Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a HMV egy napig megy levegősödés nélkül, akkor a radiátorokban reked levegő valahol. Mindegyik azonosan melegszik, biztos nincs elzárva egyik sem? Túl nagy nyomástól csak akkor levegősödhetne utólag, ha a biztonsági szelep nyitna, siman csak levegő marad valahol a rendszerben. Ha tudod hogy vannak a radiátorok körökre bontva és nem beállt régi szelepek vannak, akkor lehet kísérletezni honnan jön a levegő, illetve lehet külön keringetni légtelenítéshez. 0,75 racionálisnak tűnik, de próbálhatsz többet és kevesebbet is légtelenítéshez, csak a hideg víznyomás ne legyen 1.5 barnal több (az sem ideális, de nem okoz még gondot). Viszont azt ne felejtsd, hogy a frissen betöltött vízben sok az oxigén, némi idő amíg kiszáll belőle, ha nem ereszt a legtelenítő akkor pár órára érdemes nyitva hagyni.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2021
Sziasztok!
Tegnap bekapcsolásra került a fűtés, de nem vagyok elragadtatva a helyzettől. Nagyon lassan melegedtek be a radiátorok és 3 óra fűtéssel is csak elfogadható meleget sikerült produkálni. (19-ről 21 fokra a nappaliban ahol a termosztát van) A gázcirkó a fenti fürdőben van, a nappaliban lévő radiátornak kellett 1 óra mire teljesen meleg lett. (Szerintem ez a legtávolabbi radiátor) Mi okozhatja a jelenséget? Hőcserélő, vagy a cirkó keringető szivattyúja gyengélkedik? Köszi a segítséget!
Minél nagyobb a nyomás annál nehezebben levegősödik, a nyomás nem engedi kiválni a buborékokat vagyis az nem baj ha a felső határérték közelében üzemel egy rendszer.
Pl. autó hűtőrendszer, néhány bar túlnyomással 110C fok körül forr fel. Nagyon alacsony nyomásnál, pláne ha a szivattyú a visszatérőben van, kavitálhat is=buborékok. De mint írtad, HMV vételezés után levegősödik le, azaz valamilyen hőcserélő részleges dugulás, vízkő van nálad. Nem tud a meleg elmenni valamelyik hőcserélőből ezért picike források, mikrobuborékok keletkeznek. Legvalószínűbb a hmv hőcserélő szekunder oldala.
Üdv.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,de fázós családom nyomására a javítás prodzsekt meghiusult.Tegnap vettem egy felújított alaplapot 1 év garival 18000Ft,este be is szereltem,tökéletesen működik.
Ez már nyelvi kérdés, de nem derült ki a válaszából, hogy HMV használat mellett is levegős lesz-e, mert csak azt írta, hogy légtelenítés után HMV-t készítve jó, de fűtésre váltva levegősödik (vagyis abban a pillanatban a fűtéskörben vagy alacsony a visszatérő nyomás vagy levegő van). A gyári leírás szerint az előtöltés 0.75, szóval az alá nem érdemes menni. 3 baros biztonsági van benne, szóval 1.5 körül próbálnám légteleníteni, ha nagyon makacs.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2021
Sziasztok! Van egy Junkers Euroline (zs18-1ke23/zw18-1ke23 illetve ugyanezek 31-el végéződően vannak a használatin, a készüléken nem találtam feliratot) kazánunk, ami a következő hibát produkálja. A fűtési kör megy rendesen, de amikor kinyitjuk a használati meleg vizet, a láng minimálisra csökken, majd a vízcsap elzárása után ismét "megnő" és fűti a fűtési kört rendesen. A használati víz fürdésre alkalmatlan, bár nem jéghideg. kb 15-20 fokos. Visszaolvasgattam a fórumot, de ennél a típusnál nem találtam hasonló problémát. Nagyon szépen köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Talán, de csak próbaképpen: Ott a kezelésiben van egy 6 számmal jelzett vízmennyiség-érzékelő (a hidegvíz bemeneti oldalán rögtön az első érzékelő), azt kellene megmozgatni, hogy akkor mi történik.
Szia! Ki kell cserélni a HMV NTC-t ami fehér színű a csatlakozójánál. Csak a hálózati víz oldal bemeneti szervízcsapját kell elzárni és máris cserélhető.
Sziasztok!
Van egy saunier duval ecosy f28 e as kondenzációs gázkazán következő hibajelenséggel: Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, alapvetően működik rendesen, de induláskor elindul a turbó része, begyullad a gáz, majd elalszik, ismét begyullad, ismét elalszik, ezt kb 3-4x eljátssza, majd rendesen elkezd melegíteni. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
Ha van meleg radiátor is akkor valószínű, hogy a cirkóhoz közelebbi radiátor (vagy radiátorok) telesen ki vannak nyitva, és a cirkuláló víz nem jut el messzebbre. Meg kell próbálni azokat elzárni. Ha akkor melegek lesznek a távolabbiak, akkor csak lassan, fokozatosan kell nyitni a közelebbieket. Beletelik némi időbe, de megoldható.
Ha továbbra sem melegszenek, akkor vagy dugulás, lerakódás van abban az irányban. vagy esetleg a csapok vannak elzárva. Figyelni kell arra, hogy alul is van elzáró. Ha meg végre jó, nem szabad piszkálni (pl gyerek). Inkább le kell venni a tekerő gombot. Idézet: „fenti fürdőben” Ezek szerint nem egyszintes a lakás vagy a ház ? Ezt nem ártana tisztázni... Ismerősömnél is a kazán alatti radiátor szinte izzott, míg a legtávolabbi meg jegesedett. A cirkóból előremenő víz hőmérsékletéről sem írsz, ha már az is csak langyos, akkor... A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
Nekem ilyen hibánál a lángérzékelő megtisztítása segített.
Vaillant VUW kéményes kazánunk modulációs módban nem egyenletes lánggal ég, hanem hallani hogy 'pulzál' a lángmagasság, másodpercenként akár többször is. Amíg nem modulál (felfűt), addig egyenletes a láng. Amire gyanakszom:
- NTC hiba - panelhiba Mi lehet még, és szerintetek hogyan érdemes elindulni? NTC-ket hogyan tudom ellenőrizni? Azt tudom, hogy ellenállást kéne mérnem, de hol mérjem és mik a jó értékek? Köszönöm.
Szia! Köszönöm, ebben nem találom a láng érzékelőt, a mellékelt képen található gyújtó-/
ionizáló elektródát találtam, megtisztítottam, de ugyanaz a jelenség.
Készítettem egy videót róla.
Sanier Duval hiba
Azt kellene megnézni, hogy amikor begyújt ez az elektróda bele-e ér a lángba, vagy a láng töve nem túl messze kezdődik az égőfejtől?
Hu, ennél jobban sajna nem látom, amikor kivettem az elektródát, közepén egy hengeres rész van tele furatokkal, gondolom azon belül van az égőfej. Az elektroda a furatos henger mellett kb 5-6 mm-re helyezkedik el.
Hello! Én csak belebeszélek.. De volt itt valakinek olyan hibája is, hogy az odavezető kábel/csatlakozásnál volt hiba. A szikra röhögve átugrik rajta, de az ionáram már nem tudott átfolyni rajta. (Nem tudom melyik kazánnál volt ez, de logikusan elképzelhető hogy így viselkedne.)
Köszönöm! Ez egy jó ötlet, hazaérek este megnézem.
(Jún 19, 2020)-i hozzászólásnál találtam ugyanilyen hibát mint az enyém, ott tisztítás segített, azt már megcsináltam, de a kábelt nem ellenőriztem.
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget hogy van egy Bosch Junkers Ceraclass zwse 28-5mfk kazánunk, azt a hibát produkálja hogy a fűtés az megy szépen, viszont csak akkor ha a melegvizes állítóját letekerem kikapcsolt állapotba. Ilyenkor van fűtés melegvíz nincs, de ha akár csak az 1. állásba tekerem a melegvizet akkor beindul a kazán és mintha maxon de melegít valamit. Melegvíz továbbra sincs viszont a radiátor az nagyon melegszik (gondolom azt a kört fűti). Váltószelepre vagy alaplapra gondolok mint hiba, a váltószelep az nem mozog amikor megnyitom a melegvizet. Viszont ha lehúzom és visszadugom a váltószelep csatlakozóját és újraindítom a kazánt akkor vált 1x aztán ha gondol egyet vissza megy a kezdeti állásba ilyenkor van egy kis melegvíz viszont onnantól kezdve már megint nem mozog a váltószelep. Valaki már járt így esetleg? Ha nem lenne nagyon drága az alap akkor vennék egyet próbaképpen (170.000). Köszönöm ha elolvastad!
Szia! A fűtés és HMV közti váltást a motoros szelep végzi de a HMV csapnyitáskor a tároló visszatérő NTC-je és a tároló NTC változói indítják el a váltást. Valamelyiknek nem megfelelő az értéke ezért nem vált a motor a HMV csap nyitásakor. Az újra csatlakozás utáni váltás az az elektronika részéről egy periféria ellenőrzés lenne, tehát az szerintem jónak mondható.
Próbálkoztam 0,8bar-os TÁT nyomással 1,1 bar rendszernyomás mellett.Sajnos semmi javulás. Mikor elindítom a kazán légtelenítő programját akkor szépen lefut a program és elcsendesedik a kazán,igaz egy kevés levegőt benyom a fűtéskörbe is pedig én a P07-es programot állítom be ami azt jelenti hogy a készülék légtelenítése a rövid körön.Ez gondolom a kazánt jelenti. Fűtésnél most csendben van a kazán,nem hallok a szivattyú felől levegőre utaló zajokat,viszont ahogy a hmv-re váltok,mintha levegőt szívna valahonnan,elkezd zubogni a szivattyú. A melegvíz jön rendes nyomáson és nem is kapcsol ki be a kazán,de gyilkolja szivattyút.
Szia! Ezt nem lehet értelmezni, mert ellenkező dolgokat írsz:
Most ezt írtad: „Fűtésnél most csendben van a kazán,nem hallok a szivattyú felől levegőre utaló zajokat,viszont ahogy a hmv-re váltok,mintha levegőt szívna valahonnan,elkezd zubogni a szivattyú.” Korábban ezt írtad: „Ha a fűtést nem használom csak a HMV-t közvetlenül a légtelenítés után akkor csendes a szivattyú,nem tűnik levegősnek.” Próbáld meg, használd egyszerre mind a fűtést, mind a hmv-t (az elsődleges úgyis a hmv lesz, tehát a fűtés jó magasan rá, majd közvetlenül utána a melegvíz vételezés jó erős legyen), hogy akkor mit csinál? Ezalatt, vagy még előtte ezzel a légtelenítés dologgal ne foglalkozz, ne csinálj vele semmit.
Megtörtént.Elindítottam a fűtést,az összes levegő ami a szivattyúnál volt bekerült a radiátorokba,majd elcsendesedett a szivattyú(nem volt levegős). Ezután kinyitottam teljesen az egyik melegvíz csapot,váltószelep átváltott és jött a melegvíz és ismét zajos lett a szivattyú a levegőtől.
Egy dolgot még ellenőriznék: Elvégezném egyszer a teljes fűtési kör, majd másodjára csak a kazán belső fűtési körének az automatikus légtelenítését, hogy akkor mi történik. Nézd meg, van-e a kazánodnál ez a 06, illetve 07 program.
Mindkét programot végigfuttattam 2x is,teljesen el is halkult a szivattyú. Előtte kiszedtem a HMV hőcserélőt és 20% -os forró ecettel kipucoltam,biztos ami biztos. Nem volt vízköves és teljesen jól átjárja a víz,nincs eldugulva sem. Miután végeztem a tisztítással éa légtelenítéssel,kinyitottam a kádtöltő csapot és ismét levegős lett,zubogott a víz a szivattyúnál.próbáltam azt is hogy lezárom a szivattyú automata légtelenítőjét a légtelenítés után és úgy indítom a HMV-t,de ugyanaz a probléma. Tanácstalan vagyok.
Úgy tűnik a radiátorokban levegő rekedhet, ami a fűtéskor felszáll a HMV rész csöveibe, aztán következő HMV melegítésnél a szivattyú lehúzza onnan. Próbáld 1.3 bar mellett csak a fűtést használni és 20 percenként meg a kazán belső légtelenítését futtasd. Ezzel elvben ki tudod szedni a levegőt. De ha ennyire makacs, lehet valamelyik radiátorszelep be van ragadva és valamelyik radiátor részben levegővel van tele. Az összes radiátor légtelenítőjét nézd meg, hogy víz jön-e belőle.
Már sokmindent írtak, de ha a radiátorkört a csapokkal leválasztva HMV hibátlanul működik stabil nyomáson, akkor csak a radiátorok felől juthat levegő a rendszerbe.
Próbáltam már a radiátorkör leválasztását is a golyós csapokkal,hogy csak a a HMV legyen használva és ne tudjon onnan levegőt visszaszívni,de ugyanúgy levegősödik. A radiátorok mindegyike,felmelegszik rendesen fűtés üzemben.Az a gond hogy hiába állítom be csak a belső légtelenítő programot(P7),a program vége felé átvált a háromjáratú és az esetlegesen kazánban maradt levegőt behajtja a legközelebbi radiátorba(törölközőszárító).Azt nem értem,honna kerül oda levegő ha csak HMV-t használok,miért szívja vissza a radiátorokban rekedt levegőt a szivattyú ebben az esetben? A radiátorok légtelenítőin víz folyik egyébként,levegő nem jön ki onnan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |