Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   292 / 580
(#) jspapa válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Azt hiszem alszom erre egyet.
Köszönöm a segítséget. Sokat segítettél.
(#) Koncsar válasza jspapa hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Örülök, hogy segíthettem.
(#) mugab hozzászólása Okt 31, 2015 /

Üdv!
Tudja e valaki, hogy a kazán hőcserélőjén kívül megjelenő zöld lerakódás, milyen vegyület, és mi az amivel lejön, a cipőkefén és a lamellafésűn kívül? Pl. valamely vegyszer?
Én réz karbonátra gyanakszom, csak nem tudom hogy alakul ki ha a hőcserélő szürke szinű és szerintem ónozott...
(#) Koncsar válasza mugab hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Én utóljára a szalmiákszesszel próbáltam, vigyázni kell vele. Szellőztetés, nem beszívni. A végén jól leöblíteni. Akkor szokot a hagyományos kazánok hőcserélőjén ez a zöld szerű anyag képződni, amikor nincs rendesen beállítva a min. maximum láng nagysága, és a kondenzviz (a földgáz égése során keletkező) a hideg hőcserélőn kicsapódik. Nehezen indúl be a kéményben a huzat stb. Ez csak az én véleményem.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) Koncsar válasza mugab hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

A kazánod kémény felé menő része nem rohad a deflektornál? Mert az is erre utal.
Itt egy kép:
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) jspapa válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 1, 2015 /

Szia.
Aludtam egyett a kazancserere.
A turboval addig kinlodtam az ejjel, hogy nagy nehezen de ujra mukodik. Kitisztitottam a csapagyakat, negcsiszolgattam a tengelyt, majd ujra egy kis WD40.
Attol h most mukodik, le kell cserelnem. Ha monden jol megy, nyertem ezzel egy par napot.
Megegyszer koszi a segitseget, es a biztatast.
Jo hetveget.
(#) kornell hozzászólása Nov 1, 2015 /

Sziasztok,

egy eleg erdekes hiba beazonositasaban kerem a segitsegeteket: Radiant kombi turbo kazan 1.5 eves. Ma reggel tortent: melegviz kimeno 54fokig melegiti, ha futesre kapcsolom 48foknal nem megy feljebb a keringetett viz (kimeno ag kicsivel melegebb csak mint a visszajovo ag) ugy, h eddig siman 60 fok kore emelkedett. A jelenseget ugy vettem eszre, h nem volt olyan meleg a lakasban mint eddig minden nap a reggeli szokasos felfutes utan. Kiprobaltam, 3 oran keresztul ment a kazan ma reggel, es nem ment a keringetett viz homerseklete 48fok fole. Radiatorok sem melegedtek tul, siman hozzajuk lehet erni, egyik sem levegos, megneztem.

Tehat ugy tunik futesnel nem megy 48fok fole, mig melegviznel 54 siman megvan.

Panelen melegviz 60fokra, futes 70fokra van allitva. Ha leveszem a 70fokot 25re, kazan leall es addig nem indul el mig a keringett viz homerseklete nem megy 23ra vissza (kb).

mi lehet a problema?

koszi elore is!!!
(#) hgyurika hozzászólása Nov 1, 2015 /

Üdvözletem Mindenkinek!

Átolvastam a fórumot és nem találtam megoldást a problémámra. Adott egy Vaillant ecocompact készülék. A fűtéssel van gondom, mégpedig a következő: a készüléken bármilyen előremenő hőmérsékletet állítok be, azt a készülék nem tartja állandó értéken, hanem azt túllépve (jellemzően a beállított érték 10%-ával, pl. max. 60C fok előremenőnél ~66C foknál) lekapcsol. Majd a beállított gyújtástiltási idő leteltével újraindul és fűt tovább gond nélkül, de akkor kezdődik az egész jelenség elölről. Nyilván elég sok időt és energiát vesz igénybe így a fűtés, nem beszélve a komfort hiányáról. A HMV-vel nincs gondom, bár azóta néztem azt is és jellemzően ott sem fűti a HMV-t magas hőmérsékleten. A rendszerről annyit kell tudni, hogy Fernox F3-mal van kezelve, a szekunder hőcserélőt tavaly vízkőmentesítettem, a primer hőcserélő még nem volt vízkőmentesítve. Jelen helyzetben az NTC jeladóra tippelek, de várnám a hozzáértők tanácsát és javaslatait.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) fokormanyzo hozzászólása Nov 2, 2015 /

Üdv.: A fórumnak!

Lenne egy kérdésem.
Saunier Duval Kombitek F28 Kazán.
Rendesen működik.
A szoba termosztátot kellene bekötni.
Be van kötve egy 3-as sorkapocsba 4 szál vezeték 2 szál összezárva és egy egy külön.
Ez a kazán eddig termosztát nélkül üzemelt csak meleg vizet szolgáltatott.
Semmilyen leírást nem találtam róla az interneten.
Esetleg, hogyan lehet kimérni.

Köszönöm:
(#) hgyurika válasza fokormanyzo hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Szervusz!

Talán ez segíthet (bár nem combitek):

http://www.manualslib.com/manual/586690/Saunier-Duval-Isofast-F-28-...manual
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
(#) zoszka válasza fokormanyzo hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Olvass vissza kicsit. Nem fog menni szakszervíz nélkül.
(#) fokormanyzo hozzászólása Nov 2, 2015 /

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos az ISOFAST bekötési rajza nem passzol
mert ennél nincs átkötés ami helyére a termosztátot kötni lehetne.
Az erek között 24 v egyenfeszültség van. Azt nem lehet összezárni.
Esetleg létezik olyan termosztát ami a 24 V-os rendszerrel kompatibilis.

Üdv.: FK
(#) Oroati hozzászólása Nov 2, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Kis segítséget kérnék. Sanier Duval renova star, turbós kazanom van. Eddig ment. Indulásnál, az első szellőztetés után mikor munkárafognám, fűtés helyett, leginkább egy csapágyas motor hangjára emlékeztető hang hallható a gázszelepből. Aztán piros led, és megáll az élet. Ez a szelep hiba lehet, vagy egyéb dolog miatt tiltja le valami a szelep indítását. A szikráztatásig el sem jut. Ha esetleg találkozott már valaki ezzel a problémával megosztaná velem a tapasztalatait?
(#) zoszka válasza Oroati hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

OpenTherm rendszerűt fogad el 24V-ba, vagy mármilyen 2 pont szabályzásút. Feltéve, ha át van állítva a bemenet. Amíg nincs, addig nem használható egyik sem.
(#) Gombszem válasza zoszka hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Egy kicsit elakadtam. Oroati helyett nem fokormanyzo hozzászólására válaszoltál?
(#) zoszka válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Dede A telefonok ördöge beleszólt. De egyébként tökmindegy, mintha le se írtam volna az előző hozzászólásomat neki.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
(#) zoszka válasza Oroati hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Nem inkább a ventilátor, vagy a szivattyú adja azt a hangot?
Az előző hozzászólásom nem neked szólt.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
(#) hgyurika válasza hgyurika hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Üdv Mindenkinek!

Tovább vizsgáltam a kazán fűtési tulajdonságait és a következő tűnt fel. A mellékelt képen a fűtési oldal visszatérő ága és a szivattyú felé menő visszatérő ág közötti hőmérséklet különbség rendkívül nagy. A bejövő ág kézzel megfogható, a szivattyú felé menő ág pedig már "forró". Nekem a józan paraszti eszem azt diktálja, hogy a kazán hőcserélőjébe betérő ág, legyen minél alacsonyabb hőfokú, pláne, ha kondenzációs kazánról beszélünk. A motoros váltószelep mellett található bypass szelepet teljesen betekerve a kazán S53 hibával (túl nagy hőmérsékletkülönbség) leállt, teljesen kitekerve nem változott semmi. P2 tesztüzemben (minimális gázmennyiség melletti fűtés) fűt a kazán, csak lassabban melegíti a vizet. Ekkor a szivattyú felé menő ág kézzel megfoghatatlan, annyira meleg, a fűtési oldalról bejövő ág pedig kézzel megfogható, annyira hideg. Olyan, mint ha kevés lenne benne a víz, de vízhiány hibával nem áll le, a rendszernyomás, ~kb. 1 bar, mikor indul a szivattyú, akkor felugrik ~1.2 barra. Jelen helyzetben a motoros váltószelep körül gondolok valamilyen hibára, de ez megint csak tipp.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
(#) kalmi.kalmi válasza hgyurika hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Nem igazán értek hozzá... esetleg túl nagy a láng moduláció ?
Arra gondolok, hogy nagyon megy a gáz az égőtérbe.
(#) hgyurika válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Ha a melegvíz készítésnél is ez lenne a probléma, akkor osztanám a véleményed, de akkor érdekes módon tudja tartani az előremenő hőmérsékletet és a szakaszos üzem úgy működik, mint ahogy eddig.
(#) mucsa hozzászólása Nov 4, 2015 /

Sziasztok.
Sok oldalt visszaolvastam és nem találtam, de lehet rossz topikban
Egy Saunier Duval Thermafast F 25 H-MOD kazánban, nem meleg a HMV.
ITT írtam róla (azt hiszem nem jó helyre, bocsi ezért).
Arra jutottam hogy váltószelep is rossz lehet, sőt inkább az mint a hőérzékelő vagy hőcserélő elem.
Szerintetek jól keresem a hibát. Kaptam egy váltószelepet, hétvégén berakatom egy szerelővel, ha az lehet a rossz, csak arról nincs leírásom hogy kipróbáljam(mondjuk lemérni, vagy külső táppal valamilyen irányba mozgattatni) Ilyen: szelep
Ha van más tipp, gyanús elem, vagy himeghatározási javaslat iszom a szavaitokat.
Köszönöm szépen.
(#) Koncsar hozzászólása Nov 4, 2015 /

Sziasztok! Van valki itt a topikban aki vitopend 100 W guru? Szivattyún kivül nem csinál semmit. A villám mellett lévő piros LED 10 mp ént villan egyet.
Egy dolog van ami zavar, hogya füstgáz visszaáramlás érzékelője 10 pár kOhmot mutat. Az is NTC lenne?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
(#) bta válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Ez ugye már kijelzős fajta Viessmann? Akkor látnod kell rajta a hibakódot (részletek a használati útmutatóban).

Hogy jön ide az NTK?:o) Füstérzékelőnek nem lehet jelentős hőfokfüggése, úgy gyakorlatilag használhatatlan lenne. Rákeresel szenzor a műszaki adatlapjára, megnézed benne az R0 értéket vagy a karakterisztikát. További lehetőség: a készülék szervizkönyvének vonatkozó fejezete. Ajánlatos leellenőrizni a névleges ellenállásán túl a működését is!
(#) bta válasza fokormanyzo hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Idézet:
„Semmilyen leírást nem találtam róla az interneten.”

T. főkormányzó úr, "Combitek F 23" néven kellett volna keresni az install manuált)
(#) holusoft válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Üdv.
Hőmérséklet határoló kioldott.
(#) holusoft hozzászólása Nov 4, 2015 /

Üdv.
Combitek szobatermosztát

Mindenki csak saját felelősségére mászkáljon a szervizmenüben.
(#) Koncsar válasza bta hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Szia! Nem kijelzős. A hőcserélőn van csak klixon korlátozónak betéve. Szerintem meg NTC lesz jobb oldalon a deflektoron.
(#) holusoft válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Reset után se indul?
(#) Petjaa hozzászólása Nov 4, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Vaillant VCW 18-10 kazán. A következő hibát produkálja. Mikor bekapcsolom a fűtéskapcsolót és a termosztát ki van kapcsolva nem kapcsolja be a fűtést. Ez eddig üzemszerű. Ha a termosztáttal bekapcsolom a fűtést szépen bekapcsolja de utána már hiába kapcsolom ki a termosztátot a fűtést innen kezdve a belső NTC vezérli. Ha a hőfok eléri a beállított értéket kikapcsol, ha lehűlt a víz be, hiába van kikapcsolva a termosztát. Olyan mintha reteszelődne benne valami. A vezérlő panelen mindent amit lehetett kimértem rossz alkatrészt nem találtam. Esetleg van valami ötletetek?
Üdv Petjaa
(#) Koncsar válasza holusoft hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

De, csak az a resetelés nem volt egyszerű, mert elfelejtettem. Zoszka, mondta el két éve, hogy is kell. Radiátor poti játékával.
Következő: »»   292 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem