Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Minek használsz TC-t? Csak ftp-re jó. Felejtsd el, nincs bosszúság...
Idézet: „Minek használsz TC-t?” azért mert avval szeretek másolgatni mert két "ablakos"
Én a CTRL+C -t használom... (és két ablakot)
Szia !
Hihetetlen amit mondasz, de tegyél egy próbát, az intézőben az egyik TC álltal nem láthatró fájlnak nézd meg a tulajdonságait, milyen attributum van beállítva. Üdv!
Akkor nem oda, abba a könyvtárba, vagy meghajtóra vannak mentve ahol azok a fájlok amiket látsz. Nincs más lehetőség.
A programban a megnyitásnál lépkedj bvissza a könyvtárszerkezetben, és meglátod a megnyitás honnan, melyik meghajtó, könyvtárra mutat. Üdv!
Intézőben gyorsan be lehet kapcsolni a rejtett, system, titkos file-ok mutatását, gondolom, ez már megvan.
Parancssorból dir-rel mit hoz fel? Nincsenek véletlenül olyan karakterek a nem látható file nevében, ami miatt az oprendszer érvénytelennek nyilváníthatja? Egy "láthatatlant" megpróbálhatnál átnevezni, elvileg a Sprint Layout megnyitási ablakában is engedi, ne változtass a nevén, csak gépeld be még egyszer, a kiterjesztésével együtt, aztán jöhet a TC.
Arról a bizonyos nyák-vasalódról teszel fel képeket? Mert múltkor megígérted. Egyébként meg van hozzá az alu lapok.
szia!
Idézet: „Akkor nem oda, abba a könyvtárba, vagy meghajtóra vannak mentve ahol azok a fájlok amiket látsz.” Pedig ez egy "lehetetlen" véletlen hisz én jó könyvtárban nézem
Szerintem mostmár hagyjuk ezt a TC-s témát. Ne offoljunk, kérem. Köszi mindenkinek!
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy nyák tervezéshez szeretnék elkezdeni foglalkozni egy tervező programmal, de melyiket ajánlanátok!? Eagle programom van jelenleg r 4.16, de mivel most kezdenék csak igazából foglalkozni vele, a leg hatékonyabb megoldást keresem! Ja és olyan kéne amit nem kell megvenni, mert annyit nem használnám.
Én most terveztem az első NYákomat Sprint Layout-tal. Szerintem a kezdéshez ez a legjobb mer egyszerű.
Ha szimulálni is szeretnéd az áramkörödet megépítés előtt, akkor a multisim / ultiboard párost ajánlom.
Kezdetnek bonyolult lesz talán picit, de ha ráérzel lehet hogy te is megszereted.
Szia !
Érdemes előszőr manuálisan megtanulni egy erre alkalmas programmal nyákot tervezni és csak utána merülni az autoroute-os programok világába. Minden rajzon meglátszik, hogy az aki készítette tud-e bármi is a nyákrajzról vagy csak az aoutoroutot nyomogatja. Ha csak a programra támaszkodik valak,i az nem lesz sikeres ezen a területen. Üdv!
Sziasztok szeretném megtudni hogy hogyan kell nyákot tervezni bekötésí rajzrol.
Miért nem elég neked az, hogy itt egy helyen feltetted már a kérdésedet?!
Kapcsolási rajzra gondoltál?
Mármint kapcsolási rajzból nyákot...?
pl. Eagle nevű tervezővel, de használd a keresőt! (van külön Eagle topic is)
Ha még sohasem terveztél még semmi egyszerűt sem, akkor pl négyzetrácsos papír + ceruza + radír. Vagy lehet pl nyomtatni 100mil -es ráccsal sorvezetőt, amit sima A4 -es papír alá tudsz tenni. ( Ez azért jó, mert két IC láb között nem pontosan 2.5mm van hanem 2.54, ami nagyobb ic esetén gondot okozhat sima négyzetrácsos papír esetén. Mellékelek egyet 300dpi vel kell kinyomtatni ) Ha ezek megvannak, akkor lerajzolod a papírra a tokozásokat felülről, elrendezheted a kapcs rajz szerint, azután megpróbálod öszekötni.
Szia !
A "hogyan" kérdésre egy topkból sem tanul meg tervezni mert arra nincs még téma nyitva. Üdv!
Gulasoft szia mi ujság a piros festékkel??
működik?? kép lesz róla?? megöl a kiváncsiság !!!
Kicsit higítani kell a pirosat, és alaposan megvárni amíg megszárad (kicsit türelmetlen voltam) és úgy lakkoztam rá, ezért belediffundált a lakk, és nem is jött le 35 perces levilágítás után egyáltalán. A hétvégén meg semmi időm nem volt mert ma egész napos állatkert volt, ami sokkal jobb mint a nyák
Elismerem a család az első .Gondolom velük voltál De azért várjuk a fejleményeket!!
Elmesélem majd, majd hétfő délután lefestem, aztán hagyom száradni két napig, mert nem akarom külön szárítóval szárítani.
Sziasztok!
Biztos másnak is felvetődött már a probléma, de sajna se erőm, se időm nincs átolvasni 265 oldalt. A problémám az, hogy a maratásnál( vaskloriddal) lejön a filc és egy csomó szakadás jön létre egészen addig amíg az egész már egy kalapot sem ér...A nyákot kézzel rajzoltam edding 141 F maratásálló filccel. A HQvideoban vettem ha ez számít vmit. Lehetséges, hogy az én tapasztalatlanságom miatt van ez, mert a rajzolás előtt nem mostam le a nyákot? Le kell előtte mosni?Mivel? A filcet mivel tudom leszedni maratás után? Előre is köszi a válaszokat!
Szia !
Igen, oxid és zsirmentesíteni kell. Többféle gyakorlat létezik a karcmentes surolóportól az 1000-es csiszolóvászonon keresztü a falmoső szivacsig. Egy lényeg van, tiszta világos réz színe legyen (ha lehet karcolásmentes) és alkohollal zsirtalanítsd, utána már kézzel ne nyulj hozzá mert a kezedtől zsiros lesz. Ha kézzel rajzolsz tegyél a kezed és a panel közé egy papirzsebkendőt. Üdv!
Hello!
A rajzolás előtti mosás számít!!! Nagyon sokat! Több vélemény is van az előkészítésről, de szerintem: 1. NYÁK méretre vágása (nyagyjából) 2. Csiszolás először körkörösen majd a NYÁK széleivel párhuzamosan 3. Mosás szappannal v. mosogatószerrel v. bármivel ami lehozza róla a zsírt 4. Rajzolás (nekem a legolcsóbb alkoholos filc szinte 100% fönnmaradt!) 5. Maratás 6. Lemosod körömlakk-lemosóval (aceton) v. valami hasonlóval Remélem tudtam segíteni!
Köszönöm a válaszokat!
Már lemarattam a nyákot és sztem csak tanulópénznek jó. De mentségemre legyen, hogy ez az első. Tiszta piszok volt a nyák rajzolás és maratás előtt. De a következőt überprofira csinálom meg! Jó hogy felvilágosítottatok, mert már kezdtem elveszteni a hitemet a házi nyákkészítés hatékonyságában. Még1x köszi a helpet.! |
Bejelentkezés
Hirdetés |