Fórum témák
» Több friss téma |
Szasztok,
Volna egy Fujitsu Siemens L19W-3 monitor ami nem igazán akar működni. Hibajelenség a következő volna ha a full felbontásra állítom akkor az auto gomb lenyomásakor kiteszi a képet jobbra némely felbontásnál középre rakja de nem mindnél valamint kis idő után lakapcsol a háttérvilágítás. Szétszedés után látható volt, hogy már próbálkozozz valaki mert láthatóan az egyik cső cserélt lehet mert más a kábele és a csatlakozója is elég nehezen lehet bedugni a biztosító pöcök miatt valamint cseréltek benne egy kondit is. Ami még látható hogy a trafókra kapcsolgató két 3055-ös fet alatt a nyák el van színeződve szinte fekete ebből gondolom, hogy nagyon melegszenek. Mit érdemes cserélni vagy megnézni? Segítségeteket előre is köszi.
A kép hibáját nagy valószínűséggel a rosz D-SUB kábel okozza, ki kellene próbálni másikkal, esetleg másik géppel, vagy VGA-val, az öregebb integrált VGA-k kimenete elég zajos, a laptopoké pláne.
A háttérvilágíátás lekapcsolásának okát valószínűleg megtaláltad, nem lepne meg, ha a kábel, vagy csőcsere nem sikerült volna túl jól, előfordul, de lehet, hogy valamelyik másik csőnél húz át a fesz (jellemző ez a hiba ezekre a monitorokra..). A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Hali! Nos méregettem itt és a scaler IC RTD2120S típusú. A leírásában az szerepel, hogy 3-3,6V az üzemi feszültség. Megmértem 2,9V-ot kap csak. De egy világért nem tudom, hogy mi az oka. Nem találom a hibát. Mind az 5V, és a 13,8V megvan, tehát a Táp kiadja. Hibás lehet az ic?
Nem, valószínűleg rosszak már a kondik és megvan ott a fesz, csak nagyon zajos már, ha van szkópod, mérj rá. Cseréld a scaleren a kondikat és rendben lesz.
Az SMD kondikra gondolsz? Azoknak az értékét honnan lehet megtudni? NYÁK rajzot nem találok hozzá.
Nem, a feszültségstabilizátorok kimenetén kell, hogy legyenek 10, 22 esetleg 47uf elkók, ha nincsenek, akkor gratulálok nekik és tegyél elkókat az SMD-kre. Az SMD kondik csak nagy melegben szoktak megdölgeni ennyi idő alatt, de az értéküket kiforrasztással és méréssel lehet kideríteni.... Ráírni luxus.. Ja tehát azokkal egyenlőre ne foglalkozz.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Nos azthiszem nem kondenzátor hibám lesz. Van egy alkatrész, és a rajz alapján ennek köze van a 3.3V-os részhez. A jelölése Q1 és K84 T9 van ráírva. Mi lehet ez, csak mert olyan forró, hogy nem állja el a kezem.?
Most már el nem tudom képzelni, hogy milyen scaler van ebben, szóval kérnék róla valami jóféle fényképet, ha lehetséges. Ha kapcsolóüzemű, akkor okozhatja a kevés kapacitás a melgedést is. Sőt, az hogy működik, de alacsonyabb a fesz, papírforma döglött kondival.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Nincs nálam most semmi normálisabb fényképezőgép, de a panelt megtaláltam jó minőségben:
ITT
És persze ezt is ide felrakom, mert ez a kapcsolási rajza.
Sima analóg feszstab van rajta, az nem szokta csak úgy ejteni a feszt, tegyél elkókat a stab IC-k kimenetére 10-47uf amelyik van és szrintem rendben lesz. Elméletben nem kell elkó az ilyesmik után, de gyakorlatban muszáj lelassítani őket, mert csúnya oszcillálásba kezdenek, pláne, ha nagyfrekvenciás áramkörök mennek róla, ez a melegedést is magyarázza és az instabil működést is. FSC-ben még nem láttam ilyen belet, csak ACER-ben, meg viewsonic-ban, szomorúan látom, hogy a fujitsu is rányúlt erre a gyenge panelra..
Én sosem mondtam, hogy ez Fujitsu. Szerintem összekeversz valakivel. Ez egy Acer monitor.
Ja tényleg, nem ő vagy Na azért, az ácserben már papírforma. Amúgy van egy ilyen monitorom , csak csíkos a kijelzője, de akkora egy hulladék, hogy beállítod a képet analóg bementen és egyszerűen elmászik a fázis 20 perc alatt és lehet rányomni megint az auto beállításra. Több hasonló belű monitornál is észrevettem már ezt, igazi tákolmányok.
A kékkel jelölt elemeket cseréltem. A pirossal jelölt cucc az tűzforró és majd kiolvad a NYÁK-ból. A sárgával jelölt cucc azt azért jelöltem be, mert azon az IC-n egy az egyben mérhető a stabil 3.3V. igazából a pirossal jelölt kis 3 lábú elemig, mindenhol teljesen mérhető a 3,3V.
Üdv Mindenkinek!!
Gondom lenne egy Benq G2200WT Tipusu csodával, a képen látható jelenséget podukálja bekapcsolás után. hibás kondi nem látható de mégis mi okozhatja ??esetleg ha valaki találkozott már ilyen hibával megköszönném ha segitene.
Vagy a scaler, vagy a kijelző döglött. Utóbbira tippelnék, a kijelző nyákján ellenőrizd, hogy nem-e melegszik valami gyanúsan, illetve kap-e tápfeszt a kijelző. Ha van oszcilloszkópod, ellenőrizheted, hogy van-e adat az LVDS-en.
Sziasztok,
Volna egy jelenleg nem működő LG L204WT-SF típusú monitor amit szeretnék szétszedni de nem igazán találtam "fogást" a kereten és nem szeretném eltörni sem és nagyon összenyomorgatni sem. Tudna vaaki segíteni mi lehet a trükk a szétszedésnél? Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
Azért kell szétszedni, mert "jelenleg nem működő monitor". Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
Köszi a segítséget délután kipróbálom ezt a technikát.
Üdv
Szevasztok.
Tapasztaltabb kollégák segítségét kérném!Van (volt?)egy Fujitsu-Siemens Scenicview E19-6,model L9za típusú LCD monitorom,amiről üzem közben elment a kép.Háttér világítás volt.Szétszedés után égésnek,barnulásnak,kondenzátor robbanásnak,púposodásnak nyoma sem volt.Előre látóan,azonnal a kondik cseréjével kezdtem a táp és a scaler panelen.Ellenőrző méréskor a kötelező feszültségek beállnak,beterhelve is.Inverter,scaler működik,mivel bekapcsolás után háttérvilágítás van kétszer próbálkozik és utána készenlétbe kapcsol,tehát,ha jól tévedek ez a része,működik.A kijelzőpanel 5V-os tápján találtam egy 2A-es SMD biztosítékot,ami jobb létre szenderült,ezen a panelen zárlat nem mérhető.Egy külső biztosítékkal próbálva az életben marad,de a beépített hangszórókból,ütemes halk kattogás hallatszik és az 5V feszültség leesik 1,2-0,6V közé,ami folyamatosan változik e két érték között.A kijelzőt leválasztva az 5V ismét beáll és a kattogás is megszűnik.Na itt szorult ökölbe a talpam és azt a következtetést vontam le,hogy a kijelző megadta magát,vagy itt állt meg a tudományom.Egyébként ez a gép vérrokonságban van az Acer AL1923W monitorral.Az FS kijelző típusa LG.Philips LM190E08.Amennyiben van valakinek ötlete,vagy megerősít a feltételezésemben,segítségét megköszönöm.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Hyundai x224w lcd monitor házi szervizeléséhez. Hibajelenség: Bekapcsol, képet ad, de a kijelző 1/3-a alul vízszintesen szürke. Szétszereltem, az elektronikán semmi hiba nem látszódik, buherálás nem volt. Viszont ha kikapcsolom, majd utána rögtön be, akkor pár másodpercig van újra szürke csíkos kép, majd kikapcsol. Szerintetek mi lehet a hiba? Köszi a válaszokat előre is!
Sziasztok!
Adott egy fujitsu siemens l22w monitorom(belső tápos). Mostanában azt csinálja, hoyg bekapcsolás után kb 3-4 perccel (gondolom ekkora melegszik be), kikapcsol, de teljesen még az állapotjelző led is kialszik, majd kis idő múlva vissza kapcsol, de utána már csak pár másodpercig van bekapcsolva és újra ki. Ez milyen hibár utal? mit érdemes cserélni rajta? (ah egyáltalán lehet). Előre is köszi, Üdv.: Pac
Ez a primer puffer (68 vagy 100uf 400V) kondira utal, a meghajtó IC hűtője iszonyatosan melegszik ilyenkor és, ha tovább járatod fel is robban az IC, szóval ne használd, amíg nem cserélted. De cserélheted a többi kondit is.
Találkozott mát valaki olyan hibával LG W2234S-nél, hogy alapból nem csinál semmit mert üres a flash, megírom a szoftvert rá. Bekapcsol megy pár napot majd megint törlödik a flash.
Igen, hibás tápellátás okozza. Vagy hibás az IC, írd bele egy másikba és próbáld azzal.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
Ic csere már volt sajnos, bár az is bontott nem garantált hogy jó is.
Akkor most jobban ránézek a tàpra. Köszi!
A stabilizált tápokra nézz rá a scaleren, kicsit pontatlan voltam. Van, hogy rámésrzs multiméterrel és ott van a 3.3V csak azt nem látni a multiméteren, hogy azon van fél voltos ripple. Szkóppal lehet ezeket kiszúrni, vagy egyből kondikat cserélgetni.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |