Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem elektrolit lesz.
Ott azt a 400v os puffert ellenőrizném, valamint a kimeneti kondikat is. Nincs neki nagy baja tuti.
Örülnék neki mert a gép meg kéne.Ha kapacitás mérővel(Az van a multimon) megmérem a kondikat az jó?
Ha egyik műszer nincs cseréld kajakra az elkókat.
Ilyen fatális hibát már az is kimutat.
Próba szerencse, ha nincs ESR mérőd próbáld meg. Ha már kb 10% os csökkenést mérsz javasolt a csere. Mod.: Szerintem is jobban jársz azzal amit Joe_001 mondott. Cseréld az összeset az a biztos. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Kivettem a nagy fekete kondit.Az elvileg 47µF-os lenne namost én 41 et mérek rajta.Ezek szerint akkor az kuka ugye?
Cseréld mindenképp. Csere után nézd meg, hogy javult-e. Ha nem akkor minden egyes kondit amit látsz benne mérés nélkül cseréld.
Minden kondit, utána minden diódát, utána minden félvezetőt, ellenállást, trafót, ha még mindig nem jó, akkor pedig a tápot. Ez nem javítás, hanem próbálkozás. Meg kellene nézni, hogy milyen IC a vezérlő, kap-e tápot, a félvezetők zárlatosak-e, diódákat kimérni, stb.
Csak úgy érdekességképp: múltkor kukáztam egy sima trafós 12Vos tápot. Nem volt terhelhető, gondoltam ezért lett kihajítva. Pofon egyszerű trafó, graetz, kondi felépítés. Trafót, graetzet mértem, oké. Na akkor gondoltam kondi. Fogtam az ESR mérőt, nem is tudom már 47uF. Szinte tizedre stimmelt. Esr érték 0-1 ohm közötti, táblázatnak megfelelő, tehát az is jó. Egyedül a Vloss érték volt 2%
És csere után jó is lett. Az új kondinak 0-1% közötti vloss értéke volt. Tehát ezzel azt akartam írni, hogy nem is gondolná az ember hogy milyen apró érték eltérések is okozhatnak nagy gondot, főleg kondiknál...és még az esr értéknek se lehet vakon hinni
Miből gondolod, hogy mindenre azt mondtam volna, hogy cserélje?
Régi tápról van szó és nem egyel találkoztam már amiben a kondenzátorok adták fel. Egyszer megy egyszer meg már nem. Ha semmi égésnyom a panelen először mindig azokat cserélem, utána jöhet amiket írtál. Felesleges munkától kímélheti meg magát a kondik cseréjével ráadásul a későbbiekben se lesz gondja vele.
Legalábbis normál 20°C-n kb 7-8 évig. Szünetmentesben (ipari körülmények közt) a drágább kondik adatlapja szerint kb 5-6 évente érdemes cserélni a még jó kondikat 10-20 EFt is lehet darabja 10 kW nagyságrendű teljesítmény felett, de ha nem akar az ember esetleg 2-3 év múlva komolyabb gondot (Esetleg Igbt modul árával fejelve) Vannak Cégek amelyek 5 kW nál is nagyobb klímával temperálják a kapcsolóteret ahol a gép, az akkupack van. Vannak akik üvegházban tartják és csodálkoznak, hogy évente nagy generál, pedig a fal túloldalán már 20°-al kevesebb van...
Ja a kisebb kondik közól ha 1 is gyanús akkor mind csere, mert ára lófütty a nagyokéhoz képest és ezek is érdekes dolgokat művelhetnek... A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2016
Én egy olyan áramkörrel találkoztam a múltkor, hogy +5 fok alatt nem működött. Már nem emlékszem milyen pici kondi volt ráadésul nem is a táp kondija. hanem egy eepromot kiszolgáló ágba. Levegősprayvel kellett hűtenem mire rájőttem, hogy melyik szórakozik.
Itt is 1-2 mikrós esés miatt volt a gebasz, szerintem gyárilag alálőttek a kapacitásnak. Az meg se fordul a felyembe, hogy esetlegesen szándékosan, tervezett elavulást vittek a rendszerbe Egyébként már bocs, hogy beleszólok, miért cserélitek egyből? csak rá szoktam forrasztgatni + kondikat, így nem kell feleslegesen égetni a nyákot aminek nem nagyon örül a panel, a + munkáról nem is beszélve. Üdv
Sziasztok! Tanácsot kérnék tőletek. Van egy Fujitsu-Siemens Amilo PI3525 laptopom. Mostanában elkezdett "vacakolni". A hibája: ha valamiért újraindítást kell csináljak, elinduláskor folyton csak a dvd írót nézegeti, és nem csinál semmi mást. Ha lekapcsolom és újra elindítom semmi gondja. Továbbá 3GB RAMmal szépen megy, de ha 4GB-ot teszek bele, iszonyat lassan tölt be, és mikor már felállt a rendszer újraindul, és megint kezdődik a dvd író nézegetés és fekete kijelző. Az akksija már régen nem működik, 3 éve anélkül használom. Lehet ez táphiba? A segítséget előre is köszönöm! Üdv!
Végül is ez is jó megoldás.
Üdv!
Adott egy Asus x552c laptop. Alaplap x550cl Ismerősöm forrasztgatta a tápcsatlakozót természetesen sikerült neki fordítva rákötni a tápot azóta semmi életjel. Sajnos jó minőségű képem a DCDC paneljéről nincs de ez ugyan az: Kép Mérésre a töltőn immáron helyesen megjelenik a 19v és eljut egy darabig. (Nem én mértem pontosan nem tudom meddig nincs nálam a gép csak tanácsot kérnék az ügyben.) A legtöbb helyen 0,1-0,2 voltok vannak. A control chip VCC lábán 0v van így elsőre ezt mondanám hibának. Nincs valakinek hozzá esetleg block diagrammja vagy datasheetje (az alaplapról)? Google keresés nem nagyon adott rá ki semmit. Valamint mit lenne érdemes átnézni? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Lenovo G550 tipusu notim, és annak gyárilag egy 2 GHz-es Intel dual core (1 MB cash) procija. Most ugye eme procit kicseréltem egy 2,5 GHz-es Intel core duo (6 MB cash) procira. A kérdés ugye az lenne, hogy lesz e inkompatibilitása ettől? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Szia!
Mivel szemben nem lenne kompatibilitása?
Szia!
Alapbol ugye jool működik, de ha hosszú ideig torrentezek, akkor akadoznak a dolgok, mint pl. a zenelejátszás mikor megnyitok mondjuk egy böngészőt. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
A melegedés hogy alakul? Futtass processzortesztelő programot, az megmutatja, ha lassul a proci.
Melyik progit ajánlod erre?
Nem melegszik jobban sztem. Igazábol arra gondoltam, hogy mivel jooval nagyobb a cash memoriája, lehet nem tudja lekezelni az alaplap. És esetleg bent ragadnak sallangok. Lehet hülyeséget feltételezek?
Nem tudom, hogy a BIOS-ban van-e lehetőség a proci hangolására. Nézd meg! Van ez az Aida nevű program, meg persze találhatsz még csomó "processor test" programot.
Eredeti CPU: Pentium Dual-Core T4200 2,0Ghz 1MB L2 cache 800MHz FSB 45nm
Uj CPU: Core 2 Duo T9400 2,5Ghz 6MB L2 cache 1066Mhz FSB 45nm Elvileg benne van a támogatott CPU listában. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Ok, ezt az Aida progit lecsekkolom. Köszi
Az a video joo kis magyarázat, rám fér
Nos, itt vannak a mérések, de én nem látok benne érdekeset.
Viszont, ha lenne időd megtekinteni, véleményt mondani, megköszönném Előreis köszi.
Én magaslom a proci hőmérsékletét. 3 perc teszt után 80 fokra felugrik... A borda ki lett tisztítva szétszedéskor? Hűtő visszarakáskor minden helyre került? Hővezető paszta került a procira?
Természetesen
Köszi, hogy megtekintetted A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Esetleg még azt megnézhetnéd, hogy a BIOS-ban nincs-e állítási lehetőség a ventilátor fordulatra. Gondolok itt csendes, normál, játék üzemmód, vagy ilyesmi. Szerintem ezen a vonalon kellene indulni, lejjebb vinni a hőmérsékletet. Most még nincs is meleg, nyáron, mikor 30 fokos levegőt szív be, még rosszabb lesz a helyzet.
Igen-igen, nyáron szokott lenni gond, ezért is használok laptop hűtő ventit alája, persze csak nyáron.
Megnézem a bioszt.
A két proci TDP-je azonos!
Szerintem egy alapos hűtő tisztítás és újra pasztázás(proci és hűtő borda között) megoldja a gondod.
Sziasztok!
Van egy Dell pp18l típusú laptopom ami az alaplapi táp résznél egy kicsit megsült. Valaki tudna esetleg segíteni hogy milyen tranyok mehettek ki? Az álló képen fönt van egy "330" jelölésű kondi aminél zárlat van (valószínű a tranyo miatt). Vagy egy rajz esetleg lenne valakinek? 3db led felvillan kb2 másodpercig a billentyűzetnél. A segítséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |