Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   214 / 281
(#) p_kowa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Hali, én nem cserélek egyből semmit. Mérni szoktam az az első, ha már megépítettem magamnak azt a component testert A kis történetben meg arra akartam célozni, hogy a kapacitás még ha stimmel is a névleges értékkel, nem jelenti hogy az a kondi jó is, sőt... Nagyon sok esetben találkoztam már olyannal, hogy csak az esr-je nem stimmelt, és egyszer volt olyan hogy még az is jó volt, csak a vloss nem (amit írtam is). Az ilyen kondikat ki kell dobni a fenébe, csak idő kérdése hogy mikor durrannak szét! Forrasztani meg úgy is lehet hogy meg se látszik, nem kell a nyákot szétperzselni
(#) misi93 hozzászólása Márc 18, 2016 /

Sziasztok. Lenne egy gyors kérdésem, (tudom örök dilemma mint az autó vásárlás) Milyen márkájú laptopot érdemes venni? (lenovo dell asus acer?) maximum 200K körül. Illetve 140K körül. ( egyik haveromé lenne másik a sajátom )

Bocsánat az Off-ért.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Az Asus eee 4g 701 SSD bővítéséről némi info...

A "Wifi kártya helyére (az is mini PCIe slot...) betenni az SSD ramot project" bukó volt, erre számítani lehetett. Egyebekben elég érdekesen alakult a helyzet. A hiányzó mini PCIe slot (Alaplapon "Flash_CON" al jelölve..) ot a helyére beforrasztva a gond ott kezdődik hogy a behelyezendő SSD RAM nem fér el a saját panelján és az alaplapon lévő komponensektől. Olyan 3/4 ig lehet betenni a helyére kb. Viszont ami érdekes hogy amint beteszem ezt az SSD t a saját integrált 4GB SSD jét nem látja csak az újat! (32 Gb ost rendeltem... a 32 ből 29,7 GB t lát) A BIOS -ban nem látszik elsődleges sem másodlagos IDE eszközként mert nem ismeri fel a gép, viszont a bootolás menüben szerepel a BIOS ban, és a BOOT menüben is ki tudom választani mint elsődleges BOOT eszközt! Na ez hogy van? Tettem rá egy "WIN7 starter" mert a WinXP nem ment fel rá, elakadt a formázásnál (a merevlemez nem formázható..stb) A Win7 felment rá 3. próbálkozásra, le is formáztam, partició is rendben, de! Az oprendszer csak úgy hajlandó indulni ha elsődleges BOOT eszköznek a DVD t (külső USB s, lévén hogy a gépben ugye nincsen optikai meghajtó...) állítom be, majd amikor kiírja hogy "a DVD ről induláshoz nyomjon meg egy gombot" nem nyomok semmit és kivárom hogy átlépje a DVD ről BOOT olást. Ezután akár le is húzhatom a DVD olvasót, no problem gond nélkül feláll a WIN7 és ennyi. Minden egyéb esetben (elsődleges BOOT eszközként természetesen az új SSD beállítva a BIOS ban, amin az oprendszer van..stb) indításkor csak annyi történik hogy fekete képernyő és a bal felső sarokban villogó kurzor. Na ez hogy van..? Látja az SSD t a BIOS ban de mint IDE eszközt nem ismeri fel... elindul de csak ha a DVD t először beolvastatom. Olyan a jelenség mintha a DVD ról valamit beolvasna a RAM ba ami hiányzik az induláshoz. El is lennék vele így ha sikerülne rávenni hogy magától bebootoljon, mert egyébként relatíve gyors a maga 633 MHz ével (Az eeectl el 950 MHz ig húzható..)

Ja, BIOS t frissítettem rajta. a Legújabbat tettem fel. összesen 3 létezik hozzá. A legrébebbit nem engedi meg feltenni (hál istennek..) alaplapi hardver inkompatibilitás miatt, a középső BIOS volt rakta eredetileg, de az újjal se megy.

Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Esetleg valami 5let erre?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) cupika97 válasza menyus hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Csak egy kérdés. Van értelme abba a netbook-ba pénzt fektetni?
(#) menyus válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Nem az volt a fő kérdés, hanem hogy vajon miért nem megy... Az általad feltett kérdés harmadlagos, de azért köszi egyébként igazad van. De miért álljon itt múzeumi darabként ha egyébként elfér egy kisebb auto kesztyűtartójában is, amolyan "3. gépként", vész esetére. Amire nekem kell arra bőven elég. Nem játszom rajta, word, net, pdf viewer..stb. És azért jobb ezen molyolni mint egy tapiképernyős telefonon. Egyébként feltettem a 4Gb "HDD" re egy XP SP3 at és most vígan megy relative gyorsan (eeectl indul a rendszerrel együtt). Driverek és egyéb programok egy 16 GB s SD kártyára lettek pakolva így a 4GB ből még van közel 3 GB helyem. De azért változatlanul érdekelne hogy az utólag bemókolt mini PCIe slotba rakott SATA 32GB SSD RAM ról vajon miért nem indul el csak olyan "furmányos módon" amit már az előző hsz ben részleteztem. És ha már elindult akkor megy "mint a vihar" gond nélkül!

Én nem vagyok egy nagy "IT fan/man", lehet hülyeséget kérdezek... Mivel a BIOS ban IDE eszköz konfigja van csak, és a gépben gyárilag lévő integrált 4GB SSD t is IDE "HDD" nek látja, a beletett (egyébként kifejezetten ehhez a típushoz árult) 32GB s SATA(!) SSD t, lehet ezért nem kezeli megfelelően? Mindenesetre érdekes hogy a SATA SSD t telepítéskor látja, particionálható és formatálható, az oprendszer (win7) fel is megy rá simán, viszont a BIOS ban nincs ott az IDE eszközök között mert a gép nem ismeri fel "auto módban"(gondolom, mivel SATA), de mindezek ellenére a BOOT priority ben ki tudom választani...stb Csak éppen nem indul el a rendszer róla, csak és kizárólag akkor ha előtte az install DVD már lefutott addig a részig hogy "a DVD ról való indításhoz nyomjon egy gombot". Ekkor lehúzom a DVD írót, nyomok egy gombot és voilá megy a win7. DE MITŐL ÉS MIÉRT CSAK ÍGY? Ez a fő kérdés.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) rukh hozzászólása Márc 21, 2016 /

Hi!

Pár éves Lenovo notebook processzor hűtését tenném rendbe, ehhez kérek tanácsot.
A processzor és a hűtőborda között kb. 0,3 mm hézag van, ezt eddig egy szürkés gumiszerű lap (thermo pad) töltötte ki, ami az idők során kissé megkeményedett, töredezett.
Melyik a jobb megoldás: az eddigihez hasonló hővezető lap, vagy a megfelelő vastagságú, hővezető pasztával kezelt csillámlap alkalmazása? Melyik a jobb hővezető?

Üdv és kösz,
Rukh
(#) borvendeg válasza rukh hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Az eredeti trmo pad.

Szoktak még tuningolni megfelelő vastag rézlappal+paszta de felesleges, ha nincs húzva akkor jó a termal pad.
(#) cupika97 válasza menyus hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Érdekes dolog amit írsz. Az a 32GB SATA SSD hogy van csatlakoztatva a ntb-hoz? Lemaradtam rendesen.
(#) zolika60 válasza misi93 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Mindegy, csak minél hosszabb garanciával legyen.
(#) rukh válasza borvendeg hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Kösz! Csak a tájékozottság kedvéért: melyik a jobb hővezető uo. vastagság esetén?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) menyus válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Mint azt már korábban írtam a RAM mellett volt még egy rekesz bővítéshez, csak éppen a csatlakozó nem volt beforrasztva a helyére. Az alaplapon "Flash_Conn" felirat volt mellette így arra gondoltam megér egy próbát egy ilyen csatlakozót bevarrni ide és egy SSD vel kipróbálni mit művel. Tehát rendeltem csatlakozót a Farnell től (kb. 1000 HUF volt, Mini PCIe Molex 52 PIN - es), és beforrasztottam. Az új SATA SSD ide csatlakozik. Az SSD t ebay ről rendeltem ("chinase") , elvileg eeePC 900, 901 es típushoz való de a 701 es hez való SSD nél (ami csak 8-16 Gb ban volt és drágábban) viszont fel van tüntetve hogy jó a 900, 901 hez is. Így gondoltam ezek kompatibilisak egymással (vagy talán mégsem? ) És most már aztán nem tudom hogy ez az gész eeePC kütyü IDE vagy SATA bus os e? Mert a saját 4GB SSD jét IDE meghajtóként (HDD nek) látja, a SATA SSD t meg nem látja viszont működik csak furmányosan ahogy írtam. Rejtélyes ügy ez nekem nagyon...
(#) menyus válasza rukh hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Ha csak a hővezetés a kérdés akkor egyértelműen a réz. Csak a vastagságra nagyon figyelj mert ha esetleg pár tizeddel vastagabb a kelleténél és a szorító nem rugós kialakítású akkor könnyen lesarkallhatja vagy akár ketté is repesztheti a processzort ha meghúzod a hűtést. Úgyhogy csak óvatosan a nem gyári home made megoldásokkal...
(#) misi93 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Rendben. Köszönöm
(#) Tomi20 válasza misi93 hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Szia

Az a gond, hogy senki nem fog neked adott márkát javasolni, mert mindegyiknek vannak jól és rosszul sikerült típusai, ami csak idővel derül ki. Általában ami csak az Én tapasztalatom, hogy a dedikált Nvidia videokártyás gépek hamarabb BGA hibásak (persze Én hosszútávon tervezek 5 év)
Mindenkit lebeszélek a laptopról, ha valóban nincs rá szüksége. Pici gépet lehet építeni, (mini ITX) 26E Ft egy alaplap, integrált procival max kb 20W fogyasztással. Ugyanarra képes, mint egy laptop. Ehhez veszel egy monitort, RAM-ot, SSD-t, gépházat, tápot, mindennel együtt 80e Ft kb, gépet felcsavarozod a monitor hátuljára, onnantól már kompakt is.
(#) eSDi válasza misi93 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Üdv!

Én jelenleg egy Lenovo G580-at (Intel B960 + nVidia GT635M) használok. Két év után tettem bele egy i5-ös procit, több és gyorsabb RAM-ot, és DualBand-es WiFi kártyát (modjuk ez utóbbi miatt kellett a BIOS mod, de ez most nem érdekes). Teljesen meg vagyok vele elégedve azóta is, az üzemidő akkuról 4,5 - 5 óra, ha netezel (akku wear level még mindig 0%). Alapban csak a prociba integrált VGA-t használja. Egy negatívum van, a burkolat gyengesége a kijelzőzsanér csavarjánál. Nekem csak egy csavar alól tört ki a műanyag, így nincs vele gondom. Talán a mostani típusoknál javítva lettek.

Az Intel CPU + nVidia VGA kialakítással nincs szerintem annyi gond, mint az AMD + ATI kombóval. Nekem volt utóbbi is ez előtt (Acer), nagy csalódás volt. Baromira melegszik és teljesítményben is lemarad jócskán. 3 évet bírt (másfél után akku kampec), utána BGA csere 30eFt, ezután ment még 3 hónapot.
Szóval én az Intel + nVidia párosítást jobban ajánlom. Szerintem a megjelölt ár kategóriában a Lenovo, Dell, HP márkákkal nem lesz gondod. Részemről Acer többet nem, az ASUS régen jó volt, manapság nem foglalkoztam vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
(#) arion hozzászólása Márc 29, 2016 /

Annyit tennék hozzá, hogy nem mindegy mire akarod használni a laptopot. Ha csak általános felhasználás a cél és NEM JÁTÉK, akkor a legjobb választás azok a gépek amikben nincs sem Nvidia sem ATI videokártya. Az intel videokártyáival (nálam) még sosem volt gond legyen az chipkészletbe vagy processzorba integrált változat. Jómagam kizárólag Acer modellekkel foglalkozok, és az a tapasztalat, hogy a burkolattal igen ritkán van baj, hacsak nem vágják földhöz, örök életű.
Az aspire, emachines, modellek inteles változatai igen ritkán hibásodnak meg, jól bővíthetőek és amire gyártották arra tökéletesek. Ugyanezt nem mondhatom el az Nvidiás verziókról, igen rövid időn belül elhullanak, akár a maiak, akár a régebbi MXM változatok. Kivételt képeznek az ATI videokártyájával szerelt gépek amik igen jól bírják, bár ott is találkoztam már hibásakkal de inkább a régebbi szériákban. Mondjuk az én meglátásom az, hogy játékra konzolt vagy asztali gépet, laptopot munkára és minden egyébre ami nem játék.
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Sziasztok!

Laptop kijelző, a videón látható hibát produkálja.
Javítható házilag az ilyesmi?
Bővebben: Link
(#) elactrofan válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

nem, csere
(#) Hollowdrums válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Köszönöm a választ.

Szétkaptam a kijelzőt. Az egyik fóliánál gondolom elengedett. Szivacskorongot raktam oda, hogy nyomja a fóliát. Eddig jó és ami nem elhanyagolható, az a "javítás" ára. Egy ilyen kijelző durván 25.000.
(#) misi93 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Köszönöm Szépen a válaszokat! Igen sokféle felhasználás létezik nem tudtam dönteni még ( igen már lassan másfél hónapja választok lapitopit ) Annyira nem fontos, kinéztem egy asust 240 ért, gémer lapitopi nyilván nem fogok játszani rajta (na jó néha kicsit). Az az igazság hogy nem is tudom miért is vennék laptopot (S7, sprint layout, műhelybe kivinni, filmet nézni ilyenek) ezért lehet felesleges egyrészt dedikált vidikari illetve 200 at költeni rá...
Majd átgondolom köszönöm még egyszer a válaszokat!!!
(#) jdani hozzászólása Ápr 14, 2016 /

Üdv. Van egy HP 625, ami már a Win. felfutása előtt elkezd pittyegni.
Nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Viszont gugli forditás után sem értem, mi oldotta meg a gondját.
Találkozott már valaki ilyennel?
(#) Asus fan hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Sziasztok
Segítséget kérnék
Lenne egy Asus K55V laptopom , hibája ,töltő , vagy akku, csatlakoztatása után , csak egy halk,folyamatos sípoló hangot ad , ami az alaplapból jön , pontosan a bios elemhez közeli részen , és ott melegszik is , méghozzá elé forró is ha hozzá érek (nincs a közelében vga, meg a proci sem , ott hideg a lap)
Ez a sípolás addig tart amíg le nem választom az áramforrásokról,
bekapcsoláskor nem ad semmi jelet, lámpa sem világít, venti sem pörög
mi lehet a baja ?
(#) zsoltee0001 válasza Asus fan hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szia
Az első mondat nem teljesen egyértelmű, akku nélkül próbáltad, csak simán töltővel?
Üdv
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
(#) Asus fan válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Üdv
,töltő , vagy akku, csatlakoztatása után , ami mindkét áramforrást külön-külön megnéztem és ugyan az szóval csak sípol

kivettem a ram, meg hdd-t , akkor is , ez a halk sípolás megy
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
(#) elactrofan válasza Asus fan hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Hello
Adapteren led mitcsinal ha van rajta.
Zarlatot meg kell szuntetni, de ha meg nem csinaltal ilyet akkor ne turkalj bele
(#) Asus fan válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Üdv

nincs rajta led , ilyen kis négyszögletes adaptere van

ezt hogy érted?
"Zarlatot meg kell szuntetni"
nem turkálnék bele, csak kb mit monndtok rá ilyen hibánál , úgy értem hogy komoly baja lehet?
(#) Chipmunk1960 válasza Asus fan hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Szia, Vidd el egy szervizbe! Látatlanban, és ha "ezt hogy érted?
"Zarlatot meg kell szuntetni" "ha ennyi sem világos, akkor nincsen miről beszélni. Ha szétszeded, s belenyúlsz
megráz!
(#) didyman hozzászólása Ápr 17, 2016 /

Azt írta, hogy az alaplap sípol és melegszik. Akkor miért a töltőt akarjátok javíttatni vele? A zárlat az alaplapon lesz. De azzal is jobb, ha szervizbe megy, rutin és tapasztalat nélkül könnyű nagyobb kárt csinálni egy laptopban, ilyen hiba esetén.
(#) Joe_001 hozzászólása Ápr 17, 2016 /

Üdv!
Van egy Asus X50AB-m. Kicsi pénzért jutottam hozzá, tudtok valakit aki reballozni tudja a videochipet, az északi hidat? 2x reflow után megint nem indul. (nincs stencilem hozzá, a reflow után 1-2 hétig megy, a déli hídhoz volt stencil)
(#) Asus fan válasza didyman hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Igen jogos
CSAK azért írtam ide, hogy esetleg , netalán , véletlen, valaki találkozott, halott, ilyen híbáról, és véleményt írna mert van aki segítőkész ,nehéz így látatlanba írni róla , pláne a hiba okáról esetleg

NEM azt hogy "ne nyúljak bele" , MEG "vigyem szervízbe" hozzászólásra voltam kíváncsi
ha ERRE lettem volna kíváncsi, akkor beírok egy autószerelő fórumba
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Következő: »»   214 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem