Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A hátam is borsózik, ha oroszt hallok... brrrr..
Lacikám! Nem szép dolog ám HE közben melózni! :ujjal fenyegetős szmájli:
Hm, lehet az én társasházam automata kapuja volt az? Múlt héten behányt...
Anno, négy évvel ezelőtt én is két pufferkondi miatt regisztráltam ide, és eszembe nem jutott új témát nyitni, volt itt bőven. Tessék, ez az első hsz-m itt a HE-n: Bővebben: Link Ez már akkor retrónak számít...? A kondik azóta is szolgálnak egy erősítőben...
Hm, akkor Te is legalább 8 évig tanultad, mint én, igaz? És a mai napig nem tudok kérni egy pohár vizet, vagy egy tányér kaját. De azt meg tudom kérdezni, hogy hány óra van, és el tudom mondani, hogy "nem hiányzik senki..."
8? Kellett azt tovább is. (..ha jól emlékszem, az első 2 évben? )
Most mit szóljak hozzá?
Nálunk a főiskolán azt mondták, hogy aki 9 évig oroszt tanult, az nem tanulhat angolt, hiába könyörög. Aztán az első oroszórán a tanár azt mondta nekem, hogy egy-két év megfeszített tanulás után talán sikerül felzárkóznom a kezdő csoporthoz. Akkor egy világ omlott össze bennem. Aztán kiderült, hogy ugyanez a tanár eszperantót is tanít. Megkérdeztem, hogy nem lehetne esetleg ezt a nyelvet elsajátítani helyette? Úgy megörült nekem, hogy három évig arany életem volt. :nyes:
Nekem úgy volt nyolc év, hogy általánosban 5 és a szakközépben még 3, de a szakközépben úgy tanultam nyelvet, hogy a másodiktól már angolt is az orosz mellett, aztán harmadik évben még bejött a francia is az orosz meg az angol mellé... Szerencsére a ruszkit tanító néni is igyekezett átnyergelni az angolra, és mivel tudtuk, hogy az utolsókat rúgja az orosz, mert jövőre nem lesz, orosz órán is az angolt nyomattuk, nekünk is jobban ment, meg az orosztanárnő is edzhetett...
Mondjuk év elején még frankón ment a három nyelv párhuzamosan, aztán mikor mindenféle nyelvórán mindenféle kevert mondatokat kreáltunk vegyesen, akkor rájöttek, hogy valamit tenni kell, mert meg fogunk gárgyulni. A franciatanárnő pl. rólam úgy tudta, hogy 5 autónk van, és mindegyik piros, mert a gyér tudásommal ilyeneket bírtam írkálni a dolgozatokban... Oroszból meg símán meghúztak második év végén, pedig akkor már 7 éve tanultam, és általánosban jelessel végeztem belőle...
Hát, inkább zokogj egy sort...
Idézet: Új csillag az égen.. „Van egy 600 wattos erősítőm de én nem kocsiba akarom bekötni hanem házba. Már egy párszor megpróbáltam bekötni de mindig lecsapta az áramot. Ha valaki megmondaná hogy, hogy kell meg csinálni azt megköszönném”
Én is jubilálok idén: 1992 óta tanulok angolul, azaz 18 éve. Szerintetek van nyelvvizsgám? A középfokún át KELL csusszannom, különben nem lesz diplomám. Amennyiben nem mennék át (30 ezer magyar forint volt a vizsgadíj!), akkor dőljön rájuk az egész. Tanulok eszperantót, attól még tudok angolul bezsélni. Engem tovább ne szívassanak, a tö...öm tele van az egésszel! Nyelvvizsgán teljesen holt nyelvtant kérnek számon, amit a kutya sem használ. Ja, hogy az az érdekük, hogy bebizonyítsák rólad, hogy nem tudsz? A proftól is lehet olyant kérdezni a saját szakterületén belül, amire nem tudja a választ, engem is mesterségesen olyan környezetbe hoznak, hogy ne tudjam...
Pár nappal ezelőtt írtam, hogy mindig azt hiszem, hogy ennél nincs lejjebb, de folyton csalódnom kell. Csak ismételni tudom. Hofi után szabadon: A jövőnk záloga népünk ifjú nemzedéke. --- Nem váltanám ki őket a zaciból... Természetesen nagybetűsen TISZTELET A KIVÉTELNEK! Kinek nem inge, ne vegye magára. Most őszintén: elvileg ők lesznek, akik majdan a nyugdíjkasszába az én nyugdíjamat fogják befizetni. Örök tény, hogy mindig az aktív dolgozó korosztály fizeti be a nyugdíjasok kiutalt nyugdíját. Ez rendjén is van, mivel valamikor ők is voltag dolgozók, akik most nyugdíjasok.
Tehát eme kitérő után: Aki funkcionális analfabéta, nem képes a pirosat a zöldtől elkülöníteni, emellett egy törpefeszültségre méretezett rendszert direkte hálózatra köt, attól elvárható normális munkavégzés? azaz valaha lesz ő nettó befizetője az államnak? Szerintem nem. Előbb gondolkodjon, mielőtt cselekszik, de neki semelyik sem megy.
Ma reggel is érdemes volt felkelnem. Mentem volna Debrecenbe vonattal, de nem jutottam el addig. Az egyik megállónál fékezéskor elég rendesen meglökött a hátunknál lévő vagon, de hát ilyen volt már máskor is. De a következő állomáson a mozdonyvezető állított a féken, mert azt mondta, hogy nem is ment a fék abban a kocsiban. A következő megállónál nem tetszett neki még valami, erre felcserélt két fékvezetéket és utána el sem tudtunk indulni. Nem tudta kiengedni a féket. Indult volna elfelé, hiába adta a gázt a mozdonynak, meg se mozdultunk. Kb 10 percig szórakozott, amíg ki tudta engedni a féket és 20-al eldöcögtünk a következő állomásig, ami a végállomás is lett. Még félúton sem voltunk... Még jó hogy jött a másik vonat szembe, amivel hazajöttem, mert az órára már úgysem tudtam volna bemenni, mert a következő vonat két óra múlva jött volna.
Egyszerűen nincsen arra már szalonképes szó a szótáramban, hogy, miért nem teszi le a kufferjét a székre, és kinyit egy könyvet, de ne, mert az nem trendi, ciki. Akkor legalább kérdezzen, de azt se. Durr, fejjel a falnak. Páff, megüti magát, de megérdemli, szenvedjen! Csökken a türelmem és a kedvem, hogy segítséget nyújtsak, néha egy-egy normálisabb ember adja csak vissza. Egyikőjük ide jön, és azt mondja, nagyon kezdő. Megpróbálkozik egy TDA 2030-cal. Juj de ciki, hogy nem rögtön egy 5000 wattos faldöngetővel - sebaj, nem lehet vele menőzni, hogy 3000 wattos, viszont sikerélmány lesz, és jééé küldök neki pár könyvet, könyvcímet (az sem világos neki, mi az a szuperponált feszültség) , másnapra vagy harmadnapra beleolvas, és olyan reakciókat ad, hogy tényleg megtette, és tetszik, és milyen érthető... Ilyenkor felsóhajtok, hogy miért nem tud csak ilyen kezdő ide regisztrálni, aki legalább minimális pozitív visszacsatolást ad, és nem érzi az ember úgy, hogy falra hányt borsó, amit mond. Nem irigylem a mai pedagógusokat.
Azért annyira nem új. Az eredeti felvetés még tavaly áprilisból való, csak most válaszolta meg valaki.Bővebben: LinkLehet, hogy ez egy álló csillag.
6,5 óra olvasáspszichológia...
Délelőtt hallottam a rádióból:
"A szlovákok mindent szlovákul írnak. Kivéve a Tokaj szót."
Most rákattantam az RC dolgokra, de mindenhol falakba ütközöm. Googleval hogy keressek olvasmányt az RC elektronikák lelkivilágáról? Mert valahogy mindig valami hülyeséget találok.
Akkor ,hogy fogják írni. Tok Ájnyet?
Hm, csak hogy képben legyél, a nyugdíjakat az állam már évek óta hitelből fedezi...
És ahogy mostanság áll a helyzet, csak annyit lehet mondani hogy: Lesz ez még így se.
Írd be, hogy távirányítású autó/motor/repülő/hajó/helikopter/tank/mittudoménmi...
Tokajska (?) lenne szlovákul, de nem úgy írják, hanem magyarul Tokajként. Mármint borosüvegen.
Egyrészt nagyon védik a nyelvüket. Másrészt Tokajt használnak. Gondolom, hogy megbüntethessék magukat. Nem értem én ezt, de hát nem is vagyok szlovák. Sajnos képet nem tudok mutatni.
Láttam már olyat, hogy Tokai-nak írták, ami ugye megtévesztés...
Sziasztok!
-Tudom nem infó fórum- Mielőtt valaki a fejemhez vágná... Valaki ismer olyan programot, ami mutatja, hogy mikor, mennyi ideig volt bekapcsolva a gép és, hogy mit csináltak rajta? Az érdekelne, hogy milyen programokat futtattak, milyen mappákat módosítottak, melyik mappákban jártak, stb... Nem keyloggerre van szükségem. Tud valaki valamilyen programot ami hasonló dolgokat tudja?
Sziasztok.
Ne tudjátok meg milyen volt a délutánom. Éppen a kertben dolgoztak a barátaim, közben odamentem hozzájuk, mert közben bevállaltam a pince takarítását és éppen végeztem, mikor a következő kérést kapom, hogy vágjak le egy kábelt ami a családi ház mögötti kis házhoz ment, mert az egy ideiglenes betáp volt. Nekiestem kőműves kalapáccsal elcsapni a vezetéket, és egy fröccsenés kíséretében rájöttem, hogy az ideiglenes kábel a végleges.
Ampi! Nem vagy semmi! Máskor előbb gondolkodj, és csak azután vedd a kezedbe a villanyszerelő kalapácsot!
Nem mér, mert mer! Belevágni! Amúgy én is szikráztattam egy nagyot ma. S mindezt munkaidőben, munkavégzés közben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |