Fórum témák
» Több friss téma |
A "fő feszültségek előállnak-e" az alaplapi VRM-ek tekercseinek a kimeneteire vonatkozott, hogy a különböző részegységek tápfeszültségei megvannak-e.
Egyébként ha már szétszedted: próbáltad az alaplapi CR2032 gombelemet kivenni, majd a foglalat lábait rövidre zárni pár másodpercre?
Igen ,talán ez volt az első dolog,(youtubon néztem) de nem volt sikeres. Utána még elemet is cseréltem mert kiderült hogy a benne lévő elem halott.
Oké, csak gyanús volt, hogy erről nem esett szó.
Sziasztok!
Ezek milyen FET-ek lehetnek? Laptop táp/töltő áramkörében van. Köszönöm előre is.
Szia!
Kérlek legalább egy gép típust mondjál
Szia!
ASUS VivoBook Flip 14 TM420IA-EC125T
Köszi, semmi doksit nem talaltam asusnal nem meglepo. De mivel ez egy asus keszülek ezert p channel fetre tippelnek.
De he nem zarlatosak akkor multival konnyen kimerheto a benne levo vedo diofa alapjan A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2023
A felénk lévőt zárlatosnak mérem D-S között (GUB), a felsőt jónak mérem.
A hibajelenség, nem tölt, de a visszajelző LED világít.
Közben megtaláltam.
F1 mosfet PE600BA Aliexpress és Adatlap F2 mosfet PE606BA Aliexpress és Adatlap Lehet hogy ezek azok. N csatornás adatlap alapján.
Ehh, pont most raktam össze egy X540UB Vivobook-ot, abban szvsz ugyanilyenek vannak, de már nem tudom szétszedni, mert be van csomagolva visszaküldésre.
Mivel lehetne helyetesíteni a hazai piacról? Van tapasztalat valakinek?
ezek közül valamelyiket tenném a helyére
esetleg még farnellt meg nézheted fet-et nem rendelnék kínából amire ide ér lemegy a nap A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2023
Végül is vettem az Alin 5-5db-ot.
Sziasztok!
Van ez a HP Probook 450 G3 ,kaptam hozzá egy "elvileg működő alaplapot" beraktam, de ilyet produkál és nem tudok vele tovább lépni. Fel nyitom a fedelét ,nem is én nyomom meg a bekapcsolót hanem mint a videón látszik ,magától indulna. Az ESC-re nem reagál ,mert már megy is el a kép. Mindent kiszedve belőle úgy is próbáltam Alaplap(ventilátorral) +Táp + bekapcsoló + LCD . Vagy a DC bemeneti szalag? ,vagy a bekapcsoló ? hibás? videó A töltést mutatja sárgán ,fölnyitva beindul egy pillanatra, aztán ennyi, majd lecsukáskor a dc bemenetnél megint fel villan egy pillanatra fehéren ,majd vissza sárga(töltés)
Siker!
Ki hagytam a bekapcsoló gombját és így jó. Úgy látszik valahol az zárlatos? Rendelek hozzá egyet aztán
Mégiscsak jól sejtettem, hogy valami nem stimmel azzal a bekapcsoló gomb panellal.
Igen jól sejtetted! ,viszont kíváncsiságból vissza raktam a régi lapot az biztos hogy hibás, mert semmit nem csinál.
Így könnyebb összehasonlító méréseket csinálnod rajta, hogy van egy jól működő lapod is.
Sziasztok! Van egy régebbi Thosiba laptopom. Olyat kezdett el produkálni, hogy ha rávan dugva a töltő akkor kifagy. Kikapcsolt állapotba tökéletesen tölt, de ha bekapcsolom akkor kifagy a gép. Van amikor betölt a Windows és utána van hogy már az elején a Bios után. Már újra lett rakva a gép, új töltő és az akksi se régi. Merre kellene keresnem a problémát? Egyáltalán mi lehet a nyűgje? Köszi
Ödv!
A laptopoknak van modellszámuk: a tiedé micsoda? Mikor volt a gép utoljára kitakarítva, a CPU és a GPU újrapasztázva? Jól van a hűtése feltéve? Ha tápot adsz neki, akkor max. teljesítmény módra vált ezért sokkal jobban melegszik: simán túlmelegedhet és az elégtelen hűtése miatt fagy meg. Vagy lehet pl. tápellátási hiba is. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Toshiba Satellite L305. Kitakarítva ki volt. Most találtam egy leírást miszerint ennek is van az a hibája hogy a NEC/TOKIN kondenzátor miatt csinálja ezt. Ennek a cseréje elvileg orvosolja a problémát.
Sziasztok!
Meg jöttek a memóriák. Itt van ez a gép Bővebben: Link Ha jól értelmezem (mert az enyém DDR4-es ) akkor DDR4-2133 (PC4-17000)-et támogatja 16384 MB Total System Memory (8192 MB x 2) (Dual Channel) vagyis 2x8 Gb 2133 MHz-n. Bele raktam mindkettőt a BIOS csipog mint amikor nincs benne memória. Próbáltam egyesével első Slotba. Minden tökéletes. Aztán megint egyesével második Slotba. Na itt visít.(vagyis a második Slotba), Ekkor ki szedtem és megpróbáltam a régi 4Gb-os memóriát a második Slotba így indult. Mi lehet hogy nem akarja elfogadni a másodikba a 8Gb-os memót? Most pillanatnyilag úgy van hogy 1-be a 8Gb-os a másodikba a 4Gb-os , így megy, de jó lenne ha menne a másodikba is a 8 Gb. Válaszokat köszönöm!
Ezt is megnéztem: Bővebben: Link ha ez így van akkor 32Gb ig bővíthető az enyém.
Bizonyára nem "HP branded memory"-t szereztél be. A pontos típusukat sem írtad le...ezidáig. Talán van lista a HP oldalán, hogy milyen gyártmányokat ajánlanak bele....
Köszi! 2 db Crucial 8 Gb DDR4 2133Mhz-t szereztem be.
A "Crucial 8 Gb DDR4 2133Mhz" nem pontos típusszám.
Két oldalas (DS) moduloknál lehetnek ütközés az alaplappal, mert a legtöbb lap csak az egy oldalas (SS) modulokat eszi meg.
Ilyenek. Az I Slotba mindkettőt elfogadja külön-külön próbálva.
A II Slotba próbálva külön külön ,úgy hogy az I-be nincs , nem fogadja el egyiket sem. (elsőre azt hittem a Ram-al van a baj). A II ik Slot a 4Gb-os (régi ramot elfogadja), Igy most I-be 8Gb-s Crucial ,II-be 4Gb-os Samsung.
A régit (Samsung) is megmutathatnád....ilyet most nem is talált a Google. Én is DS és a single side eltérésre gondoltam.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |