután megszűnik de 20 perc múlva ismét elkezdi ugyanazt az éles, hangos rezgést. Kérdéseim ,hogy találkoztatok-e ehhez hasonló problémával, mi lehet a gond, és hogyan orvosolható?
Előre is köszönöm a segítséget!
A HMV és a vezérlés csere nincs összefüggésben.
Nézd meg a sarok szelepeket a bekötési helyeken.
Szia toro!
A válaszaidból és a segítő készségedről az előzmények olvasásakor meggyőződtem,azt levettem nagyon vágod a témákat, jó és segítő válaszokat írsz. Ezért gondoltam a problémám megosztására,van egy Ferroli Domicompakt (bitermikus) kombim. a probléma: fűtésen tökéletes,hmv-nél jön rendesen a meleg víz aztán simán eláll és csak hideg víz van,csap zárás és újra csak hideg a víz. Ki a zuhany alól és lakapcs és újra indításra okés a meleg víz,ezt aztán eljátssza mindig. szerinted mi a probléma,ntc vagy panel? tanácstalan vagyok. Szerelő 2 hét múlva tud csak jönni.
köszönöm a segítségeteket VIM-nek és hugo-nak elektróda és kábel tisztitás vlamint a hézag beállítás a gy.elektródákon úgy nézki,hogy rendben
Szia!
Kössz a bizalmat. De 40 év tüzeléstechnikában eltöltött idő alatt rakódik az emberre. A problémád 2 részes. Vagy eláll a víz folyás vagy kikapcsol a kazán és újra indul. Melyik a valós?
A kazán Westen 240 Fi.
Sajnos nagyon bénán csinálták meg a rendszert, emiatt a kérdés sem az, hogy hogyan kellene lennie A kijövő fűtés cső, el van ágaztatva két körre, az egyik a padló, a másik a radiátor. Mindegyiken zónaszeleppel lezárva. Mindegyik körön van egy - egy szivattyú. Jelenleg, ha a radiátoros termosztát bekapcsolja a kazánt, és a használati melegvíz fogyóban van, a kazán átkapcsol a melegvíz készítésre, de erről a termosztát nem tud, és továbbra is megy a kazán után berakott szivattyú. A kérdésem az, hogy a kazán teljesen lezárja a fűtési kört, vagy továbbra is kering a víz, miközben a bojler a használati melegvíz készítésére állt át. Elég bénán fogalmaztam, de remélem érthető. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |