Fórum témák
» Több friss téma |
Uart kommunikációra számos példa van ebben a topicban. Nem akarom visszakeresni ezért beteszem újra, talán dcsabi tette fel eredetileg.
Keress rá az "uart" kifejezésre ezen topikon belül, leírást is találsz a működéséről.
Köszönöm a gyors válaszokat , és a segítséget! Nagy hasznát fogom venni ezeknek!
Megyek beleásom magam kicsitt mégjobban a dolgokban, ha van valami ami ismét nem megy, akkor jövök ujra!
Sziasztok!
Megszületett a Km óra PARSIC-ra. Egy kis szellemkép van benne (150 OHM szegmensellenállásnál), de ha 300 OHM-ot teszek be, nem látszik, és a fényerő is ok. A kaqkk féle kihagyásos módot még nem próbáltam, de próbáltam saját kútfőből megoldani. A matek rész az eredeti öra tesztje alapján lett meghatározva. A teljes kijelzési tartományban + - 1-2 Km az eltérés. Az alapjelet, egy szétszedett gyári Km óra serlegére ragasztott neodim mágnesek + HALL jeladó szolgáltatja (1 spirálfordulat = 8 jel). A mérési + átírási idő 4 msec * 125 = 500msec, Km óránál elég gyors. Ha valakinek van építő jellegű javaslata, szívesen fogadom. Üdv: Zsolt
És ha már itt tartok, megvan a Km számlálás is.
Felteszem, bár ez nem volt nagy feladat.
Sziasztok!
Ismet kérdésem van! Szükségem lenne egy 10 ledes futófényre, amiben 1 led az 4 színü, RGBY. Ezt úgy kellene megoldjam, hogy szinenként lehessen keverni. Elgondolásom a következő: 4X10 es mátrixnak írnam a kimeneteleket, amiből a négy kimenet lenne az RGBY, a maradék 10 pedig a ledek egyenként, de a színeket tudjam keverni. Nem tudom, hogy fogjak neki. Csak egy utbaigazítás kellene.
Led kisorozással lett megoldva, vagy multiplexeléssel?
(Újra rakom a gépet és nincs fent parsic.(még) Videó vagy fénykép lesz róla?
Szia!
A LED-ek analóg módon, fénykép lesz, csak még nem tudom hogyan fotózzam, mert teljesen bekeveri a fény a gépet.
Egy gyors segítség kellene... Lefordítaná valaki. Nem éppen Parsic-os. De lehet, hogy majd az lesz. (Kicsit gond van a gépemen.) Tehát a hex kellene. előre is kösz.
Szia Csabi!
Nekem MPLAB IDE 6.6 van. Próbálkoztam vele, de egyszerűen nem tudom, hogy lehet *.hex-et fordítani. Az általad felrakott *.doc fájlt, át tettem *.asm-ba, és innentől nem megy. Ha leírod, mit kell csinálnom, szívesen segítek. "Tudod én nem vagyok asm-os"
Ha esetleg nem "doc" formatum lenne, hanem "txt" jobb lenne, mert igy a hosszu kommentek lecsusztak a kovetkezo sorba, es termeszetesen a fordito nem tud mit kezdeni veluk.
Egy kicsit pofozni kellett...
Köszönöm. Holnap kerítek hozzá PIC-et és ki is próbálom.
Segítség kellene.
Szeretnék egy olyan fényt készíteni ami DMX 512 es protokollt használ, lehet a címzéseit állítani, és 8 ledet tud kezelni. Piros , sárga, zöld, kék. Sikerült megoldanom a címzést, lehet változtatni és menteni. Az adatfogadást sajnos nem tudom kihozni. Néztem itt korábbról példákat, hogy hogyan kellene a dolognak kinéznie, de nem minden világos. Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Segítség kellene. PIC 12c508A kéne használnom belső 4Megás oszcival és azt kéne elérni hogy valamelyik lábán 30kHz körüli négyszögjel jöjjön ki folyamatosan.
Parsic-al akarod megoldani a feladatot? Ha igen meddig jutottlál el tedd fel, talán hozzá tudunk szólni...
Még semeddig,most jutottam el hogy egyáltalán lássam a PIC-et ugyanis az Mplabon keresztül ICD2-vel nem is programozható. Feltúrtam a padlást és előástam a legelső égetőmet valami (Propic féleség) és az ICprogon keresztül végre látom a jószágot.
A kérdés hogy egyáltalán megoldható e Parsicon kersztül? Az a helyzet hogy nem is tudom hogy kéne csinálni! Jó lenne ha nem kéne külső oszci mert semmi hely sincs azért is ez a kontroller.
Szia!
Ugye tudod, hogy a 12C508A nem programozható át, csak egyszer programozható. Illetve vannak trükkök, hogy rövidebb programból néhány verziót ki tudj próbálni egy darabon. A 12F508 és 12F509 memóriája többször átprogramozható.
Szia!
Hát nem tudtam de már rájöttem magamtól is. Régi igazság olvasott embernek párja nincs. El kellet volna olvasnom az adatlapot! Ez volt itthon és végig se gondoltam a dolgot. Igazából teljesen jó az F508-as F509-es vagy bármi más, az a lényeg hogy SO8 legyen nagyobb nem fér el. Meg is nézem mi jöhet még szóba.
Sziasztok!
Először egy tapasztalat: Én mint gyakorló elektromos ember, mindíg csinálok polaritásvédelmet az áramköreimben, és ezt általában egy soros dióda + elko + 100n-val szoktam megoldani. Ez ugye levesz kb. 0,6V-ot az 5V-ból. Ennél a fesznél a PIC-nek még működnie kell. Ha nem kezelek 7 seg. kijelzőket (kicsit bonyolultabb progival), semmi gond nincs, az LCD észre sem veszi, viszont a 7 seg-nél kijelzési probléma lesz (óriási mértékű szellemkép). Abban a pillanatban, ha a diódát rövidrezárom, ez hiba minimalizálódik, tehát tapasztalataim alapján, 7 seg. esetén fontos az 5V. Második: PARSIC-ban az EEPROM-ot a dcsabi féle módszer alapján kezelem, ami tökéletes (tápfigyeléses mentés). Ebben az esetben, minimalizálódik az újraírások száma, de ugye mindíg ugyanarra a szergmensre ír. Megoldható-e PARSIC-ban a változó tárhelyre írás? (Nem annyir lényeges, de érdekel.) Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Utána néztem más so8 pic-nek és hát tulajdonképpen bármelyik megfelel (persze F-es hogy ne bonyolítsam). A kérdés, hogy lehet a Parsicban 30kHz köröli frekit kiküldeni egy kimenetre folyamatosan? Megcsináltam asm-ben működik de kíváncsi lennék rá hogy Parsicban ezt hogy lehetne megcsinálni. Ha 'incudolom' akkor lehet jó vagy csak adott ideig?
Sziasztok!
Írtam egy egyszerű hőmérő programot egy 16f877-es PIC-re. Mitől van az, hogy "első" bekapcsolásnál nem indul el a PIC-ben a program, csak ha egyszer kikapcsolom, majd pár másodperc múlva újra be. Sajnos ilyen hibával eddig még nem találkoztam. 8MHz-es kvarcot használok, HS oszcillátorként, és 2db 33pF-os kondi van bekötve. A pic-nek a tápot egy 7805-ös stab IC biztosítja, ami persze megvan szűrve kellőképpen. Amire én még gondoltam, hogy az MCLR lábat én 2db sorba kötött ellenállással kötöttem fel tápfeszre, amiknek az eredője, lehet hogy nem pontos 10k. üdv: Dávid
Közben megoldódott, de azért köszönöm. A gond a puffer kondi volt, túl nagyot tettem bele.
Ha Include fájlként beteszed, elfogadja, és működik, akkor mindig működni fog.
Sziasztok,
szeretném kérdezni hogy tudtok-e esetleg valamit rf-es adás-vételről. Vagyis sima adat átküldés érdekelne, nincs -e esetleg valakinek megoldása rá, olvasgattam hogy manchester kódolással kell ezekre a ketyerékre küldeni az adoatot, úgy épségben megérkeznek a jelek és fel lehet használni. igazából ez a két páros érdekelne ha meglehet valahogy oldani: Bővebben: Link Bővebben: Link köszönöm
Üdv az uraknak! Van egy projektem, aminek elakadtam egy részénél. Az lenne a lényeg, hogy 4 ADC bemenetet kellene használnom 1 PWM vezérlésre. A 4 bemenetre 4 egy tengelyes joystick lenne kötve. Az lenne a lényeg, hogy mikor minden joy közép állásban van akkor menjen a PWM 100%-on. Akár melyik irányba mozdítom csökkenjen a %. Eddig nincs is bajom. A baj ott van, hogy ha egy Joyt kimozdítok középről akkor a többire nem kellene reagálnia. Egyébként a 4 Joy még 8 relét kapcsol értelem szerűen minden joy 2 relét kapcsol attól függően, hogy merre tolom középállasból. Bármi tanács ötlet jól jönne, egész este ezen agyalok, de sehogy nem akarja azt amit én!
A PWM rész nincs rajta, de azzal nincs is bajom!
Sziasztok!
Van-e lehetőség, hogy a használt ki és bemeneteket valahogy kilistázzam a programban, vagy nekem kell felírni mit mire használtam? Üdv: Gábor
Sajnos ilyesmire nincs lehetőség a programban , így marad a papír-ceruza
|
Bejelentkezés
Hirdetés |