Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 260
(#) Koncsar válasza szaba hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Szia! Ez a nikecelles mikrókapcsolós dolog egy tenyérnyi nagyságú, de amennyi gép annyi forma. Ha leszeded az alsó lemezt, akkor vagy rá van csavarozva, vagy a gép motor terében van rögzitve. Nem volt viz az alsó tálcában?

Üdv. K.Gy
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Vagy lehet hogy az őt vezérlő triac halt meg azért megy állandóan.
(#) kata73 hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
S:O:S Segítséget szeretnék kérni!Szép napot mindenkinek!van egy candy csf4570E tipusu mosogatógépem.egy ideje amikor elinditottam kis idő mulva villogott az első két lámpa rajta és sipolt,megnéztük a vizcsap kinyitva ,szürők rendben.utána már ahogy elinditom most már az összes lámpa villog .Mi lehet a hiba???,köszönöm a segitséget
(#) botesz válasza kata73 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Nem tudom mi lehet a baja hibakódot nem találtam de tessék szerelőt hívni!
(#) szaba válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Koncsar, így már megtaláltam. A tálcában nincs víz, mikrokapcsolót kimértem multival az teljesen rendben, sajnos.
Botesz, a triakot hogyan tudnám kimérni, hogy biztosan jó-e? Ezt találtam "anód (vagy A2) a két másik elektródához mérve szakadás. Ha ilyenkor vezet valamennyire ->kuka." - ez a módszer teljes biztonsággal megmondja, hogy jó-e?

Köszönöm mindkettőtöknek! Üdv: Szaba
(#) botesz válasza szaba hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Nos az ellenőrzését azt nem tudom de akkor szokta ezt csinálni ha meghal a triac ja.Szerintem ha kicseréled nem nagy pénz sokat veszteni nem lehet vele.
(#) szaba válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Rendben, igazad van, jó ötlet - köszönöm, ezt teszem.
(#) FeryD válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
nagyon koszonom a valaszt! mindent atneztem de sajna a hiba tovabra is fenall
most mar eleg idegesito tud lenni ,mivel neha mar csk az 5-6. inditas segit rajta ,van esetleg mas otlet is ? nagyon koszonom!!
(#) botesz válasza FeryD hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Tápegység jó?ki/be kapcsoló gomb??
(#) Koncsar válasza FeryD hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
FeryD Szia! Kezdjük az elején az ellenőrzést. Mosogatógép? Amikor kinyít a vizbeeresztő mágnes hallani rendesen a viz tőltést? Üritésnél a falból lekötjük a gépet, és egy vödörbe vagy bármibe megnézzük, hogy rendesen folyik e ki belőle a viz. Nem tudom fejből, hogy ez a gép figyeli e a vizmennyiséget Reed relén keresztül, vagy sem. Annak ellenörzése, vagy csere. A gép ürítéskor vagy vizfeltöltéskor nem csinál e olyat, hogy ezt a műveletet ki be kapcsolgatással végzi, mert akkor még lehet táp bibi, ha olyan a táp. Na mindegy, elsőre ezt ellenőrizném. Itt beleértve még ellenőrizném, első lépésben a lefolyó szabad útját.
A vezérlő egységről kérünk egy fotót.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
(#) Koncsar válasza szaba hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Szia! A Triak cserével még várnék egy kicsit.

Üdv.
(#) szaba válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Végül a vízszintszabályzóba erősen fújva, megoldotta hibát. Az a kérdés meddig.
(#) botesz válasza szaba hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Akkor ott dugulás van.Vagy a szabályzó rossz.
(#) Koncsar válasza szaba hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Szia! Erősen fújva, lehet, hogy nem kellett volna. Mosogatógépeknél a 3-5 liter viz nyomására elég érzékeny színtszabályzok vannak, ha ebbe erősen belefújsz, az lehet, hogy kuka lesz kis idő múlva. Én csak a csőveit fújtam volna át. Ha így működik, akkor öröm, szerintem nem ez az igazi baja.
(#) lina69 válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Köszi minden ötletet! A probléma véglegesen megoldódott. Egy Outlet boltban vettük a gépet,a tulaj a szerelő.Szerzett egy csere gépet,"jutányosan" 15 ezer forint ráfizetéssel kicserélte volna a gépet! 4,5 perces telefon beszelgetéssel sikerült meggyőznöm,hogy nem jár egy fillér sem Neki.Egy hónapja találgatta,hogy mi lehet a baja,nekem ne cseréljen semmit ki,főleg ,hogy nem volt biztos a dolgában!Nem lehet komolyan venni egy olyan szerelőt,aki egy gyűrött kartondobozban hordja a szerszámait!
(#) szaba válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Igazad van, a csőre gondoltam, rosszul írtam, abba fújtam és éreztem is hogy dugulás volt benne.
(#) Koncsar válasza szaba hozzászólására (») Ápr 15, 2013 1 /
 
Remélem jó lett!
Üdv. K.Gy
(#) szaba hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
igen, egyelőre
(#) janoska68 hozzászólása Ápr 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch mosogatógépünk, ami néha nem tudja abbahagyni a mosogatást, és csak mosogat, csak mosogat, csak mosogat...
Volt nála szerelő, megállapította, hogy nem működik, majd szétszedte, és egyenként kimérte a különböző alkatrészeket, mindet jónak találta, majd összerakta, és működött is. Nem nagyon értette a dolgot, de beletörődött. Azóta az van, hogy néhányszor működik, aztán egyszer csak megint nem hagyja abba. Ekkor tekergetem kicsit ide-oda a program kapcsolót, aztán újra elmosogat rendesen párszor. AZ is hozzátartozik a jelenséghez, hogy amikor nem akar leállni, akkor általában nem is melegíti a vizet. Átfolyós vízmelegítő van benne. A vizet biztosan keringeti, mert hallatszik, ahogy dolgozik.
Hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel. A válaszokat előre is köszönöm.
János
(#) botesz válasza janoska68 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Akkor azért nem lép tovább.Amíg nem fűt fel addig nem is lép tovább a programban!Ha átfolyós akkor a fűtőszálnál van egy biztonsági nyomásérzékelő(ha nem keringeti a vizet nem ad áramot a fűtőszálnak)ezt kéne megnézni illetve nem tudom hogy elektronikus e vagy milyen de a hőérzékelőt(ket) nézném meg.
(#) janoska68 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Köszi a választ,
valószínűleg keringeti a vizet, mert ez úgy hallatszik,
és szerintem elektronikus. Lehet, hogy a biztonsági nyomásérzékelő nem mindig érzi a nyomást, és ezért nem ad áramot a fűtőszálnak, és ekkor nem lép tovább a programban? Ez így logikusnak tűnik. köszi még 1x
(#) macika79 hozzászólása Ápr 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Indesit Di 72 típusú mosogatógépünk. Használati útmutató nincs hozzá, használtan vettük.
Két problémám lenne vele. Az egyik hogy a tabletta adagoló nem nyílik ki mosogatás közben, a másik pedig, hogy mosogatás végén a szárítást jelző led folyamatosan villog amíg nem kapcsolom ki a gépet. Válaszokat előre is köszönöm. Edina
(#) botesz válasza macika79 hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 
A tabletta adagoló gondolom egy tekercs segítségével nyílik ki lehet hogy rossz a tekercs és azért nem nyit ki.A villogástól függetlenül végzi a programokat?
(#) macika79 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 
Köszönöm a gyors válaszodat. Elvileg végzi, bár éppen most ültem végig egy programot és mintha az öblítés kimaradt volna. Az adagoló ajtó tulajdonképpen annyira nem izgat, csak a villogás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
(#) botesz válasza macika79 hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 
Hát keress rá a neten lehet találsz hozzá használatit.(bár nem sok reményt fűzök hozzá)
(#) macika79 hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Köszi. Kerestem már de nincs benne.
(#) FeryD válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Szia, koszonom ez egy nagyon korrekt segitseg volt !! Amiket leirtal mind vegig csinaltam es vegul is meglett a hiba oka. A lefolyo szabad utja volt a gond ,kezdhettem volna ezzel is ,na de most mar mindegy
Nagyon sokat tanultam ebbol ,ezer koszonet a segitsegert!!
(#) tibor63 hozzászólása Ápr 24, 2013 /
 
Sziasztok!Valaki tudna segiteni a következö hibában?Whirlpool ADP4407 mosogatogép inditáskor(bármelyik programnál)szivattyu indu,utána viz be,majd ismét szivattyu be vizet kinyomja.Nem mosogat!!A zöld led lámpa 7et villog.Mi lehet a hiba!
Köszönöm a válászt!
(#) Koncsar válasza FeryD hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Szia! Szóra sem érdemes.
(#) Koncsar válasza tibor63 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Szia! Kell keresni egy mókuskerekes vizmennyiség számláló alkatrészt. Ha megtaláltad, fél siker. Egy pici nyákon kell, hogy találj egy Reed relére keresztelt alkatrészt, amit ki kéne forrasztani és 100-200 Ft ért venni egy másikat. A 7-es kód is erre mutat. Remélem megoldódik.
Nem tudom a Te gépednél az aljában ,vagy a labirintus tartályban lesz e? Kivételnél vigyázz, hogy a kis nyák ne törjön el. Az új relénél meg vigyázni kell, hogy ez a kis üveg ne sérüljön. Én azt a pici rést fel szoktam bővíteni pár tized mm -rel.
Üdv: K.Gy
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
Következő: »»   43 / 260
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem