Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
Ezt akarom áthangolni jövő héten. Azért vettem meg mert szép kondi rész van, és elég szellős a beavatkozáshoz. Most keresek rajzot hozzá.
Sziasztok ! Elkeszult a QFH. Meg nem volt lehetosegem kiprobalni.Bővebben: Link
Igen jól mutat, kíváncsi vagyok az eredményre.
Ha nem működik, szélerőmű még lehet belőle GDO vagy hasonló volt a tövében rezonanciát keresni? Amúgy szép!
Jól néz ki!
Mennyire stabil mechanikailag? Kíváncsi vagyok mennyivel tud többet mint a keresztdipól.
Szia GTK! Van a sok képed között egy nagyon letisztult verziójú előerősítő. Elkérhetem a nyákját. Én megépítettem egyszer és teljesen jó lett Wobbler szerint, de ez kicsit másképp néz ki, és különálló. a 4 hangoltkörös verzióról lenne szó.
Szia ! Este megprobalom elokeresni.
Feri: Nehez megmondani,. Ontarto, a sajat sulyat valoszinuleg elbirna ha ovatosan oldalra dontenem.
Nem gond, lerajzolom a kép alapján. Elég szép lett egyébként!
Ez a valtozat nem nagyon volt kiprobalva, csak kimerve. Az utobbi dobozolt valtozatot jobban ajanlom.
Újra nekiálltam a képen található Tunernek, ugyanis a héten jön a gyári és eredményt akartam. Rátettem két gyári tekercset, és a korábban használt varikapokat. 1 volt alatt a varikap negatív jelleggörbével reagál aztán ki bírtam hangolni a részeket 60-tól 160 megáig 10 Voltos feszültséggel. Az előző verzió nem volt még sávközelben sem.Bővebben: Link Ez új nyákon ezüstözött tekercsel készül, hidegen a helyére rántom a köröket.
Remélem nem off-olok nagyon...
Egy SDR rádió bemenetére szeretnék egy helical filtert készíteni, ami a szélessávból kiválasztja a számomra érdekes sávot. (tesztképpen a repsáv automata adása 127,4MHz-en, mert ott mindig van adás) Láttam, hogy itt többek készítettek helical filtert és még a tervező programot is linkelték (Innen). A tervezés során elakadtam a pictorial ábra értelmezésénél és help-et sem találtam sehol. Kérem segítsen valaki. Jól gondolom, hogy a magasság adat a "tekercs" tegelyével párhuzamos árnyékoló méretét jelenti? Jól gondolom, hogy a szélesség a tekercsre merőleges másik két oldal méretét jelenti? (az árnyékolás egy négyzet alapú hasáb?) A K tényezők melletti érték(ek), pedig az ablak/kivágás nagyságát jelentik (inch-ben) a szomszédos hasáb felé? Ha a szűrő 3. rendű akkor az ábrázolt képet 3x kell egymás mellé tenni úgy, hogy a középső filternél nincs huzalos csatlakozás csak a kivágásokon keresztül valósul meg a csatolás? Előre is köszönettel,
Igen, minden úgy értelmezendő ahogy leírtad.
A behangolásához viszont nem árt egy wobblerszkóp, főleg egy harmad rendűnél. Nem mondom hogy nem lehet egy sima szignállal is behangolni, de roppant macerás.
Sziasztok! A francia vevőnél mi célt szolgál az IC hangfrekis kimenete után a két tranzisztoros áramkör? Ha az IC 13-as lábáról veszem le a hangot, akkor is teljesen jó képeket kapok.
Arra gondoltam újra megtervezem a nyákot, hogy kisebb legyen, elhagyom IC2-t, PLL nél amúgy sincs szerepe, IC3-at is mert elég az IC kimenete a hangkártyának, és a két tranzisztort is. Üdv!
Emel kb. 2khz-en mérések szerint, ami túl magas. Ha visszanézel látod jelleggörbét. Egyszerűbb kihagyni az alkatrészeket nem? Két vezetékes átkötéssel a kérdéses funkció megoldható.
Idézet: „Emel kb. 2khz-en mérések szerint, ami túl magas.” Ez most akkor jó vagy rossz?
Többen azt írták, hogy nem jó helyre van méretezve.
Ma készültek a képek, jön az eső
Egyébként majdnem jobb is a kép minősége a tranzisztorok nélkül.
Gratulalok ! Egesz jo kepek. Melyik vevot epitetted meg? Milyen antenna, es RF erosito ?
A vevőt már mutattam itt a topicban. Azóta kicsit átépítettem. Úgy volt, hogy az antenna a műhelytetőn volt magasan, de nagyon rossz volt a vétel, hosszú volt a koax, és nagy volt a csillapítása, ezért levettem. Most kézi vevő lett belőle. Sokkal jobb így a vétel.
Erdekes konstrukcio lett Nalunk hasonlo minosegu kepeket biztos nem tudnek venni ilyen alacsonyan szerelt antennaval. Ez is bizonyitja hogy MOn jobb a vetel valoszinuleg a nyitottabb terep miatt. (nincs hegy a kozelben). Milyen tipusu kabelnek volt nagy a csillapitasa, es hany m -ren?
RG-6U kábelt használtam, kb: 8m hosszan. Ez volt itthon.
Kolléga! Ez frekimérő mellette? Ha igen le lehet koppintani? Megoldaná az áthangolást FM vevőnél, illetve a francia vevőm hangolását is.
Igen frekimérő, de csak tized pontosan mér, és 10.7-et is hozzá kell adni. De azért használható. Jópár éve építettem. Innen van
Ezt megnéztem! Írja a doksiban, hogy néhány láb földre kapcsolásával ( 7, 10) az offset előjön, illetve a programban igény szerint átírható. Már gyártom is a paneljét.
A másik nagy változás keverő ügyben, hogy Ferkógyerek ajánlása szerint minden oldalon szimmetrikusan csatlakoztatom az NE612 őt. Van egy pici keverős nyákom, amibe tüske szerűen lehet bedugni a PLL felé menő leválasztó FET-es fokozatot. mod: 6. lábat kell földre tenni és megoldódik a kf kérdés.
Ha a 6-os lábat földre kötöm, akkor 10.7Mhz-el kevesebbet mutat. Nekünk az kellene, hogy többet mutasson, ehhez már módosítani kellene a programot.
Ha megépíted, figyelj oda melyik nyákot gyártod le, mert két verzió van belőle a SAB ic lábkiosztása miatt. Oldal alján írja is. Én annak idején pont a másikat gyártottam le.
Megnézem nem lehet-e valahogy átverni, a programot. Köszi figyelek rá.
A mai áthaladások. Valahol láttam olyat, hogy több kép össze volt dolgozva egy képpé. Azt milyen progi tudja?
Most ment el kicsit távolabb tőlünk a NOAA18. A programban az auto record nem indult volna el, ezért manualba felvettem. Viszont a NOAA15 nevet adta a képeknek, mert előtte azt volt auto recorddal rögzítve. A térképet sem tette rá, annak ellenére, hogy egész jó képek lettek. Van erre valami megoldás? Be lehet állítani valahol, hogy a távolabb haladó holdakat is felvegye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |