Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha minden jól megy és sikerül lefényképeztetnem rakok föl képeket az új technológiámról ,szerintem közelít a gyárihoz, de majd megmondjátok kinek hogy tetszik.
Idézet: hát ezt nem hiszem tegyél rá egy kontakthőmérőt és ha a pamut állás 180°akkor ird meg a vaslo tipusát mert beszerzem „- 180fok kell "pamut" állás! ”
Sziasztok
Ezzel a vasalásos technológiával kapcsolatban lenne nekem is pár kérdésem! Én még a régi jól bevált UV lámpás fotolakkos módszert használom. De arra gondoltam titeket olvasgatva, hogy ezt az eljárást pedig lehetne alkalmazni pozíciórajzolatok készítéséhez! A puszta üvegszálas, vagy bakelit felületre is "ragad" a műnyomópapíron található festék a vasalás hatására? Mennyire részletes, ezt úgy értem hogy menyire lehet vele vékony vezetősávokat kialakítani? Lásd betűk, feliratok, stb... Valamint, a ti tapasztalataitok szerint alkalmas-e pozíciórajzok készítésére ez a technika? Üdv Ludvig
Szia !
Természetesen alkalmas, hogy szép legyen érdemes akrillal lakkozni, mert különben kifehéredik a maradék papír a festék tetején. Üdv!
Szia!
Én már csináltam ilyet, üvegszálas és bakelit felületére is. Gyakorlatilag ugyanúgy átragadt, csak a foszlányokat volt nehezebb letakarítani. Megvártam, míg kiszáradt, ekkor a rajta maradt papírréteg miatt fehér lett, akril lakkal gyorsan átszórtam, és úgy-ahogy elfogadható eredményt adott. Jobbat, mint kézzel rajzolgatni
Bennem felmerült, hogy előlapot is készítek ilyen vasalós módszerrel, de a fehéres papírréteg nem tetszett. Bár lakkozva lehet, hogy tényleg eltűnik, majd kipróbálom.
UV fénycsővel építenék levilágítót. Kétféle csövet lehet felénk kapni, az egyik 8W-os. Olyan, mint ez: Bővebben: Link
Mi ez a BLB (Black-light Blue)? Milyen hullámhosszt kell ez alatt érteni? A másik közönséges Philips UVA cső, 18W-os. Melyik lenne jobb? Tudom, hogy igazából egyik sem, mert a tuti az UVC lenne, de olyat képtelenség beszerezni egyszerű földi halandónak. Az UV-Led nagyon drága, a higanygőz lámpákkal inkább nem vacakolnék (kettőnek sem sikerült úgy letörni a buráját, hogy ne menjen szét a belseje), stb. Kvarclámpával dolgoztam eddig, de beleuntam az ózonszagba. Tehát a két fénycsővel kapcsolatban várnék infókat, nem pedig egyéb más "tuti" módszerről! Köszi!
Szia!
Idézek ebből a topikból: (sajna nem tudom, hogyan kell korrektül betenni az adott hozzászólást) (#148228) mrx23 válasza Dany18 hozzászólására (#148059) Válasz • privát • Nov 29, 2007 [mrx23 jelenleg itt van az oldalon] Két fajta UV cső jó neked: -Black Light Black (BLB) -Black Light (BL) Kettő közti különbség: BLB csövekben van még egy sötét réteg ami kiszűri az összes látható fényt, és pár %-al csökkenti az UV fénysugárzást. A BL csövek fehérek de ugyan azt tudják mint a BLB-k, csak látható fényszűrő nélkül. Ezeket használják az összes gyári PCB levilágítóban, mert egyzserüen betudják szerezni és kicsit jobb a hatásfoka mint a számunkra könnyebben beszerezhető BLB csöveknél. De hullámhoszban ugyan azt produkálja mindegyik. Az én javaslatom: Veszel egy 60centis 20W-os BLB fénycsövet egy áruházban és csinálsz neki egy hosszú-keskeny levilágító dobozt OSB-ből pl 12cm széles 60cm hosszút, Ez kis szériához tökéletes, és nem kell venned 4db 20W-os UV csövet hogy négyzet alakú legyen. Germicid cső nem felel meg!!! És veszélyes is! Nézd meg a hullám hosszát."
Bocs egy vessző lemaradt.
Különben nézd meg, mit jelentenek a pontok a vasalónál. Bővebben: Link Üdv
Mekkora távolságból világítsak le? 30cm-re gondoltam...
Ezt én is tudom. Meg azt is, hogy óvatosan kell bánni a szimbólumokkal. Mint azt már egy korábbi hozzászólásomban leírtam, hitelesített digitális kontakthőmérővel végigmértem a család összes vasalóját.Én a méréseimre támaszkodom. Gondolj csak mondjuk a muzikcenterekre felírt 4x600w feliratra. ha tudod ,kérlek te is mérd meg a hőmérsékletet. Valószínu hogy ipari vasalókra igaz lehet a linkelt ábra de otthonira nekem nem. Hőmérésre itt nem jó a laseres hőmérő a tükröződés miatt
A vessző azért maradt le mert német windows-on és német billentyüzeten irok. Munkahelyről kajaszünetben ha valaki nem probálta nem is tudja milyen élvezet ....
Nem írtad, hány csövet fogsz felhasználni. A szkennerbe épített 4db 8W-os csővel 10-15 perc szokott lenni, persze függ a felhasznált fóliák egymásra rakott darabszámától is.
:no:
Én hagytam le... "180°C kell, pamut állás" ui: nem tudom megmérni
Sziasztok!
Találtam nyomtatható írásvetítő fóliát az interneten Bővebben: Link Van tintasugaras és lézernyomtatóhoz való is. A fekete-fehér lézernyomtatós (listán: CG 3300) fólia szerintetek jó lenne (levilágítós) nyák készítéséhez? Nyomtató vásárlás előtt állok, amit leginkább erre a célra szeretnék használni. Az árlista szerint a lézeres fólia jóval olcsóbb a tintasugarasnál, ezért ha megfelel a nyák készítéshez, akkor ilyen nyomtatót keresnék. Esetleg, ha valaki ismer jobb/gazdaságosabb megoldást, azt is örömmel fogadnám. A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! Már régóta lézernyomtató, írásvetítő fólia, levilágítós módszerrel készítem a nyákjaimat. Olvass vissza ebben a topicban, sok jó módszer közül válogathatsz. Mint sokan mások, így én már korábban közre adtam a módszeremet. Nekem bevált.
Olvasd el ezeket a hozzászólásokat:
A lézernyomtató működése miatt megolvaszthatja a fóliát, ami kellemetlen deformációkat okozhat. Én a tintasugaras nyomtatot ajánlanám és a hozzá való fóliát. Nah meg a kereső használatát is ajánlanám.
Szia! Ha lézernyomtatóba való fóliát vesz, akkor az nem deformálódik. (Csak egy hajszálnyit zsugorodik).
Persze, biztos viccből írta több különböző ember is... Zsugorodásra gondoltam, csak nem ugrott be a megfelelő szó.
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget! Üdv!
Próbáld meg lézer printer fóliával . Kihűl lehúzod ,kész!
helló
Én már próbáltam fóliával és ahogy rátettem a vasalót elkezdett összemenni a fólia. A végén szép hullámos lett. És dobhattam ki a drága fóliát.
Helló
Kezdő vagyok a témában,elmagyarázná valaki nekem egy kicsit mire való a nátrium hidroxid?NaOH?Pontosan mire való?A nyákkészitésben használják ugye?Kérem a segitségeteket Köszi
Ja meg van egy 18wattos kisebb UV neonom avval lehet dolgozni?Jó a megvilágitásra?
Ha kezdő vagy, ne foglalkozz naoh-val!
!Ha granulált vagy ha tömény oldat, nagyon csunya sérüléseket okozhat . A híg oldatát lehet előhivásra használni ,de jobban jársz ha veszel előhívó oldatot , kb500ft fél liter !
Igen kezdo vagyok de azert 22 eves ,en tintasugarassal csinalom oket,csak meg hianyzik a positiv 20 sprej,nem tudom hogy nalatok van e ilyen,de nalun igy hivjak.Rajottem hogy azt a natrijumos izet,fotoerzekeny nyakok elohivassanal hasznaljak,en meg vettem egy 20 szor 30as nagy daram nyakot na de mindegy.Azert kosz a segitseget
az egyik áruházlánc boltjában kapható E27 ("normál")foglalatú "UV-izzót" szerintetek fel lehet használni NYÁK készítésnél?Vagy csak dekorációs célra használható
Sajnos ezek az UV izzók nem jók nekünk.
Nézz körül itt a topic-ban biztos találsz olyat ami jó. A multkorában ígértem a képet és a leírást az én technológiámról. -1.Levilágítás-előhívás-maratás(eddig semmi extra) -2.újjab levilágítás a forrszem nélküli filmmel-előhívás -3.kémiai ónozás -4.és itt a végeredmény a forrszemek jól forraszthatók,a vezetősávok lakkal védettek az okszidációtól és a véletlen forrasztástól ,is nem tudom , a képen mennyire látszik a végeredmény.De szerintem közelít a gyári minőséghez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |