Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1192 / 3609
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

(#) Rober_4 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Szöveges értékeléseket csinálom most, és megkérdezem a tanulót, hogy milyen volt a félévi bizonyítványa?
Válasz:
-Az a jelvény? Az a kerek?
Én másodikos koromban legalább tudtam milyen tanuló vagyok, ez meg azt sem tudja mi az a bizonyítvány.
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Nem baj, Robikám, vígasztaljon, hogy debil Pistikét meg sem buktathatod. Köszönhetően egy "szabadelvű" szakbarbárnak, akit megtettek miniszternek. A valódi szakemberek, akik mindezt ellenezték, meg el lettek hallgattatva.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Erre gongoltál ugye kedves barátom, csak Szami megzavart a linkelésben. Bővebben: Link
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Már kitárgyaltuk a témát, csak azért írtam mert most történt az előző órán...
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Pl- ilyeneket?

reform.jpg

Tess... csak győzd elcipelni.
(#) zenetom hozzászólása Máj 27, 2010 /

Szép jó napot!
Bicikliszerelésben elakadtam
A hajtótengelyt kéne kiszedni, mert a csapágygolyók már igencsak elhasználódtak
Viszont ahhoz ugye le kell venni a hajtókart. Addig el is jutottam hogy kiszedjem a csavart, sőt, régebben még sikerült is kicserélni, de most sehogy se akar lejönni, pedig még kisbaltával is nekiálltam ütögetni
Várom a tippeket.
(#) SALáta válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hajtókar leszedő kell neked, colos? csavar ami illik a hajtókarba lévő menetbe, venni kell, máshogy igen bajos a lánckerék sérülése nélkül leszedni. Nekem is kellene már. A tengelyed a kopott elvileg...
(#) zenetom válasza SALáta hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ezt nem teljesen értem. Hogyan tudom vele leszedni a hajtókart?
szerk.: a csatolt képen lévő bigyóra gondoltál?

bigyó.jpg

(#) llaci56 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

A hajtókart a tengelyre egy ék rőgzíti. Az ék végén van egy 6-os anya, azt 10-es kulccsal leveszed, és a kilógó menetet befelé megütöd valami dórnival, hogy ne sérüljön a menet. Ha mégis sérülne, akkor kell új éket venni. (filléres cucc.) Ha kivetted az éket, lejön a hajtókar a tengelyről.
(#) llaci56 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Na, ebben segítsetek! Valaki, aki szokott tv-t nézni, talán tudja…
A minap tv –t szereltem, és láttam közben egy reklámot. Csak az tűnt fel, hogy nem először látom, de semmit nem értek belőle. Azt hittem, hogy csak azért nem értem, mert nem nézek tv –t, de azóta megnéztem figyelmesen is, és így se…
A történet:
Két ürge beszélget, valami videokazetta kölcsönzésről. Az utolsó mondat így hangzik:
- Odas! Ez üti a tékás csajt!

Ne haljak meg hülyén!
(#) zenetom válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Az egyik csatolt képen a hajtókar van, a másikon egy csavar, ami benne van a hajtókarban.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Öhöm... ebben elég illetékes lennék, ugyanis az adott reklámozó cégnek dolgozom, bár nem a reklámozott szolgáltatás területén.
Szóval a reklámban egy olyan videotéka szolgáltatást reklámoznak, ami a kábeltévé előfizetés mellé igénybe vehető. A TV mellé kapott kis dobozka egy olyan kütyű, ami kétirányú kommunikációval rendelkezik, így már onlány interaktív szolgáltatásokat is tud biztosítani.
Érthető, vagy tovább részletezzem?

Idézet:
„az egészet hátulról.”
És ha elb... akkor kezdheti előről.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Sikerült!
Rájöttem hogyan kell ezzel a bigyóval leszedni
(#) SALáta válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ez az! Betekered a nagyobbik menetes részt, majd a kisebbiket tekered és lepattan a hajtókar. Honnan vetted? Ilyet keresek már nagyon régen.
(#) zenetom válasza SALáta hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Itt Gyomán, az egyik műszaki boltban.
(#) unitraman válasza SALáta hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Bármelyik bringásboltban kapsz, de még az Auchanban és a Tesco-ban is.
(#) unitraman válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ez nem ékes, négyszögtengelyes :yes:
(#) unitraman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Úgy soha nem jön le, csak azzal a leszedővel :yes: Lehet ütlegelni, de csak szétveri a csapágyat, vagy meghajlik a tengely. Ezek a négyszögtengelyesek nagyon rágyógyulnak.
(#) bankimajki válasza SALáta hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én esztergáltattam haverral egyet magamnak, mert én nem adok 1000Ft-ot érte. És kb 8.8 as keménységű acélből van. Magyarul ha nem tekered bele rendesen, akkor tönkremegy rajta a menet. (Én úgy oldottam meg a hajtókarleszedést amíg nem volt ilyen leszedőm, hogy meglazítottam mindkét csavart. kb. egy menetet kitekertem. És elkezdtem vele bicajozni. Egy nap alatt kényelmesen lelazul és utána már könnyen lejön.)
(#) unitraman válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Jó módszer :yes: Azzal a leszedővel vigyázni kell, ha nem annak a menete megy tönkre a rossz becsavarás miatt, akkor az alu hajtókarból tépi ki a menetet. Már ha alu a hajtókar. De az acélból is sikerül, ha nagyon béna az ember.
(#) gyerek67 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én meg nem vettem észre, hogy fellazult az anya, mert egy műanyag kupak takarja.
(Nálam a tengely vége menetes és anya szorítja rá a kart.)
Eredmény: 9 öltés az Achillesem mellett...
(#) zenetom válasza unitraman hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Idézet:
„ha nagyon béna az ember”

Én az vagyok
Sikerült kiszedni a tengelyt, kissé megviselte az a párszáz (ezer?) km, ami le lett tekerve vele.
Ahogy a képen is látszódik azt a hajtókart nem bírtam leszedni, mert anno szét lett ütlegeve a menet, amibe bele bírnám csavarni a kiszedőt
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szerelj a helyére monoblokkot az nem megy ilyen hamar tönkre. Bővebben: Link
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én is a monoblokk pártján állok. Feltéve, ha ennek a rozsdás izének a pontos helyérevalót lehet kapni.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Igen, ezt mondták a boltban is, de azthiszem nekik most nincs. Szóval még marad a golyóskosár, aztán majd lecserélem egy ilyen monoblokkra
szerk.: mármint egy úgy golyóskosár... (illetve 2)
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Persze, hogy lehet. A vázban lévő menetet kell megmérni és ahhoz kell kérni. :yes:
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Pontosabban, két monoblokk.
Következő: »»   1192 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem